Frejgatan 47 Märsta - Västra
Märsta - Västra

Frejgatan 47

Charmig gavellägenhet full av potential! Alla ytskikt nyrenoverade!

Till salu

Charmig gavellägenhet full av potential! Alla ytskikt nyrenoverade!

Fräsch och trevlig gaveltvåa på Frejgatan 47! Väl inne möts du av ljusflödet från vardagsrummets fönster. Den genomgående ljusa tonen på samtliga väggar ger ett fräscht och stilrent intryck. Golven är nylagda med 3-stavig parkett i vardagsrummet och samma fina laminatgolv i hallen, sovrummet och köket. Badrummet har efter stambyte fått helkaklade väggar och är förberett för tvättmaskin. Föreningen är mycket bra och har ordning och reda på ekonomin, belåningen är låg och de renoverar löpande fastigheten. Lägenheten ligger i ett lugnt och ostört läge med kort promenad till busshållplatsen och parkeringen. Promenadavstånd både till Märsta centrum och Valsta centrum. Väldigt bra kommunikationer ner till Märsta station där du lätt tar dig vidare till Arlanda, Uppsala och Stockholm.
Öppen visning men boka gärna på hemsidan, välkomna !

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Pris: 1 150 000 kr
 • Boarea: 63 kvm föreningens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 0 av 2, Hiss finns ej
 • Avgift: 4 478 kr Inkl. värme, vatten, varmvatten, kabel-TV från Tele2 kanalpaket T2-flex, med streaming & 250 Mbit/s bredband. Högre hastighet på 500-1000 Mbit/s kan väljas mot extra debitering.
 • Förening: Märstahus 1 BRF
 • Byggnadsår: 1967
 • Område: Märsta - Västra, Sigtuna

1 150 000 kr

Visningar

11 Dec 15:00 - 15:30
Ansvarig mäklare
Jörgen Jonsson

Jörgen Jonsson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Frejgatan 47

 • Alla ytskikt, golv och väggar renoverade under 2022
 • Stamrenoverat badrum, gjort av föreningen
 • Stabil förening, lån på endast 4069kr/kvm

Allmänt

Välplanerad lägenhet med närhet till två köpcentrum med dess utbud av butiker, service, förskolor och skolor, samt härliga grönområden att strosa runt i. Endast en kort promenad till busshållplatsen med bra kommunikationer ner till Märsta station där du lätt tar dig vidare till Arlanda, Uppsala och Stockholm.

Kök

Rymmer plats för matbord för 4-6 personer. Från matplats har ni fin utsikt genom det stora fönstret mot huvudingången samt ett bra ljusinsläpp i rummet. Vita köksskåp och gammal klassisk diskbänk i rostfritt stål, stänkskydd med vitt kakel. Vitmålade vägar och nylagt elegant laminatgolv, "Tundra Oak". Gott om förvaring och ny kyl och frys från 2022, vidare finns spis, fläkt och diskmaskin i äldre skick.

Badrum

Stort badrum med vitt fräscht kakel samt en mörkgrå våtrumsmatta, renoverat av föreningen (2005). Badrummet är utrustad med modern vägghängd WC samt badkar och blandare med dusch, spegelskåp samt handfat med kommod. Enkelt att koppla in tvättmaskin om så önskas då detta är förberett. Fönster med frostat glas för härligt ljusinsläpp och vädring.

Vardagsrum

Stort rum för gemenskap och umgänge med familjen. Gavelläget gör att vardagsrummet har naturligt ljus från 2 väderstreck. Fin utsikt genom stora fönsterpartier mot baksidan av huset där gårdens grillplats och grönskande natur kan ses. Nymålade väggar och nytt fint 3-stavigt parkettgolv (2022).

Sovrum

Rymligt sovrum med inbyggda garderober, samma fina laminatgolv (2022) som i köket och i hallen och nymålat (2022).

Balkong

Mysig balkong att hänga med vänner under sommaren eller för en morgonkaffe eller fika.

Hall

Angenäm rymlig hall vid entrén med garderob och plats för att hänga ytterkläder. Även här är nymålat och nytt laminatgolv (2022).

Exteriör

Inom bostadsrättsföreningens område finns det gott om gröna ytor med bord och bänkar för familj och vänner att umgås. I närområdet finns vandringsleder i naturen.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jörgen Jonsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Jörgen Jonsson

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 478 kr, Inkl. värme, vatten, varmvatten, kabel-TV från Tele2 kanalpaket T2-flex, med streaming & 250 Mbit/s bredband. Högre hastighet på 500-1000 Mbit/s kan väljas mot extra debitering.
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
63 m² föreningens information
Våning
0 av 2
Andel i förening
0,003504 %
Andel av årsavgift
0,34531 %

Föreningen

Namn
Märstahus 1 BRF
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
266 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja max två delägare
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen byggdes under åren 1967-1969.
266 bostadsrättslägenheter i 16 trevåningshus på Frejgatan 30-75.

1 rok 43 kvm alla i sluttningshus
2 rok 63 kvm alla i markplan
2,5 rok 72 kvm alla i mittenvåning och högst upp
3 rok 75 kvm alla i mittenvåning och högst upp (6 st i markplan)

Fastighetsbeteckning Valsta 3:20, Valsta 3:22 och Valsta 3:23. Lägenhetsyta: 18 476 kvm och garageyta 1 980 kvm. Föreningen har inga lokaler.
Varje lägenhet har eget källarförråd. Vissa lägenheter har även ett litet förråd i trapphuset. Det finns 5 tvättstugor i föreningen, på Frejgatan 30, 39, 47, 61 och 68.

Hushållsel betalas separat av BRF-innehavaren, avtal tecknas separat.
Inre reparationsfonden har avskaffats.
För mer info besök: https://varbrf.sbc.se/marstahus1
Information om månadsavgiften
I avgiften ingår fjärrvärme, varm- och kallvatten, bredband (250 Mbit/s) och Telenors kanalutbud (T2-flex) ingår i avgiften.
FÖRENINGENS EKONOMI
I samband med budgetarbetet för räkenskapsåret 2022-2023 har styrelsen beslutat att höjning med 3 % görs från 2023-01-01. Ytterligare höjningar kan ske under året om det sker höjningar av gemensamhetsavgifter (sopor, vatten, värme, bankräntor etc) där föreningen behöver täcka kostnader.
Tv och Bredband
OWNit Broadband AB levererar internet på 250 Mbit/s, (Ingår i avgiften). Högre hastighet på 500-1000 Mbit/s kan väljas mot extra debitering. Tv via Telenors kanalpaket T2-flex, med streaming. Ingår i avgiften. 8 tillvalskanaler förutom ett fast grundutbud kan väljas fritt av var och en.
Fler kanaler kan beställas mot extra kostnad. Egna paraboler är inte tillåtet. Egen informationsslinga på TV med aktuell information om föreningen. (visas dygnet runt)
Gemensamma utrymmen
Gemensam tvättstuga öppen mellan kl 07-21. Varje tvättpass är 4 timmar.
Varje lägenhet får tvätta en gång per vecka.
Ingen lokal för uthyrning till medlemmar.
Parkering
Bilplatser hyrs ut separat och ingår inte i bostaden. Föreningen tillämpar kösystem. Kötid beror på omsättningen av platser och kan inte beräknas. (Augusti 2022 är kötid ca 4 månader). Alla platser är begränsade till mått och vikt: Max 5,5 meter lång och max 2 meter hög, samt max totalvikt 3500 kg.
Endast föreningens medlemmar som bor i föreningen äger rätt att hyra bilplats. Parkeringen är avsedd för de boendes privatbilar, och inte arbetsfordon/firmabilar. Förvärvare (köparen) kan inte överta överlåtarens (säljarens) ev. hyrda plats. Hyrda bilplatser får endast användas av dem som hör till hyresmannens hushåll. Föreningen har totalt 290 platser:

• Garage (med kamerabevakning) 500 kr/mån
• Parkering ute med motorvärmaruttag 250 kr/mån
• Parkeringsplats utomhus utan el 200 kr/mån
• MC-parkering i garage 100 kr/mån
• MC & moped-parkering utomhus gratis
• Inga laddplatser för elfordon

Inga p-platser för släpvagnar, husvagnar eller större fordon som t.ex. lätta lastbilar. Vi har inte heller laddplats för el-bilar eller ladd-hybrider.
Cykelhus för trampcyklar finns på resp. parkeringsdäck.
FÖRSÄKRING
Bostadsrättstillägg ingår ej i månadsavgiften. Rekommenderas att köparen tecknar ett bostadsrättstillägg utöver sin hemförsäkring.
Övrigt
Källarförråd till samtliga lägenheter. Vissa har även ett mindre förråd i trapphus, beroende på hustyp. Förråden är märkta med 3-siffriga lägenhetsnumret.

Trapphusportarna är låsta dygnet runt. Alla medlemmar kan själv bestämma i vilka dörrar servicenycklarna ska fungera. Nyckelkodningarna är personliga och unika per nyckel.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
För detaljerad information kring genomförda renoveringar, se årsredovisningen. Föreningen följer en underhållsplan som är uppdaterad 2022 och sträcker sig fram till 2076.
Exempel på större gjorda renoveringar:
Extra stamspolning gjordes 2021 (görs vart 5-6 år)
OVK (ventilationskontroll) görs vart 6e år (lagstadgad) Extra rensning har gjorts i början av 2021. Då kontrolleras friskluftsintag, och att utsugen i kök och badrum fungerar och är rengjorda. Under 2017 målades balkongerna och panelerna om, 2016, 3-glasfönster och tilläggsisolering samt klart med byte av alla fönster och balkongdörrar. Föreningen avslutade år 2015 stambyte i kök och badrum och i samband med det renoverades alla badrum.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljsfastighet
BYGGNADSÅR
1967
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
Hiss
Nej, Hiss finns ej
Övrigt om byggnaden
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2021 och sträcker sig fram till 2076. I årsredovisningen finns en komplett lista med vilka renoveringar som utförts och vad som planeras. Se nedan några viktiga renoveringar.
- Stambyte med nya badrum 2013 - 2016
- Fönsterbyte, och uppsnyggning fasadpartier, samt tilläggsisolering 2015 - 2016
- Byte till tryckstyrda fläktar och kökskåpa installerat 2014 - 2015

Ekonomi

Utgångspris
1 150 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,341%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
6 675 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
8 675 kr/år
Kommentar
Enligt Konsumenternas energimarknadsbyrå 2500 kWh/år och 2,67 kr / kWh i kostnad. Snittkostnad från några försäkringsbolag.
Nätbolag
Vattenfall
Elleverantör
Vattenfall
Elförbrukning
2 500 kWh/år
Energideklaration
Utförd 2020-06-12
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
144 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Vid uppförandet av bostäder har man behållit inslag av tidigare grönområden, vilket ger en grön och trevlig atmosfär. Endast en kort promenad till förskolor/skolor och Valsta centrum med dess utbud av butiker, restauranger och gym. Uppfört finns en blandning av hyresrätter och bostadsrättslägenheter samt ett mindre antal BRF-radhus och villor.

Kommunikation

Buss trafikerar området till och från Märsta station, med kvartstrafik större delen av dagen. Från Märsta station har du fortsatt goda buss- och tågförbindelser mot Sigtuna, Arlanda, Stockholm och Uppsala.

Närservice

Centrum finns med stor välskött ICA supermarket, Kiosk, apotek, gym samt ett antal mindre butiker och service som frisörer, massörer mm. Utanför har det lagts mycket pengar på att göra ett fint rekreationsområde med lekutrymme för barnen och under vintertid spolas en yta för skridskoåkning.
Midgårdsbadet är ett modernt utomhusbad i området med vackert poolområde och en rejält utrustad simhall (2014).
Det finns ett stort antal förskolor och två skolor med låg och mellanstadium samt en med högstadium och Arlandagymnasiet.

Parkering

Allmänt i området finns relativt gott om parkeringsmöjligheter, oftast avgiftsbelagda. BR-föreningarna har separata köer till parkeringar men sällan några långa köer.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.