Sätunavägen 12A, ACCEPTERAT PRIS! Märsta - Sätuna
Märsta - Sätuna

Sätunavägen 12A, ACCEPTERAT PRIS!

Tjusig 4:a med uthyrningsdel på omtyckta Sätunavägen!

Till salu

Tjusig 4:a med uthyrningsdel på omtyckta Sätunavägen!

Välkommen till Sätunavägen 12A! Med insynsskyddat läge högst upp i huset finns denna tjusiga 4:a om 89,5 kvm där det bara är att flytta in! Lägenheten erbjuder bland annat en välplanerad och omtyckt planlösning, uthyrningsdel med separat ingång, renoverat kök, stort vardagsrum med utgångs till inglasad balkong i soligt läge, 3 rymliga sovrum samt ett badrum och separat wc. Ett utmärkt läge för dig som vill bo i ett lugnt och familjevänligt område med både naturen och kommunikationer på bekvämt avstånd. Etablerad och välskött HSB-förening. Toppläget gör denna lägenhet till den perfekta bostaden för dig som pendlar, ett stenkast från Märsta station där du lätt tar dig vidare till Uppsala, Arlanda och Stockholm. Anmäl ditt intresse redan idag för att få förhandsinformation om försäljningen!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Accepterat pris: 2 150 000 kr
 • Boarea: 89.5 kvm föreningens information
 • Antal rum: 4 rum
 • Våning: 3 av 3
 • Avgift: 5 616 kr Inkl Värme, VA och kabel-tv. Bredband tillkommer med 190 kr/mån.
 • Förening: HSB BRF ARENBERGA
 • Byggnadsår: 1962
 • Område: Märsta - Sätuna, Sigtuna
Accepterat pris

2 150 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Anna Segerlund

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande

Jonas Dackman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Sätunavägen 12A, ACCEPTERAT PRIS!

 • 4:a med uthyrningsdel
 • Omtyckt område i en stabil HSB förening
 • Stor inglasad balkong i soligt läge
 • Fräscht kök renoverat 2015

Allmänt

- Tjusig 4:a med uthyrningsdel högst upp i en stabil HSB-förening med perfekt pendlarläge. Trevlig lägenhet med genomgående fina och ljusa ytskikt, renoverat kök och en stor inglasad balkong i soligt läge. Bekvämt beläget i samma hus finns tvättstuga samt tillhörande förråd till lägenheten för extra förvaring. Grönskande innergård med lekplats. Bekvämt promenadavstånd till Märsta centrum med dess nya utbud av affärer, caféer och nödvändig service.

Visa mer

Hall

- Rymlig och välkomnande hall som binder ihop bostadens samtliga rum. Avhängningsmöjligheter i hatthylla och gott om förvaring i inbyggda garderober. Laminat på golv och målade väggar i vitt.

Visa mer

Vardagsrum

- Stort och ljust vardagsrum, perfekt för det ultimata soffhänget och som bostadens mittpunkt för gemenskap och umgänge. Gott om plats för stor soffa, matgrupp samt annat möblemang. Ekparkett på golv och målade väggar i ljus kulör. Här finns även utgången till den ljuvliga balkongen.

Visa mer

Balkong

- Från vardagsrummet finns utgången till den fantastiska inglasade balkongen i soligt söderläge. Gott om plats för loungemöbler eller annat möblemang. Balkongen byggdes under 2016 och är nästan dubbelt så stor som den tidigare balkongen. Här kan du njuta av många härliga soltimmar!

Visa mer

Kök

- Fräscht IKEA kök från 2015 med gott om förvaring och arbetsyta. Mörka mjukstängande luckor och lådor, laminerad bänkskiva samt stänkskydd i moasikkakel. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, hel kyl och frys, inbyggd micro samt integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror är från IKEA och installerades 2015. I köket finns plats för matbord för 4 personer framför fönsterparti. Laminat på golv och målade väggar i vitt.

Visa mer

Badrum

- Trevligt badrum med halvkaklade väggar i vitt samt våtrumsmatta i beige ton. Badrummet är utrustat med dusch, wc (2020), handfat i kommod med spegelskåp ovanför (2020) samt tvättmaskin (Electrolux, 2016). Relining av stammarna utfördes 2011-2012.

Visa mer

Sovrum 1

- Rymligt master bedroom med plats för större dubbelsäng samt annat möblemang. Laminat på golv och vita mönstrade tapeter på väggarna.

Visa mer

Sovrum 3

- Rofyllt sovrum som i dagsläget används som barnrum. Praktisk garderobslänga med skjutdörrar skapar gott om förvaringsmöjligheter. Laminat på golv och målade väggar i vitt.

Visa mer

Sovrum 2

- Trevligt sovrum i uthyrningsdel med gott om plats för diverse möblemang, används i dagsläget som kontor. Här finns även en inbyggd garderob. Målade väggar i vitt med en fondvägg i brun kulör samt laminat på golv.

Visa mer

Wc

- Wc i uthyrningsdel med våtrumsmatta och målade väggar i vitt (2020). Här finns wc (2020), handfat i kommod (2020) med stänkskydd i vitt kakel ovanför samt spegel.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 616 kr, Inkl Värme, VA och kabel-tv. Bredband tillkommer med 190 kr/mån.
Antal rum
4 rum + Kök
Boarea
89.5 m² föreningens information
Våning
3 av 3
Andel i förening
0,63024 %
Andel av årsavgift
0,63024 %
Reparationsfond
2 077 kr

Föreningen

Namn
HSB BRF ARENBERGA
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsforening
Antal lägenheter
228 lägenheter, 27 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Föreningen äger marken
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Delat ägande godkänns
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen Arenberga äger fastigheterna Sätuna 3:186 och Sätuna 3:197 Fastigheterna styckades av från Sätuna gård och utgjorde tidigare jordbruksmark. De bebyggdes 1962 med 6 stycken flerfamiljshus uppdelade på två gårdar med parkering och garage emellan. Adresserna är Sätunavägen 8 A - C, 10 A - C, 12 A - D, 14 A - E, 16 A - F och 18 A - D. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Folksam och i den ingår även ett gemensamt bostadsrättstillägg i fastighetsförsäkringen för samtliga bostadsrättslägenheter. I föreningen finns även en relaxavdelning med bastu.
Information om månadsavgiften
Inkl Värme, VA och kabel-tv. Bredband tillkommer med 190 kr/mån.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen är välskött och har låga avgifter och låg belåning. Avgifterna höjdes med 4% per år 2016-2019 för att finansiera balkongrenoveringarna. 1/1 2020 höjdes avgiften med 2%, likaså 2021. 1/1 2022 höjdes avgifterna med 4%.
Tv och Bredband
Alla lägenheter har Comhem och uttag för bredband via Bredbandbolaget. Sedan 1/1 2017 läggs en kostnad på 190kr på månadsavin för bredband 250/100 Mbit/s och telefoni.
Parkering
Föreningen har 39 varmgarage, 42 kallgarage, 20 motorvärmarplatser och 3 husvagnsplatser - till vilka det är separat kösystem. Därutöver finns det ett antal avgiftsbelagda p-platser. Medlemmar kan stå på dessa med p-tillstånd (800kr/år). Det finns ett par lediga kallgarage med motorvärmaruttag för 300 kr/månad (5 januari 2022).
Övrigt
För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Norra Stor-Stockholm. För att bli medlem i HSB Norra Stor-Stockholm betalas en engångsavgift på 500 kr (betalas tillbaka vid utträde) samt en årsavgift på 300 kr. Läs mer om föreningen på www.hsb.se/arlanda/dragonen
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Badrummen renoverades i mitten av 90-talet.
2011: Samtliga brandvarnare byttes
2011-2012: Relining av stammarna
2013-2014: Byte av vattenrör
2016: Balkongbyte med inglasning
2017: Total upprustning av gården inklusive marklägenheternas uteplatser. Innergårdarna har fått bredare gångvägar, stenkantade rabatter samt nya cykelparkeringar. Större uteplatser med nya stenplattor och skiljeväggar i impregnerat trä.
2019: Renoverat och tilläggsisolerat fyra gavlar på Sätunavägen 8, 12, 14 och 16.
2020: Renoverat och tilläggsisolerat de resterande 8 gavlarna
2020: Bytt samtliga elmätare

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljsfastighet
BYGGNADSÅR
1962
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej

Ekonomi

Accepterat pris
2 150 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,341%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 600 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 000 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Energideklaration
Utförd 2018-02-06
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
132 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Endast ca 1 km till Märsta centrum med dess utbud av matvarubutiker, affärer, caféer och restauranger. Det är även kort promenadavstånd till flertalet förskolor och skolor, upp till högstadiet.

Stora delar av området uppfördes i mitten av 1960-talet för att snabbt skapa arbetarbostäder till Arlandas snabba tillväxt.
Området rymmer både BRF lägenheter, hyreslägenheter ägda av Sigtunahem, privata värdar med hyreslägenheter samt villor och radhus.

Kommunikation

Helt perfekt beläget område med kort promenad till Märsta Station från vilken du har smidig pendling till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Buss går även genom området mot Märsta Station och Sigtuna.

Närservice

Här finns restauranger, caféer, barer och ett antal mindre butiker på bekvämt promenadavstånd. Området rymmer även ett flertal förskolor samt Sätunaskolan med låg och mellanstadium, det är även gångavstånd till två högstadieskolor. Dygnet runtöppet gym, solarium mm finns även inom området.

Parkering

När det gäller flerbostadshusen i området så gäller allmänt att det finns relativt gott om parkeringar utomhus och ett antal kall- och varmgarage samt carportar. Till dessa råder separata kösystem och separata avgifter.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.