Tellusgatan 12 Märsta - Steninge
Märsta - Steninge

Tellusgatan 12

Stor härlig villa i kanonläge/ kommande försäljning

Kommande

Stor härlig villa i kanonläge/ kommande försäljning

Här finns en kommande försäljning av en helt unik villa i mycket bra läge. Villan är stor och rymmer hela 209 kvm BOA och 63 kvm BIA och är utformad på ett sätt som gör att den verkligen sticker ut och inte är ett dussinhus i området. Villan kan komma att säljas under 2022/2023.

Visa mer
inspected villa

Den här bostaden är besiktigad och försäkrad med SMH Tryggmärkt
Läs mer

SNABBFAKTA

  • Pris: 6 450 000 kr
  • Antal rum: 7 rum
  • Boarea: 209 kvm + 63 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1980, Ombyggt 1993
  • Område: Märsta - Steninge, Sigtuna
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Steninge 8:301

6 450 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Jonas Dackman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Tellusgatan 12

Rymligt boende i helt unik stil för området. Perfekt för dig som söker ett unikt boende som sticker ut i området. Vidare är driftskostnader mycket rimliga trots storleken då huset har både en värmepump samt en FTX som återanvänder värmen från luften som går ut via ventilationen, huset är också välisolerat. Under de senaste åren har villan målats och tvättstuga och hobbyrum på nedre våningsplanet har renoverats. Huset är konstruerat av Forsgrens timmerhus i Dalarna.

  • Stor villa i unik stil
  • Löpande renoverat och uppdaterat
  • Rimliga driftskostnader med FTX

Kök

Köket är stort och rymligt med plats för matbord och goda arbetsytor för den som gillar att laga mat med familj och vänner. Köket har fina vita luckor och ljust golv i furu samt elegant papperstapet med blommor. Utsikt mot naturen genom två fönster mot trädgården på baksidan. Köket har stor kyl och frys med elegant hölje i rostfri design, inbyggd mikrovågsugn och Inbyggd spishäll och ugn, integrerad diskmaskin med samma lucka som övrigt i köket.

Visa mer

Matsal

Matsalen har ett ljust och stiligt golv med breda furutiljor och nymålade väggar i ljust grå ton och ligger i anslutning till vardagsrum i en öppen planlösning med direkt access till terassen.

Visa mer

Vardagsrum

Stort och härligt vardagsrum för umgänge med familj och vänner ! Fönster mot framsidan av tomten ger fint ljus. Breda golvtiljor i furu och samma nymålade väggar som i matsalen. Trappor ned till gillestugan och till övre planets sovrum.

Visa mer

Sovrum 1

Sovrum med plats för dubbelsäng och gott om förvaringsutrymme. Vitmålade väggar och golv i ljus furu. Fint ljusinsläpp från fönster som vetter ut mot trädgården.

Visa mer

Sovrum 2

Även detta sovrum med plats för dubbelsäng och med bra förvaringsmöjligheter. Utsikt mot framsidan på tomten. Vitmålade väggar och golv i furu.

Visa mer

Sovrum 4

Stort sovrum med golv i ljus furu och ljus papperstapet med blommigt mönster, gott om förvaring för kläder i fasta garderober. Fönster mot trädgården som ger fint ljus.

Visa mer

Entré

Elegant entré med stora mörkgrå stenskivor, gott om plats för skor och ytterkläder. Bröstpanel i ljust grå nyans och ljus papperstapet.

Visa mer

Sovrum 3

Sovrum som används som walk in closet med både öppen förvaring och fasta garderober men kan lika gärna användas som arbetsrum, fint ljusinsläpp från fönster mot tomtens framsida och direkt access ut till altanen. Golv i ljus furu och vitmålade väggar.

Visa mer

Gillestuga

Gillestugan ligger i anslutning till entrén, gott om plats för trevligt umgänge och den öppna spisen ger både värme och hög mysfaktor. Väggarna i ljust grålaserad bröstpanel och vita väggar. Synliga takbjälkar ger ytterligare karaktär till rummet. Golv i ljus furu och fint ljusinsläpp via stora fönster mot framsidan på tomten.

Visa mer

Badrum

Stort kaklat badrum med ljusbeige lättstädad våtrumsmatta. Både stort badkar och duschhörna och plats för förvaring av handdukar samt praktisk elektrisk handdukstork. Naturligt ljusinsläpp via två fönster mot tomtens baksida i insynsskyddat läge.

Visa mer

Badrum nedre plan

Ljust och fräscht badrum, uppdaterat (2019) med ny kommod, spotar mm samt ny wc 2021 (gamla på bild). Kaklat med golv i klinker. Rymlig duschhörna med klarglas och praktisk handdukstork. Handfat med komod och spegelskåp med gott om förvaring.

Visa mer

WC övre plan

Funktionellt inrett WC med ljus papperstapet och praktisk våtrumsmatta.

Visa mer

Hobbyrum

Stort hobbyrum med golv i slitstarkt material, häftig papperstapet på fondvägg. Gott om förvaringsutrymme i garderobsvägg och praktisk access till garaget. I anslutning här finns också en matkällare som renoverats (2019).

Visa mer

Tvättstuga

Nyligen renoverad (2018) Utrustad med tvättmaskin och torkskåp och gott om utrymme för att hänga ytterligare tvätt. Tvättstugan fungerar även som groventré och det finns gott om plats för ytterskor. Även värmepumpen befinner sig här.

Visa mer

Altan

Altan är till större delen täckt av tak och löper runt huset på andra våningsplanet och nås via trappor på vardera sida om huset samt vid flera utgångar från rummen på plan två. Gott om plats för umgänge runt grillen !

Visa mer

Exteriört

Tomt med fina gräsytor blandat med rabatter med blommor och perenner samt några mindre träd, fin stenlagd uppfart till huset. Fastigheten är skyddad från insyn med häck på framsidan och naturen på baksidan.

Visa mer

Omgivning

I närheten av denna del av Märsta tar den nya stadsdelen Steninge Slottsby form i en unik slottsmiljö intill Mälaren med Stenladan som områdets hjärta. Här kommer det att finnas något för alla! Allt från förskola/skola, äldreboende, möjlighet till både stall- och båtplats till Stenladans utbud av restaurang och butiker. Ströva runt i slottsparkens vackra miljö, eller varför inte i naturreservatets grönskande omgivningar.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Steninge 8:301
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
7 rum, varav 4 sovrum
Boarea
209 m² + 63 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
778 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Bilplats
Det finns gott om plats för bilar på framsidan
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Elpanna IVT
BYGGNADSÅR
1980, Ombyggt 1993 
Byggnadstyp
1 1/2 plansvilla med Sutteräng plan
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Tak
Betongpannor
Stomme
Betong
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Betong
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Mek till & frånluft med värmeåtervinning
RENOVERINGAR MM.
Utförda renoveringar
2021 - Målning vardagsrum
2019 - Renovering av Hobbyrummet
2019 - Totalrenovering av tvättstugan
2019 - Byte av isolerglas (7st)
2019 - Renovering, målning av Friggebod
2018 - Uppdatering av nedre badrummet
2017 - Renovering av matkällare
2016 - Putsning och målning av skorsten
2016 - Radonmätning 200 bq
2015 - Anslutning av fiber
2015 - Installation jordfelsbrytare
2015 - Byte golvbrunn i garage
2015 - FTX installerad
2014 - Huset målat
2011 - Glidgjutning av rökgaskanaler
2011 - Installation spiskassett
2010 - Nytt kök
Den stora markisen på framsidan var sliten och är nu bortmonterad

Ekonomi

Utgångspris
6 450 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
32,341%
TAXERINGSVÄRDE
4 127 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 992 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
2 250 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

Uppvärmning
23 600 kr/år
El
9 200 kr/år
VA
3 280 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
2 400 kr/år
Renhållning
1 640 kr/år
Försäkring
9 550 kr/år
Sotning
350 kr/år
Kommentar
fiber från Tele 2, 4 400/år, samfälligheten innefattar en gemensam kvartersgård som man kan använda
DRIFTKOSTNAD TOTAL
50 020 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Nätbolag
Vattenfall
Elleverantör
Eon
Elförbrukning
20 650 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-04-08
Energiprestanda primärenergital
124 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
268 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
E

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Steninge GA:12 ändamål: Vägar, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Kvartersanläggning, Övrigt
Planbestämmelser
Stadsplan

Allmänt om området

Grönt och härligt område med mängder av strövmöjligheter. Bostäderna består omväxlande av villor, radhus, brf-radhus, brf-hus och ett fåtal brf-lägenheter i terasshus. Många av invånarna i området gillar just kombinationen av centralt boende med närhet till nödvändig service, närheten till förskolor och skolor samtidigt som du har natur och bad inom bekvämt promenadavstånd. Helt perfekt för dig som vill ha kvar bibehållen grönska i ditt bostadsområde.

Kommunikation

Buss trafikerar området med kvartstrafik större delen av dagen, till och från Märsta station. Från Märsta station kan du enkelt ta dig vidare med buss mot antingen Sigtuna eller Arlanda flygplats, eller ta tåg mot Stockholm och Uppsala.

Närservice

I området finns ett flertal förskolor samt låg och mellanstadieskola.
Allmänt så är det gång- eller cykelavstånd till Valsta Centrum där du hittar en välsorterad matvarubutik, apotek, pressbyrå, gym, ett antal småbutiker samt restauranger.

Parkering

Allmänt i området finns parkeringar till alla bostäderna samt gästparkering.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.