Radhus till salu på Ciderfabrikens väg 12 i Märsta - Steninge Slottsby
Märsta - Steninge Slottsby

Ciderfabrikens väg 12

Exklusivt boende i härlig slottsmiljö

Till salu

Exklusivt boende i härlig slottsmiljö

Här kommer verkligen sista chansen att förvärva ett härligt friköpt radhus i bästa läget. Fyra radhus kommer att uppföras med baksidan mot Mälaren som ger möjlighet till sjöglimt, sjöutsikt bör kunna nås från våningsplanet. Husen tillverkas i Småland av kvalitetsföretaget Vallsjöhus. Ett entréplan som har härliga öppna sociala ytor med kök och vardagsrum. Här finns även ett bra utrymme för klädvård som är sammanlänkat med wc/dusch. Våningsplanet rymmer två sovrum, allrum och ytterligare ett badrum. Utöver det finns en sutterängvåning med ytterligare ett sovrum och ett allrum.

Visa mer
Ciderfabrikens väg 12 Ciderfabrikens väg 12 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 6 rum
  • Boarea: 131.8 kvm taxeringsinformation
  • Pris: 6 995 000 kr
  • Byggnadsår: 2023, Byggstart beräknas ske under 2023
  • Område: Märsta - Steninge Slottsby, Sigtuna
  • Fastighetsbeteckning: Steninge 1:33

6 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Jonas Dackman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Ciderfabrikens väg 12

Husen byggs i Vallsjöhus vanliga höga standard med fokus på öppna sociala ytor i entréplanet, samt den mer privata delen på övre plan med två sovrum och ett allrum. Ytterligare ett sovrum och allrum finns i suterrängvåningen. Husen ligger i TUN 3 som är beläget i Slottsbyns högsta del med den bevarade grönskande miljön framför radhuset och med en härlig glimt över Mälaren.

Här tar den nya stadsdelen Steninge Slottsby form i en unik slottsmiljö intill Mälaren med Stenladan som områdets hjärta. Här kommer det att finnas något för alla! Allt från förskola/skola, äldreboende, möjlighet till både stall- och båtplats till Stenladans utbud av restaurang och butiker. Ströva runt i slottsparkens vackra miljö, eller varför inte i naturreservatets grönskande omgivningar. Den nya busslinjen tar dig till och från Märsta station där du enkelt kan ta dig vidare till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Allmän information om bostäderna i Slottshöjden

Möjligheten finns att boka visning av liknande visningshus (från Vallsjöhus) vid Nybygget, ett visningshusområde i Arlanda stad. Där hjälper hussäljaren Ingemar Karlberg till med diverse frågor kring huset och tillval.

[email protected]
070 220 61 20

Visning av tomten och Slottsbyn bokas med mäklaren.

Jonas Dackman
[email protected]
0734-154 000
Svenska Mäklarhusets uppdrag omfattar förmedling av tomterna men kan även allt om området och en hel del om husen.

  • Steninge 1:33 styckas i 4 radhus

Allmänt

fyra friköpta radhus från Vallsjöhus i två plan samt en halv sutterängvåning i kvalitet utöver det vanliga! Redan från början håller bostäderna från Vallsjöhus hög standard och är utrustade med materialval av hög kvalitet. Genomgående 13 mm ekparkett från Kährs, släta vitmålade väggar och tak. Självklart finns möjligheten till att anpassa boendet efter familjens behov då valmöjligheterna för tillval är stora!

Tomten

Den aktuella tomten för radhuset har ett unikt läge, den ligger högt och husen får baksidan med altan och balkong mot Mälaren, Steningeladan och Steninge slott. En skaftväg in gör också att trafik förblir obefintlig

Vardagsrum

Stort vardagsrum med öppen planlösning mot kök. Perfekt för det ultimata soffhänget och som bostadens mittpunkt för gemenskap och umgänge. Standardutförandet på golv är 13 mm ekparkett från Kährs samt vita väggar.

Kök

Modernt kvalitetskök från Ballingslöv med köksö som tillval. Som standardutförande levereras vitmålade köksluckor och laminerad bänkskiva med rak kant. Köket är utrustat med påkostade vitvaror från Siemens i rostfri design, som ugn, induktionshäll inkl. hällskydd, diskmaskin, kyl, frys samt fläktkåpa inkl. trumsats och kallrasskydd. Vitvarorna går att uppgradera.

Badrum

Två badrum, ett i entréplan och ett i våningsplanet. Badrumsinredning från INR. Badrummen är utrustade med handfat i kommod, wc och duschhörna med glasväggar. Badrummen har kaklade väggar och klinkergolv.

Sovrum

Två rymliga sovrum på övre plan samt ett tredje i sutterängvåningen.

Allrum

Allrum i våningsplanet samt i sutterängvåningen. Ekparkett och vitmålade väggar.

Steninge Slottsby

Med perfekt läge i Steninge Slottsby har du som boende på Slottshöjden nära till allt! TUN 3 är beläget på en höjd i lugnt och ostört läge med direkt närhet intill den planerade skolan och förskolan, samt endast ett par hundra meter till områdets centrum, Stenladan. I Stenladan, som blir områdets hjärta, finns den välsmakande restaurangen och cafét, Steninge bruk samt butiker såsom inredningsbutiken POSH living, Steningekompaniet som erbjuder det mesta till köket, Widfors jakt och naturbutik.

Förskola och skola (F-6) kommer ta form centralt i natursköna områden där breda gång- och cykelvägar borgar för säker transport till och från skolan. En mindre idrottshall och en utomhusplan kommer skapa förutsättningar för rörelse året runt. Intill skolområdet kommer även ett äldreboende uppföras.

För den båtintresserade har du möjligheten att boka båtplats, för att kunna lägga till vid Steninge Marina. Där skapas en charmig mötesplats med utsikt över Mälaren. Marinan har plats för 300 fritidsbåtar sommartid och uppställningsplatser vintertid. Projektering över detta område pågår.

För den hästintresserade planeras en ridanläggning med plats för 40 hästar och förråd för foder, strö och maskiner. Stallet blir 1400 m2 stort och intill stallet ska ett ridhus byggas. En perfekt plats med härliga ridstråk till bland annat Rävsta och Rosersbergs slott.

Trots att Steninge Slottsby är ett toppmodernt bostadsområde med centralt läge, finns naturen hela tiden runt hörnet där möjligheterna är oändliga!

Besök gärna www.steningeslottsby.se för mer information!

Tvättstuga

Klädvårdsutrymme som är integrerad med badrummet. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens finns som standard, tvättbänk från Ballingslöv. I tvättstugan finns även frånluftsvärmepumpen från NIBE. Klinkergolv med golvvärme.

Visa mer

Hall

Inbjudande hall med klinkergolv. Hela nedre plan erbjuder härlig vattenburen golvvärme. Trappan är från ATAB i vitlaserad furu med steg och handledare i ek.

Visa mer

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jonas Dackman

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Jonas Dackman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Här kommer verkligen sista chansen att förvärva ett härligt friköpt radhus i bästa läget. Fyra radhus kommer att uppföras med baksidan mot Mälaren som ger möjlighet till sjöglimt, sjöutsikt bör kunna nås från våningsplanet. Husen tillverkas i Småland av kvalitetsföretaget Vallsjöhus. Ett entréplan som har härliga öppna sociala ytor med kök och vardagsrum. Här finns även ett bra utrymme för klädvård som är sammanlänkat med wc/dusch. Våningsplanet rymmer två sovrum, allrum och ytterligare ett badrum. Utöver det finns en sutterängvåning med ytterligare ett sovrum och ett allrum.

Visa mer

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Steninge 1:33
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
Radhus
Antal rum
6 rum, varav 3 sovrum
Boarea
131.8 m² taxeringsinformation
Tomtarea
173 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Uteplats
Uteplats och balkong på baksidan mot mälaren
Bilplats
plats för bilar finns på framsidan
Tomt
166-173 kvm, för mitten husen och 287-540 kvm för gavlarna

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Frånluftsvärmepump
BYGGNADSÅR
2023, Byggstart beräknas ske under 2023 
Byggnadstyp
2 1/2-plans radhus
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Tak
Plåt
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Betong
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader
Förråd i separat byggnad, mittenhuset har även förråd på balkongen

Ekonomi

Utgångspris
6 995 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 860 kr/år
KOMMUNALSKATT
32,338%
TAXERINGSVÄRDE
886 000 kr (Taxeringsår 2021)
TAXERINGSKOD
210, Småhusenhet, tomtmark
UTTAGNA PANTBREV
10 000 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
15 000 kr/år
VA
3 000 kr/år
Renhållning
2 400 kr/år
Försäkring
8 000 kr/år
Kommentar
Uppgifterna är en beräkning, fastighetsavgift betalas inte första 5 åren och är 50% år 6-10
DRIFTKOSTNAD TOTAL
28 400 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Nätbolag
Vattenfall

Energideklaration

Energideklaration
Ej nödvändig

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Kommer att ingå i samfällighet gällande lokala vägen mm
Planbestämmelser
Detaljplan (2014-12-16)

Allmänt om området

I Stenladan, som blir områdets hjärta, finns den välsmakande restaurangen och cafét Steninge bruk samt butiker såsom inredningsbutiken POSH living, Steningekompaniet som erbjuder det mesta till köket, Widforss jakt och naturbutik, samt Trädgårdsmästeriet.

Besök gärna www.steningeslottsby.se för mer information!

Kommunikation

Buss 584 trafikerar till och från Märsta station, därifrån kan du smidigt ta tåg/pendeln till både Uppsala och Stockholm. Från Märsta station har du även bussförbindelse ut till Arlanda.

Närservice

Inom Steninge slottsby är det gångavstånd till det mesta, så även till grundskolan och förskolan. Det projekteras och förbereds för en förskola och grundskola (årskurs F-6). Läget på skolan, med dess natursköna område, mitt i Slottsbyn kommer att vara svårslaget. Breda gång- och cykelvägar borgar för säker transport till och från skolan. Intill skolfastigheten planeras även ett äldreboende.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Allmänt

Tomten

Vardagsrum

Kök

Badrum

Sovrum

Allrum

Steninge Slottsby

Övriga bilder

Bild från visningshus, kan innehålla tillval

Stall-och-ridhus

Steningeladan

Steningeviken

Stenladan

Steninge slott

Steningeviken

Steninge slott

Steninge-torg

Steningebadet

Planer - Floor Plan - 1

Planer - Floor Plan - 2

Planer - Floor Plan - Källare

Planlösning

Entrëplan

Våningsplan

Sutterängvåning