Sätunavägen 16B Märsta - Sätuna
Märsta - Sätuna

Sätunavägen 16B

Tjusig 1:a med stor uteplats i bästa tänkbara läge!

Kommande

Tjusig 1:a med stor uteplats i bästa tänkbara läge!

På omtyckta Sätunavägen ligger lägenheten som på sina 29,5 kvm lyckas få med precis allt! Detta i form av mysig soffhörna, rofylld sovalkov med sovloft, trevlig köksdel samt en härlig uteplats. Perfekt för den som pendlar då det endast tar 19 minuter in till centralstationen i Stockholm, 18 minuter till Centralstationen i Uppsala och 16 minuter till Arlanda! Den väldisponerade ytan, toppläget och uteplatsen gör denna lägenhet svår att motstå. Måste upplevas på plats, välkommen på visning!

Visa mer
Sätunavägen 16B Sätunavägen 16B info@svenskamaklarhuset.se Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 1 095 000 kr
 • Boarea: 29.5 kvm föreningens information
 • Antal rum: 1 rum
 • Våning: 0 av 3
 • Avgift: 2 498 kr Inkl Värme, VA och kabel-tv. Bredband tillkommer med 190 kr/mån.
 • Förening: HSB BRF ARENBERGA
 • Byggnadsår: 1962
 • Område: Märsta - Sätuna, Sigtuna
Utgångspris

1 095 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Anna Segerlund

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Sätunavägen 16B

 • Kvadratsmart
 • Härlig uteplats
 • Perfekt pendlarläge

Allmänt

- Här har man verkligen fått till boyta och disponeringen av kvadratmeterna, så optimalt det bara kan bli! Perfekt som första boende eller som övernattningslägenhet. Bekvämt beläget I samma port finns tillhörande förråd till lägenheten, tvättstuga samt cykelförråd med egen utgång till gatan. På föreningens innergård finns trevliga uteplatser, lekplatser och grillplatser. Bekvämt promenadavstånd till Märsta centrum med dess utbud av affärer, caféer och nödvändig service. I direkt närhet till bostaden finns härliga strövområden och bara en kort cykeltur bort kan man ta ett bad i Mälaren. Vill du istället vara mer kulturell kan du ta en tur till vackra Sigtuna stad eller varför inte strosa omkring i den grönskande slottsparken i Steninge slott.

Allrum

- Optimerad boyta med öppen planlösning mellan allrum och kök. Stora fönsterpartier samt altandörr skapar ett ljust intryck. Allrummet har bra möjligheter för diverse möblemang, platsbyggd loftsäng i rymlig sovalkov samt möjligheten till separat vardagsrumsdel. Målade väggar i vitt och ljust laminatgolv. Från allrummet tar du dig vidare ut till den mysiga uteplatsen med härlig vy.

Kök

- Praktiskt planerat kök med vita mjukstängande luckor och lådor. Stänkskydd i kakel med naturnära toner och laminerad bänkskiva. Köket är utrustat med kyl/frys (Electro Helius) samt spis (Electrolux). Vitmålade väggar och plastmatta på golv. Intill köket finns plats för matbord för 2-4 personer.

Hall

- Välkomnande hall med gott om förvaring i garderober med praktiska skjutdörrar. Vitmålade väggar och plastmatta på golv.

Badrum

- Trevligt badrum med halvkaklade väggar i vitt samt grått klinker på golv. Badrummet är utrustat med dusch med vikväggar, spegelskåp, wc och handfat med rund spegel ovanför.

Uteplats

- Denna härliga lägenhet erbjuder även en alldeles egen uteplats med ljuvlig förmiddagssol och grönskande vy. Perfekt för att avnjuta morgonkaffet under sommarhalvåret! Föreningen har under 2017 satt upp skiljeväggar uteplatserna emellan och lagt nya stenplattor.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Anna Segerlund

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Anna Segerlund

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

På omtyckta Sätunavägen ligger lägenheten som på sina 29,5 kvm lyckas få med precis allt! Detta i form av mysig soffhörna, rofylld sovalkov med sovloft, trevlig köksdel samt en härlig uteplats. Perfekt för den som pendlar då det endast tar 19 minuter in till centralstationen i Stockholm, 18 minuter till Centralstationen i Uppsala och 16 minuter till Arlanda! Den väldisponerade ytan, toppläget och uteplatsen gör denna lägenhet svår att motstå. Måste upplevas på plats, välkommen på visning!

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 498 kr, Inkl Värme, VA och kabel-tv. Bredband tillkommer med 190 kr/mån.
Antal rum
1 rum + Kök
Boarea
29.5 m² föreningens information
Våning
0 av 3
Andel i förening
0,26742 %
Andel av årsavgift
0,26742 %
Reparationsfond
3 545 kr

Föreningen

Namn
HSB BRF ARENBERGA
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsforening
Antal lägenheter
228 lägenheter, 27 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Föreningen äger marken
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Delat ägande godkänns
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen Arenberga äger fastigheterna Sätuna 3:186 och Sätuna 3:197 Fastigheterna styckades av från Sätuna gård och utgjorde tidigare jordbruksmark. De bebyggdes 1962 med 6 stycken flerfamiljshus uppdelade på två gårdar med parkering och garage emellan. Adresserna är Sätunavägen 8 A - C, 10 A - C, 12 A - D, 14 A - E, 16 A - F och 18 A - D. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Folksam och i den ingår även ett gemensamt bostadsrättstillägg i fastighetsförsäkringen för samtliga bostadsrättslägenheter. I föreningen finns även en relaxavdelning med bastu.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen är välskött och har låga avgifter och låg belåning. Avgifterna höjdes med 4% per år 2016-2019 för att finansiera balkongrenoveringarna. 1/1 2020 höjdes avgiften med 2%, likaså 2021. 1/1 2022 höjdes avgifterna med 4%.
Tv och Bredband
Alla lägenheter har Comhem och uttag för bredband via Bredbandbolaget. Sedan 1/1 2017 läggs en kostnad på 190kr på månadsavin för bredband 250/100 Mbit/s och telefoni.
Parkering
Föreningen har 39 varmgarage, 42 kallgarage, 20 motorvärmarplatser och 3 husvagnsplatser - till vilka det är separat kösystem. Därutöver finns det ett antal avgiftsbelagda p-platser. Medlemmar kan stå på dessa med p-tillstånd (800kr/år). Det finns ett par lediga kallgarage med motorvärmaruttag för 300 kr/månad (5 januari 2022).
Övrigt
För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Norra Stor-Stockholm. För att bli medlem i HSB Norra Stor-Stockholm betalas en engångsavgift på 500 kr (betalas tillbaka vid utträde) samt en årsavgift på 300 kr. Läs mer om föreningen på www.hsb.se/arlanda/dragonen
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Badrummen renoverades i mitten av 90-talet.
2011: Samtliga brandvarnare byttes
2011-2012: Relining av stammarna
2013-2014: Byte av vattenrör
2016: Balkongbyte med inglasning
2017: Total upprustning av gården inklusive marklägenheternas uteplatser. Innergårdarna har fått bredare gångvägar, stenkantade rabatter samt nya cykelparkeringar. Större uteplatser med nya stenplattor och skiljeväggar i impregnerat trä.
2019: Renoverat och tilläggsisolerat fyra gavlar på Sätunavägen 8, 12, 14 och 16.
2020: Renoverat och tilläggsisolerat de resterande 8 gavlarna
2020: Bytt samtliga elmätare

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljsfastighet
BYGGNADSÅR
1962
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
1 095 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,341%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
840 kr/år
Försäkring
960 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
1 800 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Energideklaration
Utförd 2018-02-06
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
132 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Endast ca 1 km till Märsta centrum med dess utbud av matvarubutiker, affärer, caféer och restauranger. Det är även kort promenadavstånd till flertalet förskolor och skolor, upp till högstadiet.

Stora delar av området uppfördes i mitten av 1960-talet för att snabbt skapa arbetarbostäder till Arlandas snabba tillväxt.
Området rymmer både BRF lägenheter, hyreslägenheter ägda av Sigtunahem, privata värdar med hyreslägenheter samt villor och radhus.

Kommunikation

Helt perfekt beläget område med kort promenad till Märsta Station från vilken du har smidig pendling till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Buss går även genom området mot Märsta Station och Sigtuna.

Närservice

Här finns restauranger, caféer, barer och ett antal mindre butiker på bekvämt promenadavstånd. Området rymmer även ett flertal förskolor samt Sätunaskolan med låg och mellanstadium, det är även gångavstånd till två högstadieskolor. Dygnet runtöppet gym, solarium mm finns även inom området.

Parkering

När det gäller flerbostadshusen i området så gäller allmänt att det finns relativt gott om parkeringar utomhus och ett antal kall- och varmgarage samt carportar. Till dessa råder separata kösystem och separata avgifter.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Allmänt

Allrum

Kök

Hall

Badrum

Uteplats