Steningeliden 13 Märsta - Steninge Allé
Märsta - Steninge Allé

Steningeliden 13

Rymlig villa i perfekt läge

Kommande

Rymlig villa i perfekt läge

Med vidsträckt vy över åkerlandskapet ligger denna rymliga villa i ett härligt stadsnära lantläge. Nära till buss och all tänkbar service 5 minuter bort. Sigtuna är en fantastisk kommun som blandar anor från 1200 talet och modern puls.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 7 rum
  • Boarea: 179 kvm + 8 kvm biarea
  • Byggnadsår: 2008
  • Område: Märsta - Steninge Allé, Sigtuna
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Steninge 8:885

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Jonas Dackman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Steningeliden 13

Här har du ett komplett boende i härligt läge. Avkopplande utsikt kombinerat med närhet till Steninge Slottsby och all tänkbar service bara 5 minuter bort. Mycket välhållet boende där man gjort smarta förändringar och kompletteringar. Genomgående ekparkett i alla torra rum och stilrena klinkergolv i de våta. Ett boende som är vårdat med omsorg och håller hög kvalitet.
Snygg gäststuga som matchar huset finns vid slänten på husets vänstra sida, stilfull bastu är byggd i nedre delen av slänten på andra sidan av huset där du kan basta med fri utsikt över åkerlandskapet och sen glida ut i den härliga badtunnan. Carporten på framsidan har ett innanförliggande förråd. Invid huset finns en carport och en p-plats. Ett antal gästparkeringar finns också lite tidigare på gatan. . En unik feature här är att det intill huset finns en större tomtyta som arrenderas av samfälligheten på ett 10 årskontrakt. Här har man skapat en härlig trädgårdsmiljö som förskönar utsikten från, uterum, altan och balkong. På promenadavstånd har du skola, förskola, butiker, restauranger, natur och badplats. Helt underbart med en stor "egen" tomt vid sidan av huset.

  • Rymligt och välskött boende
  • Fantastisk utomhusmiljö
  • Härlig utsikt

Allmänt

Stilrent och modernt boende i modern villa uppfört 2008. Villan har genomgående underhållits väl och kompletterats med bastubyggnad, gäststuga, stor altan och badtunna. Extra tomyta arrenderas av samfälligheten. Fastigheten har härlig utsikt över åkerlandskapet och samtidigt nära till allt.

Visa mer

Utsikt

Rogivande utsikt över åkerlandskapet som används som vall och ibland betar här får eller nötboskap. Marken ägs av kommunen och är naturreservat.
I bortre ändan av reservatet så ser du glimtar av mäklaren, den vyn begränsas på sommaren av grönska.

Visa mer

Vardagsrum

Ljust och härligt vardagsrum med skön vy över åkerlandskapet. Öppen planlösning mot TV-rum och matplats samt kök. Modernt med ekparkett och släta vitmålade väggar. Rikligt med ljusinsläpp från flertalet fönster. Täljstenskamin finns centralt placerad intill delvägg mot matplatsen.

Visa mer

TV rum

Planlösningen har här öppnats upp och ett tidigare sovrum har införlivats med vardagsrummet i vinkel. Vi har valt att kalla det TV-rum, plats för separat sittyta. Rummet skulle också lätt kunna göras om till sovrum på nytt. Ekparkett, vitmålade väggar.

Visa mer

Kök

Köket är delat i en tillredningsdel med förvaring, arbetsyta och komplett uppsättning vitvaror med hel frys, hel kyl, inbyggd micro, inbyggd ugn, spishäll och diskmaskin. En köksö avdelar mot matplatsen. På ena sidan är det luftig planlösning mot vardagsrum och hall, på andra sidan har du direkt access till uterum och balkong. Även här är det släta vitmålade väggar och ekparkett.

Visa mer

Matplats

Härlig matplats med fri access till kök och vardagsrum.

Visa mer

Uterum

Från köket så är första delen av balkongen inbyggd till ett uterum och den öppna delen ligger direkt utanför. Här kan du sitta och vila ögonen mot den härliga trädgården på sidan av huset.

Visa mer

Balkong

Fin balkong med vilsam vy över åkerlandskapet och den egna trädgården.

Visa mer

Duschrum

Fint duschrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Duschhörna, handfat i kommod och wc samt handdukstork. Fönster finns för trevligt ljusinsläpp.

Visa mer

Hall

Välkomnande hall med plats för avhängning. Hallen leder direkt till trapp till våningsplan och souterrängplan samt rakt fram till vardagsrum och kök.

Visa mer

Sovrum 2

Rymligt sovrum med fin utsikt över åkerlandskapet. Fönster i nordvästra hörnet. Ekparkett och målade vägga. Rummet har också en egen klädkammare.

Visa mer

Sovrum 1

Fint sovrum med ekparkett och vitmålade väggar. Fönster i söderläge.

Visa mer

Badrum

Stilrent badrum i våningsplanet med badkar, handfat i kommod och wc. Fönster finns för ljusinsläpp och möjlighet till vädring. Helkaklade väggar och klinkergolv.

Visa mer

Sovrum 4

Master bedroom med fin vy, även här med ekparkett och ljust målade väggar.

Visa mer

Sovrum 5

Kompakt sovrum som idag används som walk in closet

Visa mer

Sovrum 3

Fint sovrum i souterrängplanet som idag används som kontor/gästrum. Även här har vi parkettgolv och målade väggar.

Visa mer

Allrum

Öppet allrum i souterrängplanet - lite som ett extra vardagsrum - perfekt sittrum i anslutning till den härliga utomhusmiljön

Visa mer

Duschrum 2

Duschrum i souterrängplanet, även här helkaklat och med klinkergolv. Duschhörna, wc och handfat i kommod.

Visa mer

Tvättstuga

Innanför duschrum 2 ligger tvättstugan. Utrustad med tvättho och arbetsyta, tvättmaskin, torktumlare och frånluftsvärmepump

Visa mer

Bastu

Superhärlig och mycket funktionell idé att anlägga en bastu i eget rum utomhus. Glaset i ena kortändan och förbi hörnan gör att du här kan sitta i bastun med fri utsikt över åkerlandskapet.

Visa mer

Gäststuga

Mycket påkostad och gedigen gäststuga. Byggd i slänten invid huset. Ena långsidan är helglasad så här kan du sitta och njuta med en kaffe och en bok med skön utsikt över åkerlandskapet.

Visa mer

Exteriör

Stor fin extra tomtyta till höger som hyrs på 10 år i taget av samfälligheten. Från framsidan ser du två våningar och från baksidan ser man hela huset. Fin träfasad och ett mycket välskött hus.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Steninge 8:885
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
7 rum, varav 4 - 6 sovrum
Boarea
179 m² + 8 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
465 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Uteplats
Stor härlig altan med vedeldad badtunna
Bilplats
En carport med innanförliggande förråd till höger om villan
En p-plats med framdragen el till elbil på vänster sida
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja
Övrigt
- Rymligt och välskött boende
- Fantastisk utomhusmiljö
- Härlig utsikt

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Frånluftsvärmepump
BYGGNADSÅR
2008 
Byggnadstyp
2-plansvilla med souterrängplan
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Betong
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
RENOVERINGAR MM.
2019 - uppförande av gäststuga
2017 - målning av huset utomhus
2015 - byggnation av bastu

Ekonomi

FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
32,341%
TAXERINGSVÄRDE
3 883 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 980 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
3 600 000 kr

dokument

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2020-09-22
Energiprestanda primärenergital
96 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
53 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
D

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Steninge GA:32 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden
Planbestämmelser
Detaljplan

Allmänt om området

Fantastiskt fint bostadsområde invid Steninge Allé som utgör infart till Steninge Slotts marker. Naturskönt område med ljuvliga vyer över skog, betesmark och åkerlandskap och Mälaren. Genom dalen flödar Märstaån på sin väg mot Steningeviken. Vid
Steninge slott finns plats för kultur och natursköna promenader. Rävsta naturreservat utgör merparten av de övriga vyerna och bjuder den naturintresserade på allsköns överraskningar.

Kommunikation

Buss 584 trafikerar området och kör dig till och från Märsta Station med stopp i Centrum på vägen

Närservice

Promenadavstånd till Steningebadet, Cirkel K, MAX och Valsta Centrum.
Även förskola och skola 1-9 samt gymnasium och simhall finns inom gång eller cykelavstånd,. Cykelavstånd har du även till Märsta Centrum med de vanligaste butiksskedjorna samt ICA Kvantum och Willys. Just intill centrum ligger Stora Coop , Lidl samt kommunens två ishallar.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.