Södra hamngatan 13A Inom Vallgraven
Inom Vallgraven

Södra hamngatan 13A

På historisk mark mitt i city!

Kommande

På historisk mark mitt i city!

SNABBFAKTA

  • utgångspris: 3 695 000 kr
  • Boarea: 47.5 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 6 av 6, hiss finns
  • Avgift: 2 513 kr i avgiften ingår värme, vatten, digital-TV (bas), bredband, IP-telefoni (ej samtalskostnad) samt bostadsrättstillägg.
  • Förening: BRF Kommerserådet nr 1
  • Område: Inom Vallgraven, Göteborg
utgångspris

3 695 000 kr

Visningar

17 Dec 13:00 - 13:45
Boka via hemsidan. Välkommen på visning!
Ansvarig mäklare
Anders Rosin

Anders Rosin

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande
Simon Svedlund

Simon Svedlund

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Södra hamngatan 13A

Högst upp i huset och precis intill Stora Hamnkanalen finner ni denna levnadsglada och smakfullt hemtrevliga citytvåa. Kök och vardagsrum möts i en öppen planlösning och präglas av ljusa ytskikt och fint ljusinsläpp från stora fönster. Det rofyllda sovrummet mot lugn innergård erbjuder goda förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderob. Ett stilrent kaklat badrum (2013) med dusch, handfat, wc och golvvärme. Här bor ni i en ekonomiskt stabil förening med låg avgift. Direkt närhet till centrala Göteborgs utmärkta shopping, härliga restauranger och nöjesliv.

- Ca 650 meter till centralstationen och närmaste hållplats precis runt hörnet.
- Låg avgift i ekonomiskt stabil förening
- Gästlägenhet i Brf
- Gymkedjan Nordic Wellness finns i samma byggnad.

Här är vardagslivet bekvämt!

Namnet Kommerserådet har sin historia långt tillbaka i tiden från början av 1800-talet då de gamla segelskutorna från Ostindiska Kompaniet lade till i den Stora Hamnkanalen och lossade sin last av kryddor och andra för nordbon exotiska handelsvaror. På föreningens stora innergården, som är unik i sig med en lugn och lummig miljö, står statyn Kommerserådet som skulpterades i kalksten 1981 av den ungerske konstnären Istvan Varga.

Varmt välkommen på visning!

Entréhall/kök

Inbjudande entré med god plats för avhängning och förvaring i garderob. Öppet kök med takhängd fläkt och spishäll samt ugn vänd mot vardagsrummet med sittplatser mittemot. Detta skapar en social och öppen planlösning. Här finns gott om förvaring och avlastningsytor och inspirerar till kreativ matlagning. Klinkergolvet i köket har golvvärme för extra trivsel och välbefinnande.

Vardagsrum

Genomgående parkettgolv från hall vidare mot vardagsrummet och i sovrummet. Ljusa ytskikt i hela bostaden. Vardagsrummet ligger i social öppen planlösning har god plats för matbord och soffgrupp och möblemang. Det höga läget i huset ger extra ljus och vyn mot horisonten är en vacker fond i vardagen.

Badrum

Smakfullt kaklat badrum (2013) med dusch och skjutdörrar i glas, handfat med kommod, badrumsspegel med inbyggda lampor och wc. Golvvärme finns givetvis.

Sovrum

Det rofyllda sovrummet i bra storlek vetter mot lugn innergård och erbjuder goda förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderob.

Är detta Din nya drömbostad?

Kontakta mäklare redan idag för möjlighet till en förhandsvisning!

Visa mer

BILDER

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Anders Rosin

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Anders Rosin

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 513 kr, i avgiften ingår värme, vatten, digital-TV (bas), bredband, IP-telefoni (ej samtalskostnad) samt bostadsrättstillägg.
Antal rum
2 rum
Boarea
47.5 m² föreningens information
Våning
6 av 6, hiss finns
Andel i förening
0,52377 %
Andel av årsavgift
0,52113 %
Kommentar till andelstal
Andelstal 0,0052100 enligt föreningens ekonomiska förvaltare SBC.

Föreningen

Namn
BRF Kommerserådet nr 1
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
74 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
FÖRSÄKRING
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Läönsförsäkringar. Hemförsäkring beskostas individuellt av bostadsrättsinnehavare och bostadstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Ekonomi

utgångspris
3 695 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,861%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 200 kr/år
Försäkring
2 350 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 550 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Driftskostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning, levnadssätt, väderlek, förbrukningsmängd samt avtal och val av tjänsteleverantör.
Energideklaration
Utförd 2018-04-24
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
69 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Inom Vallgraven utgör det ursprungliga Göteborg och här hittar man riktigt gamla byggnader såsom Kronhuset, Ostindiska huset, Sahlgrenska huset och Stadshuset.

Kommunikation

Kort väg till Göteborgs centralstation och flera alternativ med kollektivtrafik.

Närservice

Stadens kommersiella hjärta och NK, Kompassen, Arkaden, Nordstan, Kungsgatans butiksstråk med flera erbjuder shopping av allra högsta klass. Dessutom är kafé- och restauranglivet sjudande och här återfinns inte minst klassiska ställen såsom Fiskekrogen, Brogyllen och 7:ans Ölhall.

Parkering

Boendeparkering ger dig möjlighet att parkera på särskilt anvisade platser där du bor till en lägre kostnad. Kontakta Göteborgs Stad 031-365 00 00 för mer information. Olika aktörer i området hyr ut garageplats. Fastighetsmäklaren kan vara behjälplig med kontaktuppgifter.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.