Torsvikssvängen 12 Torsvik
Torsvik

Torsvikssvängen 12

3:a med öppen spis!

Kommande

3:a med öppen spis!

Snart finns tillfälle att förvärva detta trivsamma hem! Inbäddat i lummig grönska ett stenkast från bussarna som tar dig över bron ligger Torsvikssvängen 12. 67 välplanerade kvm och en stor inglasad balkong i soligt läge. Lägenheten är genomgående renoverad med smakfulla materialval och tack vare generös takhöjd och fönster i flera väderstreck upplevs den oerhört rymlig och ljus. Den vackra öppna spisen fungerar och adderar det där lilla extra. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Visa mer
Torsvikssvängen 12 Torsvikssvängen 12 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Boarea: 67 kvm Enligt Mätbevis: SS 21054:2009
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 1 av 5, hiss finns
  • Avgift: 2 950 kr inkl värme, VA och bredband
  • Förening: Torshammaren 1-4
  • Område: Torsvik, Lidingö

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Sara Danielsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Torsvikssvängen 12

BILDER

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sara Danielsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sara Danielsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Snart finns tillfälle att förvärva detta trivsamma hem! Inbäddat i lummig grönska ett stenkast från bussarna som tar dig över bron ligger Torsvikssvängen 12. 67 välplanerade kvm och en stor inglasad balkong i soligt läge. Lägenheten är genomgående renoverad med smakfulla materialval och tack vare generös takhöjd och fönster i flera väderstreck upplevs den oerhört rymlig och ljus. Den vackra öppna spisen fungerar och adderar det där lilla extra. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 950 kr, inkl värme, VA och bredband
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
67 m² Enligt Mätbevis: SS 21054:2009
Våning
1 av 5, hiss finns
Andel i förening
1,18899 %
Andel av årsavgift
1,19 %
Allmänt om lägenheten
Till lägenheten hör ett vindsförråd och mindre källarförråd.
Övrigt
- Genomgående renoverad
- Öppen spis
- Välskött och solid förening

Föreningen

Namn
Torshammaren 1-4
ORGANISATIONSFORM/TYP
Andelsratt
Antal lägenheter
95 lägenheter varav 3 hyresrätter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
Brf Torshammaren bildades 1986 och består av fyra flerbostadshus i tegel belägna på en lugn gata i Torsvik på Lidingö. Husen uppfördes 1945 och består av totalt 95 lägenheter som fördelas enligt följande: 52 stycken 2 r.o.k, 42 stycken 3 r.o.k samtliga med öppen spis, 1 stycken 5 r.o.k. Varje lägenhet har både vindsförråd och källarförråd. Det finns ett cykelförråd och modern tvättstuga i varje hus. I föreningen finns det även ett grovsoprum och ett hobbyrum med snickarbänk, ett trädgårdsförråc samt ett styrelserum/rum för styrelsens arbete. Städning av trapphus och trädgårdsskötsel sköts av extern leverantör.
Information om månadsavgiften
Avgiften höjdes nyligen med 10%. Det finns i dagsläget inget beslut om att höja avgiften ytterligare.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen har mycket god ekonomi, med en välfylld kassa och helt obelånad.
Nuvarande styrelse gör en översyn och reviderar avtal för att kunna åtnjuta kostnadsbesparingar. Föreningen ser inte något behov av att uppta några lån för att finansiera framtida underhåll om inget oförutsägbart händer. Föreningen har också dolda tillgångar i form av tre hyresrätter.
Tv och Bredband
Sedan 2018 ingår bredband och grundutbud kabel-tv i månadsavgiften. Föreningen är ansluten till Comhem.
Parkering
Föreningen upplåter 15 garageplatser, pris 650 kr/mån. 18 bilplatser, pris 200 kr/mån. 5 motorcykelplatser, avgiftsfria. Till fyra av bilplatserna finns laddstolpar till el-bil som installerades 2020 (som man om man redan har en plats kan få nyttja mot extra kostnad). Det är separat kö till alla typer av parkering.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
De fyra husen är i mycket gott skick tack vare god ekonomi och kloka investeringar i bl.a. underhåll. Följande investeringar och reparationer har genomförts:
2022 Bytte pannor, målade pannor och plåtarbeten på yttertak. Renovering hissar.
2021 Anläggning laddbox garage, större översyn trädgårdsytor
2020 Anläggning laddstolpar
2019 Sotning eldstäder och stamspolning
2018 OVK, Ny ekonomisk förvaltare, ny underhållsplan, låsbyte källare, byte lampor fasad, grovsoprum omorganiserats etc.
2016-2017 Renovering av fönster
2015 Kodlås installerades i husens entrédörrar. Togs i drift i januari 2016.
2014 Ny belysningsarmatur i trapphus och vid källarentréer
2014 Nya köksfönster
2014 Nya hissdörrar i metall och målning av dessa
2013 Parkeringsplatsen renoverad
2013 Nya hissar
2012 Ny sophanteringslösning med sopskåp vid entréer
2011 Renovering (tätning) av hälften av rökkanalerna i Torsvikssvängen nr.14
2009 Taken omlagda
2009 Byte av frånluftsfläktar i samtliga huskroppar
2008 Målning av alla entréportar
2007 Stamspolning i alla hus
2006 Nya tvättmaskiner och torktumlare i alla tvättstugor
2006 Nya cykelställ vid alla fyra entréer
2004-2005 Ommålning utvändigt av samtliga fönster
2003 Brandvarnare monterades i samtliga lägenheter
2002 Målning av alla trapphus
2001 Nya garageportar
1999-2000 Ny el till samtliga lägenheter, trapphus och allmänna utrymmen
1997 Byte av fjärrvärmecentral
1996 Renovering av 48 st. balkonger tillhörande 3 rumslägenheterna.
1994-1995 Stambyten i kök och badrum
1990 Hissarna ombyggda enligt gällande säkerhetskrav
1989 Installation av kabel-TV

Framöver ligger fokus på att sänka energikostnader och därför göra energibesparande åtgärder såsom att byta ut undercentraler. I underhållsplanen ligger också planerat byte eller relining av de horisontella stammarna i källaren och samtidigt kommer då källarutrymmena renoveras liksom tvättstuga och cykelrum. Framöver kommer även stammarna spolas och trapphusen målas.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
30,181%
Pantsatt
Ja

DRIFT

DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer

Allmänt om området

Torsvik är ett av Lidingös mest omtyckta och populära områden. Det är lätt att förstå. Centralt beläget, intill brofästet, så har du inte bara nära till Stockholms innerstad utan också Lidingö Centrum och Torsvikstorg med ett bra utbud av restauranger och annan närservice samtidigt som du har naturen och vattnet runt hörnet.
Torsvikshöjden räknas idag som ett av Storstockholms klassiska bebyggelseprojekt från 40-talet. Husen här ritades av den ansedda arkitektbyrån Ancker-Gate-Lindegren. Bebyggelsen ligger runt en nyrestaurerad park med en vacker mindre damm som vintertid fylls med barn som åker skridskor. I området finns också flera utsiktsplatser med grillmöjligheter och här vakar Carl Milles staty flöjtspelande ängel över infarten till Lidingö.
Torsvik har också en central plats i Lidingös historia ända från mitten av 1300-talet som en betydelsefull plats för gods- och persontransporter over Värtan till Stockholm. Idag är det till ytan en av Lidingös mindre stadsdelar med ca 4 000 invånare.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig till och från Torsvik. Från busshållsplatsen Torsvikstorg går flertalet bussar som på bara två minuter tar dig till Ropsten. Här fortsätter du enkelt din resa med buss eller tunnelbana. Föredrar du att promenera eller cykla så tar du dig enkelt över till Ropsten eller runt Lidingö på någon av de anlagda cykel- och gångvägarna. Med bil tar det ca 10 minuter att ta sig till Stockholms innerstad och genom Norra Länken når du de stora motorlederna norr och söderut på bara 5 minuter.

Närservice

I omedelbar närhet finns flera lokala näringsidkare. Bland annat en tobaksbutik, där du också kan hämta dina paket, Pizzeria Royal, som av många anses vara Lidingös bästa och en skönhetsalong där du kan göra både mindre och större behandlingar. Några minuter längre bort hittar du Torsviks Torg med flera välsorterade livsmedelsbutiker, den populära brödbutiken Gateau, gym, frisör och Happy Homes. På ytterligare några minuter tar du dig till Lidingö Centrum och längs vägen hittar du den populära inredningsbutiken No 40 och det omåttligt populära Lidingö Bröd & Patiesserie. I Lidingö Centrum finns både apotek, banker, biograf, systembolag, klädbutiker, restauranger och mycket mer. Ett mysigt centrum som lyckas kombinera ett stort utbud med småstadscharm.

Parkering

På gatorna råder boendeparkering. Läs mer om detta på Lidingö Stads hemsida.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.