Vidargatan 21 Märsta - Västra
Märsta - Västra

Vidargatan 21

Trivsam 2:a om 55 kvm bekvämt belägen en trappa upp!

Till salu

Trivsam 2:a om 55 kvm bekvämt belägen en trappa upp!

Välkommen till Vidargatan 21! Här erbjuds en välplanerad och trivsam tvåa bekvämt belägen en trappa upp. Lägenheten har ett lugnt och ostört läge mot grönska med kort promenad till busshållplatsen. Stabil HSB förening med närhet till både Valsta C och Märsta C med dess utbud av butiker, närservice, gym, förskolor och skolor, samt härliga grönområden att strosa runt i! Väldigt bra kommunikationer ner till Märsta station. Perfekt för den som pendlar då det endast tar 19 minuter in till centralstationen i Stockholm, 18 minuter till Centralstationen i Uppsala och 16 minuter till Arlanda! Välkommen på visning!

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

 • Pris: 1 095 000 kr
 • Boarea: 55 kvm säljarens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 2 av 3
 • Avgift: 3 552 kr inkl värme, kallvatten & kabel-TV. Bredband tillkommer med 150 kr/mån.
 • Förening: BRF BJÖRKEN
 • Byggnadsår: 1971
 • Område: Märsta - Västra, Sigtuna

1 095 000 kr

Visningar

11 Aug 17:00 - 17:30
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare
Anna Segerlund

Anna Segerlund

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Vidargatan 21

 • Bekvämt belägen en trappa upp
 • Stamrenoverat badrum
 • Bra och stabil förening

Allmänt

- Välkommen till en välplanerad, ljus och hemtrevlig lägenhet om 55 kvm i ett fint och välskött bostadsområde. Lägenheten erbjuder bland annat en väldisponerad planlösning, rymligt vardagsrum, separat kök samt stamrenoverat. Stabil förening med god ekonomi. Bekvämt beläget i källaren finns ett stort förråd tillhörande till lägenheten, cykelförråd samt föreningens tvättstuga.

Visa mer

Hall

- Välkomnande hall med möjligheten till diverse hallmöblemang. Intill hallen finns en rymlig klädkammare med gott om förvaringsmöjligheter. Laminatgolv och målade väggar i grått.

Visa mer

Sovrum

- Rymligt sovrum med plats för både dubbelsäng samt annat möblemang. Tapetserade väggar i behaglig grå kulör samt ljusgrått laminatgolv.

Visa mer

Vardagsrum

- Stort och ljust vardagsrum, perfekt för det ultimata soffhänget och som bostadens mittpunkt för gemenskap och umgänge. Härligt ljusinsläpp från två stora fönster samt fransk balkong som vetter mot eftermiddags- och kvällssol. Gott om plats för diverse möblemang. Ekparkett på golv och målade väggar i beige.

Visa mer

Kök

- Trevligt kök med gott om förvaring och arbetsyta. Lackade luckor i en grön kulör samt vitt kakel som stänkskydd ovanför arbetsbänk. Köket är utrustat med kyl/frys (Electrolux), spis (2021) samt fläkt. Här finns även plats för matbord för 2-4 personer framför härligt fönsterparti. Ljust målade väggar och plastmatta på golv.

Visa mer

Badrum

- Fräscht badrum som stamrenoverades i föreningens regi (2011/2012). Klinkergolv i en ljusgrå ton och kaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med dusch med glasvägg, wc, handfat samt spegel ovanför. Badrummet är även förberett för tvättmaskin.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 552 kr, inkl värme, kallvatten & kabel-TV. Bredband tillkommer med 150 kr/mån.
Antal rum
2 rum + Kök
Boarea
55 m² säljarens information
Våning
2 av 3
Andel i förening
0,33427 %
Andel av årsavgift
0,33427 %
Reparationsfond
5 062 kr

Föreningen

Namn
BRF BJÖRKEN
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
270 lägenheter varav 1 hyresrätt, 67 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Valsta 4:7, 4:8, 4:9 och 4:10 som bebyggdes 1971. På fastigheterna finns 11 bostadshus med tillsammans 36 trapphus med adresserna Hugingatan 2-24 och Vidargatan 3-49. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam.

I föreningen finns en bastu (Vidargatan 7) och en föreningslokal (Vidargatan 47) som boende kan hyra. Det finns numera även en expedition i källaren på Vidargatan 15.
Information om månadsavgiften
inkl värme, kallvatten & kabel-TV. Bredband tillkommer med 150 kr/mån.
FÖRENINGENS EKONOMI
Avgiften höjdes med 3% år 2015 och beräknas höjas med 3% varje år fram till 2019. 2019 kommer avgifterna hållas oförändrade. 2020 samt 2021 var avgifterna oförändrade. Månadsavgifterna lämnades oförändrade för 2022.

Hyra förråd/lokaler höjdes 10% från 1/1 2015
Hyra p-plats höjdes 10% från 1/1 2015
Tv och Bredband
Alla lägenheter har Comhem och uttag för bredband via Telenor. Det tillkommer en avgift på 150 kr på månadsavin för bredband 250/100 Mbit/s och telefoni.
Gemensamma utrymmen
Det finns 8 st tvättstugor på adresserna Hugingatan 6, 14 och 24 samt Vidargatan 5, 7, 15, 21 och 41. Grovtvättstugan ligger på Vidargatan 41. Det finns också källarförråd, cykel/barnvagnsrum, en bastu (Vidargatan 7) och en föreningslokal (Vidargatan 47).
Parkering
Föreningen har 42 garageplatser, 83 p-platser med el, 110 p-platser utan el och 11 avgiftsbelagda besöksplatser.
Övrigt
- BRF innehavarna debiteras individuellt för varmvatten, tillkommer på månadsavin. Individuell mätning av el, debiteras i efterskott och tillkommer på månadsavin.

- För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Stockholm. För att bli medlem i HSB Stockholm betalas en engångsavgift på 500 kr (betalas tillbaka vid utträde) samt en årsavgift på 300 kr.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Stamrenovering har genomförts 2010-11.
2016:
Relining av bottenplattor
Byte av fläktaggregat
Rengöring av husplåtar
Upprustning av lekplats vid Vidar 47

2022 - planer på nytt passersystem till portar/källardörrar

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljsfastighet
BYGGNADSÅR
1971
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
Hiss
Nej
Övriga byggnader/utrymmen
- Stort förråd i källaren
- Tvättstuga i källaren i samma hus

Ekonomi

Utgångspris
1 095 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,341%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
1 680 kr/år
vatten
420 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
2 100 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Kommentar
Nuvarande bostadsrättshavare har hemförsäkring via facket.
Energideklaration
Utförd 2018-12-12
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
124 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Vid uppförandet av bostäder har man behållit inslag av tidigare grönområden, vilket ger en grön och trevlig atmosfär. Endast en kort promenad till förskolor/skolor och Valsta centrum med dess utbud av butiker, restauranger och gym. Uppfört finns en blandning av hyresrätter och bostadsrättslägenheter samt ett mindre antal BRF-radhus och villor.

Kommunikation

Buss trafikerar området till och från Märsta station, med kvartstrafik större delen av dagen. Från Märsta station har du fortsatt goda buss- och tågförbindelser mot Sigtuna, Arlanda, Stockholm och Uppsala.

Närservice

Centrum finns med stor välskött ICA supermarket, café, Pressbyrån, apotek, gym samt ett antal mindre butiker och service som frisörer, massörer mm. Utanför har det lagts mycket pengar på att göra ett fint rekreationsområde med lekutrymme för barnen och under vintertid spolas en yta för skridskoåkning.
Midgårdsbadet är ett modernt utomhusbad i området med vackert poolområde och en rejält utrustad simhall (2014).
Det finns ett stort antal förskolor och två skolor med låg och mellanstadium samt en med högstadium och Arlandagymnasiet.

Parkering

Allmänt i området finns relativt gott om parkeringsmöjligheter, oftast avgiftsbelagda. BR-föreningarna har separata köer till parkeringar men sällan några långa köer.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.