Södergatan 16A Märsta - Centralt
Märsta - Centralt

Södergatan 16A

Tillfälle till fint belägen trea i gott skick

Till salu

Tillfälle till fint belägen trea i gott skick

Här finns en härlig trea i gott skick. Genomgående fina golv och ljus interiör. Både kök och badrum är renoverade för några år sedan och balkongen är inglasad och takad.

Visa mer
inspected bostadsratt

Den här bostaden är besiktigad och försäkrad med SMH Tryggmärkt
Läs mer

Södergatan 16A Södergatan 16A info@svenskamaklarhuset.se Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 1 495 000 kr
  • Boarea: 76.5 kvm föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 2 av 2, hiss finns, Bekväm modern hiss
  • Avgift: 6 030 kr tillägg för bredband och tv 202 kr/månad
  • Förening: BRF Södergatan
  • Byggnadsår: 1991
  • Område: Märsta - Centralt, Sigtuna
Utgångspris

1 495 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Jonas Dackman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Södergatan 16A

En härlig bostad att bo i som också ligger i ett centralt och pendlarvänligt läge med kort promenad till både centrum och stationen med pendeltåg mot både Stockholm och Uppsala. Till Arlanda är det en kort bussresa. Trots det centrala läget och framsidan mot Södergatan så har man lämnat plats för en grön och fin innergård på baksidan. Föreningen är mycket välskött och har stabil ekonomi. Nuvarande ägaren har bott här i 7 härliga år och har låtit taka och glasa in balkongen samt gjort lite planändring i badrummet med nya inventarier. Förra ägaren har helrenoverat både kök och badrum samt bytt alla golv utom i vardagsrummet.

Bostaden har genomgående ljusa och fina väggar och mörkare stilrena golv. Allt är i välhållet och fint skick.

Allmänt

Härlig bostad i bra centralt läge.

Kök

Mycket rymligt kök med gott om plats som skulle kunna rymma både matbord och köksö eller som här extra skåp för förvaring. Köket har förvaring i vitt och en mörkare laminerad arbetsyta. Ljusa väggar och träimiterande matta på golvet. Modernt utrustat med hel kyl, hel frys, skafferi, städskåp, diskmaskin, friliggande spishäll och inbyggnadsugn.

Vardagsrum

Stort och rymligt med ekparkett och ljusa väggar. I kortändan har du access till köket och i anda kortändan når du den härliga balkongen.

Badrum

Fint renoverat badrum gissningsvis på 2010- talet. Uppdaterat 2016 med nytt brett handfat i kommod på ny plats samt ny wc och tvättmaskin. Helkaklade väggar och klinkergolv. Utrustat i övrigt även med dusch som har raka vikbara glasväggar och ett smalt förvaringsskåp. Även ett skåp över tvättmaskinen.

Hall

Välkomnande och delvis möblerbar hall med plats för avhängning. Ljusa tapeter och mörkt stilrent laminatgolv som imiterar stengolv.

Sovrum 2

Rymligt sovrum med mörkt laminatgolv och ljust tapetserade väggar. Fönster i västerläge.

Hall 2

Sovrum 1 nås via en mindre hall som har en hel inbyggd garderobsrad. Samma mörka fina golv som i hallen löper vidare genom den mindre hallen och finn sen i även i bägge sovrummen.

Sovrum 1

Stor och rymligt sovrum med ljusa väggar och tre smalare garderober. Fönster i österläge.

Visa mer

Balkongen

Rymlig inglasad och takad balkong (2016) i härligt solrikt västerläge, balkongen är även försedd även med persienner.

Visa mer

Övriga bilder

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jonas Dackman

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Jonas Dackman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Här finns en härlig trea i gott skick. Genomgående fina golv och ljus interiör. Både kök och badrum är renoverade för några år sedan och balkongen är inglasad och takad.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
6 030 kr, tillägg för bredband och tv 202 kr/månad
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
76.5 m² föreningens information
Våning
2 av 2, hiss finns
Andel i förening
0,4551 %
Andel av årsavgift
0,4551 %
Nettoskuldsättning
736 365 kr, Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen (2021) För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Allmänt om lägenheten
Bostaden har en välkomnande ljus hall där du via en kort hall till kommer in i första sovrummet till höger. På vänster hand har du det andra sovrummet följt av vardagsrummet från vilket du också når balkongen. Mycket rymligt kök ligger in till höger i bostaden.

Föreningen

Namn
BRF Södergatan
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
225 lägenheter varav 2 hyresrätter, 14 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Föreningen äger marken.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Delat ägandeskap är tillåtet - bra när man köper sin första bostad och behöver föräldrarnas stöd.
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Sätuna 3:258-261 med adresserna Södergatan 9-17, 16-18 samt 22-38. Byggnaderna består av 4 flerbostadshus i maximalt 6 våningar med underliggande garage. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa. Mycket välskött föreningen med stabil avgift och en ekonomisk situation där många extra amorteringar har gjorts på lån under de senaste åren. Föreningen har 4 lekplatser för de mindre och grillplatser med bänkar. Föreningen är mycket centralt belägen med kort promenad till både centrum och station. Restauranger finns som hyresgäster i föreningen. Antal lägenheter 225, varav 2 st bostadsrätter som tillsvidare upplåts med hyresrätt. Antal lokaler 14. En del lägenheter har förråd i källaren, andra inte. Ca 40 extra förråd finns för uthyrning med separat kösystem.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Mediator: Sjukhusvägen 3, 753 09 UPPSALA
018-131450, fax 018-692320

För utförlig information gå in på föreningens hemsida: www.brfsodergatan.se. Där finns även årsredovisning, stadgar och den senaste informationen.
Information om månadsavgiften
Årsavgiften sänktes med 5% från 2021-01-01. Innan 2021 låg avgiften oförändrad i minst 15 år. Avgiften höjdes med 3% 2023.
FÖRENINGENS EKONOMI
Inga höjningar är planerade för 2022, 2023 och 2024.
Tv och Bredband
Kabel-TV (18 kanaler) samt 100 mbit bredband via ComHem till en kostnad av 202 kr/månad (gruppabonnemang), detta tillkommer utöver månadsavgiften. Gruppavtalet ger bra rabatt vid val av ytterligare kanaler.
Parkering
Bilparkering (varmgarage) 600 kr/mån - separat kösystem - totalt finns 213 platser med infart från Södergatan 13a, 17b, 18b och 32. Motorcykelparkering (kallgarage) ca 200 kronor/månad.
Övrigt
I föreningen finns det gemensamma lokaler du kan låna för kortare tid. På Södergatan 15B finns en föreningslokal med matplats och porslin för ca. 18 personer. Där finns även möjlighet att värma mat. I samma hus finns även ett hobbyrum som du kan låna gratis där du kan slöjda eller laga saker.

För mer info besök: www.brfsodergatan.se
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Ny lekutrustning som byts ut på samtliga gårdar (2019)
Stamspolning (2019)

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljsfastighet
BYGGNADSÅR
1991
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk till & från luft
Hiss
Ja, Bekväm modern hiss
Övriga byggnader/utrymmen
Bostaden har ett tillhörande förråd i källaren. I källaren finns även tvättstuga och cykelförråd samt garage till vilken det är separat kö.

Ekonomi

Utgångspris
1 495 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,338%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Nätbolag
Vattenfall
Energideklaration
Utförd 2018-11-20
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
117 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Området rymmer en blandning av äldre villabebyggelse, radhus, BRF-radhus, BRF-lägenheter och hyreslägenheter. Grönområden finns bevarade inom området och det är kort promenadavstånd till allt.

Kommunikation

Märsta station ligger inom promenadavstånd och bussar trafikerar området.

Närservice

Området rymmer ett flertal förskolor samt skolor med låg- och mellanstadium inom gångavstånd, två skolor med mellan- och högstadium finns inom området samt en privat högstadieskola. Här finns också gym, solarium, servicebutiker och matvarubutiker samt Märsta Centrum med övrig service. I området finns också ett flertal restauranger.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Allmänt

Kök

Vardagsrum

Badrum

Hall

Sovrum 2

Hall 2

Sovrum 1

Övriga bilder

Balkong

Innergård

Innergård

Innergård

Kulturskolan

Märsta station

Märsta centrum