Herserudsvägen 9D Torsvik/Herserud
Torsvik/Herserud

Herserudsvägen 9D

Centralt belägen 3:a med sjöglimt!

Till salu

Centralt belägen 3:a med sjöglimt!

Rymlig 3:a med öppen planlösning och sjöglimt. Centralt belägen ett stenkast från Lidingöbron med promenadavstånd till det mesta bor du bekvämt i ett hus med hiss och garage i huset. Lägenheten har genomgående renoverade ytskikt och härliga sällskapsytor i öppen planlösning. Två bra sovrum. Stort renoverat och stambytt badrum. Väl tilltagen klädkammare. Uteplats samt tillgång till föreningens lummiga trädgård. Garageplats ingår i månadsavgiften. Välkommen på visning!

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

 • utgångspris: 5 495 000 kr
 • Boarea: 85 kvm föreningens information
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 1 av 6, hiss finns
 • Avgift: 5 054 kr inkl värme, VA, bredband/TV och garageplats
 • Förening: Härjedalen
 • Byggnadsår: 1981-1983
 • Område: Torsvik/Herserud, Lidingö
utgångspris

5 495 000 kr

Visningar

2 Okt 14:30 - 15:15
Välkommen på visning!
3 Okt 17:30 - 18:00
Välkommen på visning!
Ansvarig mäklare
Sara Danielsson

Sara Danielsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Herserudsvägen 9D

 • Sjöglimt
 • Centralt och bekvämt läge
 • Öppen planlösning

Välkommen

Välkommen till Brf Härjedalen och denna trivsamma 3:a. Här bor du ett stenkast från Lidingöbron granne med vackra villakvarter och med utsikt mot lilla Värtan. Lägenheten är genomgående renoverad med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Här bor du bekvämt med hiss och egen garageplats i varmgarage. Brf Härjedalens medlemmar har tillgång till gemensam festlokal, övernattningslägenhet, lummig trädgård och en bra tvättstuga. På promenadavstånd når du all tänkbar service, vårdcentral och apotek, Millesgården, Lidingö Centrum och fina promenadstråk längs vattnet.

Lägenheten är genomgående upprustad och i gott skick. Välkomnande och rymlig hall med gott om utrymme för att hänga av sig ytterkläder. Lägenheten öppnar upp sig med sällskapsdel åt ena hållet och den privata sovdelen åt andra hållet. Rakt fram ligger det stora badrummet och en väl tilltagen klädkammare.

Vardagsrum och kök i öppen planlösning präglas av ett härligt ljusinsläpp tack vare två stora fönster där det ena dessutom bjuder på sjöutsikt över Lilla Värtan. Ljusa och tidlösa materialval. Fullt utrustat kök med gott om förvaring bakom vita köksluckor och generösa arbetsytor.

Två bra sovrum samt ett fräscht badrum. Uteplatsen når du från det ena sovrummet och här finns utrymme för både sittgrupp och egen odling. Uteplatsen skyddas bakom ett plank och vätter mot föreningens lummiga trädgårdsmiljö.

Visa mer

BILDER

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sara Danielsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sara Danielsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 054 kr, inkl värme, VA, bredband/TV och garageplats
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
85 m² föreningens information
Våning
1 av 6, hiss finns
Andel i förening
1,3003 %
Andel av årsavgift
1,29238 %
Reparationsfond
788 kr
Allmänt om lägenheten
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Föreningen

Namn
Härjedalen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
79 lägenheter, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Nej
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Brf Härjedalen förvärvade 1981 fastigheten som är bebyggd med ett flerbostadshus i 6 våningar samt ett mindre hus med två våningar där gemensamma faciliteter huserar. Föreningen upplåter idag 79 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt.
FÖRENINGENS EKONOMI
Bostadsrättsförening med balanserad ekonomi. Har sedan 2020 ökat amorteringstakten. Nytt lån om 2 MSEK har tagits upp men föreningen har fortsatt en låg belåningsgrad. Avgiften höjdes med 5% 2020. Nuvarande styrelse ser över ökade kostnader för lån och energi men det finns inga beslut om att höja månadsavgiften i dagsläget (2022-09-27)
Tv och Bredband
Tv och bredband via Comhem/Tele2. Obligatorisk avgift om 240 kr inkluderad i angiven avgift.
Gemensamma utrymmen
På föreningens mark ingår en villa uppförd 1950 som omgjordes 1981. Villan omgärdas av lummig trädgårdsyta med uteplatser och grillmöjligheter samt lekplats. I villan finns flera gemensamma utrymme för föreningens medlemmar att nyttja. Bland annat en övernattninglägenhet som medlemmar kan hyra åt gäster till en kostnad om 200 kr/natt. En gemensamhetslokal/festlokal med tillgång till kök som nås via avskild entré på ovansidan av huset via en trappa. Kostnad: 300 kr/kväll. I villans bottenvåning ligger den gemensamma tvättstugan och här finns också ett motionsrum med wc och dusch samt en bastu.

Föreningen har dessutom ett miljörum för hushållssopor, matavfall (biogas) samt förpackningar av plast, papper och metall.Vidare finns ett rum för grovsopor samt ett för tidningspapper.Dessutom finns ett soprum – C – för hushållssopor samt avfall av sanitär natur.
Parkering
Föreningen disponerar över sju stycken bilparkeringar utomhus. kan ej hyras och är ej avsedda för långtidsparkering. Dessutom upplåter föreningen garageplatser i varmgarage. En parkeringsplats i garaget ingår i angiven månadsavgift. Garaget når du enkelt genom hiss.
FÖRSÄKRING
Fullvärdesförsäkring finns via Brandkontoret. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.
Övrigt
Läs mer om föreningen på deras hemsida: www.brfharjedalen.se
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Föreningen har under åren följt en underhållsplan och nedan finns ett urval av genomförda renoveringar och löpande underhåll. Nuvarande styrelse ser över och håller på att arbeta fram en ny underhållsplan.
2022 Målning av fönster och balkongdörrar.
2021 Avloppsstammar spolas och filmas
2020 Omläggning, målning yttertak. Installation solcellsanläggning samt renovering av tvättstugor och byte avloppsrör källare.
2019 Byte låssystem
2018 Renovering hissar, målning av gemensamhetslokal
och byte samtliga brandvarnare
2016 Renovering garaget övre plan samt fortsatt renovering av garagets avloppsrör

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1981-1983
Uppvärmning
Fjärrvärme + solpaneler
Fönster
2+1 glas
Hiss
Ja

Ekonomi

utgångspris
5 495 000 kr
KOMMUNALSKATT
30,181%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
5 220 kr/år
Försäkring
1 658 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 878 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Energideklaration
Utförd 2018-10-14
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
162 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Torsvik är ett av Lidingös mest omtyckta och populära områden. Det är lätt att förstå. Centralt beläget, intill brofästet, så har du inte bara nära till Stockholms innerstad utan också Lidingö Centrum och Torsvikstorg där du hittar ett stort utbud av affärer, restauranger och annan närservice. Samtidigt har du naturen runt hörnet med härliga promenadstråk längs vattnet.

Torsvik har också en central plats I Lidingös historia ända från mitten av 1300-talet som en betydelsefull plats för gods- och persontransporter over Värtan till Stockholm. Idag är det till ytan en av Lidingös mindre stadsdelar med ca 4 000 invånare.

I dagsläget finns inga planerade byggnationer i området, enligt uppgift från Lidingö Kommun. Se lank.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig från Torsvik/Herserud. Flertalet bussar tar dig till Ropsten på bara två minuter. Här fortsätter du enkelt din resa med buss eller t-bana. Föredrar du att promenera eller cykla så tar du dig enkelt över till Ropsten eller runt Lidingö på någon av de anlagda cykel- och gångvägarna. Med bil tar det ca 10 minuter att ta sig till Stockholms innerstad och genom Norra Länken når du de stora motorlederna norr och söderut på bara 5 minuter.

Närservice

Vid Torsvikstorg hittar du Lidingö Galleria med flertalet restauranger och andra butiker. Här finns även en välsorterad mataffär, gym, apotek, kemtvätt och frisör samt den populära brödbutiken Gateau. En kortare promenad tar dig till Lidingö Centrum där du hittar ett större utbud av butiker caféer samt en mataffär, systembolag, bibliotek och flera delikatessbutiker.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.