Märsta - Ekilla

Ekilla Gårdsväg 62

Fräsch 2:a bekvämt belägen en trappa upp på hemtrevliga Ekilla gårdsväg!

Till salu

Fräsch 2:a bekvämt belägen en trappa upp på hemtrevliga Ekilla gårdsväg!

Välkommen till Ekilla gårdsväg 62! Fräsch 2:a om 62 kvm bekvämt belägen en trappa upp! Lägenheten erbjuder bland annat en välplanerad planlösning med genomgående ljusa och moderna inslag, fräscht renoverat badrum 2020 samt ett uppdaterat och trivsamt kök. Stor inglasad balkong i soligt västerläge med strålande sol från tidig eftermiddag till sen kväll. Här bor du i ett lugnt och ostört läge mot grönska med en kort promenad till busshållplatsen. Väldigt bra kommunikationer ner till Märsta centrum och Märsta station där du lätt tar dig vidare till Arlanda, Uppsala och Stockholm. Anmäl intresse redan idag för att få förhandsinformation om försäljningen. Välkommen på visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 1 650 000 kr
 • Boarea: 62 kvm föreningens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 2 av 3
 • Avgift: 3 808 kr Inkl värme, VA och kabel-tv. 125kr/månad tillkommer för bredband.
 • Förening: HSB BRF ASPEN
 • Byggnadsår: 1972
 • Område: Märsta - Ekilla, Sigtuna
Utgångspris

1 650 000 kr

Visningar

30 Jan 12:00 - 12:30
31 Jan 17:00 - 17:30
Ansvarig mäklare

Anna Segerlund

Reg. fastighetsmäklare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Ekilla Gårdsväg 62

 • Inglasad balkong i soligt läge
 • Endast en trappa upp
 • Fräscht renoverat badrum

Allmänt

- Rymlig, modern och välplanerad lägenhet i insynsskyddat läge med grönskande vy. Tillhörande till lägenheten finns ett förråd för extra förvaring. Bekvämt beläget i byggnaden mittemot finns tvättstuga. Trivsamt och lugnt bostadsområde med välskött HSB förening som erbjuder diverse gemensamhetslokaler såsom tvättstuga, bastu, gym samt en samlingslokal för 50 personer. Grönskande gårdar med lekplats. Bekvämt promenadavstånd till Märsta centrum med dess utbud av affärer, caféer och nödvändig service.

Visa mer

Hall

- Välkomnande hall som binder ihop bostadens alla rum. Nuvarande ägare har öppnat upp hallen genom att ta ner väggar till tidigare klädkammare, vilket skapat gott om yta. För att nyttja ytan till fullo har en modern och praktisk garderobslösning installerats. Gott om förvaringsmöjligheter i ytterligare två garderober. Praktiskt grått klinkergolv vid entré som sedan mynnar ut i parkettgolv samt målade väggar i vitt (2020).

Visa mer

Kök

- Rymligt kök med gott om förvaring och arbetsyta. Plats för matbord för 4 personer framför härligt fönsterparti med grönskande vy. Vita luckor och lådor samt vitt kakel som stänkskydd ovanför gråmelerade laminerade bänkskivor. Köket är utrustad med spis, spisfläkt, hel kyl och frys samt diskmaskin. Vitmålad bröstpanel (2020), målade väggar i grått (2020) samt laminatgolv.

Visa mer

Vardagsrum

- Stort och luftigt vardagsrum för det ultimata soffhänget och perfekt som bostadens mittpunkt för gemenskap och umgänge. Gott om plats för både stor soffa och annat möblemang. Öppningen mellan vardagsrum och hall har breddats vilket skapar ett öppet och ljust intryck. Härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti och utgång till den ljuvliga balkongen. Laminatgolv samt målade väggar i vitt (2020).

Visa mer

Balkong

- Stor inglasad balkong med möjligheten till många härliga soltimmar och trivsamt balkonghäng! Gott om plats för loungemöbler eller annat utemöblemang. På golvet finns trall som kommer lämnas kvar.

Visa mer

Sovrum

- Rymligt och rofyllt sovrum med fönster mot den lugna baksidan. Plats för både dubbelsäng och annat möblemang. Här finns även en rymlig IKEA-garderob med skjutdörrar. Laminatgolv samt målade väggar i en behaglig grå ton (2020).

Visa mer

Badrum

- Fräscht badrum som smakfullt renoverats under 2020. Grått klinker med golvvärme, stora marmormönstrade kakelplattor samt spotlights i tak. Badrummet är utrustat med dusch med vikväggar, handfat i kommod, spegelskåp, vägghängt skåp, handdukstork, tvättmaskin (Electrolux) samt torktumlare (Electrolux).

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
62 m² föreningens information
Våning
2 av 3
Andel i förening
0,4655 %
Andel av årsavgift
0,4655 %
Reparationsfond
2 152 kr
Uteplats
Inglasad balkong i västerläge

Föreningen

Namn
HSB BRF ASPEN
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
195 lägenheter, 4 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen består av 195 stycken lägenheter om totalt 13 865 kvm boyta. En välskött förening med god ekonomi. Föreningen har en fin gemensamhetslokal samt bastu och gym som går att hyra. Uppvärmning med fjärrvärme. På varje gård finns en gemensam grill att låna och lekplatserna för barnen är välskötta. Föreningen införde under 2016 individuell mätning och debitering av el. Intill finns också en stor fotbollsplan och en boulebana.

Pumpen:
Pumpen är föreningens samlingslokal. Som boende i föreningen kan du hyra lokalen för privata tillställningar för 500 kronor per dag. En deponiavgift på 1000 kronor erläggs vid bokning. Pumpen bokas på expeditionen i 40-huset. Lokalen är utrustad för 50 personer. Nyckel finns hos samtliga i styrelsen, samt hos vicevärden.

Bastu:
I 30-huset finns även bastu. Bokning sker genom att markera med bokningscylinder på bokningstavlan utanför bastun tidigast två veckor innan. Nyckel och bokningscylinder finns att hämta på HSB Arlandas kontor. Depositionsavgift för nyckel och cylinder är 200 kronor samt en årsavgift på 150 kronor.

Gym:
I huset finns ett gym med dusch för föreningens medlemmar. Nyckel finns på HSB Arlandas kontor och den fås vid lämnade av deponiavgift på 500 kronor och sen kostar det 250 kronor varje år att använda gymmet.

Tvättstuga:
I 30- och 40-husets källare finns tvättstugor.
Tvättstugelåsen skall vara numrerade med lgh:nr.
Saknas det kan det ordnas på expeditionen.
Information om månadsavgiften
Inkl värme, VA och kabel-tv. 125kr/månad tillkommer för bredband.
Tv och Bredband
Alla lägenheter är försedda med uttag för bredband (Telenor). Kabel-tv från ComHem (basutbud) ingår i månadsavgiften. Föreningen tar ut en avgift på 125 kr (150 mbit) för internet, som läggs på avin för månadsavgiften.
Parkering
128 st kallgarage (350kr/mån), 61 st p-platser med el-stolpe för boende (150kr/mån), 46 st utan el-stolpe för de boende (75kr/mån) samt 10 avgiftsbelagda gästparkeringar, inklusive handikapplats och 3 st husvagnsplatser.
Övrigt
För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Norra Stor-Stockholm. För att bli medlem i HSB Norra Stor-Stockholm betalas en engångsavgift på 500 kr (betalas tillbaka vid utträde) samt en årsavgift på 300 kr.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2014 Takrenoveringar samt relining av stammarna
2015 Fortsatta takrenoveringar, relining av ledningar i bottenplattan, målning av trapphus samt OVK-besiktning
2016 Byte av mjukfogar på fasader, målning av balkongkonsoler och uppgradering av elen till 3-fas samt införande av individuell mätning och debitering av hushållsel
2019 Nya fönster i vardagsrummen
2021 Elektronisk passer och bokningssystem installeras under året. Varje lägenhet kommer förses med 4 taggar.

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljsfastighet
BYGGNADSÅR
1972
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
1 650 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,333%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
2 880 kr/år
Försäkring
2 592 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 472 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Energideklaration
Utförd 2019-01-10
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
119 kWh per kvm och år
DATUM FÖR ENERGIDEKLARATION
2019-01-10

Omgivning

Allmänt om området

Här bor du centralt i Märsta med närhet till
både förskolor/skolor, samtidigt som du har naturen direkt inpå knuten. Till Märsta centrum är det mellan 1-2 km, där det finns ett utbud av butiker, restauranger och annan närservice.

Mysigt uppväxt villaområde med omväxlande villor, radhus och kedjehus mestadels uppfört under 1960-talet. Bostadsrätter finns dels i BRF Aspen uppfört 1970 som tvåvåningshus i betong på Ekilla gårdsväg och dels i BoKlok-området uppfört 2008-2010 i form av tvåvåningshus i trä. I området finns även seniorlägenheter. Grönytor i form av skogspartier och gräsytor finns bevarade inom området. Här finns ett flertal välutrustade lekplatser.

Kommunikation

Området trafikeras av bussar dit alla boende har kort promenadavstånd. Det är också allmänt gång- eller cykelavstånd till Märsta station. Från Märsta station är det smidigt pendling vidare till Arlanda, Stockholm och Uppsala.
Lokalbuss sk "vinkbuss" trafikerar området

Närservice

Rimligt gång- eller cykelavstånd till de viktigaste butikerna.
Flera förskolor och skola klass 1-9 finns inom området.

Parkering

Gästplatser för bilar finns på några utvalda ställen

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.