Herserudsvägen 9D Torsvik/Herserud
Torsvik/Herserud

Herserudsvägen 9D

Centralt belägen 3:a med sjöglimt!

Kommande

Centralt belägen 3:a med sjöglimt!

Snart finns tillfälle att förvärva denna rymliga 3:a med öppen planlösning och sjöglimt. Centralt belägen ett stenkast från Lidingöbron med promenadavstånd till det mesta bor du bekvämt i ett hus med hiss och garage i huset. Lägenheten har genomgående renoverade ytskikt och härliga sällskapsytor i öppen planlösning. Två bra sovrum. Stort renoverat och stambytt badrum. Väl tilltagen klädkammare. Uteplats samt tillgång till föreningens lummiga trädgård. Garageplats ingår i månadsavgiften. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 85 kvm föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 1 av 5, hiss finns
  • Avgift: 5 054 kr inkl värme, VA, bredband och garageplats
  • Förening: Härjedalen
  • Område: Torsvik/Herserud, Lidingö

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Sara Danielsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Herserudsvägen 9D

  • Sjöglimt
  • Centralt och bekvämt läge
  • Öppen planlösning

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 054 kr, inkl värme, VA, bredband och garageplats
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
85 m² föreningens information
Våning
1 av 5, hiss finns
Andel i förening
1,3003 %
Andel av årsavgift
1,29238 %
Reparationsfond
788 kr
Allmänt om lägenheten
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Föreningen

Namn
Härjedalen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
79 lägenheter, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Nej
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Härjedalen förvärvade fastigheten 1981 och upplåter 79 bostadsrätter med följande lägenhetsstorlekar. 2 st 1 ROK, 17 st 2 ROK, 40 st 3 ROK, 20 st 4 ROK.
Information om månadsavgiften
inkl värme, VA, bredband och garageplats
FÖRENINGENS EKONOMI
Bostadsrättsförening med balanserad ekonomi. Har sedan 2020 ökat amorteringstakten. Nytt lån om 2 MSEK har tagits upp men föreningen har fortsatt en låg belåningsgrad. Avgiften höjdes med 5% 2020.
Tv och Bredband
Tv och bredband via Comhem.
Kabeltv ingår i avgiften.
Gemensamma utrymmen
På föreningens mark ingår en villa uppförd 1950 som omgjordes 1981. Villan omgärdas av lummig trädgårdsyta med uteplatser och grillmöjligheter samt lekplats. I villan finns flera gemensamma utrymme för föreningens medlemmar att nyttja. Bland annat en övernattninglägenhet som medlemmar kan hyra åt gäster till en kostnad om 200 kr/natt. En gemensamhetslokal/festlokal med tillgång till kök som nås via avskild entré på ovansidan av huset via en trappa. Kostnad: 300 kr/kväll. I villans bottenvåning ligger den gemensamma tvättstugan och här finns också ett motionsrum med wc och dusch samt en bastu.

Föreningen har dessutom ett miljörum för hushållssopor, matavfall (biogas) samt förpackningar av plast, papper och metall.Vidare finns ett rum för grovsopor samt ett för tidningspapper.Dessutom finns ett soprum – C – för hushållssopor samt avfall av sanitär natur.
Parkering
Föreningen disponerar över sju stycken bilparkeringar utomhus. kan ej hyras. Ej för långtidsparkering.
Garageplats ingår i avgiften, access till garaget via hiss.
FÖRSÄKRING
Fullvärdesförsäkring finns via Brandkontoret. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.
Övrigt
Mer info om föreningen finns på https://www.svenskbrf.se/harjedalen
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2004 till 2023. Underhållsplanen uppdaterades 2010. Nedan nämns några saker som föreningen utfört under åren.
2022 Målning av fönster och balkongdörrar.
2021 Avloppsstammar spolas och filmas
2020 Omläggning, målning yttertak. Installation solcellsanläggning samt renovering av tvättstugor och byte avloppsrör källare.
2019 Byte låssystem
2018 Renovering hissar, målning av gemensamhetslokal
och byte samtliga brandvarnare
2016 Renovering garaget övre plan samt fortsatt renovering av garagets avloppsrör

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
30,181%
Pantsatt
Ja

DRIFT

DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Energideklaration
Utförd 2018-10-14
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
162 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

Torsvik är ett av Lidingös mest omtyckta och populära områden. Det är lätt att förstå. Centralt beläget, intill brofästet, så har du inte bara nära till Stockholms innerstad utan också Lidingö Centrum och Torsvikstorg där du hittar ett stort utbud av affärer, restauranger och annan närservice. Samtidigt har du naturen runt hörnet med härliga promenadstråk längs vattnet.

Torsvik har också en central plats I Lidingös historia ända från mitten av 1300-talet som en betydelsefull plats för gods- och persontransporter over Värtan till Stockholm. Idag är det till ytan en av Lidingös mindre stadsdelar med ca 4 000 invånare.

I dagsläget finns inga planerade byggnationer i området, enligt uppgift från Lidingö Kommun. Se lank.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig från Torsvik. Flertalet bussar tar dig till Ropsten på bara två minuter. Här fortsätter du enkelt din resa med buss eller t-bana. Föredrar du att promenera eller cykla så tar du dig enkelt över till Ropsten eller runt Lidingö på någon av de anlagda cykel- och gångvägarna. Med bil tar det ca 10 minuter att ta sig till Stockholms innerstad och genom Norra Länken når du de stora motorlederna norr och söderut på bara 5 minuter.

Närservice

Vid Torsvikstorg hittar du Lidingö Galleria med flertalet restauranger och andra butiker. Här finns även en välsorterad mataffär, gym, apotek, kemtvätt och frisör samt den populära brödbutiken Gateau. En kortare promenad tar dig till Lidingö Centrum där du hittar ett större utbud av butiker caféer samt en mataffär, systembolag, bibliotek och flera delikatessbutiker.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.