Rehnsgatan 17, 6 & 7 tr Vasastan
Vasastan

Rehnsgatan 17, 6 & 7 tr

Underbar vindsvåning i etage med 4,7 m till nock, öppen spis & soliga terrasser!

Såld

Underbar vindsvåning i etage med 4,7 m till nock, öppen spis & soliga terrasser!

¤ 143 m² golvyta invändigt, varav 131 m² boarea plus 12 m² golvyta under snedtak.

Varmt välkommen till denna exklusiva och optimala etagevindsvåning som innehar samtliga de önskvärda positiva attribut en vindsvåning kan ha och som därmed förtjänar sin luxuösa känsla!
Här erbjuds nämligen ett drömboende med två underbara takterrasser med massor av sol, en centralt belägen öppen spis med mysig synlig eldstad för stämningshöjande eldning, en rejäl takhöjd om ca 4,7 m till nock som ger bostaden skön rymd, sex strategiskt placerade takfönster som ger rikligt ljusinflöde, en luftig öppen planlösning mellan vardagsrum/matsal/kök som skapar trevlig social gemenskap i bostaden samt ett helt tyst, fritt och högt läge utan insyn och med magnifik milsvid utsikt över charmiga takåsar och mot rogivande himmel. Dessutom är våningen rikligt utrustad med mängder av moderna tekniska bekvämligheter i form av bl a reglerbar skön golvvärme överallt, luftkonditionering i båda våningsplanen, larmsystem med kameror och brandsensorer, inbyggt högtalarsystem, smarthemsystem för enkel hantering av all belysning etc, fjärrstyrda takfönster/persienner och fjärrstyrd markis.
Spatiös etagevindsvåning bestående av ett nedre entréplan och ett övre plan, belägen allra högst upp på 6 och 7 tr i ett vackert byggnadsminnesmärkt tegelhus anno 1915, där den nyinstallerade hissen som även rymmer barnvagn går mellan källarplan, markplan och hela vägen upp till bostadens entréplan. Bostaden ger en skön känsla av en egen fridfull tvåplansvilla mitt i innerstaden, där entréplanet utgör ett öppet sällskapsplan för trevlig samvaro både till vardags och vid fest och det övre planet passar perfekt som ett avskilt privat bostadsplan med insynsfritt master bedroom, bra förvaring, eget duschrum/wc och egen terrass.
Härligt luftig och ljus vindsvåning med rikligt ljusflöde in från tre håll tack vare den genomgående planlösningen och de sex takfönstren.
Det är en unik och utsökt etagevindsvåning som är ritad av ledande arkitektfirma och nybyggd 2016 av välrenommerat byggföretag med lång erfarenhet som experter på nybyggnation av vindsvåningar.
Stilsäkert designad och väldigt snygg vindsvåning i fint och oslitet toppskick med karaktärsgivande inslag av brutalismens skarpa vinklar, som är påkostad med bl a vackra vitoljevaxade ekstavsparketter överallt med reglerbar vattenburen golvvärme, sobert snövita väggar/tak/snickerier, dynamiskt kontrasterande gråputsade väggpartier/murstockar/"änglatrappor", infällda takspotlights med dimmerströmbrytare överallt, exklusivt italienskt kök med helt komplett vitvarupark och skivmaterial i carraramarmor samt två stilrena och toppfräscha badrum/duschrum/wc med fönster i båda samt tvättmaskin och torktumlare i det ena.
Hela bostaden är professionellt uppmätt av oberoende uppmätningsföretag enligt gällande Svensk Standard till 143 m² total invändig golvyta fördelad på ett entréplan (6 tr) och ett övre plan (7 tr) med en stabil trappa där emellan, varav 131 m² boarea (BOA) och 12 m² ytterligare golvyta med begränsad takhöjd invid sluttande tak, samt två takterrasser och en minibalkong.
Rymlig 4:a som är välplanerad och lättmöblerad med bl a tre separata sovrum som är avskilt och ostört belägna från varandra, om man inte skulle föredra att ha bostaden som en 3:a med två sovrum.
Attraktivt och centralt belägen innerstadsvåning i populära Vasastan, bara ett kvarter från Östermalm och tio minuters promenad till Stureplan samt endast ett par kvarter till nyrenoverade Odenplan och lummiga Vasaparken, med en bekväm och tidsbesparande närhet till precis allt man behöver och kan önska sig, däribland mycket bra kollektivtrafik i form av både tunnelbana, många bussar och samtliga pendeltåg, inklusive de till Arlanda och Uppsala. Det är även ett tryggt och barnvänligt boende i lugna kvarter med praktisk närhet till både välutrustade lekplatser, stora grönskande parker, utomhusbad, bra daghem/förskolor samt välrenommerade grundskolor och gymnasium.
Stiligt och välbevarat hörnhus anno 1915 i nationalromantisk stil som redan har genomgått omfattande renoveringar, däribland stambyte 2018, och nu är i gott skick.
En välskött och äkta bostadsrättsförening med god ekonomi och låg skuldsättning som äger tomtmarken själva, d v s ingen tomträttsavgäld.
Säljarna av bostaden erbjuder köparen möjligheten att själv välja mellan omgående, normalt eller sent tillträdesdatum.
OBS! Köparen av denna bostad erbjuds möjligheten att omgående hyra en egen garageplats i ett varmgarage som ligger 120 m från bostaden.

Visa mer
Slutpris

21 430 000 kr

Ansvarig mäklare
Jimmy Henricson

Jimmy Henricson

Reg. fastighetsmäklare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.