Vidargatan 43 Märsta - Västra
Märsta - Västra

Vidargatan 43

Välplanerad 3:a om 79 kvm med uthyrningsdel bekvämt belägen på entréplan på omtyckta Vidargatan!

Till salu

Välplanerad 3:a om 79 kvm med uthyrningsdel bekvämt belägen på entréplan på omtyckta Vidargatan!

- Välkommen till Vidargatan 43! Rymlig och välplanerad lägenhet med uthyrningsmöjligheter i uthyrningsdel med separat ingång. Lägenheten erbjuder bland annat stora sociala ytor i både vardagsrum och kök, stamrenoverat badrum och separat wc samt balkong i soligt och grönskande läge. I och med att lägenheten är på bottenplan har flera bostadsrättshavare i föreningen efter föreningens godkännande öppnat upp en trapp från balkongen och byggt till en mysig uteplats. Här bor man lika bra som bekvämt i en etablerad, välskött och stabil HSB-förening. I området finns flertal grönskande innergårdar som erbjuder grillplats, lekplats och mysiga platser att slå sig ner på. Perfekt läge för dig som vill bo i ett lugnt och grönskande område och samtidigt ha nära till kommunikationer! Kort promenad till busshållplatsen och från Märsta station tar det endast 20 minuter in till centralstationen i Stockholm, 19 minuter till Centralstationen i Uppsala och 11 minuter till Arlanda! Välkommen på visning!

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 1 550 000 kr
 • Boarea: 79 kvm föreningens information
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 1 av 3
 • Avgift: 4 680 kr Inkl värme, kallvatten & kabel-TV. Bredband tillkommer med 150 kr/mån.
 • Förening: BRF BJÖRKEN
 • Byggnadsår: 1971
 • Område: Märsta - Västra, Sigtuna
Utgångspris

1 550 000 kr

Visningar

2 Okt 12:00 - 12:30
Kontakta mäklaren vid önskemål om visning en annan dag!
Ansvarig mäklare
Anna Segerlund

Anna Segerlund

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Vidargatan 43

 • Bekvämt belägen på entréplan
 • Uthyrningsdel med separat ingång
 • Inglasad balkong
 • Stamrenoverat badrum
 • Bra och stabil HSB förening

Allmänt

- Bekvämt beläget i källaren finns lägenhetens stora källarförråd samt tvättstuga. Stabil HSB-förening som erbjuder bastu och diverse gemensamhetslokaler. I direkt närhet till området finns härliga strövområden och bara en kort cykeltur bort kan man ta ett bad i Mälaren. Vill man istället vara mer kulturell kan man ta en tur till vackra Sigtuna stad eller varför inte strosa omkring i den grönskande slottsparken i Steninge slott.

Visa mer

Hall

- Välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter i tre inbyggda garderober. Plastmatta på golv och vitmönstrad tapet på väggarna (2012).

Visa mer

Kök

- Trevligt kök med gott om förvaring och arbetsyta. Vita luckor och lådfronter (Härjedalen, 2016), bänkskivor i laminat samt kakel i naturnära toner som stänkskydd. Köket är utrustat med hel kyl och frys (Husqvarna, 2009), ugn med spishäll (Electrolux, 2022), fläkt (Tovenco, 2015) samt diskmaskin (Bosch, 2017). Här finns även plats för matbord för 4 personer framför härligt fönsterparti. Målade väggar i vitt och plastmatta på golv (samma som i hallen).

Visa mer

Vardagsrum

- Stort och ljust vardagsrum, perfekt för det ultimata soffhänget och som bostadens mittpunkt för gemenskap och umgänge. Ekparkett på golv och målade väggar i vitt. Gott om ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet samt balkongdörren.

Visa mer

Balkong

- Från vardagsrummet finns utgången till den härliga inglasade balkongen i söderläge. Här kan du njuta av många härliga soltimmar samt grönskande vy över vattentornsparken som precis har rustats upp med en ny lekplats under 2022.

Visa mer

Sovrum 1

- Rymlig master bedroom med plats för större dubbelsäng och annat möblemang. Gott om förvaring i inbyggd garderobslänga med skjutdörrar.

Visa mer

Sovrum 2

- Rofyllt sovrum som med fördel kan användas som barnrum eller arbetsrum. Till detta rum finns egen ingång och den kan därför även fungera som uthyrningsdel. Goda förvaringsmöjligheter finns i inbyggd garderob. Plastmatta på golv och målade väggar i vitt.

Visa mer

Badrum

- Fräscht badrum som stamrenoverades i föreningens regi (2011/2012). Mörkt klinkergolv och kaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, badkar, wc, handfat med kommod samt spegelskåp ovanför.

Visa mer

Wc

- Wc i uthyrningsdelen med grått klinkergolv och vita väggar. Här finns en wc samt handfat i kommod med spegelskåp ovanför.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Anna Segerlund

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Anna Segerlund

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 680 kr, Inkl värme, kallvatten & kabel-TV. Bredband tillkommer med 150 kr/mån.
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
79 m² föreningens information
Våning
1 av 3
Andel i förening
0,44042 %
Andel av årsavgift
0,44042 %
Reparationsfond
1 332 kr

Föreningen

Namn
BRF BJÖRKEN
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
270 lägenheter varav 1 hyresrätt, 67 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Valsta 4:7, 4:8, 4:9 och 4:10 som bebyggdes 1971. På fastigheterna finns 11 bostadshus med tillsammans 36 trapphus med adresserna Hugingatan 2-24 och Vidargatan 3-49. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam.

I föreningen finns en bastu (Vidargatan 7) och en föreningslokal (Vidargatan 47) som boende kan hyra. Det finns numera även en expedition i källaren på Vidargatan 15.
Information om månadsavgiften
Till varje månadsavgift tillkommer 150 kr för internet som ett obligatoriskt tillägg. Separat mätning och debitering sker för hushållsel och varmvatten
FÖRENINGENS EKONOMI
Avgiften höjdes med 3% år 2015 och beräknas höjas med 3% varje år fram till 2019. 2019 kommer avgifterna hållas oförändrade. 2020 samt 2021 var avgifterna oförändrade. Månadsavgifterna lämnades oförändrade för 2022.

Hyra förråd/lokaler höjdes 10% från 1/1 2015
Hyra p-plats höjdes 10% från 1/1 2015
Tv och Bredband
Alla lägenheter har Comhem och uttag för bredband via Telenor. Det tillkommer en avgift på 150 kr på månadsavin för bredband 250/100 Mbit/s och telefoni.
Gemensamma utrymmen
Det finns 8 st tvättstugor på adresserna Hugingatan 6, 14 och 24 samt Vidargatan 5, 7, 15, 21 och 41. Grovtvättstugan ligger på Vidargatan 41. Det finns också källarförråd, cykel/barnvagnsrum, en bastu (Vidargatan 7) och en föreningslokal (Vidargatan 47).
Parkering
Föreningen har 42 garageplatser, 83 p-platser med el, 110 p-platser utan el och 11 avgiftsbelagda besöksplatser.
Övrigt
- BRF innehavarna debiteras individuellt för varmvatten, tillkommer på månadsavin. Individuell mätning av el, debiteras i efterskott och tillkommer på månadsavin.

- För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Stockholm. För att bli medlem i HSB Stockholm betalas en engångsavgift på 500 kr (betalas tillbaka vid utträde) samt en årsavgift på 300 kr.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Stamrenovering har genomförts 2010-11.
2016:
Relining av bottenplattor
Byte av fläktaggregat
Rengöring av husplåtar
Upprustning av lekplats vid Vidar 47

2022 - planer på nytt passersystem till portar/källardörrar

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljsfastighet
BYGGNADSÅR
1971
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
Hiss
Nej
Övriga byggnader/utrymmen
- Stort förråd i källaren
- Tvättstuga i källaren i samma hus

Ekonomi

Utgångspris
1 550 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,341%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
2 664 kr/år
vatten
1 464 kr/år
Försäkring
3 048 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
7 176 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Energideklaration
Utförd 2018-12-12
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
124 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Vid uppförandet av bostäder har man behållit inslag av tidigare grönområden, vilket ger en grön och trevlig atmosfär. Endast en kort promenad till förskolor/skolor och Valsta centrum med dess utbud av butiker, restauranger och gym. Uppfört finns en blandning av hyresrätter och bostadsrättslägenheter samt ett mindre antal BRF-radhus och villor.

Kommunikation

Buss trafikerar området till och från Märsta station, med kvartstrafik större delen av dagen. Från Märsta station har du fortsatt goda buss- och tågförbindelser mot Sigtuna, Arlanda, Stockholm och Uppsala.

Närservice

Centrum finns med stor välskött ICA supermarket, café, Pressbyrån, apotek, gym samt ett antal mindre butiker och service som frisörer, massörer mm. Utanför har det lagts mycket pengar på att göra ett fint rekreationsområde med lekutrymme för barnen och under vintertid spolas en yta för skridskoåkning.
Midgårdsbadet är ett modernt utomhusbad i området med vackert poolområde och en rejält utrustad simhall (2014).
Det finns ett stort antal förskolor och två skolor med låg och mellanstadium samt en med högstadium och Arlandagymnasiet.

Parkering

Allmänt i området finns relativt gott om parkeringsmöjligheter, oftast avgiftsbelagda. BR-föreningarna har separata köer till parkeringar men sällan några långa köer.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.