Åshusby 181 Rosersberg - Åshusby
Rosersberg - Åshusby

Åshusby 181

Lantlig dröm med sjöutsikt

Till salu

Lantlig dröm med sjöutsikt

Här finns ett härligt lantligt boende i form av en genuin timmerstuga som är smakfullt renoverad och moderniserad samt tillbyggt under (2011), nyligen har nytt avlopp anlagts och skorstenen renoverats. Huset har en stilfull stensatt och takat uteplats på ena kortsidan. Gäststuga finns med en stor ny altan från vilken du ser sjön fysingen. Sjön ser du också från uteplatsen vid huset och från köket. Över tillbyggnaden finns en stor takaltan.

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 5 rum
  • Boarea: 120 kvm taxeringsinformation
  • Pris: 4 250 000 kr
  • Byggnadsår: 1929, Ombyggt 2011
  • Område: Rosersberg - Åshusby, Sigtuna
  • Fastighetsbeteckning: Åshusby 3:13

4 250 000 kr

Visningar

21 Aug 16:30 - 17:30
Håll dig uppdaterad
23 Aug 17:00 - 18:00
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare
Jonas Dackman

Jonas Dackman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Åshusby 181

Perfekt fastighet för dig som drömmer om att bo på landet och som söker den härliga kombinationen av modernt boende kombinerat med bevarad charm. Detaljer i huset som synligt timmer på en yttervägg, synliga takbjälkar i tak och vid tidigare kattvind samt kakelugnen och lantkökets bevarade vedspis med stor spiskåpa som minner om svunna tider.

Härlig timmerstuga där övervåningen rustats till två sovrum och ett stort allrum. Entréplan har ett stort vardagsrum, sovrum och ett stort härligt lantkök. Huset har byggts till framåt (2009) med en ny hall, pannrum, wc och badrum. En gäststuga finns med plats för övernattning och pentry.

Allmänt

Härlig timmerstuga där övervåningen rustats till två sovrum och ett stort allrum. Entréplan har ett stort vardagsrum, sovrum och ett stort härligt lantkök. Huset har byggts till framåt (2009) med en ny hall, pannrum, wc och badrum. En gäststuga finns med plats för övernattning och pentry.

Visa mer

Kök

Härligt lantkök med fungerande vedspis och modernt utrustat med integrerad diskmaskin, hällspis samt kyl&frys i rostfri design. Vitmålat furutak och furugolv. Två av väggarna har nyligen fått stilfullt kakel. Altandörr ut mot sjösidan av tomten.

Visa mer

Vardagsrum

Stort härligt vardagsrum med tre ljusa väggar och yttre långväggen med vackert timmer i dagen. Inre långväggen är vitmålad och kortväggarna har ljus stående panel. Mörklaserat furugolv och mörkt trätak. Rummet har en luft/luftvärmepump

Visa mer

Allrum

Stort allrum med mörkt laminatgolv och vita väggar. Sluttande tak i furu och panel i furu på kortväggen. Trapp ned till entréplan.

Visa mer

Sovrum 1

Stort sovrum i våningsplanet med fönster i öster, tidigare kattvind har tagits bort och bjälkar i vägg och delvis i tak utgör nu ett stilfullt inslag. Mörkt välhållet laminatgolv och vitmålade väggar.

Visa mer

Sovrum 2

Fint sovrum i våningsplanet med en del synliga bjälkar, mörkt laminatgolv och vitmålade väggar

Visa mer

Sovrum 3

Bra sovrum innanför köket med furugolv och vitmålade panelade väggar. Här finns även en stilig fullt fungerande kakelugn och en luft/luftvärmepump

Visa mer

Badrum

Modernt badrum i den tillbyggda delen av huset (2011), fönster finns för möjlighet till vädring och trevligt ljusinsläpp. Mörkare mosaik på väggarna och ljusgrått klinker på golvet. Utrustat med brett handfat i kommod, WC och duschörna med raka glasade väggar samt handdukstork.

Visa mer

WC

Extra wc med mörk mosaik på väggarna och ljusgrått klinkergolv, brett handfat i kommod, WC och bidé. Wc har öppning på vänster sida till tvättstugan

Visa mer

Tvättstuga

Tvättstuga med ljust klinkergolv i grå ton och mörkare mosaik på väggarna. Fönster för ljusinsläpp och möjlighet till vädring. Här finns tvättmaskin, torktumlare och detta rum rymmer även vattenanläggningen

Visa mer

Hall

Välkomnande hall med ljusa väggar och furugolv. Luft/luftvärmepump finns på kortväggen invid dörren. Ljusgård intill ytterdörren och två fönster på långsidan för ljusinsläpp.

Visa mer

Altan

Stor öppen altan på framsidan och en takad del på ena gaveln

Visa mer

Takterrass

Stor takterrass som är byggd över tillbyggnaden

Visa mer

Utsikt

Fantastiskt lantligt läge med utsikt över åkerlandskap och sjön Fysingen

Visa mer

Gäststuga

Gäststuga finns med ett pentry och plats för övernattning, gäststugan har nyligen fått en stor altan

Visa mer

Planskisser

Allmänt om området

Härligt område med äkta bykänsla och mycket gamla anor. Hembygdsföreningen har här ett flertal hus under sin försorg varav många har re allokerats hit, här ordnas hembygsdagar mm. Lantlig känsla men ändå nära till service.

Kommunikation

Bekvämt pendlingsavstånd med bil eller cykel till Rosersberg med pendeltågsstation från vilken du kan pendla mot Stockholm eller Märsta - Uppsala samt Arlanda. Bakvägen över Skoby har du bara 5 minuter till Arlanda med bil.

Närservice

Närhet till förskola och skola i rosersberg, här finns även restaurang och matvarubutik.
Vid närbelägna Arlanda golf finns en trevlig restaurang. Till Märsta eller Upplands-Väsby har du ca 10 minuter med bil och där finns all tänkbar service.

Övrigt

"Åshusby var en av de husabyar som kom till någon gång under 700-talet och var centralort för ledungen och Mälarkungens fogdar och småhövdingar. Det kan vara så att när kungen reste på rundtur till sina husabyar så avled han just här och fick därför sin ståtliga gravhög på platsen. Han har fått många namn under historiens lopp, Nore är ett av dem, och kanske kan namnet härledas till "Norsunda" som blev Norrsunda och "Norslunda"." (Källa: www.sigtuna.se)
Åshusby har haft en central betydelse i bygden sedan åtminstone järnåldern och fram till modern tid. Detta omvittnas av husbynamnet, Nordians hög som är en av Mälardalens största kungshögar och den i dag bevarade bebyggelsen som har utgjort ett för länet ovanligt stort och komplext sockencentrum.
Det vårdade gravfältet intill byn som domineras av Nordians hög (raä 31) visar med sitt läge på ett mycket pedagogiskt sätt Ås-husbys förhistoriska anor. Det är vidare med sina ca 180 regi-strerade anläggningar, som fördelar sig på ett flertal olika gravtyper karakteristiska för äldre och yngre järnåldern, sock-nens största gravfält.
Åsvägen sydöst om Åshusby är en av länets ålderdomligaste och bäst bevarade av sitt slag.
Klistra gärna in länken nedan och läs mer!
http://www.stockholmslansmuseum.se/faktabanken/kulturmiljoer-i-kommunerna/visa/0191030028/

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.