Kvadrantgatan 18 Bergsjön
Bergsjön

Kvadrantgatan 18

Naturnära läge

Till salu

Naturnära läge

SNABBFAKTA

  • utgångspris: 1 395 000 kr
  • Boarea: 81.2 kvm Föreningens information
  • Antal rum: 4 rum
  • Våning: 1 av 3
  • Avgift: 6 237 kr Värme, vatten, bredband och tv-paket ingår i avgiften
  • Förening: HSB Gärdsåsdalen
  • Område: Bergsjön, Göteborg
utgångspris

1 395 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Simon Svedlund

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande

Stefan Hansson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Kvadrantgatan 18

Äntligen kan vi presentera en av föreningens välplanerade fyror med trevliga attribut såsom genomgång med ljus från två väderstreck, helkaklat badrum med badkar och tvättstugedel samt balkong ut mot grönskande gård och skogspartier. Bara 10 minuter promenad bort har du en populär badsjö. Trygg och stabil HSB-förening som satsat mycket på trivsel för barnfamiljerna - gatorna i området är bilfria vilket är perfekt för barnen att fritt få springa och leka vid de många lekplatserna med gungor och sandlåda. Därtill finns flertalet mervärden för dig som medlem i föreningen såsom eget gym, solarium, gästlägenhet när någon nära dig vill hälsa på samt festlokal för att kunna bjuda stora sällskap. Här har du alltid naturen och lugnet nära inpå - samtidigt snabbt att ta sig in till stadens centralare delar med spårvagn eller bil. Bredband ingår i avgiften!

Kontakta mäklaren Simon Svedlund vid intresse eller anmäl dig till visningen via Svenska Mäklarhusets hemsida!

Lägenheten är genomgående ljus dels på grund utav allt naturligt ljusinsläpp från två väderstreck men även då nuvarande ägare fräschat upp flera ytskikt. Du välkomnas in i en rymlig hall som tillsammans med en innerhall når de flesta av bostadens rum. Innerhallen i sig skapar en villakänsla och här har du de två mindre sovrummen, som med fördel även kan fungera som kontor, bibliotek eller gästrum. Det stora sovrummet når man från köket och är därför separerat från de övriga sovrummen. Därtill finns gott om förvaring i form av garderober med skjutdörrar. Köket är ljust och har gott om såväl arbetsytor som förvaring, en liten matplats och gott om ljusinsläpp även här. Vardagsrummet är stort, lättmöblerat och har utgång till balkong med utsikt över grönskan på såväl gården som den närliggande skogen. Precis utanför lägenhetens entrédörr i trappuppgången är lägenhetens förråd, nära och bra!

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
6 237 kr, Värme, vatten, bredband och tv-paket ingår i avgiften
Antal rum
4 rum
Boarea
81.2 m² Föreningens information
Våning
1 av 3
Andel i förening
0,35586 %

Föreningen

Namn
HSB Gärdsåsdalen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
301 lägenheter
Allmänt om föreningen
HSB Gärdsåsdalen är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1985 i samband med att HSB tog över fastigheterna. Tomträtten omförhandlades senast 2018-2020. Föreningen består av 301 lägenheter, varav kommunen äger två. Lägenheterna är fördelade på 12 hus med adresserna Kvadrantgatan 2-82. Föreningens totala yta är 22 429 kvm på fastigheten Bergsjön 20:2 m.fl.

Föreningen har en relativt låg belåning om ca 4.000kr/kvm (snitt i Göteborg är 6-8.000kr/kvm).

Renoveringar:
Husen stod klara 1968 och värms upp via fjärrvärme. 1985 genomgick husen en omfattande renovering som bland annat innefattade fönster och badrum. Föreningen följer en underhållsplan.
2011 lades taken om.
2012 utfördes ventilationsarbete, upprustning av gymmet och byte av altandörrar och fönster.
2015 installerat ett mopedgarage, samt VVS och elarbeten har utförs i enlighet med stadgarna.
2016 totalrenoverades bastun. Gymmet och tvättstugan har fräschats upp. OVK genomfördes. Nya garageportar installerades. Alla fem hissarna renoverades.
2017 installerades ett nytt ventilationssystem som möjliggör nästan 100% pollenfri inomhusluft.
2019 byttes samtliga balkongtak.
2020 har stammarna kollats och blivit godkända. Nästa kontroll inför framtida relaining planeras 2024.
Om du ska renovera ditt badrum, kontakta föreningen så bekostas en ny golvbrunn av dem. Det är viktigt att auktoriserade företag används vid elinstallationer och våtrumsrenoveringar. Föreningen kräver uppgifter om vilket företag som du använder dig av.
2021/2022 planeras det att måla om garagelängorna.

Ekonomi:
Månadsavgiften till föreningen inkluderar värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Avsättning till inre reparationsfonder görs inte. Det inre underhållet av lägenheten sköts av lägenhetsinnehavaren, se stadgar för ansvarsfördelning.

TV & Internet:
Kabel-TV levereras via fiberkabel Bredbandsbolaget där 18 kanaler ingår i månadsavgiften. Önskar man tvillingbox, så man kan se kanalerna på två tv-apparater, så kostar denna 59 kr/mån. Även bredband 250/150 Mbit från Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften.

Parkering:
Det finns fyra typer av parkeringsplatser samt MC- och mopedförvaring, separat kö till samtliga platser. För att ställa sig i kö till parkering kontaktar man HSB. Finns ingen ledig plats så löser de en tillfällig plats så länge. Man har rätt att hyra två parkeringsplatser i mån av plats. Numrerad parkeringsplats utomhus kostar ca 180 kr/mån. Inomhus i parkeringshuset kostar ca 275 kr/mån. I troaxbur inne i parkeringshuset kostar ca 365 kr/mån. Garageplats kostar ca 600 kr/mån. MC/mopedplats kostar ca 225 kr/mån. Det finns avgiftsbelagd besöksparkering utefter parkeringshusets långsida.

Gemensamma utrymmen:
Till varje lägenhet hör ett förråd beläget antingen utanför dörren i trapphuset eller i ett närliggande hus. Extra förrådsutrymmen finns att hyra för 80 kr/mån.
I entréerna finns porttelefon och föreningen har tagg-system till entréerna.
Husen omgärdas av fina grönytor med sittplatser och lekplatser för de boende. Längst upp i området finns en gemensam grillplats med bänkar under tak och en stor grill.
Via föreningen finns det lokaler som man kan nyttja, som ligger i husen "Kubiken" eller "Kvadranten" mitt i bostadsområdet.
I Kubiken finns:
- Samlingslokal utrustad för 40 personer med en stor altan under tak. Att hyra Kubiken kostar 750 kr per tillfälle, kl 12-19 alternativt kl 19-24, bokning sker på expeditionen.
- Föreningens expedition som har öppet den första helgfria måndagen i varje månad kl 17:30-19:00. Expeditionen nås även på tel. 031-46 32 00 och info@gardsasdalen.se.
I Kvadranten finns:
- Två tvättstugor med flera maskiner och tillhörande torkrum. Mangelrum. Tvättpass bokas via datorn och man kan tvätta dagar i veckan under tretimmarspass mellan kl 06:00-24:00.
- Bastu, denna kan bokas alla dagar i veckan under tvåtimmarspass mellan kl 06:00-24:00. Tillgång till bastun kostar 200 kr/år.
- Motionsrum. Gymkort kostar 1 200 kr/år (för pensionärer 600 kr/år).
- Toalett.
På Kvadrantgatan 58 finns en möblerad gästlägenhet som hyras för 390 kr/dygn eller 2 000 kr/vecka.
Solarium, nyckel lämnas ut mot deposition (200 kr). Att sola 20 min kostar 60 kr.
Cykelrum, nyckel lämnas ut mot deposition.
Fastighetsexpeditionen ligger på gaveln av nr 76, den har öppet alla dagar kl 08:30-09:00, och nås därefter fram till kl 16:00 via telefon 031-709 10 55.

Medlemskap:
Överlåtelseavgift tas ut av säljaren, 2.5 % av prisbasbeloppet som justeras varje år. 2021 är avgiften 1 190 kr. Eventuell pantsättningsavgift tas ut av köparen, 1 % av prisbasbeloppet som justeras varje år. 2021 är avgiften 476 kr per lån.
HSB tar ut en engångs medlemsavgift av köparen på 825 kr. (Andel i HSB Göteborg á 500 kr, medlemsavgift á 300 kr samt registreringsavgift á 25 kr. Är det två eller fler som köper tillsammans betalar endast en person medlemsavgiften på 300 kr.)
I det fall blivande köpare önskar samägande med släkting, så tas frågan upp av styrelsen. Ägarandel om minst 10% krävs. Föreningen beviljar inte juridisk person medlemskap. Det tar en månad att bli godkänd som medlem i föreningen. Detta sker efter att styrelsen har träffat köparen. Styrelsen kontaktar köparen för att boka en tid för detta. Krav på medlemskap är fast godtagbar inkomst samt inga betalningsanmärkningar.

Övrigt:
Brf Gärdsåsdalen är en aktiv förening som anordnar olika typer av aktiviteter för medlemmarna. Bland annat har man haft jul- och luciafirande, filmkvällar, bingo samt ungdomsdiscon.
Var tredje månad kommer containrar för blandat avfall till föreningen. På anslagstavlan vid föreningslokalen annonseras när nästa tillfälle blir.
All mark ägs av föreningen, men varje BR medlem ansvarar för och sköter den. Formell upplåtelse av markområde som nyttjas runt bostadsrätten saknas från bostadsrättsföreningen.
I dagsläget är paraboler förbjudna. Idag finns digitalboxar med valfria kanaler som ska användas istället för paraboler.

Kommunikationer:
Närmsta spårvagnshållplats är Teleskopgatan, precis bortom Sandeklevsskolan i änden på Kvadrantgatan. Här passerar spårvagnarna 7 och 11 med täta turer mot city och Saltholmen/Tynnered. Vill man ta bussen finns buss 58 från Stora Björn till centrala Göteborg. Denna tur tar ca 25 minuter. Se www.vasttrafik.se för mer information.
Information om månadsavgiften
Värme, vatten, bredband och tv-paket ingår i avgiften

BYGGNADSFAKTA

Hiss
Nej

Ekonomi

utgångspris
1 395 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,861%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Kommentar
Utöver avgiften behöver du som boende ett elavtal där du betalar för din användning. Normal kostnad för en bostad i denna storlek är 3-400kr/månad, men kan självklart variera beroende på t.ex. familjens storlek, elavtal mm. Därtill behöver du en hemförsäkring vars kostnad brukar vara ca 1500kr-3000kr beroende på t.ex. hur mycket lösöre du önskar försäkra. Kontakta fastighetsmäklaren för en boendekostnadskalkyl baserad på din och din familj användning.

Omgivning

Övrigt

Bostaden ligger nära natur och skog som förutom badsjö även har klätterleder.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.