Märsta - Sätuna

Västra Bangatan 59A

Rymlig 1:a med stort kök och helt renoverad, här kan du bara flytta in!

Rymlig 1:a med stort kök och helt renoverad, här kan du bara flytta in!

Stor 1:a med underbar inglasad altan som blir som ett extra rum. Med kort promenad till stationen och nära till parkeringen så har du här ett perfekt pendlarläge. Bostaden ligger i ett lugnt och populärt område och föreningen är mycket stabil.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 42 kvm
  • Antal rum: 1 rum
  • Våning: 0 av 3, Hissar finns inte i föreningen
  • Avgift: 2 598 kr
  • Förening: HSB Brf Stinsen i Märsta
  • Byggnadsår: 1967
  • Område: Märsta - Sätuna, Sigtuna

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Jonas Dackman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Västra Bangatan 59A

Underbart boende om 1 rok för dig som inte vill bo för stort. Bostaden har allt i all sin litenhet. Stort vardagsrum som rymmer både säng och soffgrupp samt separat kök, badrum och hall. Den stora inglasade balkongen skapar tillsammans med vardagsrummet ett komplett boende och är ett härligt utrymme för socialt umgänge. Att sitta i det inglasade rummet med fin vy över den stora gröna innergården är en ren njutning. Bostaden är fint renoverad.

  • Snyggt renoverat boende i bra förening
  • Stabil förening i perfekt pendlarläge
  • Stor välskött innergård

Allmänt

Trevlig bostad i fint läge, i markplan med fin inglasad altan som blir som ett extra rum. Bostaden har fint renoverat kök, badrum och fina golv i samma enhetliga stil och är genomgående nymålat i vitt på släta väggar.

Visa mer

Kök

Stora fördelen med detta kök är att det är gott om plats för matbord och goda arbetsytor vilket är ovanligt i en 1:a. Det stora köksfönstret mot gården ger mycket ljus. Väggarna är vitmålade och det förstärker känslan av ett rymligt kök. Köket har vita köksluckor och ljusgrå bänkskiva. Kyl och frys med elegant rostfri design. Keramikhäll och ugn med effektiv och snygg köksfläkt. Microugnen är snyggt integrerad i inredningen och så även diskmaskinen.

Visa mer

Vardagsrum

Vardagsrummet har samma fina ljusinsläpp som köket och upplevs som rymligt med plats för både soffa och en sovhörna. Vitmålade väggar och ljust golv i samma stil som övrigt i lägenheten.

Visa mer

Badrum

Ljusgrå klinker och stora vita kakelplattor som ger ett elegant intryck. Duschhörna med väggar i klarglas. Handfat i komod och även väggfast förvaring.

Visa mer

Inglasad altan

Från vardagsrummet når vi den inglasade altanen som är rymlig. Fönstren är öppningsbara och har solskydd vilket är perfekt för de soliga dagarna.

Visa mer

Entré

Ljusa väggar och ljust laminatgolv, god plats för avhängning av kläder och skor. I anslutning till entré så ligger en hall med gott om förvaring.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Antal rum
1 rum
Boarea
42 m²
Våning
0 av 3, Hissar finns inte i föreningen
Andel i förening
0,19873 %
Andel av årsavgift
0,19873 %
Reparationsfond
1 332 kr

Föreningen

Namn
HSB Brf Stinsen i Märsta
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
306 lägenheter, 43 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheten Sätuna 3:196 som bebyggdes 1965.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Protector Forsikring ASA. Föreningen består av 10 bostadshus med tillsammans 42 trapphus med adresserna Västra Bangatan 47 - 65. I föreningen finns en gästlägenhet som kan lånas för 300 kr/natt och en gemensam bastu som kostar 200kr/år samt deposition för egen nyckel. Tvättstugor finns i hus 49, 51, 55, 61 och 63. Grovtvättstuga i 51 och 63.
FÖRENINGENS EKONOMI
3% höjning av avgifterna 2016 och ingen förändring 2017, 2018. 2019 höjdes avgifterna med 3%. Ingen höjning 2020 eller 2021
Tv och Bredband
Alla lägenheter är försedda med uttag för bredband från Telenor. Kabel-TV via ComHem.
Parkering
Föreningen har totalt 53 varmgarage och 70 kallgarage samt 71 motorvärmarplatser och 10 husvagnsplatser. Därutöver finns ett stort antal avgiftsbelagda p-platser där du som medlem står avgiftsfritt med p-tillstånd. Parkeringstillståndet får man från styrelsen i föreningen. Avgift för varmgarage 500 kr/mån, kallgarage 300 kr/mån, motorvärmarplats 100 kr/mån. Besökande betalar avgift, för närvarande 5 kr/tim eller 50 kr/dygn
Övrigt
För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Norra Stor-Stockholm. För att bli medlem i HSB Norra Stor-Stockholm betalas en engångsavgift på 500 kr (betalas tillbaka vid utträde) samt en årsavgift på 300 kr.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2011: Stamrenovering av avloppsrör via relining
2014 Ny utrustning i tvättstugor
2014-2015 Nya balkonger
2016 Fasadputs
2017 Vattenrörsbyten, exteriörbelysning och lekutrustning
Fönsterbyte planerat inom närmsta åren projektering påbörjad
2020 Nya bänkar till samtliga gårdar
2020 Nya portar till varmgaragen
2020 Ny asfalt utanför garagen

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljsfastighet
BYGGNADSÅR
1967
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2+1 glas
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej, Hissar finns inte i föreningen

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
32,333%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2018-05-28
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
126 kWh per kvm och år
DATUM FÖR ENERGIDEKLARATION
2018-05-28

Omgivning

Allmänt om området

Endast ca 1 km till Märsta centrum med dess utbud av matvarubutiker, affärer, caféer och restauranger. Det är även kort promenadavstånd till flertalet förskolor och skolor, upp till högstadiet.

Stora delar av området uppfördes i mitten av 1960-talet för att snabbt skapa arbetarbostäder till Arlandas snabba tillväxt.
Området rymmer både BRF lägenheter, hyreslägenheter ägda av Sigtunahem, privata värdar med hyreslägenheter samt villor och radhus.

Kommunikation

Helt perfekt beläget område med kort promenad till Märsta Station från vilken du har smidig pendling till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Buss går även genom området mot Märsta Station och Sigtuna.

Närservice

Här finns restauranger, caféer, barer och ett antal mindre butiker på bekvämt promenadavstånd. Området rymmer även ett flertal förskolor samt Sätunaskolan med låg och mellanstadium, det är även gångavstånd till två högstadieskolor. Dygnet runtöppet gym, solarium mm finns även inom området.

Parkering

När det gäller flerbostadshusen i området så gäller allmänt att det finns relativt gott om parkeringar utomhus och ett antal kall- och varmgarage samt carportar. Till dessa råder separata kösystem och separata avgifter.

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.