Islinge hamnväg 13 Torsvik
Torsvik

Islinge hamnväg 13

Ett stenkast från bron med sjöglimt!

Kommande

Ett stenkast från bron med sjöglimt!

SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • Boarea: 57 kvm Enligt Mätbevis: SS 21054:2009
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 2 av 3
  • Avgift: 2 288 kr Inkl. värme, vatten, bredband. (Den obligatoriska avgiften för bredband om 299 kr/mån är inkluderat i 2288 kr)
  • Förening: Norrbotten 9
  • Byggnadsår: 1951
  • Område: Torsvik, Lidingö

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Sara Danielsson

Sara Danielsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Islinge hamnväg 13

Charmig lägenhet i skuldfri förening. Ytterst välplanerad och genomgående renoverad och uppdaterad lägenhet med bevarade originaldetaljer såsom vackra stengolv, fiskbensparkett, en unik öppen spis, burspråk och mycket annat. Idag disponerad som 2,5 rok, men kan enkelt återställas utan åverkan till 2 rok ifall du hellre önskar det. Rymliga och lättmöblerade rum. Modernt kök och badrum. Gott om förvaring och lyxig klädkammare som löser all förvaring som behövs. Balkong mot grön innergård och med sjöglimt. Här bor du citynära men utan att störas av trafiken. Gröna omgivningar och nära till allt. Välskött och solid förening. En möjlighet du helt enkelt inte får missa. Kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med burspråk, öppen spis och på golvet pryds vacker fiskbensparkett. Gott om plats för soffa med tillhörande möblemang samt matbord. Ljusa väggar att inreda efter.

Visa mer

Balkong

Härlig balkong med sjöglimt och som vetter mot vacker grönska. Här finns plats för möblemang och vackra planteringar

Visa mer

Kök

Stilrent kök med goda förvaringsmöjligheter och bra med arbetsytor. Kökets luckor är vita som samsas tillsammans med grå laminat bänkskiva med stilrent vitt kakel ovanför. Här består utrustningen av: induktionshäll, ugn, spisfläkt, diskho, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. På golvet finns parkettgolv och väggarna är ljusa.

Visa mer

Sovrum

Rymligt sovrum som idag är avdelat för separat säng. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang samt goda förvaringsmöjligheter. Parkettgolv och ljusa väggar.

Visa mer

Badrum

Stilrent helkaklat badrum med grått klinker på golvet och vita kaklade väggar. Här består utrustningen av badkar, handfat, spegelskåp, wc samt handdukstork.

Visa mer

Hall

Rymlig hall med avhängningsmöjligheter. Till vänster om entrédörren finner man plats för avhängning av ytterkläder. Vackert stengolv pryder golvet och vägarna är ljusa.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sara Danielsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sara Danielsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 288 kr, Inkl. värme, vatten, bredband. (Den obligatoriska avgiften för bredband om 299 kr/mån är inkluderat i 2288 kr)
Antal rum
2 rum + Kök
Boarea
57 m² Enligt Mätbevis: SS 21054:2009
Våning
2 av 3
Andel i förening
5,28 %
Andel av årsavgift
5,04 %
Allmänt om lägenheten
Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett mindre matkällarförråd.

Föreningen

Namn
Norrbotten 9
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
15 lägenheter varav 1 hyresrätt
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen registrerades 1996 och äger fastigheten Norrbotten 9 som är ett flerbostadshus i 3 våningar med 15 lägenheter, källarvåning samt oinredd vind. Ekonomisk förvaltning samt lägenhetsförteckning handhas av Botema. Fastighetsservice handhas av KraftLidingö Fastighetsservice.

På baksidan av fastighetens byggnad finns en grön och lummig innergård med utsikt mot Lidingöbron och vattnet. Här finns gungställning, sittplats och möjlighet till att grilla. Gemensam samlingslokal och bastu finns i källaren.

Föreningen har lämnat in underlag till Lidingö Stad om begäran av ändrad detaljplan för att kunna sälja mark till JM. För mer information om detta kontakta ansvarig mäklare och/eller ordförande i Brf Norrbotten 9.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen har mycket god ekonomi och är obelånad.
Avgiften höjdes 2022-04-01 och har i dagsläget inga kommande avgiftshöjningar (enligt styrelsen 2022-05-12)
Tv och Bredband
Bredband via Telia. Obligatoriskt tillägg på 299 kr/mån.
Gemensamma utrymmen
Ett förråd som disponeras som gemensamt cykelrum.
Parkering
Föreningen tillhandahåller 10 parkeringsplatser, belägna på baksidan av fastigheten och nås från Herserudsvägen. 8 st parkeringsplatser tillhör separata lägenheter, 2 st finns för övriga att hyra med separat kö. Fri parkering längs med gatan (p-skiva)
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
ca 2011:
- Nytt tak samt isolerad vind. Nytt fläktsystem.

2016:
- Reparation fasad.
- Bytt balkonger.
- Isolerat burspråk.
- Plåtarbeten.

2014:
- Nya ytterportar.
- Sotning.
- Fönsterrenovering.
- Avloppsrensning och rening av vattenledningar.
- Ny gungställning och montering av luddlåda samt nyanlagd gång till parkeringen.

2020:
- Renovering av hyreslägenhetens kök har utförts.
- Renovering och utbyte av vattenledningar under badrum/källartak i lägenhet på gatuplan i nr 11.
- Kontroll av fläkt/ventilations trumma på vind i nr 13 har gjorts, den sjunger på sista versen och bör bytas inom kort.
- Trädgårdsskötsel har utförts av föreningsmedlem.

Inga kommande större renoveringar i dagsläget (enligt styrelsen 2022-05-12)

Lodräta stammar görs rena var 5:e år och stammar i lägenheterna spolas var 10:e år. Undersökning av stammar är utförd. Behov av stambyte föreligger ej i dagsläget (enligt styrelsen 2022-05-12)

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1951
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
30,181%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
4 440 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
7 440 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Nätbolag
Ellevio
Elleverantör
Fortum
Energideklaration
Utförd

Allmänt om området

Torsvik är ett av Lidingös mest omtyckta och populära områden. Det är lätt att förstå. Centralt beläget, intill brofästet, så har du inte bara nära till Stockholms innerstad utan också Lidingö Centrum och Torsvikstorg med ett bra utbud av restauranger och annan närservice samtidigt som du har naturen och vattnet runt hörnet.
Torsvikshöjden räknas idag som ett av Storstockholms klassiska bebyggelseprojekt från 40-talet. Husen här ritades av den ansedda arkitektbyrån Ancker-Gate-Lindegren. Bebyggelsen ligger runt en nyrestaurerad park med en vacker mindre damm som vintertid fylls med barn som åker skridskor. I området finns också flera utsiktsplatser med grillmöjligheter och här vakar Carl Milles staty flöjtspelande ängel över infarten till Lidingö.
Torsvik har också en central plats i Lidingös historia ända från mitten av 1300-talet som en betydelsefull plats för gods- och persontransporter over Värtan till Stockholm. Idag är det till ytan en av Lidingös mindre stadsdelar med ca 4 000 invånare.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig till och från Torsvik. Från busshållsplatsen Torsvikstorg går flertalet bussar som på bara två minuter tar dig till Ropsten. Här fortsätter du enkelt din resa med buss eller tunnelbana. Föredrar du att promenera eller cykla så tar du dig enkelt över till Ropsten eller runt Lidingö på någon av de anlagda cykel- och gångvägarna. Med bil tar det ca 10 minuter att ta sig till Stockholms innerstad och genom Norra Länken når du de stora motorlederna norr och söderut på bara 5 minuter.

Närservice

I omedelbar närhet finns flera lokala näringsidkare. Bland annat en tobaksbutik, där du också kan hämta dina paket, Pizzeria Royal, som av många anses vara Lidingös bästa och en skönhetsalong där du kan göra både mindre och större behandlingar. Några minuter längre bort hittar du Torsviks Torg med flera välsorterade livsmedelsbutiker, den populära brödbutiken Gateau, gym, frisör och Happy Homes. På ytterligare några minuter tar du dig till Lidingö Centrum och längs vägen hittar du den populära inredningsbutiken No 40 och det omåttligt populära Lidingö Bröd & Patiesserie. I Lidingö Centrum finns både apotek, banker, biograf, systembolag, klädbutiker, restauranger och mycket mer. Ett mysigt centrum som lyckas kombinera ett stort utbud med småstadscharm.

Parkering

På gatorna råder boendeparkering. Läs mer om detta på Lidingö Stads hemsida.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.