Saxofongatan 3 Ruddalen
Ruddalen

Saxofongatan 3

Eftermiddags- och kvällssol på balkongen

Kommande

Eftermiddags- och kvällssol på balkongen

Tvåa med stor balkong/uterum med eftermiddags-/kvällssol på balkongen i trivsamma Ruddalen. Luftig och öppen med goda förvaringsmöjligheter. Fräscht helkaklat badrum som renoverats av föreningen 2007-2008. Välskött och trygg Riksbyggen-förening med god ekonomi och många mervärden för dig som medlem såsom bastu, cykelverkstad, hobbylokal mm. Lägenheten är perfekt belägen med kommunikationer alldeles nära som tar dig till Högsbo och magiska Änggårdsbergen på 4 min och vidare till Linnéplatsen på bara 9 minuter. Från bostaden har du även närhet till såväl Ruddalens mysiga naturstigar och idrottsanläggning som Frölunda Torgs otroliga utbud av affärer. Från bostaden är det endast 2 minuter till spårvagnen som tar dig snabbt och smidigt in till centrala Göteborg, Handels och Chalmers nås på endast 15 minuter. Bor du här har du även cykelavstånd till såväl Linnégatans trevliga café- och restaurangliv. På cykel söderut når du även salta havsbad och fina sandstränder. Välkommen på visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Accepterat pris: 2 250 000 kr
  • Boarea: 50.5 kvm Föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 1, hiss finns
  • Avgift: 2 786 kr I månadsavgiften ingår vatten, TV & Bredband (1Gbit) från Ownit. Utöver avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 548 kr/mån för värme.
  • Förening: Riksbyggen Brf Göteborgshus 17
  • Byggnadsår: 1954
  • Område: Ruddalen, Göteborg
Accepterat pris

2 250 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Simon Svedlund

Simon Svedlund

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande
Stefan Hansson

Stefan Hansson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Saxofongatan 3

Genomgående ljus lägenhet där du direkt vid entrén möts av den grönskande utsikten då man kan blicka in i vardagsrummet stora fönsterpartier. Hallen har gott om förvaring med hela fem garderober i original byggda från golv till tak. Badrummet är fräscht och helkaklat då det renoverades i föreningens regi i samband med stambytet 2007-2008. Vidare in till köket som går i ljusa färger har flera originalstommar kvar som ger sin charm - kanske kan du här även sätta din egen prägel? Diskmaskin finns. Sovrummet har en läcker fondtapet och förvaring i garderober med skjutdörrspartier. Sist men inte minst har vi det rymliga vardagsrummet, lättmöblerat med plats för såväl matsalsdel som soffgruppsdel. Utgång till balkong med platsbyggda sittmöbler där du kan njuta av eftermiddags- och kvällssolen.

Till lägenheten hör ett förråd i källaren plus ett mycket stort förråd på vinden.

BILDER

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Simon Svedlund

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Simon Svedlund

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 786 kr, I månadsavgiften ingår vatten, TV & Bredband (1Gbit) från Ownit. Utöver avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 548 kr/mån för värme.
Antal rum
2 rum
Boarea
50.5 m² Föreningens information
Våning
1, hiss finns
Andel i förening
0,2514 %
Uteplats
Läge väster

Föreningen

Namn
Riksbyggen Brf Göteborgshus 17
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
374 lägenheter, 15 lokaler
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsförening Riksbyggen Gbghus Nr 17 är en stor förening med sammanlagt 374 st lägenheter som fördelas på adresserna Saxofongatan 1-3 och 2-18, Klarinettgatan 3-19 och 4-28 samt Basungatan 1-15 och 2-16. Husen är byggda 1954 på tomträtt och har förutom bostäderna även lokaler. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 1 rokv-36 st, 1 rok-8 st, 2 rok-205 st, 3 rok-107 st samt 4 rok-18 st. Dessutom finns det 15 st lokaler, 38 st garage och 182 st avgiftsbelagda p-platser.
Göteborgshus 17 lokaler inkluderar t ex bastu, tvättstugor, bordtennisrum, slöjdlokal mm. Det finns åtta tvättstugor och torkrum i föreningen plus en mattvätt.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns cykelförråd (cykel/barnvagn), källarförråd samt vindsförråd. Till denna lägenhet hör ett källarförråd samt ett vindsförråd. Det finns ett antal tvättstugor med torkrum, dessa har renoverats i samband med stambytet. Närmaste tvättstuga ligger i källarplan. Mattvätt finns på Basungatan 4, här kan man tvätta dygnet runt liksom på söndagar. Det finns bastu på Basungatan 6-8 (källarentrén). Hobbylokal med bordtennis och dart finns på Klarinettgatan 9. Slöjdlokal finns bl a på Klarinettgatan 17-19. Föreningens hushållssopor och kompostering slängs i de nya avfallsstationerna som byggdes i området 2010.
Tv och Bredband
Föreningen har upphandlat gruppanslutning med Ownit som är ett företag under Telenor. Tv bas (16 kanalder), bredband 1000/1000 (garanterad hastighet in i lägenhet 700/700) samt IP-telefoni ingår i denna anslutning och ingår i avgiften.
Parkering
Det finns 187 p-platser, hyra ca 170 kr/mån. Besöksparkeringar 19 st. Separat kö till vanliga p-platser samt garage. Det finns 35 garage, hyra ca 460 kr/mån. Riksbyggens Ekonomicenter i Västerås sköter frågor kring parkeringar och garage: tfn 0771-860860.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
År 2003 installerades säkerhetsdörrar i föreningen och under 2005 utfördes tak- och fasadunderhåll. Föreningen genomgick stambyte och elrenovering under 2007-2008. I och med det byttes VA-ledningar och elinstallationer samt en total renovering av badrummen utfördes. I samband med stamrenoveringen gjordes även tvättstugorna iordning i föreningen. För övrigt planerat underhåll avsattes medel löpande. År 2008-2009 installerades portlås i entrédörrarna i bottenplan, med tillgång till portkod samt porttelefon. Under 2011-2012 totalrenoverades hissarna i höghuset. Under 2014 genomgick föreningen trapphusrenoveringar, nya källardörrar installerades samt fönsterbyte och nytt plåttak på Saxofongatan 1 och 3. 2014 renoverades trappuppgångarna och man satte in nya ytterdörrar till trappuppgångarna. Även lekplatsen vid Saxofongatan renoverades.
Under 2018 fortsatte allmänt trädgårdsarbete gällande föreningens grönytor, översyn av garageportar, upprustning av parkering vid Musikvägen/Flöjtgatan, källarinventering gällande cyklar/mopeder, ombyggnation av föreningslokal till lägenhet, OVK-besiktning samt mindre underhållsåtgärder enligt underhållsplan.

dokument

BYGGNADSFAKTA

BYGGNADSÅR
1954
Hiss
Ja

Ekonomi

Accepterat pris
2 250 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,861%
Pantsatt
Nej

Allmänt om området

Ruddalen sägs ha fått sitt namn efter Ruds by och den dal som röjdes för att skapa ängs- och åkermark och någonstans att bo redan i fornlämningarnas tid. Byggnationen i området tog fart 1910-1940, men de flesta av husen som vi idag anser utgöra Ruddalen är flerfamiljshus från 50- och 60-talen. I området finns fler karaktäristiska byggnationer som t.ex. bostadshusen på Mandolingatan och Fagottgatan där arkitekturen med konkava väggar var unik och omtalad vid sin uppkomst.

Ruddalens härliga grönområde och motionscentrum erbjuder tillgång till motionsstigar, skridskobana och fotbollsplaner. Det finns fina strövområden med joggingspår och stigar i områdets inre del och den som vill kan promenera genom Ruddalen till Grimmered och vidare ner till kustlinjen vid Nya Varvet och hamninloppet.

Kommunikation

Från Frölunda Resecentrum vid Frölunda Torg utgår ett nätverk av bussar och spårvagnar som snabbt tar dig till olika delar av Göteborg.

Utöver mataffärerna kring Frölunda Torg finner man Lidl vid Marconimotet. I närliggande Kaverös finns Willys.

Kommunikationerna till och från området är goda både med spårvagn och buss. Läs gärna mer på www.vasttrafik.se. Vill du ha mer information om skolor och förskolor i området rekommenderar vi www.goteborg.se.

Närservice

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum ett par minuter bort med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av serviceföretag som mataffärer, bank, frisörer, tandläkare och vårdcentral.

Intill torget ligger Frölunda Kulturhus med bland annat biograf, simhall och bibliotek. Mittemot Frölunda Torg ligger bland annat Mio Möbler och Mc Donalds.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.