Sunnanvägen 18 Tullinge
Tullinge

Sunnanvägen 18

Pampig sekelskiftesvilla anno 1907

Såld

Pampig sekelskiftesvilla anno 1907

SEKELSKIFTE, VÄLBEVARANDE DETLAJER & SEPARAT LÄGENHET MED EGEN INGÅNG!

Jag säger som säljaren själv; att bo i en sekelskiftesvilla är nästan en livsstil och väldigt få förunnat. Historiens vingslag finns närvarande i alla rum och det finns detaljer i interiören och exteriören som är unika och helt fantastiska. Här välkomnas ni till Sunnanvägen 18 och denna pampiga sekelskiftesvilla om totalt 421 m² i fyra plan. Utanför köksfönstret i äppellunden växer olika äppelsorter, på punschverandan njuter du förslagsvis av en god bok och på villans vind med vackert fönster kan bara fantasin sätta stopp.

Det finns mycket att skriva om den här villan, men det måste upplevas på plats! Husets första ägare hette Emil Larsson och var jägmästare, han bodde i huset till 1929 då fröken Gertrud Falck flyttade in. Våra säljare har lyckats totalrenovera huset men behålla charmen och de tidstypiska detaljerna samtidigt som moderna element lyfts in. Med genomgående vackra golv, utsökta detaljer från tak till golv och fönster med spröjsade fönsterglas som går i villans charmiga 1900-talsstil.

På entréplan välkomnas du in i stor hall via två olika ingångar. Köket är inspirerat av serveringsskåpet i hallen från 20-talet. Köket har precis den charmen du förväntar dig i en villa som denna tillsammans med den moderna utrustning som vi idag är vana vid. Salongen med vardagsrum, matsal och kamin erbjuder rum för stora bjudningar. Den inre hallen med pampig trapp upp till nästa plan är stor med högt i tak och leder dig till övervåningen där du välkomnas till allrum med öppen spis och utgång till balkong i söderläge. Här finns fyra bra sovrum. Master bedroom är väl tilltaget med fiskbensparkett och tidstypiska detaljer med utgång till villans andra balkong med härlig kvällssol. Badrummen är inköpt i England och går i viktoriansk stil, på övervåningen hittar du både dusch och badkar i det marmorklädda badrummet. På husets vind finns utrymme att skapa magi med både takbjälkar och vindsfönster! Källarplanet har två ingångar, den ena till den separata lägenheten med eget kök och badrum. Det här planet är fyllt av smarta förvaringsutrymmen, flera rum, tvättstuga och pannrum. Tidigare ägare har vid tillfället bedrivit caféverksamhet och haft servering här. Den stora gröna trädgården med äppellund, plan gräsmatta och dubbelgarage lämnar lite att önska av denna enastående sekelskiftesvilla!

Under säljarnas 17 år på gatan har få flyttat och det är med lite vemod som de lämnar denna lugna och trevliga gata med fina grannar. Här bor ni i natursköna Tullinge, ett liv i Tullinge erbjuder det bästa av två världar med närheten till naturen men också goda kommunikationer till city. På gångavstånd når du vatten med bad- och båtplats, skog, förskola och skola, centrum med matbutik samt pendeltåget som på endast 19 minuter tar dig till Södermalm.

Med valv, stuckaturer och fiskbensparkett hälsar vi med glädje till Sunnanvägen 18. Välkomna in och upplev!

Visa mer
Ansvarig mäklare
Rebecka Kristensen

Rebecka Kristensen

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare
Assisterande
Mikael Meyer

Mikael Meyer

VD

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.