Heimdalsgatan 10 Märsta - Västra
Märsta - Västra

Heimdalsgatan 10

Välplanerad 3:a på Heimdalsgatan med renoverat kök och badrum kan nu bli din!

Till salu

Välplanerad 3:a på Heimdalsgatan med renoverat kök och badrum kan nu bli din!

I denna 3:a om 75 kvm har ägaren låtit göra de kostsamma renoveringarna. Ett fräscht kök i ljusa material och fint golv med ljus klinker samt badrum med kakel och klinker som är inredd med dubbla handfat och duschhörna. Ytskikten i sovrummen och vardagsrummet är äldre och behöver uppdateras, här får ni möjlighet att sätta er stil på bostaden ! Lägenheten har ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Här bor du i ett lugnt och ostört läge, med grönska och nära både Märsta centrum, Valsta centrum, skolor, utomhusbad och naturen. Det ultimata pendlarläget då bussen til Märsta centrum och Märsta station går strax nedanför. Från Märsta station tar det endast 20 minuter in till centralstationen i Stockholm, 18 minuter till centralstationen i Uppsala och 16 minuter till Arlanda! En kort promenad till Märsta centrum med dess utbud av affärer, restauranger, caféer och nödvändig service. Kort och gott nära till allt, välkommen på visning!

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

 • Pris: 1 490 000 kr
 • Boarea: 75 kvm föreningens information
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 2 av 3
 • Avgift: 5 385 kr Inkl värme, Va, kabel-tv och bredband
 • Förening: BRF MÄRSTAHUS NR 2
 • Byggnadsår: 1970
 • Område: Märsta - Västra, Sigtuna

1 490 000 kr

Visningar

2 Okt 12:00 - 12:30
4 Okt 17:00 - 17:30
Ansvarig mäklare
Jörgen Jonsson

Jörgen Jonsson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Heimdalsgatan 10

 • De stora renoveringarna, kök och badrum gjorda!
 • Möjlighet till snabbt tillträde.
 • Samtliga fönster och balkongdörr bytta 2021

Allmänt

- Föreningen har under 2021 bytt ut alla fönster och balkongdörrar. Till bostaden ingår två förråd för extra förvaring ett i källaren samt ett mindre på bottenvåningen . Flertal förskolor och skolor med gångavstånd.

Visa mer

Kök

- Köket renoverades 2017 med ljus inredning, de luckor och lådor i en modern ljusgrå kulör med mässing handtag, ljus laminerad bänkskiva med grå betongmönstrad skiva som stänkskydd samt spotlight under överskåpen. Här finns även en köksö som erbjuder extra förvaringsplats, bänkyta samt sittplatser. Köksön skapar en trivsam samlingsplats både under och efter matlagningen. Köket är fullutrustad med induktionshäll, fläkt, integrerad kyl/frys, inbyggd micro samt integrerad diskmaskin. Ekparkett på golv och målade väggar i ljusgrå kulör.

Visa mer

Badrum

- Fräscht badrum, kaklade väggar i vitt, grått och med svart klinkergolv. Dubbla handfat med kommod i vit kulör. Badrummet är utrustat med wc, dusch med duschhörna, dubbla handfat i kommoder med speglar ovanför och inbyggd belysning samt ett badrumsskåp.

Visa mer

Vardagsrum

- Rymligt och ljust vardagsrum med gott om plats för både soffa och matplats. Tapetserade väggar i ljusgul kulör och ekparkett på golv.

Visa mer

Sovrum 1

- Rymligt sovrum som man når från vardagsrummet och köket. Här finns plats för större säng och annat möblemang. Gott om förvaring i platsbyggd garderob. Tapet med blomma som motiv och vinylmatta i ljus nyans.

Visa mer

Sovrum 2

- Stort sovrum med ny garderob med skjutdörrar och bra inredning med trådbackar i olika storlekar. Mönstrad tapet och vinylgolv i ljus nyans. Fin utsikt över parken utanför.

Visa mer

Hall

- Välkomnande hall och samma fina ljusa klinkergolv som i köket samt vitmålade väggar. Här finns gott om plats för avhängning i garderob med skjutdörrar.

Visa mer

Balkong

- Från sovrummet kommer ni ut till balkongen med grönskande vy. Perfekt plats för ett litet bord med stolar för en fikastund.

Visa mer

Exteriör

- Flertal lekplatser, grillplatser samt grönområden.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jörgen Jonsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Jörgen Jonsson

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 385 kr, Inkl värme, Va, kabel-tv och bredband
Antal rum
3 rum + kök
Boarea
75 m² föreningens information
Våning
2 av 3
Andel i förening
0,57471 %
Andel av årsavgift
0,57599 %

Föreningen

Namn
BRF MÄRSTAHUS NR 2
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
188 lägenheter
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Föreningen accepterar max 2 delägare/lägenhet med en minsta andelsfördelning på 10/90%. En delägare måste bo och vara mantalsskriven i lägenheten.
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen är ägare till följande fastigheter:
Valsta 3:25, 3:26. Färdigställda 1971. Totalt 188 lägenheter fördelade på 1 rok 20 st, 2 rok 50 st, 2,5 rok 50 st, 3 rok 64 st, samt 4 rok 6 st. Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade hos Folksam med kollektivt bostadsrättstillägg som ingår i månadsavgiften. I månadsavgiften ingår värme, VA, kabel-TV, 250 mbit bredband samt bostadsrättstillägg. Fastigheten har egen anställd fastighetsskötare. Grillplatser, bastu och tre tvättstugor finns i föreningen, samt möjlighet till att hyra extrarum över natten. Tvättstugor finns på HG 8, HG 22 och HG 36.Tvättstugorna bokas via hemsidan eller på bokningstavlorna vid expeditionen och utanför tvättstugorna. Bastu (tillfälligt avtängda p g a Corona) finns på HG 8, HG 22 och HG 36. Ingång via tvättstugorna. Bastubricka köps separat på expeditionen via vaktmästare eller på expeditionstiden torsdagar.
Barnvagnsrum. Föreningen har gjort om de gamla soprummen till barnvagns- och rullatorförråd! Du köper en tagg/bricka på kontoret (100 kr). Den kommer att fungera i hela huslängan du bor i. Skulle det vara fullt med barnvagnar/rollatorer i just ”ditt” förråd, kan du prova förrådet i porten bredvid. Barnvagn/rollator skall vara mäkta med namn och adress. Detta förråd är ENDAST till för barnvagnar och rollatorer!
Fastigheterna ligger i ett gammalt skogsområde och den ursprungliga naturen är delvis bevarad med inslag av tallskog och berg. Ekonomin är god i föreningen. Mellan husen finns lekparker.

För snabbare hantering av medlemskapsansökan får köparen betala ett extrainkallat styrelsemöte till en avgift om 2500 kr.

Elavtal till lägenheten tecknas av var och en. Se till att all nödvändig information om mätarnummer, anläggningsnummer etc överlämnas till köparen.

Föreningens hemsida www.heimdalsgatan.se
FÖRENINGENS EKONOMI
2017, 2018 och 2019 höjdes månadsavgiften med 3% årligen. 2020 höjdes månadsavgiften med 3%
Tv och Bredband
Föreningen har egen kabeltv-anläggning med föreningsägda paraboler. TV-kanalsleverantören är ComHem. I avgiften ingår ComHems kanalpaket "Medium". Varje medlem måste dock teckna eget avtal med ComHem för att få digitalbox och kort. Bredband från Ownit på 250 MB/s ingår i månadsavgiften. Alla måste teckna eget avtal med Ownit.
Parkering
Det finns 104 P-platser och 93 garage - separata köer gäller. Garageplats 450 kr/mån, parkeringplats med motorvärmare 300 kr/mån, parkeringsplats 250 kr/mån och MC-plats i garage 200 kr/mån.
FÖRSÄKRING
Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg från Folksam och ingår i månadsavgiften.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
- Relining av stammarna 2011/12.
- Alla lägenheter fuktmättes av föreningen under våren 2013
- Byte av samtliga fönster och balkongdörrar 2021

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljsfastighet
BYGGNADSÅR
1970
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
1 490 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,341%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Nätbolag
Vattenfall
Energideklaration
Utförd 2019-04-30
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
146 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Vid uppförandet av bostäder har man behållit inslag av tidigare grönområden, vilket ger en grön och trevlig atmosfär. Endast en kort promenad till förskolor/skolor och Valsta centrum med dess utbud av butiker, restauranger och gym. Uppfört finns en blandning av hyresrätter och bostadsrättslägenheter samt ett mindre antal BRF-radhus och villor.

Kommunikation

Buss trafikerar området till och från Märsta station, med kvartstrafik större delen av dagen. Från Märsta station har du fortsatt goda buss- och tågförbindelser mot Sigtuna, Arlanda, Stockholm och Uppsala.

Närservice

Centrum finns med stor välskött ICA supermarket, café, Pressbyrån, apotek, gym samt ett antal mindre butiker och service som frisörer, massörer mm. Utanför har det lagts mycket pengar på att göra ett fint rekreationsområde med lekutrymme för barnen och under vintertid spolas en yta för skridskoåkning.
Midgårdsbadet är ett modernt utomhusbad i området med vackert poolområde och en rejält utrustad simhall (2014).
Det finns ett stort antal förskolor och två skolor med låg och mellanstadium samt en med högstadium och Arlandagymnasiet.

Parkering

Allmänt i området finns relativt gott om parkeringsmöjligheter, oftast avgiftsbelagda. BR-föreningarna har separata köer till parkeringar men sällan några långa köer.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.