Lojovägen 24 Rudboda
Rudboda

Lojovägen 24

Unik lägenhet!

Till salu

Unik lägenhet!

Unik, kvadratsmart, trivsam och genomgående renoverad lägenhet belägen på populära Lojo. En lägenhet där varje kvadratmeter är genomtänkt och disponerad på bästa sätt. Planlösningen erbjuder en möblerbar hall med bra förvaring och en väl tilltagen klädkammare, ett härligt kök med utrymme för matplats, vardagsrum med utgång till lägenhetens balkong, tre sovrum samt ett stambytt badrum med tvättmaskin. Här bor du i ett populärt område på norra Lidingö, nära grönområden, bad, mataffär, barnomsorg bara 10-15 minuter med buss från Ropsten. Välkommen på visning!

Visa mer
Lojovägen 24 Lojovägen 24 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • utgångspris: 3 295 000 kr
  • Boarea: 62.9 kvm föreningens information
  • Antal rum: 4 rum
  • Våning: 2 av 2
  • Avgift: 4 396 kr inkl värme, VA, bredband och garageplats
  • Förening: Lojohöjden
  • Byggnadsår: 1973
  • Område: Rudboda, Lidingö
utgångspris

3 295 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Sara Danielsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare
Assisterande

Annika Hedman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Lojovägen 24

Hall

Välkommen in! Möblerbar hall med både garderober och klädkammare för optimal förvaring. Ljust målade väggar och på golvet praktisk klinkers direkt innanför dörren och i övriga hallen parkettgolv. Från hallen når du lägenhetens övriga rum.

Kök

Härligt, ombonat och välplanerat kök. Utrymme för matplats för många. Gott om förvaring bakom vita skåpskluckor och lådfronter. En svart mosaik utgör stänkskydd ovan bra arbetsytor på bänkskiva i mörkt trä. Köket är utrustat med dubbel diskho samt rostfri avställningsyta i direkt anslutning, kyl/frys, spishäll, ugn samt fläkt och diskmaskin. Från hallen in till köket har väggen öppnats upp och planlösningen känns öppen och social.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger på andra sidan hallen från köket sett. Här finns utrymme för soffa och övrigt mindre möblemang. Från vardagsrummet når du lägenhetens balkong.

Sovrum

Tack vare att planlösningen har disponerats om och varje kvadratmeter nyttjats optimalt så finns här tre sovrum. I de två sovrummen till höger från hallen så finns utrymme för säng, förvaring och skrivbord. Det tredje sovrummet rymmer en något större säng.

Badrum

Badrummet är modernt och stambytt. Helkaklat med stora vita kakelplattor på väggen och en ljust grå klinkers på golvet. Utrustat med wc, handfat med kommod och ovanliggande spegelskåp samt en toppmatad tvättmaskin. Duschar gör du bakom en kaklad vägg.

Balkong

Balkong med vy över Lojo. Soligt från morgon till en bit in på eftermiddagen.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sara Danielsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sara Danielsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Unik, kvadratsmart, trivsam och genomgående renoverad lägenhet belägen på populära Lojo. En lägenhet där varje kvadratmeter är genomtänkt och disponerad på bästa sätt. Planlösningen erbjuder en möblerbar hall med bra förvaring och en väl tilltagen klädkammare, ett härligt kök med utrymme för matplats, vardagsrum med utgång till lägenhetens balkong, tre sovrum samt ett stambytt badrum med tvättmaskin. Här bor du i ett populärt område på norra Lidingö, nära grönområden, bad, mataffär, barnomsorg bara 10-15 minuter med buss från Ropsten. Välkommen på visning!

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 396 kr, inkl värme, VA, bredband och garageplats
Antal rum
4 rum + Kök
Boarea
62.9 m² föreningens information
Våning
2 av 2
Andel i förening
0,30058 %
Andel av årsavgift
0,29711 %
Allmänt om lägenheten
Till lägenheten hör ett externt förråd i direkt anslutning till lägenheten.

Föreningen

Namn
Lojohöjden
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
304 lägenheter, 2 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Föreningen har tidigare godkänt delat ägande, (minimum 30 %) till närstående som inte kommer bo i lägenheten. Tas upp per specifikt fall.
Överlåtelseavgift
1 312 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
Brf Rudboda, numer Brf Lojohöjden, bildades 1974. Kvarteret Lojo projekterades redan på 1960-talet i syfte att bebyggas med bostadsrättslägenheter och 1972 stor de första husen klara för inflyttning. Därefter följde en successiv utbyggnad av området som idag omfattar 24 bostadshus och en garagebyggnad. Garagebyggnaden inrymmer även tvättstuga, föreningslokal, fastighetsskötarexpedition, förråd, snickeri och grovsoprum. Det finns 304 lägenheter i storlekarna 2-6 rok. Föreningens lokaler är uthyrda till en förskola.
Information om månadsavgiften
Föreningen höjde månadsavgiften vid årsskiftet 22/23 med 3% och har gjort en scenarioplanering för de närmsta åren som bygger på ökade energipriser, inflation etc och som då skulle kunna innebära en ökning på 10% uppdelat på tre tillfällen fram till 2027. Detta kommer följas noggrannt och revideras vid behov.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen har erhållit slutlikvid för försäljning av föreningens fastighet Lojo 1 som netto landade på ca 80 MSEK. Dessa har använts för att amortera lån om ca 60 MSEK och 20 MSEK har använts för slutbetalning för stambytet.
Tv och Bredband
Föreningen har ett gruppavtal med Tele2 vilket innebär att du som medlem i föreningen har tillgång till Tele2s grundutbud av digitala kanaler kostnadsfritt samt tillgång till Play. Vill man ha ett utökat utbud får man ta kontakt med Tele2 för beställning, detta avtalas och betalas av bostadsrättsinnehavaren. För att kunna se det digitala utbudet krävs en digitalbox eller ett kort för din TV om den har en sådan ingång. Denna box eller kort, som klarar högupplöst TV, distribueras av Tele2.
Gemensamma utrymmen
Föreningen tillhandahåller flera gemensamma ytor. Bland annat kan föreningens medlemmar hyra en stor föreningslokal utrustad med pentry samt bord och stolar och porslin för ca 40 personer. Det finns också en stor gemensam tvättstuga belägen på Lojovägen 44. Utrustad med tvättmaskiner, torktumlare, kall- och varmmangel, torkskåp, extra torktumlare samt en extra stor tvättmaskin. Tvättstugan är tillgänglig alla dagar 06.00 - 23.00. Instruktioner för hur man bokar ett tvättpass finns bredvid bokningstavlan. Det går även att boka ett tvättpass från föreningens hemsida. I garagebyggnaden ligger föreningens verkstad som har viss maskinell utrustning och diverse verktyg. Verkstaden kan medlemmar nyttja genom att betala en engångsavgift om 200 kr och då kvittera ut en nyckel från fastighetsskötaren. Verkstad finns också på Lojovägen 44. Ligger i garagebyggnaden och vetter med fönster mot parkeringsplatsen. För den aktiva finns både tennisbana och boulebana.
Parkering
Till lägenheterna hör 241 garageplatser och 63 platser för utomhusparkering.
Gästparkeringar finns också. Avgiftsbelagda kvälls/nattetid, men kostnadsfria dagtid. För dig med elbil finns 4 laddplatser - Vattenfall InCharge som kan användas för att tanka el.
FÖRSÄKRING
Fullvärdesförsäkring via TryggHansa
Övrigt
För mer information om föreningen finns mer information att ta del av på föreningens hemsida - lojohojden.se
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2021-2030. De närmsta åren är inga större reparationer och underhåll planerat. Fram till 2025 målas 2-5 träfasader per år. Föreningen har besiktigat balkonger och ser över behovet av renovering framöver.
2021 - Slutfört stambyte, relining yttre avloppsledningar, försäljning och avstyckning av mark, utbyte av takfläktar samt installerat 4 laddplatser, driftsatt solcellsanläggning på garagetak, målat ett antal balkonger och renoverat tvättstuga, entré och pentry.
2020 - Solceller installerades på föreningens garagetak.
2019 - Tilläggsisolering vind
2018 - Balkongpaneler utbytta
2017 - Garagerenovering
2015 - Ny utrustning i undercentral
2013 - Inköp av ny utrustning till den gemensamma tvättstugan, spolning av stammar, OVK genomförd

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1973
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Hiss
Nej

Ekonomi

utgångspris
3 295 000 kr
KOMMUNALSKATT
30,181%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
5 760 kr/år
Försäkring
2 040 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
7 800 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer

Allmänt om området

Rudboda är ett mycket populärt och barnvänligt område beläget på norra Lidingö mellan Kyrkviken och Askrikefjärden. Sitt namn har det fått efter Rudboda gård, en gammal bondgård. Här bor du granne med naturen och har nära till det mesta. Stora fina grönområden, härliga promenadstråk, badplatser, pulkabackar, lekplatser och småbåtshamn. Några kilometer bort hittar du Lidingövallen med både tennishall och möjligheter att åka skridskor och fortsätter du ytterligare någon kilometer når du Lidingö Centrum med ett 30-tal butiker. Alldeles intill området hittar du Rudboda torg och områdets mataffär.

Kommunikation

Från Rudboda tar du dig enkelt dit du vill med buss eller bil. Flertalet bussar (204, 212, 222, 233 och 293), med hållplats på promenadavstånd på Norra Kungsvägen. Restid till Ropsten ca 10 minuter med buss. Härifrån tar du dig enkelt vidare med buss eller tunnelbana. Med bil tar du dig enkelt från Rudboda, över Lidingöbron och vidare till Stockholm och de stora motorlederna.

Närservice

Alldeles intill området hittar du Rudboda Torg med en välsorterad mindre ICA-butik med postservice. I närområdet finns en omtyckt pizzeria samt några kilometer bort Elfviks gård som serverar en fantastisk brunch på helgerna. För den som vill vara aktiv så är möjligheterna många på Bosön, Lidingövallen eller i den vackra naturen. I området finns flertalet förskolor med olika inriktning samt skolor från förskoleklass upp till femte klass.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.