Neptunusbacken 5 Märsta - Steninge
Märsta - Steninge

Neptunusbacken 5

Stor terrasslägenhet med vy över Mälaren i omtyckta Steninge!

BUDGIVNING PÅGÅR

Stor terrasslägenhet med vy över Mälaren i omtyckta Steninge!

Välkommen till Neptunusbacken 5! Här erbjuds nu ett sällsynt tillfälle att förvärva en terrasslägenhet två trappor upp i fastighet med hiss i omtyckta Steninge! Lägenheten har bland annat generösa sociala ytor, rofyllda sovrum och en terrass utöver det vanliga med sol hela dagen. Gott om ljusinsläpp i hela lägenheten tack vare skjutdörrar i glas och flertal fönster. Här har man naturen runt hörnet med promenadstråk, motionsspår, Mälaren med Steningebadet, underbara Steninge slott samt en cykeltur bort finns ljuvliga Sigtuna. Bussen till Märsta station stannar utanför området. Från Märsta station tar du dig lätt vidare till Arlanda, Uppsala och Stockholm. Välkommen på visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 2 395 000 kr
 • Boarea: 99.8 kvm
 • Antal rum: 4 rum
 • Våning: 2 av 5, hiss finns
 • Avgift: 6 914 kr Inkl. Värme, VA, kabel-tv samt p-plats
 • Förening: BRF STENINGETERRASSEN
 • Byggnadsår: 1986
 • Område: Märsta - Steninge, Sigtuna

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

4 Dec 12:00 - 12:30
Ansvarig mäklare
Anna Segerlund

Anna Segerlund

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Neptunusbacken 5

 • Stor terrass med sol hela dagen
 • Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
 • Fastighet med hiss
 • Svårslagen vy över skog och Mälaren

Allmänt

- Tjusig 4:a om 99,8 kvm som fördelar sig på en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök, 3 sovrum, badrum, wc samt klädkammare. Tillhörande till lägenheten finns även ett stort förråd om ca 7 kvm för möjligheten till extra förvaring på plan 1. På samma våningsplan finns även en stor tvättstuga. En parkeringsplats med elstolpe ingår till lägenheten. På innergården finns både boulebana och lekplats.

Visa mer

Vardagsrum

- Direkt när man kliver in genom ytterdörren häpnas man av den öppna yta som vardagsrummet erbjuder samt vyn genom de stora skjutdörrarna av glas mot terrassen. Vardagsrummet är perfekt för det ultimata soffhänget och som bostadens mittpunkt för gemenskap och umgänge. Här finns plats för större soffgrupp och annat möblemang. Fint ljusinsläpp helt utan insyn via fönster och balkongutgång från den väl tilltagna terrassen. Målade väggar i ljusgrå kulör och parkett på golv.

Visa mer

Terrass

- Genom de stora skjutbara fönsterpartierna når man den stora terrassen som blir som ett extra
rum under sommartid. Terrassen erbjuder en härlig vy över grönskande träd och Mälaren samt sol hela dagen tack vare det sydvästra läget. Här får man plats med både loungemöbler, matgrupp och diverse annat utemöblemang. Det finns markis som kan täcka hela terrassen om man så vill. Här finns dessutom stora balkonglådor med fina odlingsmöjligheter för den med gröna fingrar.

Visa mer

Kök

- Trevligt kök med modern köksö där det erbjuds gott om förvaring och arbetsyta. Köket har förlängts något från dess ordinarie planlösning vilket gjort att man fått in ett ett högskåp med ännu mer förvaringsmöjligheter. Gråa luckor och lådor, ljust kakel som stänkskydd samt laminerade bänkskivor i sten imitation. Köket är utrustat med hel kyl och frys, inbyggd ugn och micro, diskmaskin, induktionshäll samt fläkt. Målade väggar i grått och parkett på golv.

Visa mer

Matplats

- Intill köket framför de härliga fönsterpartierna finns plats för stort matbord för 6-8 personer. Här kan man samla familj och vänner och njuta av härliga middagar med svårslagen vy.

Visa mer

Sovrum 3

- Master bedroom med gott om plats för större dubbelsäng samt annat möblemang. Här finns även två garderober för goda förvaringsmöjligheter. Vy mot den lugna och grönskande innergården. Heltäckningsmatta och målade väggar i grått med en ljusrosa fondvägg.

Visa mer

Sovrum 2

- Sovrum som i dagsläget används som barnrum. Vy mot den lugna och grönskande innergården. Målade väggar i två olika toner av rosa.

Visa mer

Sovrum 1

- Rofyllt sovrum som i dagsläget används som kontor. Målade väggar i grått och parkett på golv.

Visa mer

Badrum

- Helkaklat badrum i ljusa toner. Badrummet är utrustat wc, duschhörna, badrumsmöbel med handfat och spegelskåp samt ett högskåp med förvaring.

Visa mer

Wc

- Wc med målade väggar i en ljusgrå kulör samt parkett på golv. Här finns en wc, handfat och spegel.

Visa mer

Hall

- Hall med öppen planlösning mot vardagsrum. Runt hörnet finns flertal garderober för goda avhängningsmöjligheter. Intill hallen finns även en rymlig klädkammare med hyllplan och klädhängare.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Anna Segerlund

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Anna Segerlund

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
6 914 kr, Inkl. Värme, VA, kabel-tv samt p-plats
Antal rum
4 rum + Kök
Boarea
99.8 m²
Våning
2 av 5, hiss finns
Andel i förening
1,9683 %
Andel av årsavgift
1,97 %
Uteplats
Terrass

Föreningen

Namn
BRF STENINGETERRASSEN
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
59 lägenheter, 1 lokal
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
BRF Steningeterassen äger fastigheten Sigtuna Steninge 8:550 som består av en markareal på 13 713 kvm och antalet bostadsrätter uppgår till 59 st. Lägenheterna är fördelade enligt:
2st 1 ½ :or, 16st 2:or, 8st 2½:or, 8st 3:or, 15st 3½:or, 7st 4:or, 2st 4½:or samt 1st 5:a. I fastigheten finns tvättstuga, cykelförråd och samlingslokal med kök och dusch/wc. I föreningen finns även en gemensam grillplats och en lekplats för de små. I närområdet finns både förskolor och skolor och det är gångavstånd till badplats i Mälaren.

Flertalet lägenheter har ett förråd i sutteräng planet, en del har i stället förråd i lägenheten.
Tv och Bredband
Alla lägenheter har tillgång till ComHem för TV och bredband.
Parkering
Föreningen förfogar över 69 st p-platser (samtliga med el-uttag), varav 30 st i form av gemensam carport. Varje bostad får tillgång till en p-plats, för ytterligare p-plats eller carport råder separat kösystem.
FÖRSÄKRING
I föreningens försäkring hos Trygg Hansa ingår bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljsfastighet
BYGGNADSÅR
1986
Uppvärmning
Bergvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
2 395 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,341%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
4 200 kr/år
Försäkring
1 476 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 676 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Energideklaration
Utförd 2019-08-26
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
122 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Grönt och härligt område med mängder av strövmöjligheter. Bostäderna består omväxlande av villor, radhus, brf-radhus, brf-hus och ett fåtal brf-lägenheter i terasshus. Många av invånarna i området gillar just kombinationen av centralt boende med närhet till nödvändig service, närheten till förskolor och skolor samtidigt som du har natur och bad inom bekvämt promenadavstånd. Helt perfekt för dig som vill ha kvar bibehållen grönska i ditt bostadsområde.

Kommunikation

Buss trafikerar området med kvartstrafik större delen av dagen, till och från Märsta station. Från Märsta station kan du enkelt ta dig vidare med buss mot antingen Sigtuna eller Arlanda flygplats, eller ta tåg mot Stockholm och Uppsala.

Närservice

I området finns ett flertal förskolor samt låg och mellanstadieskola.
Allmänt så är det gång- eller cykelavstånd till Valsta Centrum där du hittar en välsorterad matvarubutik, apotek, pressbyrå, gym, ett antal småbutiker samt restauranger.

Parkering

Allmänt i området finns parkeringar till alla bostäderna samt gästparkering.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.