Kyrkvägen 10 Hersby
Hersby

Kyrkvägen 10

2:a på attraktiv adress

Till salu

2:a på attraktiv adress

Sällsynt tillfälle att förvärva en lägenhet i en förening där det sällan är något till salu. Ett stenkast från Lidingö Centrum belägen på attraktiv adress hittar du denna trivsamma 2:a om välplanerade 46 kvm och generös takhöjd vilket gör att lägenheten känns större. Modern men med bibehållen 40-tals karaktär. Hall med förvaring i platsbyggda garderober och praktisk klinkers på golvet. Stort vardagsrum med originalparkett och utgång till lägenhetens balkong i privat söderläge med fri utsikt över lummig park. Sovrum med utrymme för dubbelsäng. Upprustat kök med utrymme för mindre matplats. Stort, helkaklat och stambytt badrum. Lummig och grön trädgård omger husen och här finns möjlighet till att både sola och grilla för den som önskar. Källarförråd och vindsförråd ingår. Förening med låg belåningsgrad och låg avgift. Välkommen på visning på Kyrkvägen 10!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • utgångspris: 3 200 000 kr
  • Boarea: 46 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 2 av 4
  • Avgift: 2 742 kr inkl värme, VA, kabel-tv
  • Förening: Vasa nr 7 & 8
  • Byggnadsår: 1944
  • Område: Hersby, Lidingö
utgångspris

3 200 000 kr

Visningar

9 Okt 12:30 - 13:00
Välkommen på visning!
11 Okt 17:30 - 18:00
Välkommen på visning!
Ansvarig mäklare
Sara Danielsson

Sara Danielsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Kyrkvägen 10

Hall

Välplanerad hall med bra förvaring och utrymme att hänga av sig ytterkläder. Flera platsbyggda garderober som skapar praktisk och bra förvaring. Ljust målade väggar och på golvet en praktisk klinkers för de allra blötaste dagarna.

Visa mer

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med härligt ljusinsläpp tack vare fönsterparti med fritt läge mot parken. Härifrån når du också lägenhetens balkong. Utrymme för både soffa och matplats. Ljust målade väggar och på golvet ligger originalparketten kvar.

Visa mer

Sovrum

Sovrum i lugnt och rofyllt läge helt utan insyn. Utrymme för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Ljust målade väggar och på golvet vacker fiskbensparkett.

Visa mer

Kök

Renoverat kök med utrymme för mindre matplats. Vita skåpsluckor, vitt rektangulärt kakel och en röd mosaik fungerar som stänkskydd. Bänkskiva i ljus melerad laminat. Utrustat med spishäll, ugn, frihängande fläkt samt kyl/frys.

Visa mer

Badrum

Stort stambytt badrum med fönster. Helkaklat och utrustat med wc förstås, handfat med kommod och dusch bakom draperi. Spotlights i taket.

Visa mer

Balkong

Härlig balkong med högt, fritt och privat läge mot lummig och grön park. Ostört och tyst trots sitt centrala läge. Solen lyser större delen av dagen då balkongen är belägen i söderläge. Trätrall på golvet och med utrymme för sittmöbel och vackra odlingar.

Visa mer

Omgivning

Ett stenkast från både Lidingö Centrum och Kyrkviken.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sara Danielsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sara Danielsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 742 kr, inkl värme, VA, kabel-tv
Antal rum
2 rum + Kök
Boarea
46 m² föreningens information
Våning
2 av 4
Andel i förening
3,9 %
Andel av årsavgift
3,9 %
Allmänt om lägenheten
Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

Föreningen

Namn
Vasa nr 7 & 8
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
24 lägenheter, 3 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Vid särskilda fall exempelvis föräldrar och barn.
Överlåtelseavgift
750 kr
Allmänt om föreningen
Brf Vasa 7 och 8 består av två flerbostadshus belägna på Kyrkvägen 8 och Kyrkvägen 10 , ett stenkast från Lidingö Centrum. Husen omges av en grön och lummig trädgård som kan nyttjas av medlemmar för solbad och grillning. Gemensam tvättstuga finns på Kyrkvägen 8. På Kyrkvägen 10 finns ett rum där möbler exempelvis kan målas om eller förvaras i väntan på att transporteras bort.

Föreningen har ett system med självförvaltning. Där ingår trappstädning, snöskottning och deltagande på trädgårdsdagar mm. För vare noterad timme får medlemmen tillbaka 150 kr skattefritt upp till ca 3 500 kr.
Information om månadsavgiften
Månadsavgiften har höjts med i snitt 100 kr 2020 och 2021.
FÖRENINGENS EKONOMI
Det finns inget beslut taget om att förändra avgiften. Föreningen bevakar den allmänna prisutvecklingen för att se hur det påverkar föreningens ekonomi.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till ComHem (Tele2). Basutbudet för kabel-tv ingår i månadsavgiften. Bostadsrättsinnehavare tecknar själv abonnemang för bredband och telefoni. Föreningen håller på att se över ny leverantör.
Parkering
Föreningen upplåter 10 parkeringsplatser till en kostnad om 400 kr/månad. Anslutning till motorvärmare ingår. Kö råder.
FÖRSÄKRING
Fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Föreningen håller på att undersöka installation av bergvärme och solceller.

2021 Vertikala stammar renoverades
2019 Trapphus målades
2017 Fönster renoverades. Energiglas monterades. Reparation av bågar och karmar.
1998 Tak, fasad inkl tilläggsisolering nya el-stigar och elledningar i lgh.
1997 Stambyte

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1944
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
Extra isoleringsglas
Hiss
Nej

Ekonomi

utgångspris
3 200 000 kr
KOMMUNALSKATT
30,181%
Pantsatt
Ja

DRIFT

DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Energideklaration
Utförd 2022-03-29
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
83 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Hersby är ett centralt beläget område på Lidingö som består av både äldre villor samt flerfamiljshus från 40-, 50- och 60-talet. Här bor du centralt med gångavstånd till Lidingö Centrum samtidigt som du har nära till vackra promenadstråk runt Kyrkviken, Långängens naturreservat och Grönsta naturområde.

Kommunikation

Från Hersby tar du dig enkelt med bil eller buss. Flertalet busslinjer trafikerar området och på bara några minuter tar du dig till Lidingö Centrum. Direktbuss till Ropsten tar ca 12 minuter. Från Ropsten finns sedan anslutning med tunnelbana eller buss till Stockholm med omnejd. Med bil tar du dig enkelt från Hersby över Lidingöbron och vidare till Stockholm. Norra Länken underlättar trafiken och på ca 15 minuter når du de stora motorlederna både norr- och söderut. För dig som vill cykla eller gå så finns det utmärkta gång- och cykelbanor som tar dig runt ön eller till Ropsten.

Närservice

I Lidingö Centrum hittar du ett stort utbud av butiker, en välsorterad mataffär, systembolag och flera delikatessbutiker samt trevlig torghandel. Här finns förutom ett 40-tal butiker som bland annat erbjuder mode, sportutrustning, inredning, blommor och elektronik också apotek och annan nödvändig närservice samt flertalet restauranger och ett konditori. Gott om fri parkering med p-skiva både ute och inne. Gillar du att träna så finns det gott om möjligheter. Friskis & Svettis ligger några minuter bort, i Lidingö Centrum hittar du Minutus motionsanläggning och en cykeltur eller promenad bort hittar du en av Nordens största SATS anläggningar. Ett stenkast bort hittar du också Lidingövallen och Lidingö Tennishall. Möjligheterna är många.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.