Vidargatan 21 Märsta - Västra
Märsta - Västra

Vidargatan 21

Till salu

Privata visningar möjligt, kontakta mäklaren.

Här erbjuds en välplanerad och trivsam tvåa högst upp. Lägenheten har ett lugnt och ostört läge mot grönska med kort promenad till busshållplatsen. Stabil HSB förening med närhet till både Valsta C och Märsta C med dess utbud av butiker, närservice, gym, förskolor och skolor, samt härliga grönområden att strosa runt i. Föreningen har många extra faciliteter som en övernattningslägenhet som dina gäster kan använda, bastu som kan bokas samt även grovtvättstuga utöver de vanliga tvättstugorna som föreningen tillhandahåller. Väldigt bra kommunikationer ner till Märsta station. Perfekt för den som pendlar då det endast tar 19 minuter in till centralstationen i Stockholm, 18 minuter till Centralstationen i Uppsala och 16 minuter till Arlanda! Välkommen på visning,

Visa mer
Vidargatan 21 Vidargatan 21 info@svenskamaklarhuset.se Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Accepterat pris: 1 300 000 kr
 • Boarea: 64 kvm säljarens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 3 av 3
 • Avgift: 4 107 kr I avgift Ingår värme, kallvatten och kabel-TV Com Hem standard med de vanliga kanalerna, Internet 150 kr tillkommer samt varmvatten och el enligt förbrukning.
 • Förening: BRF BJÖRKEN
 • Byggnadsår: 1971
 • Område: Märsta - Västra, Sigtuna
Accepterat pris

1 300 000 kr

Visningar

11 Jun 12:00 - 12:30
Öppen visning men boka gärna på hemsidan. Hör av er för privat visning.
Ansvarig mäklare

Jörgen Jonsson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Vidargatan 21

 • Stor inglasad balkong
 • Stamrenoverat badrum
 • Bra och stabil förening !
 • Lägenhetens del av föreningens nettoskuldsättning är 3709 kr

Allmänt

- Välkommen till en välplanerad, ljus och hemtrevlig lägenhet om 64 kvm i ett fint och välskött bostadsområde. rymligt vardagsrum, kök med stor matplats. Stabil förening med god ekonomi här behöver du inte vara orolig för hög belåning i föreningen vidare finns en reparationsfond som kan användas av innehavaren för renovering. Bekvämt beläget i källaren finns ett stort förråd på 8 kvm tillhörande till lägenheten, vidare cykelrum samt en av föreningens tvättstugor.

Kök

- Trevligt kök från IKEA med gott om förvaring och arbetsyta som gjordes i samband med stamrenoveringen 2011. Rummet upplevs som mycket rymligt då en vägg har tagits bort. Vita luckor i samt vitt kakel som stänkskydd ovanför arbetsbänk. Köket är utrustat med kyl/frys (2018), induktionsspis samt fläkt. Vidare inbyggd microugn och integrerad diskmaskin samtliga maskiner från 2011. Här finns även plats för matbord för 6-8 personer framför härligt fönsterparti. Ljust vitmålade väggar och med det mörka laminatgolvet.

Vardagsrum

- Stort och ljust vardagsrum, perfekt för det ultimata soffhänget och som bostadens mittpunkt för gemenskap och umgänge. Härligt ljusinsläpp från det stora fönstret och utsikt mot den fina innergården med lekplats och grill. Gott om plats för matbord eller arbetsplats. Det mörka laminatgolvet finner vi även här, målade vita väggar.

Sovrum

- Rymligt sovrum med plats för både dubbelsäng samt annat möblemang eller en arbetsplats. Målade vita väggar och samma eleganta laminatgolv som i övriga rum.

Badrum

Fräscht badrum som stamrenoverades i föreningens regi 2011 all dokumentation och intyg för detta finns. Vitt kakel samt ljusgrå klinkergolv. Badrummet är utrustat med dusch, wc, handfat samt spegel ovanför, förberett för tvättmaskin. Vidare finns även en praktisk handukstork med vattenburen värme.

Balkong

Stor balkong inglasad där delar eller hela glaspartier kan öppnas upp, gott om plats för möblemang och ett praktiskt golv med trä i teak.

Hall

- Välkomnande hall med möjligheten till diverse hallmöblemang. Ett elegant mörkt laminatgolv och målade väggar i en mörggrå nyans.

Exteriört

- På gården finns lekplatser för barnen och grillplats för trevligt umgänge.

Visa mer

Övriga bilder

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jörgen Jonsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Jörgen Jonsson

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Privata visningar möjligt, kontakta mäklaren.

Här erbjuds en välplanerad och trivsam tvåa högst upp. Lägenheten har ett lugnt och ostört läge mot grönska med kort promenad till busshållplatsen. Stabil HSB förening med närhet till både Valsta C och Märsta C med dess utbud av butiker, närservice, gym, förskolor och skolor, samt härliga grönområden att strosa runt i. Föreningen har många extra faciliteter som en övernattningslägenhet som dina gäster kan använda, bastu som kan bokas samt även grovtvättstuga utöver de vanliga tvättstugorna som föreningen tillhandahåller. Väldigt bra kommunikationer ner till Märsta station. Perfekt för den som pendlar då det endast tar 19 minuter in till centralstationen i Stockholm, 18 minuter till Centralstationen i Uppsala och 16 minuter till Arlanda! Välkommen på visning,

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 107 kr, I avgift Ingår värme, kallvatten och kabel-TV Com Hem standard med de vanliga kanalerna, Internet 150 kr tillkommer samt varmvatten och el enligt förbrukning.
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
64 m² säljarens information
Våning
3 av 3
Andel i förening
0,3682 %
Andel av årsavgift
0,3682 %
Nettoskuldsättning
3 709 kr, Total nettoskuldsättning i föreningen 1 007 402
Reparationsfond
13 748 kr
Bilplats
Parkeringsplats enkel 190 kr, med elstolpe 275 kr, carport 440 kr, kort kötid för parkering med el.

Föreningen

Namn
BRF BJÖRKEN
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
270 lägenheter varav 1 hyresrätt, 67 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Valsta 4:7, 4:8, 4:9 och 4:10 som bebyggdes 1971. På fastigheterna finns 11 bostadshus med tillsammans 36 trapphus med adresserna Hugingatan 2-24 och Vidargatan 3-49. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam.

I föreningen finns en bastu (Vidargatan 7) och en föreningslokal (Vidargatan 47) som boende kan hyra. Det finns numera även en expedition i källaren på Vidargatan 15.
Information om månadsavgiften
Till varje månadsavgift tillkommer 150 kr för internet som ett obligatoriskt tillägg. Separat mätning och debitering sker för hushållsel och varmvatten
FÖRENINGENS EKONOMI
Avgiften höjdes med 3% år 2015 och beräknas höjas med 3% varje år fram till 2019. 2019 kommer avgifterna hållas oförändrade. 2020 samt 2021 var avgifterna oförändrade. Månadsavgifterna lämnades oförändrade för 2022.

Hyra förråd/lokaler höjdes 10% från 1/1 2015
Hyra p-plats höjdes 10% från 1/1 2015
Tv och Bredband
Alla lägenheter har Comhem och uttag för bredband via Telenor. Det tillkommer en avgift på 150 kr på månadsavin för bredband 250/100 Mbit/s och telefoni.
Gemensamma utrymmen
Det finns 8 st tvättstugor på adresserna Hugingatan 6, 14 och 24 samt Vidargatan 5, 7, 15, 21 och 41. Grovtvättstugan ligger på Vidargatan 41. Det finns också källarförråd, cykel/barnvagnsrum, en bastu (Vidargatan 7) och en föreningslokal (Vidargatan 47).
Parkering
Föreningen har 42 garageplatser, 83 p-platser med el, 110 p-platser utan el och 11 avgiftsbelagda besöksplatser.
Övrigt
- BRF innehavarna debiteras individuellt för varmvatten, tillkommer på månadsavin. Individuell mätning av el, debiteras i efterskott och tillkommer på månadsavin.

- För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Stockholm. För att bli medlem i HSB Stockholm betalas en engångsavgift på 500 kr (betalas tillbaka vid utträde) samt en årsavgift på 300 kr.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Stamrenovering har genomförts 2010-11.
2016:
Relining av bottenplattor
Byte av fläktaggregat
Rengöring av husplåtar
Upprustning av lekplats vid Vidar 47

2022 - Passersystem till portar/källardörrar har installerats. Nytt digitalt bokningssystem till tvättstugorna har installerats.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljsfastighet
BYGGNADSÅR
1971
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
Hiss
Nej
Övrigt om byggnaden
2011 - Stambyte
2014 - Tilläggsisolering av vind
2015 - Dränering omgjord runt vissa byggnader
2016 - Låssystem.
2017 - Relining av bottenplattor
2018 - Mjukfogar, aluminiumdörrar
2019 - Dränering, fläktaggregat
Fönsterbyte har diskuterats men beslut har ännu inte fattats.
Övriga byggnader/utrymmen
- Stort förråd i källaren på 8 kvm
- Tvättstuga i källaren i samma hus
- Grovtvättstuga på Vidargatan 41
- Bastu på Vidargatan 7
- Föreningslokal på Vidargatan 47

Ekonomi

Accepterat pris
1 300 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,338%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
1 680 kr/år
vatten
600 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 280 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Kommentar
Föreningen står för elavtalet och för varje lägenhet så finns en elmätare, föreningen fördelar ut kostnad enligt förbrukningen.
Energideklaration
Utförd 2018-12-12
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
124 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Vid uppförandet av bostäder har man behållit inslag av tidigare grönområden, vilket ger en grön och trevlig atmosfär. Endast en kort promenad till förskolor/skolor och Valsta centrum med dess utbud av butiker, restauranger och gym. Uppfört finns en blandning av hyresrätter och bostadsrättslägenheter samt ett mindre antal BRF-radhus och villor.

Kommunikation

Två busslinjer (580 och 582) trafikerar området till och från Märsta station via Märsta centrum, med kvartstrafik större delen av dagen. Det finns även nattbuss direkt till och från Arlanda. Från Märsta station har du fortsatt goda buss- och tågförbindelser mot Sigtuna, Arlanda, Stockholm och Uppsala.

Närservice

Centrum finns med stor välskött ICA supermarket, Kiosk, apotek, gym samt ett antal mindre butiker och service som frisörer, massörer mm. Utanför har det lagts mycket pengar på att göra ett fint rekreationsområde med lekutrymme för barnen och under vintertid spolas en yta för skridskoåkning.
Midgårdsbadet är ett modernt utomhusbad i området med vackert poolområde och en rejält utrustad simhall (2014).
Det finns ett stort antal förskolor och två skolor med låg och mellanstadium samt en med högstadium och Arlandagymnasiet.

Parkering

Allmänt i området finns relativt gott om parkeringsmöjligheter, oftast avgiftsbelagda. BR-föreningarna har separata köer till parkeringar men sällan några långa köer.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Allmänt

Kök

Vardagsrum

Sovrum

Badrum

Balkong

Hall

Exteriört

Övriga bilder

vardagsrum

Sovrum

Hall

Hus Exteriört

Vattentornsparken

Vattentornsparken

Midgårdsbadet