Torsvikssvängen 48 Torsvik
Torsvik

Torsvikssvängen 48

Optimalt planerad tvåa med sjöglimt!

Kommande

Optimalt planerad tvåa med sjöglimt!

SNABBFAKTA

  • Boarea: 45 kvm Enligt Mätbevis: SS 21054:2009
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 1 av 3
  • Avgift: 1 742 kr I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg för bredband via fiber tillkommer om 89 kr per månad.
  • Förening: Torsdammen
  • Byggnadsår: 1946
  • Område: Torsvik, Lidingö

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Elin Lindkvist

Fastighetsmäklare

Välkommen till Torsvikssvängen 48

Varmt välkomna till populära Torsvikssvängen och denna välplanerade tvåa med balkong och sjöglimt! Här möts ni av en ljus bostad där vardagsrummet pryds av vacker fiskbensparkett och här finns plats för både soffa med tillhörande möblemang samt matbord. Härifrån nås även bostadens solsäkra balkongen. När löven faller ser ni härifrån Lidingöbron, vatten och stadens glittrande ljus. Vidare bjuder bostaden på ett fullt utrustat kök med goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Sovrummet har plats för en större säng med tillhörande möblemang samt plats för förvaring i flertalet garderober. Badrummet är helkaklat. Lägenheten präglas av genomgående ljusa ytskikt, vilket gör att nästkommande ägare kan sätta sin egen prägel på bostaden.

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för mer information!

ALLRUM

Härligt vardagsrum med fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Här finns plats för matbord och soffa med tillhörande möblemang. Golvet pryds av vacker fiskbensparkett. En av väggarna har en rödblommig Josef Frank tapet, resterande väggar är ljusa. Härifrån nås bostadens balkong.

Visa mer

BALKONG

Balkong med plats för möblering samt planteringar.

Visa mer

KÖK

Rymligt kök med vita skåpsluckor, vitt kakel och bänkskivan är delvis i trä och den andra delen i stål. Här består utrustningen av spis, ugn, köksfläkt, diskho, kombinerad kyl/frys samt diskmaskin. På golvet finns parkettgolv och väggarna är ljusa.

Visa mer

SOVRUM

Sovrum med plats för säng med tillhörande möblemang. Förvaringsmöjligheter finns i garderob. Parkettgolv och vita väggar.

Visa mer

BADRUM

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna med inslag av mintgröna plattor samt mintgrönt klinkergolv. Här består utrustningen av handfat, spegel, WC samt dusch.

Visa mer

HALL

Rymlig hall med plats för avhägning. Här finns flertalet inbyggda garderober som sköter förvaringen. Parkettgolv och vita väggar.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
1 742 kr, I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg för bredband via fiber tillkommer om 89 kr per månad.
Antal rum
2 rum
Boarea
45 m² Enligt Mätbevis: SS 21054:2009
Våning
1 av 3
Andel i förening
0,688 %
Övrigt
- Fönster i två väderstreck
- Balkong
- Sjöglimt

Föreningen

Namn
Torsdammen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
127 lägenheter varav 1 hyresrätt, 3 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Delat ägande accepteras. Föräldrar som är aktiva i köpet av lägenhet till sina barn bör ha med barnet som delägare i lägenheten, varje ägare ska ha en andel om minst 10 %. Detta för att undvika en formell andrahandsuthyrning till barnet om bara föräldern äger men bara barnet bor där. Det ger även föräldern en trygghet i att barnet blir medansvarigt.
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Välkommen till Torsviks största bostadsrättsförening belägen på Torsvikssvängen i Torsvik på Lidingö. Föreningen äger och förvaltar sedan år 1999 6 st fastigheter med tillhörande mark och består idag av 127 lägenheter, varav 1 st hyreslägenhet. Förening har också tre kommersiella lokaler som hyrs. I föreningen finns två gemensamma tvättstugor belägna på källarplan på Torsvikssvängen 46-50 samt 52-56 och erbjuder flera tvättmaskiner, grovtvättmaskin och torkmöjligheter. Cykelförråd finns att tillgå. Föreningen har soptunnor för hushållsavfall, det finns även separata kärl för matavfall. Vid Torsvikstorg finns kärl för färgat respektive ofärgat glas samt batterier. För övrig sopsortering hänvisas till Lidingö Stads övriga återvinningscentraler.
Varje år i oktober/november månad arrangerar föreningen en gemensam städdag som förutom gott arbete inbjuder till trevligt mingel i grannars sällskap.
Information om månadsavgiften
I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg för bredband via fiber tillkommer om 89 kr per månad.
FÖRENINGENS EKONOMI
BRF Torsdammen har en mycket god ekonomi.

Bostadsrättsrättsföreningen har historiskt tillämpad en progressiv avskrivning avseende föreningens hus. Från och med år 2014 har föreningen valt att tillämpa linjär avskrivning i enlighet med Bokföringsnämndens rekommendation.
Tv och Bredband
Gruppavtal med Bahnhof. Varje lägenhet har tillgång till fiber 1000/1000 Mbit/s och det tillkommer ett obligatoriskt tillägg för detta.
Parkering
Du står gratis längs med hela Torsvikssvängen. Respektera de gula markeringarna framför garage och infarter. Du kan även ställa dig i kö till någon av de parkeringsplatser och garage som finns i föreningen. Kölista till dessa finns på www.torsdammen.se och du anmäler dig
genom att kontakta styrelsen. Du kan endast inneha ett garage eller en parkeringsplats åt gången.
FÖRSÄKRING
Då du bor i ett flerbostadshus så kan skador på grund av t.ex. brand eller vattenskador i din lägenhet påverka andra lägenheter i fastigheten. Det ligger på ditt ansvar att dels ha en egen hemförsäkring som täcker detta och även ett särskilt bostadsrättstillägg på denna. Det senare täcker kostnader du kan åsamka andra lägenhetsinnehavare. Du har även en skyldighet att så snabbt som möjligt åtgärda problem innan de blir allvarliga samt informera styrelsen om dessa.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Många stora renoveringsarbeten är utförda.

Ett urval av utförda renoveringar:
- Nya portar installerades 2018.
- Fjärrvärme med egen undercentral drogs in 2014.
- OVK-kontroll har slutförts och godkänts 2011.
- Avloppsstammar 1997.

För mer info, se föreningens hemsida www.torsdammen.se

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1946
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
30,181%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd
Energiklass
F

Omgivning

Allmänt om området

Torsvik är ett av Lidingös mest omtyckta och populära områden. Det är lätt att förstå. Centralt beläget, intill brofästet, så har du inte bara nära till Stockholms innerstad utan också Lidingö Centrum och Torsvikstorg med ett bra utbud av restauranger och annan närservice samtidigt som du har naturen och vattnet runt hörnet.
Torsvikshöjden räknas idag som ett av Storstockholms klassiska bebyggelseprojekt från 40-talet. Husen här ritades av den ansedda arkitektbyrån Ancker-Gate-Lindegren. Bebyggelsen ligger runt en nyrestaurerad park med en vacker mindre damm som vintertid fylls med barn som åker skridskor. I området finns också flera utsiktsplatser med grillmöjligheter och här vakar Carl Milles staty flöjtspelande ängel över infarten till Lidingö.
Torsvik har också en central plats i Lidingös historia ända från mitten av 1300-talet som en betydelsefull plats för gods- och persontransporter over Värtan till Stockholm. Idag är det till ytan en av Lidingös mindre stadsdelar med ca 4 000 invånare.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig till och från Torsvik. Från busshållsplatsen Torsvikstorg går flertalet bussar som på bara två minuter tar dig till Ropsten. Här fortsätter du enkelt din resa med buss eller tunnelbana. Föredrar du att promenera eller cykla så tar du dig enkelt över till Ropsten eller runt Lidingö på någon av de anlagda cykel- och gångvägarna. Med bil tar det ca 10 minuter att ta sig till Stockholms innerstad och genom Norra Länken når du de stora motorlederna norr och söderut på bara 5 minuter.

Närservice

I omedelbar närhet finns flera lokala näringsidkare. Bland annat en tobaksbutik, där du också kan hämta dina paket, Pizzeria Royal, som av många anses vara Lidingös bästa och en skönhetsalong där du kan göra både mindre och större behandlingar. Några minuter längre bort hittar du Torsviks Torg med flera välsorterade livsmedelsbutiker, den populära brödbutiken Gateau, gym, frisör och Happy Homes. På ytterligare några minuter tar du dig till Lidingö Centrum och längs vägen hittar du den populära inredningsbutiken No 40 och det omåttligt populära Lidingö Bröd & Patiesserie. I Lidingö Centrum finns både apotek, banker, biograf, systembolag, klädbutiker, restauranger och mycket mer. Ett mysigt centrum som lyckas kombinera ett stort utbud med småstadscharm.

Parkering

På gatorna råder boendeparkering. Läs mer om detta på Lidingö Stads hemsida.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.