Åsögatan 127, 3 tr Södermalm - Sofo
Södermalm - Sofo

Åsögatan 127, 3 tr

Smakfullt nyrenoverad, välplanerad & attraktiv sekelskiftes-2:a i populära SoFo!

Såld

Smakfullt nyrenoverad, välplanerad & attraktiv sekelskiftes-2:a i populära SoFo!

Varmt välkommen till denna underbara sekelskiftesvåning om 2 rum och kök som verkligen är ett hem att njuta av, att längta hem till och att vara stolt över!
Extremt attraktivt och centralt belägen våning på enkelriktad lokalgata i charmiga och eftertraktade SoFo, endast ett par kvarter till/från populära Nytorget. Bostaden erbjuder den optimala kombinationen av ett tyst boende och en bekväm närhet till precis allt man behöver och kan önska sig, däribland mängder av trendsäkra butiker, väldoftande bagerier, mysiga kaféer, välrenommerade restauranger, hippa barer och mycket bra kollektivtrafik i form av både tunnelbana, bussar och pendelbåtar, samt bara några minuter till Centralen/Cityterminalen där även fjärrtåg, alla pendeltåg och buss/tåg till/från Arlanda flygplats finns att tillgå. Det är ett tryggt boende i lugnt kvarter med praktisk närhet även till stora grönskande parker, välutrustade träningsanläggningar, inomhusbad och utomhusbad samt promenadavstånd ner till den idylliska strandpromenaden/joggingstråket utmed det rogivande vattnet.
Härligt ljus och fridfull våning tack vare det höga läget på 3½ tr med tre stora ljusinsläppande fönsterpartier i fil åt syd mot den lugna enkelriktade delen av Åsögatan och från alla fönster har man trevlig utsikt mot vackra äldre hus, takåsar samt den rogivande himlen.
En mycket välplanerad och lättmöblerad riktig 2:a som på bra vis rymmer allt och som passar perfekt både för ett par och för en singel. Den består av ett rejält vardagsrum som även rymmer matplats, ett välutrustat kök, ett bra sovrum med plats för dubbelsäng, ett rymligt duschrum/wc samt en hall med gott om förvaring och i bostaden finns bra platser för ytterligare förvaringsmöbler.
Hela bostaden är fantastiskt luftig med en skön känsla av rymd tack vare dels den rejäla takhöjden om cirka 3,10 m och dels den helt öppna planlösningen mellan både vardagsrum, kök och hall, vilken skapar trevlig samvaro och gemenskap i hela bostaden.
Väldigt snygg våning i stilsäker och trendig design som med hjälp av professionell inredare blivit smakfullt totalrenoverad och toppfin i skicket med bl a helt nyslipade/vitlaserade/mattlackade furugolv överallt, helt nymålade väggar/tak/snickerier överallt, stilrent kök 2014 med helt komplett vitvarupark, fräscht duschrum/wc 2014 med tidlösa färg-/materialval och skön golvvärme, stor platsbyggd garderob med belysning, nya eluttag/dimmerströmbrytare överallt, tjocka isolerglasrutor insatta i alla fönster, m m.
Utsökt sekelskiftesvåning anno 1899 som är både vacker, representativ och varmt hemtrevlig med bevarad tidstypisk äldre charm i form av patinerade trägolv med ursprungliga furutiljor, höga profilerade golvsocklar/dörrfoder, breda sågtandade takvinkelstuckaturer, stora ornerade takrosetter, höga speglade pardörrar, djupa speglade fönsternischer, etc.
Som boende i huset har man fri tillgång till två gemensamma underbara uteplatser med fina trädgårdsmöbler på båda, varav den ena uteplatsen är högst upp i huset på en stor takterrass med fantastisk utsikt samt massor av sol och den andra uteplatsen är på husets rofyllda innergård med idyllisk grönska samt möjlighet att grilla.
Stiligt och välbevarat sekelskifteshus som redan har genomgått omfattande renoveringar och nu är i gott skick.
En välskött och äkta bostadsrättsförening med låg belåning och väldigt bra ekonomi som äger tomtmarken, d v s ej tomträtt och således ingen tomträttsavgäld. Föreningen har dessutom en hyresrättslägenhet kvar, vilken utgör en ansenlig framtida tillgång.
OBS! Säljarna av saluförd bostad erbjuder köparen möjligheten att själv välja mellan omgående, normalt eller sent tillträdesdatum.

Visa mer
Slutpris

5 000 000 kr

Ansvarig mäklare
Jimmy Henricson

Jimmy Henricson

Reg. fastighetsmäklare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.