Södergatan 18B Märsta
Märsta

Södergatan 18B

Unik möjlighet att förvärva läcker 2:a med terrass och milsvid utsikt !

Till salu

Unik möjlighet att förvärva läcker 2:a med terrass och milsvid utsikt !

Vi erbjuder privata visningar, kontakta mäklaren !

Unikt tillfälle att förvärva en riktig pärla med härligt högt och fritt läge. Lägenheten erbjuder en öppen och modern planlösning med gott om ljusinsläpp, sol hela dagen på den ljuvliga terrassen och ett rofyllt sovrum med stort vackert fönster i form av en halvmåne. Här är boendet för dig som vill ha bästa tänkbara läge, nära centrum och Märsta station. Den trevliga innergården är en lugn och grönskande oas som inbjuder till avkoppling och vila. Här finns också möjlighet att umgås med spel, lekar och grillning. Den som pendlar har promenadavstånd till Märsta station där det sedan tar 19 minuter in till centralstationen i Stockholm, 18 minuter till centralstationen i Uppsala och 16 minuter till Arlanda! Med en kort promenad når man Märsta centrum där utbudet av affärer, service, restauranger och caféer är rikt och generöst. Varmt välkommen på visning!

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

 • Pris: 1 390 000 kr
 • Boarea: 54.3 kvm föreningens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 5 av 5, hiss finns
 • Avgift: 4 571 kr Inkl. värme & VA. Gruppavtal för kabel-tv samt bredband tillkommer till en förmånlig kostnad på 202 kr/mån.
 • Förening: BRF SÖDERGATAN
 • Byggnadsår: 1991-1992
 • Område: Märsta, Sigtuna

1 390 000 kr

Visningar

2 Okt
Kontakta mäklaren för visningstid ! Även privata visningar!
Ansvarig mäklare
Jörgen Jonsson

Jörgen Jonsson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Södergatan 18B

 • Ljuvlig terrass med milsvid utsikt
 • Fin 2:a högst upp i fastighet med hiss
 • Nära till allt!

Allmänt

- Välskött fastighet på attraktiv adress i Märsta. Förråd finns bekvämt belägen i samma port som till lägenheten. Det finns även en stor klädkammare i lägenheten. Kort promenad till både Märsta station och Märsta Centrum med dess utbud av butiker och service samt närhet till härliga grönområden.

Visa mer

Vardagsrum

- Stort och ljust vardagsrum. Här finns gott om plats för soffa och matbord. Vardagsrummet som ligger intill kök samt terrass skapar en naturlig plats att samlas på. Fantastiskt ljusinsläpp tack vare fönster i flera riktningar. Samma parkettgolv som i hallen, målade väggar i vitt samt målad fondvägg i ljusgrå nyans.

Visa mer

Terrass

- Genom dubbeldörrar kommer man ut till lägenhetens egna terrass med underbart solläge och vidsträckt utsikt över Märsta och skogarna bortom Arlanda. På terrassen finns plats för 6-8 personer att äta och umgås. Här finns en grön matta över trätrall, eluttag samt en markis installerad.

Visa mer

Kök

- Trevligt kök i anslutning till vardagsrummet. Vita luckor och lådor samt vitt kakel ovanför diskbänk. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis, fläkt och en integrerad diskmaskin, Målade väggar i vitt samt samma fina ekparkett som i vardagsrummet. Intill köket finns matplats med plats för 6 personer framför fönsterparti med tjusig vy.

Visa mer

Sovrum

- Fint och rymligt sovrum med charmigt fönster i form av en halvmåne. Här finns gott om plats för större dubbelsäng samt garderober. Ekparkett, målade väggar i vitt samt en fondvägg med mönstrad papperstapet.

Visa mer

Badrum

- Badrum med kaklade väggar i vitt samt våtrumsmatta på golv. Badrummet är utrustat med dusch, wc, handfat i kommod med spegelskåp ovanför, förberett för tvättmaskin.

Visa mer

Hall

- Välkomnande och funktionell hall med gott om förvaringsmöjligheter vid entrén samt i angränsande klädkammare. På golvet ligger ett elegant parkettgolv och målade väggar i vitt.

Visa mer

Exteriör

- Fin och välvårdad innergård med mycket grönska, lekplats samt grillplats.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jörgen Jonsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Jörgen Jonsson

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 571 kr, Inkl. värme & VA. Gruppavtal för kabel-tv samt bredband tillkommer till en förmånlig kostnad på 202 kr/mån.
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
54.3 m² föreningens information
Våning
5 av 5, hiss finns
Andel i förening
0,3553 %

Föreningen

Namn
BRF SÖDERGATAN
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
225 lägenheter varav 2 hyresrätter, 14 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Föreningen äger marken.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Delat ägandeskap är tillåtet - bra när man köper sin första bostad och behöver föräldrarnas stöd.
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Sätuna 3:258-261 med adresserna Södergatan 9-17, 16-18 samt 22-38. Byggnaderna består av 4 flerbostadshus i maximalt 6 våningar med underliggande garage. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa. Mycket välskött föreningen med stabil avgift och en ekonomisk situation där många extra amorteringar har gjorts på lån under de senaste åren. Föreningen har 4 lekplatser för de mindre och grillplatser med bänkar. Föreningen är mycket centralt belägen med kort promenad till både centrum och station. Restauranger finns som hyresgäster i föreningen. Antal lägenheter 225, varav 2 st bostadsrätter som tillsvidare upplåts med hyresrätt. Antal lokaler 14. En del lägenheter har förråd i källaren, andra inte. Ca 40 extra förråd finns för uthyrning med separat kösystem.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Mediator: Sjukhusvägen 3, 753 09 UPPSALA
018-131450, fax 018-692320

För utförlig information gå in på föreningens hemsida: www.brfsodergatan.se. Där finns även årsredovisning, stadgar och den senaste informationen.
Information om månadsavgiften
Årsavgiften sänktes med 5% från 2021-01-01.
FÖRENINGENS EKONOMI
Inga höjningar är planerade för 2022, 2023 och 2024.
Tv och Bredband
Kabel-TV (18 kanaler) samt 100 mbit bredband via ComHem till en kostnad av 202 kr/månad (gruppabonnemang), detta tillkommer utöver månadsavgiften. Gruppavtalet ger bra rabatt vid val av ytterligare kanaler.
Parkering
Bilparkering (varmgarage) 600 kr/mån - separat kösystem - totalt finns 213 platser med infart från Södergatan 13a, 17b, 18b och 32. Motorcykelparkering (kallgarage) ca 200 kronor/månad.
Övrigt
I föreningen finns det gemensamma lokaler du kan låna för kortare tid. På Södergatan 15B finns en föreningslokal med matplats och porslin för ca. 18 personer. Där finns även möjlighet att värma mat. I samma hus finns även ett hobbyrum som du kan låna gratis där du kan slöjda eller laga saker.

För mer info besök: www.brfsodergatan.se
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Ny lekutrustning som byts ut på samtliga gårdar (2019)
Stamspolning (2019)

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljsfastighet
BYGGNADSÅR
1991-1992
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Mek till & frånluft med värmeåtervinning
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
1 390 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,341%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
3 840 kr/år
Försäkring
2 118 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 958 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Nätbolag
Vattenfall
Energideklaration
Utförd 2018-11-20
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
117 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Området rymmer en blandning av äldre villabebyggelse, radhus, BRF-radhus, BRF-lägenheter och hyreslägenheter. Grönområden finns bevarade inom området och det är kort promenadavstånd till allt.

Kommunikation

Märsta station ligger inom promenadavstånd och bussar trafikerar området.

Närservice

Området rymmer ett flertal förskolor samt skolor med låg- och mellanstadium inom gångavstånd, två skolor med mellan- och högstadium finns inom området samt en privat högstadieskola. Här finns också gym, solarium, servicebutiker och matvarubutiker samt Märsta Centrum med övrig service. I området finns också ett flertal restauranger, pubar och nattklubb.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.