Lägenhet till salu på Sätunavägen 20 A i Märsta - Sätuna
Märsta - Sätuna

Sätunavägen 20 A

3:a om 70 kvm på en av Märstas mest eftertraktade adresser!

Till salu

3:a om 70 kvm på en av Märstas mest eftertraktade adresser!

Bekvämt belägen en trappa upp på en av Märstas populäraste adresser finner ni denna stilrena 3:a om 70 kvm. Lägenheten erbjuder genomgående fina och ljusa ytskikt som renoverats under (2017), trevligt kök och härlig inglasad balkong i västerläge. Ett utmärkt läge för dig som vill bo i ett lugnt och familjevänligt område med både naturen och kommunikationer på bekvämt avstånd. Etablerad och välskött HSB-förening. Toppläget gör denna lägenhet till den perfekta bostaden för dig som pendlar, ett stenkast från Märsta station där du lätt tar dig vidare till Uppsala, Arlanda och Stockholm. Bostaden har fått nya fönster under (2023) vilket gör varje rum finare och helt tysta.

Visa mer
Sätunavägen 20 A Sätunavägen 20 A [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Pris: 1 795 000 kr
 • Boarea: 70 kvm föreningens information
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 1 av 3, Hiss finns inte
 • Avgift: 4 669 kr Inkl Värme, VA & Kabel-tv
 • Förening: HSB BRF Dragonen i Märsta
 • Byggnadsår: 1963
 • Område: Märsta - Sätuna, Sigtuna

1 795 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Jonas Dackman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Sätunavägen 20 A

 • Bekvämt belägen en trappa upp
 • Stor inglasad balkong
 • Ljusa ytskikt som renoverats under (2017)
 • Nya fönster (2023)

Allmänt

- Genomgående fräsch 3:a bekvämt belägen en trappa upp med det perfekta läget i en stabil HSB-förening. Härligt ljusinsläpp in i lägenheten från stora fönsterpartier och möjligheten till många timmars häng på den ljuvliga inglasade balkongen med eftermiddags- och kvällssol. Stilrent renoverade ytskikt, genomgående laminatgolv, fräscht badrum och trevligt kök. Bekvämt beläget i samma hus finns ett förråd för extra förvaring. Tvättstuga, bastu med relaxavdelning samt gym finns i grannhuset (nr 24). Bekvämt promenadavstånd till Märsta centrum med dess nya utbud av affärer, caféer och nödvändig service.

Vardagsrum

- Ljust och härligt vardagsrum perfekt för det ultimata soffhänget och som bostadens mittpunkt för gemenskap och umgänge. Nylagt parkettgolv och tapetserade väggar i grått med en fondvägg (2017).

Kök

- Trevligt kök med gott om förvaring och arbetsplats. Ljusa köksluckor och lådor, laminerad bänkskiva samt stänkskydd i ljust kakel. Köket är utrustat med hel kyl och frys (Electrolux, 2017), diskmaskin (Whirlpool, 2016), spishäll (Bosch, 2016) och fläkt. Laminatgolv samt vitmålade väggar (2017). I köket finns det plats för matbord för 4 personer framför härligt fönsterparti. Njut av många härliga middagar med vänner och familj!

Sovrum 1

-Rofyllt sovrum med ljust tapetserade väggar och laminatgolv (2017).

Sovrum 2

- Ljust och rymligt sovrum med ljust tapetserade väggar och laminatgolv (2017). Plats för dubbelsäng och diverse möblemang.

Balkong

- Från köket är utgången till den fantastiska inglasade balkongen i härligt västläge med eftermiddags- och kvällssol. Balkongen byggdes under (2016) och är nästan dubbelt så stor som den tidigare balkongen. Här kan du njuta av många härliga soltimmar!

Hall

- Rymlig och välkomnande hall som binder ihop bostadens alla rum. Laminatgolv samt ljusmönstrade tapetserade väggar (2017). I hallen finns tre inbyggda garderober och i anslutning till hallen finns även en stor klädkammare för extra förvaring. Även där är det laminatgolv och vitmålade väggar (2017).

Badrum

- Trevligt badrum med ljus våtrumsmatta och kaklade väggar i vitt. Badrummet är förberett för tvättmaskin, wc och handfat med spegelskåp ovanför.

Mäklaren

- Är det dags att förändra er boendesituation? Oavsett om du ska sälja eller köpa en bostad finns jag här och hjälper till genom hela processen. Boka in en värdering av din bostad du också!

Visa mer

Övriga bilder

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jonas Dackman

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Jonas Dackman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Bekvämt belägen en trappa upp på en av Märstas populäraste adresser finner ni denna stilrena 3:a om 70 kvm. Lägenheten erbjuder genomgående fina och ljusa ytskikt som renoverats under (2017), trevligt kök och härlig inglasad balkong i västerläge. Ett utmärkt läge för dig som vill bo i ett lugnt och familjevänligt område med både naturen och kommunikationer på bekvämt avstånd. Etablerad och välskött HSB-förening. Toppläget gör denna lägenhet till den perfekta bostaden för dig som pendlar, ett stenkast från Märsta station där du lätt tar dig vidare till Uppsala, Arlanda och Stockholm. Bostaden har fått nya fönster under (2023) vilket gör varje rum finare och helt tysta.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 669 kr, Inkl Värme, VA & Kabel-tv
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
70 m² föreningens information
Våning
1 av 3
Andel i förening
0,52979 %
Andel av årsavgift
0,52979 %
Nettoskuldsättning
95 725 kr, Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Föreningen

Namn
HSB BRF Dragonen i Märsta
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
180 lägenheter, 85 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja. Köparen/köparna måste dock själv ansöka om medlemskap via HSB:s hemsida: www.hsb.se/norrastorstockholm/medlem/
Medlemskap betalas med kort.
Överlåtelseavgift
1 312 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Sätuna 3:188 och 3:189 som byggdes år 1963 och består av 6 bostadshus på Sätunavägen 19-24. Totalt i föreningen är det 180 lägenheter om 12 682,5 kvm samt 85 lokaler och förråd, varav 2 st med bostadsrätt. Föreningen har gemensamt gym på Sätunavägen 24A. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. Föreningen har 5 tvättstugor med modern utrustning samt en grovtvättstuga med torkrum. Gemensamma grillar finns på gårdarna. Föreningen har gemensam upphandling av el, som mäts individuellt och läggs på månadsavin.
Information om månadsavgiften
Obligatoriskt tillägg på månadsavgiften om 190 Kr/månad för internetuppkoppling med bredband
Hushållselen upphandlas centralt och debiteras på månadsavin med inditiduell mätning
FÖRENINGENS EKONOMI
Ingen höjning av månadsavgifterna gjordes 2019. Den 1/1 2020 höjdes månadsavgifterna med 2% och avsättning till den inre reparationsfonden har stoppats tillsvidare.
Tv och Bredband
Samtliga lägenheter har uttag för bredband med Bredbandsbolaget som leverantör. Sedan 1/1 2017 läggs en kostnad på 190 kr på månadsavgiften för bredband 250/100 Mbit/s och ip telefoni.
Parkering
Det finns 32 varmgarage, 45 kallgarage samt 32 motorvärmarplatser. Därutöver ett antal avgiftsbelagda p-platser. Medlemmar kan stå på dessa med p-tillstånd (750 kr/år).
Övrigt
För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Norra Stor-Stockholm. För att bli medlem i HSB Norra Stor-Stockholm betalas en engångsavgift på 500 kr (betalas tillbaka vid utträde) samt en årsavgift på 300 kr. Läs mer om föreningen på www.hsb.se/arlanda/dragonen
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2011-2014: Byte av vattenrör
2013: Stamrenovering, relining
2015-2016: Balkongbyte
2017: Renovering av husgavlar, södergavlar på hus 19 och 21
2017/2018: upprustning av gårdar, rabatter samt dränering
2019: Renovering av husgavlar (tilläggsisolering, fönsterbyte och fasadrenovering) på hus 20, 22 och 24
2019: Föreningen har installerat bergvärmeanläggning, även en stor solvärmeanläggning är installerad. Detta skall säkerställa föreningens behov av värme för lång tid och hålla kostnaderna nere.
2020: Renovering av husgavlar (tilläggsisolering, fönsterbyte och fasadrenovering) på hus 19, 21 och 23

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljsfastighet
BYGGNADSÅR
1963
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas (2023)
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej, Hiss finns inte
Övrigt om byggnaden
2023 Nya fönster

Ekonomi

Utgångspris
1 795 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,338%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
3 000 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
5 personer
Nätbolag
Vattenfall
Energideklaration
Utförd 2018-02-06
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
90 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Endast ca 1 km till Märsta centrum med dess utbud av matvarubutiker, affärer, caféer och restauranger. Det är även kort promenadavstånd till flertalet förskolor och skolor, upp till högstadiet.

Stora delar av området uppfördes i mitten av 1960-talet för att snabbt skapa arbetarbostäder till Arlandas snabba tillväxt.
Området rymmer både BRF lägenheter, hyreslägenheter ägda av Sigtunahem, privata värdar med hyreslägenheter samt villor och radhus.

Kommunikation

Helt perfekt beläget område med kort promenad till Märsta Station från vilken du har smidig pendling till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Buss går även genom området mot Märsta Station och Sigtuna.

Närservice

Här finns Ica Nära, restauranger, nattklubb/barer och ett antal mindre butiker på bekvämt promenadavstånd. Området rymmer även ett flertal förskolor samt Sätunaskolan med låg och mellanstadium, det är även gångavstånd till två högstadieskolor. Dygnet runtöppet gym, solarium mm finns även inom området.

Parkering

När det gäller flerbostadshusen i området så gäller allmänt att det finns relativt gott om parkeringar utomhus och ett antal kall- och varmgarage samt carportar. Till dessa råder separata kösystem och separata avgifter.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Allmänt

Vardagsrum

Kök

Sovrum 1

Sovrum 2

Balkong

Hall

Badrum

Övriga bilder

6560227_1-312-6_2D_extra.jpg