Pyrolavägen 11 Skärsätra
Skärsätra

Pyrolavägen 11

Vidunderlig utsikt över Stockholms inlopp.

Kommande

Vidunderlig utsikt över Stockholms inlopp.

Välkommen till detta rymliga hem med stor hörnbalkong, en välplanerade 5:a ( original 6:a) på Pyrolavägen 11 vid Skärsätra torg. Här bor man i familjevänligt område med fantastisk utsikt och balkong i vinkel med himlen som tak i härligt sydväst-läge.
Välkomnande hall som leder in till generöst vardagsrum i öppen planlösning mot matsal och kök. I dag disponeras lägenheten med 3 riktigt bra sovrum och ett arbetsrum. För den som behöver riktigt många rum så kan man med enkelhet göra om den till en lägenhet med fem sovrum. Sällan ser man ett så proffsigt och välutrustat kök med matplats intill. När det kommer fler gäster så kommer matsalen väl till pass. Ala sällskapsytor vetter mot söder och den härliga utsikten högt över trädtopparna över vattnet.

Visa mer
Pyrolavägen 11 Pyrolavägen 11 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Boarea: 134 kvm föreningens information
  • Antal rum: 5 rum
  • Våning: 5 av 6, hiss finns
  • Avgift: 6 840 kr Inkl. värme, Va samt bredband .
  • Förening: HSB:s Brf Skärsätra
  • Område: Skärsätra, Lidingö

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Annika Hedman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Pyrolavägen 11

  • Utsikt över Stockholms inlopp
  • Med himlen som tak
  • Välplanerad

Hall

Välkommen in i luftig hall med svart sten på golvet med golvvärme. Hel garderobsvägg med spegelklädda skjutdörrar med gott om plats för förvaring av ytterkläder och skor.

Vardagsrum

Stort vardagsrum i öppen planlösning mot matsal och kök med matplats. Lägenhetens balkong löper utmed hela vardagsrummet och här finns även utgången till denna. Sydväst-läget gör att detta rum badar i ljus. Lägg därtill den fantastiska utsikten.

Matsal

Matsal med hel fönsterrad mot utsikt. Möjligt med matsalsbord för minst till 10 personer.

Balkong

Balkong i vinkel mot söder och väst. Här har man sol hela dagen och en lång bit in på kvällen. Att sitta här med himlen som tak och titta över Stockholms inlopp, grönskan i Kappsta och stadens landmärken måste upplevas på plats.

Matplats

Matplats i anslutning till köket. Plats för sex personer. Utsikt även här mot Pyrolaparken och staden.

Kök

Snyggt designat kök från SieMatic med släta vita skåp och luckor. Alla vitvaror i rostfritt från Miele, såsom inbyggd kaffemaskin, varmluftsugn, tallriksvärmare, Integrerad kyl och frys, diskmaskin. Gott om arbetsyta på lång köksbänk. Spotar i taket för god arbetsbelysning. Ett fantastiskt kök för den matlagningsintresserade.

Master Bedroom

Rofyllt sovrum med hel garderobsvägg med spegelklädda skjutdörrar. Gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Separat klädkammare finns i anslutning till Master Bedroom.

Sovrum

Lägenheten har idag tre till möjliga sovrum. Två av dessa ligger mot norr med utsikt över Pyrolaparken och det tredje innanför matsalen i söder, detta används idag som arbetsrum.

Badrum

Härligt familjebadrum med fin belysning i taket. Badkar med glasvägg och takdusch. Handfat med vit kommod samt bred överliggande spegel. Wc. Vita stora kakelplattor på väggar och grå klinker med golvvärme på golvet.

Gäst-Wc

Stort gäst-wc där även tvättpelare och torkskåp finns. Handfat med kommod samt överliggande spegelskåp. Vita stora kakelplattor samt grå klinker med golvvärme på golvet

Utsikt

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Annika Hedman

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Annika Hedman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Välkommen till detta rymliga hem med stor hörnbalkong, en välplanerade 5:a ( original 6:a) på Pyrolavägen 11 vid Skärsätra torg. Här bor man i familjevänligt område med fantastisk utsikt och balkong i vinkel med himlen som tak i härligt sydväst-läge.
Välkomnande hall som leder in till generöst vardagsrum i öppen planlösning mot matsal och kök. I dag disponeras lägenheten med 3 riktigt bra sovrum och ett arbetsrum. För den som behöver riktigt många rum så kan man med enkelhet göra om den till en lägenhet med fem sovrum. Sällan ser man ett så proffsigt och välutrustat kök med matplats intill. När det kommer fler gäster så kommer matsalen väl till pass. Ala sällskapsytor vetter mot söder och den härliga utsikten högt över trädtopparna över vattnet.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
6 840 kr, Inkl. värme, Va samt bredband .
Antal rum
5 rum + Kök
Boarea
134 m² föreningens information
Våning
5 av 6, hiss finns
Andel i förening
0,003052 %

Föreningen

Namn
HSB:s Brf Skärsätra
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
604 lägenheter, 35 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Minsta ägarandel är 10%. Föreningen tillåter andrahandsuthyrning, den prövas 1 gång/år för förnyelse. Föreningen godkänner andrahandsuthyrning till juridisk person givet att den boende är namngiven.
Överlåtelseavgift
1 666 kr
Pantsättningsavgift
714 kr
Allmänt om föreningen
HSB Brf Skärsätra bildades 1959 och är en av Lidingös äldsta bostadsrättsföreningar. Föreningen består av 604 stycken lägenheter samt ett trettiotal lokaler, de flesta belägna på Skärsätra Torg. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 53 st 1 rok, 58 st 2 rok, 300 st 3 rok 135 st 4 rok, 50 st 5 rok och 8 st 6 rok.

Föreningen tillhandahåller en modern tvättstuga med självdoserande tvättmaskiner, belägen på Pyrolavägen 30. Här finns också bastu, hobbyrum och gym (100 kr/månad). På Skärsätra Torg finns en föreningslokal som föreningens medlemmar kan hyra. I området finns en aktiv fritidsverksamhet och grannsamverkan med många uppskattade aktiviteter såsom Loppis, Husträffar och gemensamt valborgsfirande. Flertalet aktiva föreningar såsom Pyrolaklubben och Koloniföreningen. På Skärsätra Torg finns Lidingö Saluhall, restauranger och mataffären Världens mat (med DHL servicepoint).

För allas trevnad uppmanar föreningen återvinning. I området finns tre källsorteringshus, ett grovsoprum och ett återvinningsrum.

För att bli godkänd som medlem i HSB:s Brf Skärsätra ska köparen ha betalat medlemskap i HSB Stockholm. Det kan göras via Internet www.hsb.se eller genom att ringa 010-442 11 00.
Information om månadsavgiften
Under 2020 sänktes avgiften med 5%.
FÖRENINGENS EKONOMI
Ekonomisk förvaltning handhas av Fastighetsägarna.
Tv och Bredband
I månadsavgiften ingår grundutbudet av kabel-tv via Tele2. Föreningen är ansluten till Ownit Bredband och i månadsavgiften ingår 700-1000 Mbit/s. Som bostadsrättshavare har du möjlighet att utöka ditt abonnemang med digital-tv, telefoni och olika säkerhetslösningar. För mer information se ownit.se.
Parkering
Föreningen tillhandahåller idag 414 parkeringsplatser, belägna på 14 uteparkeringar. Dessutom finns 150 garageplatser, belägna i kallgarage mellan Pyrolavägen 26-28 samt varmgarage under Skärsätra Torg. Det finns även 4 MC platser. Kösystem används. Betald gästparkering finns bakom Pyrolavägen 22 (kostnadsfri 1 tim). Betald kundparkering finns på Skärsätra Torg. Mer information om parkering hittar du på föreningens hemsida.
FÖRSÄKRING
Gemensam bostadsrättsförsäkring finns.
Övrigt
Om lägenheten har inglasad balkong eller uteplats, måste avtal om dess underhåll skrivas under. Avtal med styrelsen krävs (innan jobbet påbörjas) om innehavaren önskar glasa in balkongen, ta upp dörr i yttervägg, anlägga uteplats eller göra ingrepp i bärande vägg. Inglasning av balkong och upptagning av dörr kräver också bygglov.
Till varje lägenhet hör ett förråd.
Barnvagnsrum finns i samtliga hus. Rullator kan också placeras där.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Föreningen följer en utarbetad underhållsplan. Några av de större renoveringarna genom åren att nämna är:

2019-2020 - Fasadrenovering av punkthusen på nr 9-15
2018 - Renovering av parkeringsplats
2017 - Upprustning av gården kv. Solvändan, byte till energisnåla armaturer
2016 - Fiberinstallation, elektroniska låssystem/bokningssystem för tvättstuga, bastu, föreningslokal
2014-2016 - Stamrenovering
2007 - Renovering av punkthusbalkonger
2003-2004 - Renovering av höghusbalkonger
2000 - Byte av låghusbalkonger
1980-82 - Fasadrenovering och tilläggsisolering

För mer detaljerad information om utförda och kommande projekt, se föreningens senaste årsredovisning alternativt besök föreningens hemsida.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
30,181%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
30 000 kr/år
Försäkring
5 606 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
35 606 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Kommentar
Dessa driftkostnader kan radikalt sänkas genom ett sparsamt användade av golvvärme, torktumlare samt torkskåp.
Energideklaration
Utförd 2018-06-13
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
125 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Skärsätra är ett omtyckt område på södra Lidingö med blandad bebyggelse i form av flerbostadshus, villor och radhus. Här bor du i ett lugnt område nära Kottlasjön, Kappsta och Långängens naturreservat med fantastiska promenadstråk, motionsspår, badmöjligheter och vacker natur. Dessutom med närhet till flertalet småbåtshamnar, med möjlighet till att ställa sig i kö för en egen båtplats.

Kommunikation

Från Skärsätra tar du dig dit du vill med buss, tåg, bil eller varför inte båt. Med Lidingöbanan, som stannar vid Skärsätra station, når du Ropsten på ca 15 minuter, där du sedan tar dig vidare med tunnelbana eller buss. Med buss kan du resa till och från Skärsätra under hela dygnet och med bil tar du dig enkelt från området, över Lidingöbron och vidare till Stockholm och genom Norra Länken till de stora motorlederna på bara 15 minuter. För att utnyttja Lidingös sjönära läge och Stockholms vattenvägar så finns det en båtlinje som idag går mellan Dalénum, som du når på ca 15 minuter, Nacka och Nybrokajen.

Närservice

Promenadavstånd till Skärsätra Torg med bra närservice i form av mindre livs med generösa öppettider, flera restauranger och frisörer. Här finns också Lidingö Saluhall med både delikatessbutik och restaurang som numera är ett vida känt begrepp och välbesökt av många Lidingöbor. På gångavstånd har du också träningscentret SATS i Dalénum. Närmaste större mataffär hittar du i Larsberg där välsorterade ICA Kvantum och Willys ligger.

Övrigt

Lidingö ligger en knapp kilometer från Stockholms fastland. Här bor cirka 44 000 invånare i en mycket naturskön ytterskärgårdsmiljö.
Lidingö är förbunden med fastlandet via Lidingöbron till Ropsten. Södra och centrala Lidingö trafikeras även med Lidingöbanan som går över den äldre bron. Från Ropsten tar det cirka fem minuter in till centrala Stockholm.

Möjligheterna till ett rikt friluftsliv är många på Lidingö. Du bor nära såväl naturen som ytterskärgården.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.