Ström 112 Rosersberg
Rosersberg

Ström 112

Härlig arkitektritad bostadsdröm med spännande planlösning

Till salu

Härlig arkitektritad bostadsdröm med spännande planlösning

Här hittar du en extraordinär arkitektritad villa i lantlig och naturnära idylliskt läge med sjöglimt mot Fysingen. Du bor med lantlig känsla med vy över åkerlandskapet en kort bit från närmsta gård. Samtidigt så har nu några trevliga grannar och promenadavstånd till samhället med butik och restauranger. Villan är byggd i en helt unik stil där halvtrappor skiljer flera av delarna åt. Huset är i välhållet skick och har stora umgängesytor. För dig som älskar golf så har du 4 golfbanor inom 10 minuters bilväg. Du har skogsmarker runt knuten och gångavstånd till badplats i Fysingen. Sjön är mycket fågelrik och här finns fågelskådartorn. Området är också rikt på fornlämningar och innehåller flera delar som är naturreservat.

Visa mer
inspected villa

Den här bostaden är besiktigad och försäkrad med SMH Tryggmärkt
Läs mer

SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • Pris: 4 995 000 kr
  • Antal rum: 6 rum
  • Boarea: 160 kvm + 21 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1950, Ombyggt 1979 samt 1995 & 1998
  • Område: Rosersberg, Sigtuna
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Ström 6:7

4 995 000 kr

Visningar

9 Okt 15:00 - 16:00
10 Okt 17:00 - 18:00
Ansvarig mäklare
Jonas Dackman

Jonas Dackman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Ström 112

Idealisk fastighet för dig som längtar efter ett lugnare tempo på landet borta från den stressiga vardagen men som på samma gång vill ha närhet till samhällsliv. Då är detta ljuvliga hus fullt av charm i det vackra landskap det perfekta valet. För att promenera till Rosersberg så kan du enkelt gå utefter vägen som leder över motorvägen. I Rosersberg finns matvarubutik, kiosk, restaurang och pizzeria samt lite annan service. Här finns också en omtyckt skola F-6 och ett etablerat föreningsliv. Lite i utkanten av samhället finns ytterligare restauranger och en omtyckt stor butik för asiatiska produkter. När du pendlar med bil kommer du ut på motorvägen på mindre än 5 minuter och pendlar du med tåg så kan du cykla eller gå till tåget, alternativt använda pendlarparkeringen. Huset har genomgående ekparkett i de flesta utrymmena och tapetserade väggar.

I denna villa är varje rum byggd med egen charm och unik prägel. Från den specialdesignade inbjudande hallen vid entrén finner du en mysig liten gästtoalett. Hallen är byggd för att välkomna många gäster eller familjen samtidigt. Till vänster om denne hittas det karaktärrika sovrummet med anslutande badrummet. En trappa upp ligger det pittoreska vardagsrummet där en större syn av sjön avslöjar sig. Höger om hallen öppnar upp sig tv-rummet och matplatsen med allrum nedanför som fortsätter vidare till det inglasade uterummet och utomhuspoolen rakt fram ute i gården. Med ett snett blick vänster om tv-rummet ligger köket, husets viktigaste rum där många trevliga stunder och fina minner skapas för familjen.

Allmänt

Härlig villa i mysigt lantligt läge. Villan ligger i en liten villagrupp som är insprängd i åkerlandskapet, en golfsving ifrån samhället.

Visa mer

Vardagsrum

Pittoresk Krypin med snedtak där högsta punkten når 3,30m i takhöjd vilket ger rummet en härlig känsla, ett rum där en större del av sjön avslöjar sig. Perfekt för de lite kyligare höstdagar då familjen väljer att hålla sig inne och ta det lugn utan kompromiss för utsikten. Ett rum av unik storlek som rymmer även det stora sällskapet. Platsen erbjuder varierande inredningsmöjligheter. Rustik ekparkett på golvet och tapetserade väggar.

Visa mer

Kök

Rustikt kök i massiv ek med gott om förvaring och arbetsytor, en köksö skapar ännu mer yta eller en plats där morgonkaffet kan avnjutas. Köket är utrustat med kyl & frys, hällspis, rustik spiskåpa, diskmaskin och mikro. Ekparkett på golvet och tapetserade väggar. Stänkskydd av kakel.

Visa mer

Matplats

Beläget mellan kök och allrum finns detta utrymme som är perfekt för matbordet. Här kan du kommunicera med personer i köket och samtidigt med de som gått till soffhörnan. Från matbordet har du vilsam utsikt över åkerlandskapet med sjön i bakgrunden. Ekparkett och tapetserade väggar.

Visa mer

Allrum

Stort allrum, även benämnt tv-rum, som idag rymmer soffgruppen. Här finns även en mysig braskamin. Du har helt öppen planlösning mot matplats och kök samt vidare ned mot kontorshörnan och uterummet.

Visa mer

Sovrum 1

Rymligt master med charmiga guldtapserade väggar och rejält med förvaring bakom speglade skjutdörrar, ekparkett ligger på golvet.

Visa mer

Sovrum 2

En halvtrappa ned från allrummet så når du kontorshörnan och sen har du detta sovrum till vänster. Även det med utsikt över utomhuspool samt del av sjön Fysingen. Matta ligger på golvet och tapetserade väggar. Den unika planlösningen ger även här ett snedtak med 2,95m i takhöjd på högsta punkten.

Visa mer

Sovrum 3

Vackert sovrum i vita toner i anslutning till allrum på nedre plan med utsikt över den fina utomhuspoolen. Här har du matta på golvet och ljust tapetserade väggar.

Visa mer

Kontorshörna

En halv trappa ned från allrummet når du denna kontorshörna som även leder vidare mot det inglasade uterummet och med sovrum 2 & 3 på vardera sidan. Här kommer det också sen ytterligare en halv trappa som leder ned till tvättstuga, pannrum, matkällare där du också har en dörr ut mot baksidan. Matta på golvet och tapetserade väggar.

Visa mer

Hall

Hemtrevlig och rymlig entréhall med garderober och förvaring där gäster kan häng av ytterklädsel. Den panorama vyn inne i huset bjuder de nyfikna ögon för fortsatt forskning av dess sensationell inomhusmiljö. Ekparkett på golvet och tapetserade väggar i vitt.

Visa mer

Inglasad altan

Uterum med otroligt naturutsikt och gott om utrymme för att samla vänner och familj till goda luncher eller middagar till sena kvällar och solnedgång.

Visa mer

Badrum

Ljust och fräsch helkaklat & klinkat badrum med duschhörna, brett handfat i kommod och wc. Fönster finns för härligt ljusinsläpp och möjlighet till vädring.

Visa mer

Tvättstuga

Tvättstuga med toalett i källaren utrustat med tvättmaskin, torktumlare samt arbetsyta och förvaring.

Visa mer

Gillestuga

Perfekt utrymme att inreda som hela familjens relax rum, eller varför inte med lite gym utrustning. Här finns klinker på golvet och ljust målade väggar. Här har du också bastu och en rymlig dusch. Perfekt utrymme för umgänge med trevligt bastusällskap.

Visa mer

Trädgård med pool

Utomhuspool med grillplats för hela familjen. Utmärkt för poolparty och vattenlekar.

Visa mer

Gästtoalett

Mysigt litet toalett i hallen vid ingången.

Visa mer

Balkong

Bra utrymme i direkt förbindelse till vardagsrummet vänt mot framsida huset. Här kan en liten mindre skara samlas för något gott och frisk luft.

Visa mer

Exteriör

Spännande hus som från baksidan är 2 1/2 plan och från framsidan 1 1/2 plan. Helt unik i sin karaktär. Största delen av tomten upptas av poolområdet men det finns också gräsytor.

Visa mer

Omgivning

Huset omges av härligt åkerlandskap och i närheten har du flera naturreservat och badplats samt utrymme för fågelskådning.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jonas Dackman

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Jonas Dackman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Ström 6:7
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
6 rum, varav 3 sovrum
Boarea
160 m² + 21 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
926 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Uteplats
Inglasat uterum
Bilplats
Invidbyggt garage och plats för bilar utomhus
Tomt
Gräsyta med åkervy och poolområde
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Bergvärme (Solvärme till poolen)
BYGGNADSÅR
1950, Ombyggt 1979 samt 1995 & 1998 
Byggnadstyp
1 1/2 plansvilla med souterrängplan
Fasad
Trä, putsat tegel
Fönster
3-glas isolerglas, 2-glas isolerglas, kopplade
Tak
Betongpannor
Stomme
Murad lättbetong/ trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta/Krypgrund
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Betong
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag
RENOVERINGAR MM.
2022 - Ny bergvärmepump
2010 - Merparten av fönstren bytta till 3-glas isolerglas
2003 - Ny poolanläggning
1998 - Total ombyggnad av köket
1998 - Badrum på ny plats i huset
1998 - Matrum byggt av tidigare badrum
1996 - Bergvärme installerat
1995 - Omläggning av yttertaket
1995 - Byggnation av balkong
1993 - Radonmätt med låga värden
Övriga byggnader
Förråd i souterräng
Vidbyggt garage

Ekonomi

Utgångspris
4 995 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
32,341%
TAXERINGSVÄRDE
3 216 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 998 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
1 036 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
36 000 kr/år
VA
3 000 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
1 700 kr/år
Renhållning
2 510 kr/år
Försäkring
7 000 kr/år
Sotning
600 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
50 810 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Nätbolag
Vattenfall
Elförbrukning
18 000 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-09-22
Energiprestanda primärenergital
84 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
47 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
C

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Ström GA:1 ändamål: Vägar - idag 1700kr/år i avgift
Förmån: Officialservitut Vatten-Och Avloppsledning, 01-NOR-401.1
Förmån: Officialservitut Vattentäkt, 01-NOR-401.2
Förmån: Officialservitut Väg, 01-NOR-349.1
Planbestämmelser
Vattenskyddsområde

Allmänt om området

Rosersberg är en tätort i Sigtuna kommun och ligger mellan Märsta och Upplands Väsby. Mysig villastad med uppväxta villatomter med merparten stora tomter. Bostadsrätter med äldre välskötta föreningar och ett mindre antal hyresrätter. I Rosersberg finns anrika Rosersbergs slott - Sveriges enda kungliga slott i privat drift. Området har gott om arbetstillfällen och nya bostäder planeras genom mindre förtätning och utvidgning på andra sidan järnvägen. Vill du bor mera lantligt så finns även här Åshusby, Skoby, Skånela och Sälna.

Kommunikation

Med den nya trafikplatsen har Rosersberg en direkt anslutning till E 4 Uppsalavägen. Det innebär en kort och smidig förbindelse från E 4 till Rosersbergs Villastad och Rosersbergs industriområde, samt ger energi åt områdets fortsatta utveckling och expansion.

I Rosersberg finns en pendeltågsstation och flera busshållplatser. Följande linjer finns:

Pendeltåg: 36 Märsta-Södertälje C

Samt busslinjer:
538 Rotebro station-Arlanda
576 Märsta station-Klockbacka
585 Ekillaskolan-Gillermossen

Närservice

I Villastaden finns trevliga Matöppet med ett bra sortiment av allt du behöver till dina måltider. Här finns också Rosersbergs spel och service som även är en trevlig kiosk. Är du hungrig så finns Rosens vedugn Pizzeria och mycket populära sportbaren Blå Laguna eller "laggen" som ortsborna säger med supergoda pizzor och ett bra sortiment i á la carte menyn. Närmare motorvägen finns Grekiska kolgrillsbaren, ChopChop, Subway och Burger king. Vid finare tillfällen kan du njuta av härlig matlagning ute vid anrika Rosersbergs Slott. I Skånela finns en lokalpub samt slottscafé på somrarna

Övrigt

Rosersbergs IK är Rosersbergs största idrottsförening och erbjuder aktiviteter inom bland annat fotboll, innebandy och handboll. En fotbollsplan, en nyanlagd konstgräsplan, en grusplan och en idrottshall ligger vid Råbergsskolan. Rosersberg har också en skytteförening, motionsspår, ridverksamhet och två badplatser. Det finns också en hembygdsförening. Vid anrika Rosersbergs slott kan du avnjuta en picknick i slottsparken och ta en trevlig promenad nere vid Mälaren.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.