Högsätravägen 26 Gångsätra
Gångsätra

Högsätravägen 26

Renoveringschans med stambytt badrum!

Till salu

Renoveringschans med stambytt badrum!

Välplanerad 2:a där du har möjlighet att sätta din egen prägel. Brf Kantarellen 11 upplåter nu denna 2:a med rymliga och lättmöblerade rum. Kök med utrymme för matplats. Stambytt badrum. Balkong i härligt västerläge med fri utsikt. Här bor du centralt, nära både grönområden, närservice och bra kommunikationer. Välkommen att boka visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • utgångspris: 2 495 000 kr
 • Boarea: 54.2 kvm föreningens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 2 av 5, hiss finns
 • Avgift: 2 946 kr inkl värme, VA och bredband
 • Förening: Brf Kantarellen 11
 • Byggnadsår: 1973-1975
 • Område: Gångsätra, Lidingö
utgångspris

2 495 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Sara Danielsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Högsätravägen 26

 • Renoveringschans
 • Stambytt badrum
 • Balkong i sydväst

Hall

Välkomnande hall med utrymme för avhängning. Här finns också en väl tilltagen klädkammare som rymmer det mesta. Hallen fortsätter i vinkel bort mot lägenhetens vardagsrum. Ytskikt i original.

Visa mer

Vardagsrum

Den perfekta platsen för umgänge. Genom en bevarad glasdörr i original når du det härliga vardagsrummet som breder ut sig åt varsitt håll. Här finns gott om utrymme för både soffa, matplats och övrigt möblemang. Härifrån når du också den inglasade balkongen som har ett fritt sydvästligt läge. Ytskikt i original.

Visa mer

Kök

Välplanerat och yteffektivt kök med utrymme för matplats vid fönster. Köksskåp med vita luckor. Stänkskydd i original sitter kvar ovan arbetsbänk som består av både rostfri diskbänk och laminatskiva. Utrustat med kyl/frys samt spis med ugn. Ytskikt i original.

Visa mer

Sovrum

Stort sovrum som ligger på motsatt sida av lägenheten från vardagsrummet sett, vilket är bra om ni ska bo flera och någon går och lägger sig tidigare eller senare än den andra. Rummet rymmer enkelt en dubbelsäng med sängbord på sidan. Ytskikt i original.

Visa mer

Badrum

Stambytt badrum med helkaklade väggar i vitt och på golvet grå klinkers med golvvärme. Här finns förstås en wc samt ett handfat med kommod och ovanliggande spegelskåp med belysning. Duschar gör du bakom fällbara duschväggar i glas och det är förberett för tvättmaskin för den som önskar ha det i lägenheten.

Visa mer

Balkong

Från vardagsrummet når du lägenhetens stora balkong i fritt och soligt läge. Här finns utrymme för både sittmöbel och egen odling. För den som önskar förlänga säsongen så finns möjlighet att glasa in balkongen.

Visa mer

Brf Kantarellen 11

Brf Kantarellen 11 förvärvade 2010 fastigheten av Lidingö Hem och är idag Lidingös största bostadsrättsförening. Föreningens fastighet består av ett antal flerbostadshus bestående av 630 lägenheter i olika storlekar om 1-5 rok. Föreningens byggnader omsluter en stor grön och lummig innergård som nyligen genomgått en omfattande renovering. Läs mer om föreningen under föreningsbeskrivningen.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 946 kr, inkl värme, VA och bredband
Antal rum
2 rum + Kök
Boarea
54.2 m² föreningens information
Våning
2 av 5, hiss finns
Andel i förening
0,11841 %
Andel av årsavgift
0,08996 %
Allmänt om lägenheten
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Föreningen

Namn
Brf Kantarellen 11
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
631 lägenheter varav 86 hyresrätter, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Delat ägande godkänns. Minsta ägarandel 5%.
Överlåtelseavgift
1 540 kr
Pantsättningsavgift
616 kr
Allmänt om föreningen
Brf Kantarellen 11 förvärvade 2010 fastigheten av Lidingö Hem och är idag Lidingös största bostadsrättsförening. Föreningens fastighet består av ett antal flerbostadshus med 630 lägenheter i olika storlekar om 1-5 rok. Föreningen upplåter också en lokal. Föreningens byggnader omsluter en stor grön och lummig innergård med flertalet lekplatser, fotbollsplan och egen boulebana som nyligen genomgått en upprustning.

Gemensamma utrymmen består bland annat av en stor tvättstuga på Högsätravägen 18. Det finns i varje hus källarförråd, cykel- och barnvagnsförråd. På gården finns separata sophus med pappers-, wellpapp-, tomglassortering och sortering av matavfall. Tolvan heter aktivitetslokalen och den kan medlemmar hyra för 300 kr/tillfälle. Det finns också möjlighet att hyra en gästlägenhet belägen på Lillåkersvägen 6B till en kostnad om 350 kr/natt. Under stambytet är gästlägenheten och Tolvan inte öppna.

Föreningen har en informativ hemsida och använder även Fastighetsägarnas app för kommunikation.

Föreningen har tecknat flera kollektiva avtal. En kollektiv bostadsrättsförsäkring med Folksam, vilket innebär att du som enskild bostadsrättsinnehavare inte behöver betala bostadsrättstillägg vid tecknande av hemförsäkring. Ett centralt elnätsavtal med Energi Försäljning Sverige AB. Varje lägenhet har en individuell elmätare. Kostnad för medlemmars elförbrukning är 1,25 kr/kWh och debiteras månadsvis i samband med avgiftsfakturan. Dessutom finns ett kollektivt avtal med ComHem för bredband, digital-tv och ip-telefoni.

Högsätra är ett utvecklingsområde i Lidingö Stads planprogram. Föreningen äger mark och har för avsikt att stycka av och sälja kantområden i fastigheten för fastighetsbildning och ny bebyggelse. Ett samarbetsavtal med Åke Sundvall Byggnads AB gällande exploatering av föreningens mark har tecknats. För föreningen innebär försäljning av mark en avsevärd intäkt. För mer information och status gällande projekt Fastighetsutveckling och Lidingö Stads planprogram besök gärna föreningens hemsida alternativt Lidingö Stads hemsida eller fråga ansvarig mäklare.
Information om månadsavgiften
inkl värme, VA och bredband
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningens belåningsgrad har ökat i takt med stora renoveringar. Avgiften höjdes vid årsskiftet 2022 med 15%. Planering fortlöper gällande försäljning av mark runtom området. Om beslut fattas att försäljning ska ske kommer det gagna föreningens ekonomi. Dessutom kvarstår ett större antal hyresrätter som är en tillgång i föreningens ekonomi.
Tv och Bredband
Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med ComHem/Tele2 för leverans av internet (1Gbps fiberanslutning), kabel-TV (18 kanaler) och IP-telefoni. Kostnaden för gruppanslutningen är 136 kr per månad exklusive samtalskostnader och är en obligatorisk avgift. Om man vill beställa tjänster utöver vad som ingår i det centrala avtalet kontaktar man ComHem/Tele2. Vid försäljning av bostadsrätt ska all utrustning från ComHem/Tele2 som tillhör lägenheten lämnas kvar.
Parkering
Föreningen tillhandahåller 408 parkeringsplatser utomhus och i garage. Det finns flera olika typer av parkering till olika kostnad enligt följande. Bil Utomhus (utan el): 289 kr/månad. Bil Utomhus (med el): 425 kr/månad. Bil Garage (utan bur): 502 kr Bil Garage (med bur): 646 kr/månad. Bil Garage (stor med bur): 816 kr/månad. MC Garage (med bur): 289 kr/månad. Moped Garage (med bur): 289 kr/månad. Handikappfordon Garage (utan bur): 289 kr/månad. Släpvagn (max 500 kg) Garage (utan bur): 289 kr/månad. Möjlighet finns att skaffa fjärrstyrd öppnare till garageporten till en kostnad om 300 kr. Intresseanmälan för parkeringsplats görs hos HSB ServiceCenter. Kötid kan råda. Det finns 60 avgiftsbelagda gästparkeringar som kostar 8 kr/timme, max 60 kr/dygn. Avgifterna för parkeringsplatser kommer att höjas men ännu finns inget ytterligare besked om detta.
Övrigt
Besök gärna föreningens hemsida www.brfkantarellen11.se för mer information.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Renoveringar har skett löpande enligt följande tidsordning:
2021: Stambyte, byte av hissar och renovering trappuppgång
2020: Stambyte, byte hissar och renovering trappuppgång
2019: Stambyte samt byte radiatorsystem
2018: Fönsterbyte, isolering fogar i fasad, ombyggd innergård, lekpark m m, etablering solcellsanläggning
2017: Fönsterbyte och isolering fogar i fasad
2016: Nytt passersystem portar
2015-2016: Nya takfläktar
2014-2017: Ny utemiljö Lillåkersvägen 2-30
2014: Ny takbeläggning och isolering
2013-2017: LED belysning, nya armaturer, ny utebelysning
2012-2013: Renovering av garage P1, installation av bergvärme
2011: Installation individuella elmätare

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1973-1975
Uppvärmning
Fjärrvärme/Bergvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

utgångspris
2 495 000 kr
KOMMUNALSKATT
30,181%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 500 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Schablonbelopp har använts då det är Brf Kantarellen 11 som upplåter denna lägenhet för första gången med bostadrätt varför aktuella driftskostnader saknas.
Energideklaration
Utförd 2019-12-24
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
90 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

Högsätra är ett centralt beläget bostadsområde i Gångsätra på Lidingö. Här har du promenadavstånd till det mesta - både närservice och grönområden. Långängens naturreservat och Kottlasjön bjuder på fantastiska omgivningar med härliga motionsspår, utomhusgym och möjlighet till bad i sjö och pool sommartid. Vintertid finns möjlighet att åka både skridskor och skidor på längden och utför. Här finns också två mysiga caféer. Området var en gång i tiden en del av den gamla Kottlagårdens jordbruksägor och byggdes 1973-1974 och bidrog till att Lidingö omvandlades från "villastad" till en stad med ett blandat bostadsbestånd. Just nu pågår stadsplanering.

Kommunikation

Nedanför bostadsområdet ligger busstorget. Härifrån tar du dig enkelt med buss till större delen av ön och Ropsten. Området trafikeras av 4 busslinjer samt nattbuss. En kort promenad och du når Larsberg eller Aga station och Lidingöbanan som trafikerar södra Lidingö och når Ropsten på ca 10 min. Från Ropsten anlsutning med t-bana och buss. Med bil ca 10 minuter till Ropsten och vidare genom Norra Länken når du de stora motorlederna på ca 15 minuter.

Närservice

I närområdet hittar du, förutom två välsorterade matvarubutiker (Willys och ICA Kvantum), också bank, blomaffär, frisör, skönhetssalong, apotek och ett konditori i Larsbergs Centrum. Mitt emot Högsätra bostadsområde ligger Lidingö sjukhus där du också hittar ett apotek. Och orkar du inte laga mat så finns flera restauranger i närområdet. Högsätra ligger också nära Lidingös nya område Dalénum där du hittar ett stort SATS gym och en trevlig strandpromenad.

Parkering

Gott om besöksparkering finns i området mot avgift. För ytterligare information om parkering, se information om föreningen

Vägbeskrivning

Från Ropsten åker du över Lidingöbron. Håll dig i mittfilen och fortsätt sedan Södra Kungsvägen. Passera första rondellen (med OKQ8 på vänster sida). Fortsätt Södra Kungsvägen. Ta vänster i nästa rondell in på Läroverksvägen. Ta höger in på Högsätravägen. Du är nu framme i området. Besöksparkering finns. För att underlätta kan du följa våra till-salu-skyltar från Svenska Mäklarhuset. Välkommen!

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.