Telegrafvägen 38 Telegrafberget
Telegrafberget

Telegrafvägen 38

Utsikt över Stockholms inlopp

Till salu

Utsikt över Stockholms inlopp

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 3 495 000 kr
  • Boarea: 54 kvm + 4 kvm biarea
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 1 av 9, hiss finns
  • Avgift: 3 071 kr Inklusive, värme och kallvatten
  • Förening: Brf Kajen
  • Område: Telegrafberget, Nacka
Utgångspris

3 495 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Maria Björkstrand

Maria Björkstrand

Reg. Fastighetsmäklare

Välkommen till Telegrafvägen 38

Varmt välkomna till en underbar 2:a vid vattnet om totalt 58 kvadratmeter en mindre balkong och en uteplats med sjöutsikt, öppen planlösning, exklusiva material och påkostade designkoncept. Tillgång till gemensam takterrass med utsikt över Stockholms inlopp. Garage i huset (Separat kö). Tillgång till träningslokal, bastu och övernattningslägenhet. Här finner ni de lägenheter som finns kvar: https://www.hsb.se/sok-bostad/stockholm/nacka/projekt/kajen

Rumsbeskrivning

Hall:
Välkomnande hall med klinkergolv/ ljus ekmelamin. Bra förvaring i form av städskåp, högskåp och linneskåp.

Badrum:

Golv i hållbar granitkeramik i varmgrå kalkstensimitation kombineras med väggar med stora mattvita kakelplattor i vertikal sättning. Badrummet är utrustat med Dusch, WC, handfat med kommod, tvättmaskin och torktumlare (Electrolux) samt komfortgolvvärme.

Kök
Ballingslöv-kök med luckor i pärlgrått och golv i ljus ekmelamin.
Köket är utrustat med vitvaror från Electrolux, spishäll, ugn, kyl/frys, diskmaskin och Mikro.

Vardagsrum:
Vardagsrum i öppen planlösning mot kök, ljusa väggar och golv i ljus ekmelamin. Utgång till uteplats om ca 13 kvm samt en mindre balkong.

Sovrum: Ljusa väggar och golv i ljus ekmelamin. Två garderober och linneskåp.

Visa mer

BILDER

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Maria Björkstrand

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Maria Björkstrand

Reg. Fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 071 kr, Inklusive, värme och kallvatten
Antal rum
2 rum
Boarea
54 m² + 4 m² biarea
Våning
1 av 9, hiss finns
Andel i förening
0,63603 %

Föreningen

Namn
Brf Kajen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
116 lägenheter
Överlåtelseavgift
1 691 kr
Pantsättningsavgift
725 kr
Allmänt om föreningen
Brf Kajen

Bostadsrättsföreningen Kajen kommer att bestå av 116 lägenheter. Föreningen ligger på Telegrafberget i Nacka, omgärdat av skog och vatten.
Kajen består av tre hus sammanbundna i två plan med garage, förråd och gemensamhetslokaler. Husen trappas upp från fyra till nio våningar och varje våning rymmer mellan tre och fyra lägenheter. Lägenheterna varierar mellan ett och fem rum och kök. De flesta lägenheter har balkong och/eller terrass. De flesta balkongerna mot vattnet är inglasade. Terrasserna får trätrall. Vissa av lägenheterna på plan ett har uteplats mot gård. Takhöjden är cirka 2,6 meter med undantag för undertak för installationer.

Lägenhetsfördelning Antal Storlek Yta
1 st 1 rok ca 55 kvm
50st 2 rok ca 49-68 kvm
31st 3 rok ca 72,5-102 kvm
30st 4 rok ca 106-109,5 kvm
4st 5 rok ca 120-125,5 kvm


Parkering
Under husen finns ett garage i två plan med 100 parkeringsplatser. Boende tar sig till garageplanen via hiss från respektive trapphus. Boende i trapphus fem och sex tar sig till garaget genom en invändig passage. Det kommer också finnas 16 p-platser tillhörande Kajen utomhus på kajen.

Båtplatser
Det planeras en hamn med cirka 35 småbåtsplatser innanför piren, nere vid vattnet. Marinan kommer att ägas och drivas av en extern operatör. I dagsläget är det inte klart vem det blir. Mer information kring det och hur man tecknar hyresavtal för båtplats presenteras senare.

Förråd
Varje lägenhet har ett förråd, ungefärlig storlek framgår av lägenhetsritningen.

Gemensamma utrymmen
I anslutning till var och en av husens entréer finns barnvagns-och rullstolsrum. Cykelrum finns invändigt i hus två och tre samt utvändigt. Med tillträde från gatan ligger en gemensam grovtvättstuga i hus två, som bokas från den digitala informationstavlan i respektive trapphus. Utöver detta har föreningen, tillsammans med grannföreningarna, en föreningslokal, ett relax-rum med bastu och dusch samt en träningslokal. Dessa ligger på entréplan. I hus tre, plan sju, delar även föreningarna på en gemensam takterrass. Dessa utrymmen kommer att ingå i en gemensamhetsanläggning. I grannföreningen Fyrhusen finns också en övernattningslägenhet som kan nyttjas av de boende i Kajen

dokument

BYGGNADSFAKTA

Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
3 495 000 kr
KOMMUNALSKATT
30,321%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Övrigt
694 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
694 kr/år

Allmänt om området

År 1795 invigdes den optiska telegraf som gett upphov till platsens namn. Den fick namnet Kummelnässtationen och placerades på bergets högsta punkt. Med hjälp av vridbara plattor som kunde ses med kikare från långt håll, fördes meddelanden vidare längs Östersjökusten.

2015 var året då HSB förvärvade marken på Telegrafberget. Samma år antogs också en ny detaljplan för området. Omkring 350 bostäder, ett antal kommersiella lokaler och en småbåtshamn ska snart börja byggas. Det nya skärgårdsläget erbjuder ett boende med vacker natur, närhet till stan och en svårslagen utsikt över vattnet. De röda tegelbyggnaderna nere vid vattnet är välkända för många stockholmare.

Här bor du nära populära Myrsjöskolan (F-9) samt flera förskolor

Kommunikation

Pendelbåt (Linje 83) och buss 416 till Orminge Centrum.

Närservice

Till Orminge Centrum - den solklara mittpunkten på Boo-ön tar det ca 5 minuter med bil. Där finns bland annat mataffärer, apotek, bibliotek, skönhetsvård, restauranger, café, systembolag, frisörer, banker och butiker. I Orminge Hus bredvid Centrum finns bland annat gym, tandläkare, vårdcentral, BVC, MVC m.m

Parkering

Det finns garage för bostadsrättsföreningarna och flera gatuparkeringar i området. (Möjlighet till platser administreras av Corepark).

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.