Högsätravägen 27 Gångsätra
Gångsätra

Högsätravägen 27

Något utöver det vanliga

BUDGIVNING PÅGÅR

Något utöver det vanliga

SNABBFAKTA

  • utgångspris: 3 295 000 kr
  • Boarea: 64.6 kvm föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 2 av 5, hiss finns
  • Avgift: 3 404 kr inkl värme, VA och bredband
  • Förening: Brf Kantarellen 11
  • Byggnadsår: 1973-74
  • Område: Gångsätra, Lidingö

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Sara Danielsson

Sara Danielsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Högsätravägen 27

Söker du något utöver det vanliga? Då kan det här vara något för dig. Trivsam, välplanerad 3:a som genomgått omfattande och noggrann renovering. Smakfulla materialval. Öppen planlösning. 2 bra sovrum. Inglasad balkong. Stambytt badrum som sticker ut mot liknande lägenheter i föreningen. Modernt kök i öppen planlösning. Gott om förvaring. Inbyggt ljudsystem. Centralt läge. Bra kommunikationer. Snabbt tillträde möjligt! Välkommen på visning!

Hall

Välkomnande, ljus och möblerbar hall med gott om plats för sko- och klädförvaring. Två dubbla garderober för optimal förvaring. Vitmålade väggar och på golvet vacker ekparkett. Infällda spotlights i taket. Från den centralt placerade hallen når du lägenhetens samtliga rum.

Vardagsrum

Vardagsrum i öppen planlösning mot lägenhetens moderna kök. Härligt ljusinsläpp genom stort fönster och utgång till lägenhetens inglasade balkong. Inbyggda takhögtalare från Sonance som går att ansluta till valfri musikspelare. Den perfekta samlingsplatsen för umgänge med vänner och bekanta. Lättmöblerat med utrymme för både soffgrupp, matplats och övrigt möblemang. Vitmålade väggar och på golvet vacker ekparkett.

Kök

Ljust, modernt kök i öppen planlösning mot vardagsrum. Ett socialt kök för den matlagningsintresserade som samtidigt vill umgås med sina gäster. Gott om förvaring i vit skåpsinredning. Vacker mosaik ovan generösa arbetsytor på bänkskiva i svart granit. Här finns integrerad kyl/frys, diskret diskmaskin samt spishäll, ugn och mikro och kolfilterfläkt från BOSCH. Infällda takhögtalare från Sonance som går att ansluta till valfri musikspelare. Utrymme för bra matplats. Vitmålade väggar och på golvet vacker ekparkett. Infällda spotlights i taket.

Sovrum

Två bra sovrum. Ljusa och rymliga med stora fönster utan insyn. I bägge rummen finns utrymme för dubbelsäng och övrigt möblemang samt två dubbelgarderober för optimal förvaring. Inbyggda takhögtalare från Sonance som går att ansluta till valfri musikspelare. Vitmålade väggar och på golvet vacker ekparkett.

Balkong

I anslutning till vardagsrummet finner du lägenhetens stora inglasade balkong som du med ett enkelt handgrepp kan öppna helt. Högt västerläge då huset är byggt i en sluttning. Ingen insyn och fri utsikt. Trägolv samt utrymme för balkongmöbel och hemmaodling.

Visa mer

Badrum

Stambytt badrum som sticker ut. Helkaklat med smakfulla materialval och lösningar. Utrustat med badkar samt takdusch bakom bakom duschvägg. Vägghängd wc, handfat med kommod för optimal förvaring och ovan det en stor skräddarsydd spegel. Infällda hyllor i glas med spotbelysning. Dimbara spotlights i taket. I en egen nisch står tvättmaskin och torktumlare av märket BOSCH.

Visa mer

Brf Kantarellen 11

Föreningen omsluter en stor grön och lummig innergård med flertalet lekplatser, fotbollsplan, basketplan och egen boulebana.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sara Danielsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sara Danielsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 404 kr, inkl värme, VA och bredband
Antal rum
3 rum + Köksdel
Boarea
64.6 m² föreningens information
Våning
2 av 5, hiss finns
Andel i förening
0,14598 %
Andel av årsavgift
0,14593 %
Allmänt om lägenheten
Till varje lägenhet finns ett källarförråd att disponera. Extra förråd kan vid behov och tillgång hyras från föreningen.

Föreningen

Namn
Brf Kantarellen 11
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
630 lägenheter varav 80 hyresrätter, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Delat ägande godkänns. Minsta ägarandel 5%.
Överlåtelseavgift
1 540 kr
Pantsättningsavgift
616 kr
Allmänt om föreningen
Brf Kantarellen 11 förvärvade 2010 fastigheten av Lidingö Hem och är idag Lidingös största bostadsrättsförening. Föreningens fastighet är bebyggd med ett antal flerbostadshus som inrymmer 630 lägenheter i olika storlekar om 1-5 rok. Kantarellen 11 är ett karaktäristiskt utformat flerbostadsområde från slutfasen av miljonprogramsepoken 1971-1975. Området har en tidstypisk arkitektur för tiden både avseende teknik och konstruktion som gestaltning och utformning. Det finns speciella värden i områdets landskapsanpassning samt husens bebyggelsemönster, volym, utformning och färgsättning som är typiska för tidsepoken. Lidingö stads bedömer att bebyggelsen inom Kantarellen 11 är särskilt kulturhistoriskt värdefull

Mellan byggnaderna ryms lummiga ytor och i mitten av området en större lekplats, bollplan , boulebana, pingisbord och ett fint skogsparti som erbjuder fina lekmöjligheter för barn och rekreation för vuxna. Området har bommar och det är endast ytterst begränsad trafik som får passera inom området.

I varje hus finns källarförråd, cykel- och barnvagnsförråd. På gården finns separata sophus med pappers-, wellpapp-, tomglassortering och sortering av matavfall. En stor gemensam tvättstuga hittar du på Högsätravägen 18 och Tolvan heter aktivitetslokalen vilken medlemmar hyra för 300 kr/tillfälle. Det finns också möjlighet att hyra en gästlägenhet belägen på Lillåkersvägen 6B till en kostnad om 350 kr/natt. Under stambytet är gästlägenheten och Tolvan inte öppna.

Föreningen har ett centralt elnätsavtal med Energi Försäljning Sverige. Varje lägenhet har en separat elmätare och föreningen tillämpar individuell elmätning. Kostnader för medlemmarnas elförbrukning är 2:10 SEK / kWh. Kostnaden debiteras månadsvis i samband med avgiftsfakturan.

Föreningen har en informativ hemsida och använder även Fastighetsägarnas app för kommunikation.

Högsätra är ett utvecklingsområde i Lidingö Stads planprogram. Föreningen äger mark och har för avsikt att stycka av och sälja kantområden i fastigheten för fastighetsbildning och ny bebyggelse. Prata med ansvarig mäklare eller besök föreningens eller Lidingö Stads hemsida för mer information.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningens belåningsgrad har ökat i takt med stora renoveringar. Avgiften höjdes vid årsskiftet 2022 med 15%. Planering fortlöper gällande försäljning av mark runtom området. Om beslut fattas att försäljning ska ske kommer det gagna föreningens ekonomi. Dessutom kvarstår ett större antal hyresrätter som är en tillgång i föreningens ekonomi.
Tv och Bredband
Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med ComHem/Tele2 för leverans av internet (1Gbps fiberanslutning), kabel-TV (18 kanaler) och IP-telefoni. Kostnaden för gruppanslutningen är 136 kr per månad exklusive samtalskostnader och är en obligatorisk avgift. Om man vill beställa tjänster utöver vad som ingår i det centrala avtalet kontaktar man ComHem/Tele2. Vid försäljning av bostadsrätt ska all utrustning från ComHem/Tele2 som tillhör lägenheten lämnas kvar.
Parkering
Föreningen tillhandahåller 408 parkeringsplatser utomhus och i garage. Det finns flera olika typer av parkering till olika kostnad. På föreningens hemsida hittar du uppdaterad information om kostnad för de olika platserna. Beslut har tidigare fattats att avgifterna årligen ska indexeras med 2%. För gäster finns parkeringsplatser för kortare tid där p-skiva gäller och för övriga med en mindre avgift. Intresseanmälan för parkering görs hos Fastighetsägarna. Kötid kan råda.
FÖRSÄKRING
Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring med Folksam, vilket innebär att du som enskild bostadsrättsinnehavare inte behöver betala bostadsrättstillägg vid tecknande av hemförsäkring.
Övrigt
Besök gärna föreningens hemsida www.brfkantarellen11.se för mer information.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Renoveringar har skett löpande enligt följande tidsordning:
2022: Stambyte, byte av hissar, renovering trappuppgångar slutförs
2021: Stambyte, byte av hissar och renovering trappuppgång
2020: Stambyte, byte hissar och renovering trappuppgång
2019: Stambyte samt byte radiatorsystem
2018: Fönsterbyte, isolering fogar i fasad, ombyggd innergård, lekpark m m, etablering solcellsanläggning
2017: Fönsterbyte och isolering fogar i fasad
2016: Nytt passersystem portar
2015-2016: Nya takfläktar
2014-2017: Ny utemiljö Lillåkersvägen 2-30
2014: Ny takbeläggning och isolering
2013-2017: LED belysning, nya armaturer, ny utebelysning
2012-2013: Renovering av garage P1, installation av bergvärme
2011: Installation individuella elmätare

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1973-74
Uppvärmning
Fjärrvärme/Bergvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

utgångspris
3 295 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,631%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
2 600 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 100 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Schablonkostnad har använts
Energideklaration
Utförd 2019-12-24
PRIMÄRENERGITAL
93 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Högsätra är ett centralt beläget bostadsområde i centrala Gångsätra på Lidingö. Här har du promenadavstånd till det mesta - både närservice och grönområden. I området finns flertalet skolor, förskolor "dagis" och i bostadsområdet flera familjedaghem "dagmammor". Du hittar också flera stora mataffärer och Lidingö sjukhus i närheten och för dig som gillar att röra på dig så har du både simhall, ishall och SATS på gångavstånd. Området var en gång i tiden en del av den gamla Kottlagårdens jordbruksägor och byggdes 1973-1974 och bidrog till att Lidingö omvandlades från "villastad" till en stad med ett blandat bostadsbestånd. Stadsplanering för området pågår.

Kommunikation

Nedanför bostadsområdet ligger busstorget. Härifrån tar du dig enkelt med buss till större delen av ön. Buss 206 och 233, samt från Larsberg buss 203 och buss 221. Inom promenadavstånd når du också Larsberg, alternativt AGA, tågstation där Lidingöbanan tar dig till flera hållplatser längs hela södra Lidingö. Du når Ropsten med en restid på mellan 8-15 minuter (beroende på vilket färdmedel du väljer) där det finns anslutning med tunnelbana och buss till hela Stockholm. Både buss och tåg har täta avgångstider. Med bil tar det ca 5 minuter till Ropsten och vidare genom Norra Länken når du de stora motorlederna på bara 10 minuter.

Närservice

I närområdet hittar du, förutom två välsorterade matvarubutiker; Willys och ICA Kvantum, också Max hamburgerrestaurang, bank, blomaffär, frisör, skönhetssalong, apotek och ett konditori i Larsbergs Centrum. Mitt emot Högsätra bostadsområde ligger Lidingö sjukhus där du också hittar ett apotek.

Parkering

Gott om besöksparkering finns i området mot avgift. För ytterligare information om parkering, se information om föreningen

Vägbeskrivning

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.