Lägenhet till salu på Högsätravägen 21 i Gångsätra
Gångsätra

Högsätravägen 21

5:a högt belägen!

BUDGIVNING PÅGÅR

5:a högt belägen!

Högt upp i huset hittar du denna välplanerade 4-5:a med stor inglasad balkong i soligt västerläge med gröna lummiga omgivningar. Rymliga och lättmöblerade rum varav 3-4 sovrum. Kök med utrymme för matplats. Stambytt badrum med tvättmaskin/torktumlare samt separat gäst wc. Ytterst gott om förvaring. Delvis renoverade ytskikt. Här bor du med fri, lummig utsikt, helt utan insyn, centralt beläget på Lidingö nära både grönområden, närservice, bra kommunikationer och barnomsorg. Välkommen på visning på Högsätravägen 21!

Visa mer
Högsätravägen 21 Högsätravägen 21 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • utgångspris: 3 795 000 kr
 • Boarea: 91.3 kvm föreningens information
 • Antal rum: 5 rum
 • Våning: 3 av 5, hiss finns
 • Avgift: 5 461 kr
 • Förening: Brf Kantarellen 11
 • Byggnadsår: 1973-1975
 • Område: Gångsätra, Lidingö

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Sara Danielsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Högsätravägen 21

 • Högt läge
 • Balkong med kvällssol
 • Stambytt badrum och wc

Hall

Rymlig hall med gott om utrymme för att hänga av sig kläder och skor samt förvaring i dubbelgarderob med skjutdörrar. Hallen delar lägenheten i två delar, den privata med tre sovrum till vänster och till höger kök och vardagsrum samt ytterligare ett sovrum/arbetsrum. Där mittemellan ligger badrummet och en separat wc.

Vardagsrum

Trivsamt vardagsrum med utgång till balkongen. Här finns utrymme för en stor soffa samt övrigt möblemang. Del av det ursprungliga vardagsrummet har disponerats om till sovrum/arbetsrum och istället har en del av hallen integrerats till vardagsrum. En mycket smart lösning. För den som inte behöver 4 sovrum går det enkelt att montera ner väggarna utan åverkan på underliggande golv.

Kök

Stort kök med utrymme för matplats vid fönster. Köket är funktionellt med gott om förvaring bakom vita skåpsluckor med handtag i trä. Ett beigemelerat kakel ovan generös arbetsyta på både rostfri diskbänk och bänkskiva i laminat. Utrustat idag med kyl/frys, spis med ugn och ovanliggande fläkt samt diskmaskin.

Sovrum

Ursprungligen finns det tre bra sovrum, alla belägna mot lummig och lugn innergård, helt utan insyn. I två av rummen finns utrymme för dubbelsäng. Det något mindre rummet som ligger mellan de två större. Lägenhetens planlösning har disponerats om och kan därför erbjuda 4 sovrum för den som önskar.

Sovrum - Arbetsrum

Det fjärde sovrummet som idag disponeras som ett arbetsrum är en del av det tidigare vardagsrummet. Behåller det och skapa extra utrymme eller ta bort väggarna och få ett ännu större vardagsrum.

Badrum

Stambytt badrum, helkaklat med stora vita kakelplattor och mörkgrå klinkers med golvvärme. Utrustat med wc, handfat med ovanliggande spegelskåp med integrerad belysning, hörnbadkar med rymlig sittdel och snygg takdusch bakom glasvägg och en handdukstork. Här finns också en kombinerad tvättmaskin/torktumlare med extra förvaring i vitt skåp ovanför. I taket sitter dimbara spotlights.

Separat wc

Stambytt separat gäst wc. Helkaklat med vita stora kakelplattor och en mörkgrå klinkers. Utrustat med vägghängd wc, gott om förvaring i både en kommod under handfatet samt ett högskåp. Speglar dig gör du enkelt i spegelskåpet med integrerad belysning som sitter ovanför handfatet.

Balkong

Stor inglasad balkong med fri , lummig utsikt och eftermiddags- och kvällssol. Med ett enkelt handgrepp kan du öppna upp inglasningen helt. Här finns utrymme för både sittgrupp och egen odling.

Brf Kantarellen 11

Brf Kantarellen 11 förvärvade 2010 fastigheten av Lidingö Hem och är idag Lidingös största bostadsrättsförening. Föreningens fastighet består av ett antal flerbostadshus bestående av 630 lägenheter i olika storlekar om 1-5 rok. Föreningens byggnader omsluter en stor grön och lummig innergård som nyligen genomgått en omfattande renovering. Läs mer om föreningen under föreningsbeskrivningen.

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sara Danielsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sara Danielsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Högt upp i huset hittar du denna välplanerade 4-5:a med stor inglasad balkong i soligt västerläge med gröna lummiga omgivningar. Rymliga och lättmöblerade rum varav 3-4 sovrum. Kök med utrymme för matplats. Stambytt badrum med tvättmaskin/torktumlare samt separat gäst wc. Ytterst gott om förvaring. Delvis renoverade ytskikt. Här bor du med fri, lummig utsikt, helt utan insyn, centralt beläget på Lidingö nära både grönområden, närservice, bra kommunikationer och barnomsorg. Välkommen på visning på Högsätravägen 21!

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 461 kr
Antal rum
5 rum + Kök
Boarea
91.3 m² föreningens information
Våning
3 av 5, hiss finns
Andel i förening
0,21941 %
Andel av årsavgift
0,21941 %
Nettoskuldsättning
880 982 kr, Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Allmänt om lägenheten
Till varje lägenhet finns ett källarförråd att disponera. Extra förråd kan vid behov och tillgång hyras från föreningen.
Föreningen har ett centralt avtal med Tele2. I månadsavgiften (tillägg inräknat i angiven avgift) ingår då en fiberanslutning om 1 Gb/s, 18 tv-kanaler samt IP-telefoni.

Föreningen

Namn
Brf Kantarellen 11
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
630 lägenheter varav 80 hyresrätter, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Delat ägande godkänns. Minsta ägarandel 5%.
Överlåtelseavgift
1 672 kr
Pantsättningsavgift
669 kr
Allmänt om föreningen
Brf Kantarellen 11 förvärvade 2010 fastigheten av Lidingö Hem och är idag Lidingös största bostadsrättsförening. Föreningens fastighet är bebyggd med ett antal flerbostadshus som inrymmer 630 lägenheter i olika storlekar om 1-5 rok. Kantarellen 11 är ett karaktäristiskt utformat flerbostadsområde från slutfasen av miljonprogramsepoken 1971-1975. Området har en tidstypisk arkitektur för tiden både avseende teknik och konstruktion som gestaltning och utformning. Det finns speciella värden i områdets landskapsanpassning samt husens bebyggelsemönster, volym, utformning och färgsättning som är typiska för tidsepoken. Lidingö stads bedömer att bebyggelsen inom Kantarellen 11 är särskilt kulturhistoriskt värdefull

Mellan byggnaderna ryms lummiga ytor och i mitten av området en större lekplats, bollplan , boulebana, pingisbord och ett fint skogsparti som erbjuder fina lekmöjligheter för barn och rekreation för vuxna. Området har bommar och det är endast ytterst begränsad trafik som får passera inom området.

I varje hus finns källarförråd, cykel- och barnvagnsförråd. På gården finns separata sophus med pappers-, wellpapp-, tomglassortering och sortering av matavfall. En stor gemensam tvättstuga hittar du på Högsätravägen 18 och Tolvan heter aktivitetslokalen vilken medlemmar hyra för 300 kr/tillfälle. Det finns också möjlighet att hyra en gästlägenhet belägen på Lillåkersvägen 6B till en kostnad om 350 kr/natt. Under stambytet är gästlägenheten och Tolvan inte öppna.

Föreningen har ett centralt elnätsavtal med Energi Försäljning Sverige. Varje lägenhet har en separat elmätare och föreningen tillämpar individuell elmätning. Kostnader för medlemmarnas elförbrukning är 2:10 SEK / kWh. Kostnaden debiteras månadsvis i samband med avgiftsfakturan.

Föreningen har en informativ hemsida och använder även Fastighetsägarnas app för kommunikation.

Högsätra är ett utvecklingsområde i Lidingö Stads planprogram. Föreningen äger mark och har för avsikt att stycka av och sälja kantområden i fastigheten för fastighetsbildning och ny bebyggelse. Prata med ansvarig mäklare eller besök föreningens eller Lidingö Stads hemsida för mer information.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningens belåningsgrad har ökat i takt med stora renoveringar. Avgiften höjdes med 20% per den 1 januari 2023. Planering fortlöper gällande försäljning av mark runtom området. Om beslut fattas att försäljning ska ske kommer det gagna föreningens ekonomi. Dessutom kvarstår ett större antal hyresrätter som är en tillgång i föreningens ekonomi.
Tv och Bredband
Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med ComHem/Tele2 för leverans av internet (1Gbps fiberanslutning), kabel-TV (18 kanaler) och IP-telefoni. Kostnaden för gruppanslutningen är 136 kr per månad exklusive samtalskostnader och är en obligatorisk avgift. Om man vill beställa tjänster utöver vad som ingår i det centrala avtalet kontaktar man ComHem/Tele2. Vid försäljning av bostadsrätt ska all utrustning från ComHem/Tele2 som tillhör lägenheten lämnas kvar.
Parkering
Föreningen tillhandahåller 408 parkeringsplatser utomhus och i garage. Det finns flera olika typer av parkering till olika kostnad. På föreningens hemsida hittar du uppdaterad information om kostnad för de olika platserna. Beslut har tidigare fattats att avgifterna årligen ska indexeras med 2%. För gäster finns parkeringsplatser för kortare tid där p-skiva gäller och för övriga med en mindre avgift. Intresseanmälan för parkering görs hos Fastighetsägarna. Kötid kan råda.
FÖRSÄKRING
Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring med Folksam, vilket innebär att du som enskild bostadsrättsinnehavare inte behöver betala bostadsrättstillägg vid tecknande av hemförsäkring.
Övrigt
Besök gärna föreningens hemsida www.brfkantarellen11.se för mer information.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Renoveringar har skett löpande enligt följande tidsordning:
2022: Stambyte, byte av hissar, renovering trappuppgångar slutförs
2021: Stambyte, byte av hissar och renovering trappuppgång
2020: Stambyte, byte hissar och renovering trappuppgång
2019: Stambyte samt byte radiatorsystem
2018: Fönsterbyte, isolering fogar i fasad, ombyggd innergård, lekpark m m, etablering solcellsanläggning
2017: Fönsterbyte och isolering fogar i fasad
2016: Nytt passersystem portar
2015-2016: Nya takfläktar
2014-2017: Ny utemiljö Lillåkersvägen 2-30
2014: Ny takbeläggning och isolering
2013-2017: LED belysning, nya armaturer, ny utebelysning
2012-2013: Renovering av garage P1, installation av bergvärme
2011: Installation individuella elmätare

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1973-1975
Uppvärmning
Fjärrvärme/Bergvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

utgångspris
3 795 000 kr
KOMMUNALSKATT
30,178%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
6 600 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
8 400 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
5 personer
Energideklaration
Utförd 2019-12-24
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
93 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Högsätra är ett centralt beläget bostadsområde i Gångsätra på Lidingö. Här har du promenadavstånd till det mesta - både närservice och grönområden. Långängens naturreservat och Kottlasjön bjuder på fantastiska omgivningar med härliga motionsspår, utomhusgym och möjlighet till bad i sjö och pool sommartid. Vintertid finns möjlighet att åka både skridskor och skidor på längden och utför. Här finns också två mysiga caféer. Området var en gång i tiden en del av den gamla Kottlagårdens jordbruksägor och byggdes 1973-1974 och bidrog till att Lidingö omvandlades från "villastad" till en stad med ett blandat bostadsbestånd. Just nu pågår stadsplanering.

Kommunikation

Nedanför bostadsområdet ligger busstorget. Härifrån tar du dig enkelt med buss till större delen av ön och Ropsten. Området trafikeras av 4 busslinjer samt nattbuss. En kort promenad och du når Larsberg eller Aga station och Lidingöbanan som trafikerar södra Lidingö och når Ropsten på ca 10 min. Från Ropsten anlsutning med t-bana och buss. Med bil ca 10 minuter till Ropsten och vidare genom Norra Länken når du de stora motorlederna på ca 15 minuter.

Närservice

I närområdet hittar du, förutom två välsorterade matvarubutiker (Willys och ICA Kvantum), också bank, blomaffär, frisör, skönhetssalong, apotek och ett konditori i Larsbergs Centrum. Mitt emot Högsätra bostadsområde ligger Lidingö sjukhus där du också hittar ett apotek. Och orkar du inte laga mat så finns flera restauranger i närområdet. Högsätra ligger också nära Lidingös nya område Dalénum där du hittar ett stort SATS gym och en trevlig strandpromenad.

Parkering

Gott om besöksparkering finns i området mot avgift. För ytterligare information om parkering, se information om föreningen

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Hall

Vardagsrum

Kök

Sovrum

Sovrum - Arbetsrum

Badrum

Separat wc

Balkong

Brf Kantarellen 11