Högsätravägen 21 Gångsätra
Gångsätra

Högsätravägen 21

Välplanerad stambytt 4:a.

Till salu

Välplanerad stambytt 4:a.

Välkommen till detta familjevänliga hem! Här bor man centralt på ön med närhet till kommunikationer, skolor/förskolor, mataffärer och den rogivande naturen alldeles inpå knuten. Här får man en stor 4:a med tre rymliga sovrum, stambytt helkaklat badrum samt separat gäst-wc. Nyrenoverat kök, generöst vardagsrum med utgång till helt insynsskyddad, inglasad balkong i västerläge.

Visa mer
Högsätravägen 21 Högsätravägen 21 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Pris: 3 800 000 kr
 • Boarea: 91.3 kvm säljarens information
 • Antal rum: 4 rum
 • Våning: 1 av 5, hiss finns
 • Avgift: 5 461 kr Inkl. Värme, Va samt obl. avgift för breband.
 • Förening: Brf Kantarellen 11
 • Byggnadsår: 1973-1975
 • Område: Gångsätra, Lidingö

3 800 000 kr

Visningar

2 Apr 14:00 - 14:30
Välkommen på söndagsvisning!
Ansvarig mäklare

Annika Hedman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare
Assisterande

Sara Danielsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Högsätravägen 21

 • Välplanerad
 • Utan insyn
 • Inglasad balkong
 • Nära kommunikationer

Hall

Välkommen in i rymlig hall varifrån man når alla lägenhetens rum vilket ger rymd.Här finns gott om plats för förvaring. Garderobsvägg med spegelförsedda skjutdörrar. Ljusa väggar och parkett på golvet. Badrum med intilliggande gäst-wc.

Kök

Hemtrevligt kök med plats för matgrupp vid fönstret. Nyrenoverat kök i med kyl/frys, Ugn och micro i högskåp, diskmaskin. Generösa arbetsbänkar i mörk laminat. Skåpluckor och lådor i mörkt trä.

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med utgång till den härliga balkongen. Plats för stora soffmöbler med plats för många. . Originalparkett i välhållet skick.

Balkong

Inglasad balkong i västerlägen vars väggar lätt skjuts åt sidan. Här kan man verkligen förlänga utesäsongen med infravärme och kvällssol. Fri utsikt över grönska. Plats för bord och stolar. På golvet grön filtmatta.

Sovrum

Tre bra rymliga sovrum utan insyn, som alla ligger belägna mot den fina lummiga gården. Ljusa tapeter i samtliga rum och på golven linoleum. Hel garderobsvägg i ett av rummen samt garderobsvägg med spegelförsedda skjutdörrar i ett. Gott om plats för sängar och övrigt möblemang.

Badrum

Rymligt stambytt, helkaklat badrum med vita stora kakelplattor och beige klinker med golvvärme på golvet. Tvättpelare, wc, handfat med överliggande badrumsskåp, badkar. Bredvid badrum finns separat gäst-wc.

Brf Kantarellen 11

Brf Kantarellen 11 förvärvade 2010 fastigheten av Lidingö Hem och är idag Lidingös största bostadsrättsförening. Föreningens fastighet består av ett antal flerbostadshus bestående av 631 lägenheter i olika storlekar om 1-5 rok. Föreningens byggnader omsluter en stor grön och lummig innergård med flertalet lekplatser. Innergården har nyligen genomgått en omfattande renovering. Här bor du centralt i ett av Lidingö Stad utpekat utvecklingsområde nära både grönområden, service och bra kommunikationer.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Annika Hedman

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Annika Hedman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Välkommen till detta familjevänliga hem! Här bor man centralt på ön med närhet till kommunikationer, skolor/förskolor, mataffärer och den rogivande naturen alldeles inpå knuten. Här får man en stor 4:a med tre rymliga sovrum, stambytt helkaklat badrum samt separat gäst-wc. Nyrenoverat kök, generöst vardagsrum med utgång till helt insynsskyddad, inglasad balkong i västerläge.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 461 kr, Inkl. Värme, Va samt obl. avgift för breband.
Antal rum
4 rum + Kök
Boarea
91.3 m² säljarens information
Våning
1 av 5, hiss finns
Andel av årsavgift
0,21941 %
Nettoskuldsättning
260 676 kr
Allmänt om lägenheten
Till lägenheten hör ett källarförråd som du enkelt når med hiss.

Föreningen

Namn
Brf Kantarellen 11
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
630 lägenheter varav 80 hyresrätter, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Delat ägande godkänns. Minsta ägarandel 5%.
Överlåtelseavgift
1 672 kr
Pantsättningsavgift
669 kr
Allmänt om föreningen
Brf Kantarellen 11 förvärvade 2010 fastigheten av Lidingö Hem och är idag Lidingös största bostadsrättsförening. Föreningens fastighet är bebyggd med ett antal flerbostadshus som inrymmer 630 lägenheter i olika storlekar om 1-5 rok. Kantarellen 11 är ett karaktäristiskt utformat flerbostadsområde från slutfasen av miljonprogramsepoken 1971-1975. Området har en tidstypisk arkitektur för tiden både avseende teknik och konstruktion som gestaltning och utformning. Det finns speciella värden i områdets landskapsanpassning samt husens bebyggelsemönster, volym, utformning och färgsättning som är typiska för tidsepoken. Lidingö stads bedömer att bebyggelsen inom Kantarellen 11 är särskilt kulturhistoriskt värdefull

Mellan byggnaderna ryms lummiga ytor och i mitten av området en större lekplats, bollplan , boulebana, pingisbord och ett fint skogsparti som erbjuder fina lekmöjligheter för barn och rekreation för vuxna. Området har bommar och det är endast ytterst begränsad trafik som får passera inom området.

I varje hus finns källarförråd, cykel- och barnvagnsförråd. På gården finns separata sophus med pappers-, wellpapp-, tomglassortering och sortering av matavfall. En stor gemensam tvättstuga hittar du på Högsätravägen 18 och Tolvan heter aktivitetslokalen vilken medlemmar hyra för 300 kr/tillfälle. Det finns också möjlighet att hyra en gästlägenhet belägen på Lillåkersvägen 6B till en kostnad om 350 kr/natt. Under stambytet är gästlägenheten och Tolvan inte öppna.

Föreningen har ett centralt elnätsavtal med Energi Försäljning Sverige. Varje lägenhet har en separat elmätare och föreningen tillämpar individuell elmätning. Kostnader för medlemmarnas elförbrukning är 2:10 SEK / kWh. Kostnaden debiteras månadsvis i samband med avgiftsfakturan.

Föreningen har en informativ hemsida och använder även Fastighetsägarnas app för kommunikation.

Högsätra är ett utvecklingsområde i Lidingö Stads planprogram. Föreningen äger mark och har för avsikt att stycka av och sälja kantområden i fastigheten för fastighetsbildning och ny bebyggelse. Prata med ansvarig mäklare eller besök föreningens eller Lidingö Stads hemsida för mer information.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningens belåningsgrad har ökat i takt med stora renoveringar. Avgiften höjdes med 20% per den 1 januari 2023. Planering fortlöper gällande försäljning av mark runtom området. Om beslut fattas att försäljning ska ske kommer det gagna föreningens ekonomi. Dessutom kvarstår ett större antal hyresrätter som är en tillgång i föreningens ekonomi.
Tv och Bredband
Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med ComHem/Tele2 för leverans av internet (1Gbps fiberanslutning), kabel-TV (18 kanaler) och IP-telefoni. Kostnaden för gruppanslutningen är 136 kr per månad exklusive samtalskostnader och är en obligatorisk avgift. Om man vill beställa tjänster utöver vad som ingår i det centrala avtalet kontaktar man ComHem/Tele2. Vid försäljning av bostadsrätt ska all utrustning från ComHem/Tele2 som tillhör lägenheten lämnas kvar.
Parkering
Föreningen tillhandahåller 408 parkeringsplatser utomhus och i garage. Det finns flera olika typer av parkering till olika kostnad. På föreningens hemsida hittar du uppdaterad information om kostnad för de olika platserna. Beslut har tidigare fattats att avgifterna årligen ska indexeras med 2%. För gäster finns parkeringsplatser för kortare tid där p-skiva gäller och för övriga med en mindre avgift. Intresseanmälan för parkering görs hos Fastighetsägarna. Kötid kan råda.
FÖRSÄKRING
Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring med Folksam, vilket innebär att du som enskild bostadsrättsinnehavare inte behöver betala bostadsrättstillägg vid tecknande av hemförsäkring.
Övrigt
Besök gärna föreningens hemsida www.brfkantarellen11.se för mer information.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Renoveringar har skett löpande enligt följande tidsordning:
2022: Stambyte, byte av hissar, renovering trappuppgångar slutförs
2021: Stambyte, byte av hissar och renovering trappuppgång
2020: Stambyte, byte hissar och renovering trappuppgång
2019: Stambyte samt byte radiatorsystem
2018: Fönsterbyte, isolering fogar i fasad, ombyggd innergård, lekpark m m, etablering solcellsanläggning
2017: Fönsterbyte och isolering fogar i fasad
2016: Nytt passersystem portar
2015-2016: Nya takfläktar
2014-2017: Ny utemiljö Lillåkersvägen 2-30
2014: Ny takbeläggning och isolering
2013-2017: LED belysning, nya armaturer, ny utebelysning
2012-2013: Renovering av garage P1, installation av bergvärme
2011: Installation individuella elmätare

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1973-1975
Uppvärmning
Fjärrvärme/Bergvärme
Fönster
3-glas (13)
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
3 800 000 kr
KOMMUNALSKATT
30,178%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
7 200 kr/år
Försäkring
4 800 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
12 000 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
6 personer
Energideklaration
Utförd 2019-12-24
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
93 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Gångsätra är centralt beläget på Lidingö och som boende har man viktig service i närheten, däribland förskola och skola, butiker, restaurang, vårdcentral och andra vårdinrättningar samt sportplaner och idrottshallar. Husen är byggda runt en delvis bevarad skogsdunge med en naturlig innergård med stor lekplats och bollplan. På våren blommar hägg och syren överallt.

Vatten finns på promenadavstånd, antingen till Kottlasjön, där man kan bada sommartid, eller längs Lilla Värtan, som har fina strandpromenader ända från Larsberg till Mölna på södra ön.

Gångsätra, som en gång ingick i Kottla gårds jordbruksägor, byggdes 1973-74, vilket tillsammans med andra flerfamiljsområden bidrog till att omvandla Lidingö från ren villastad till en kommun med blandade bostadsformer.

Kommunikation

Nedanför bostadsområdet ligger 206ans ändhållplats, där även tvärbussarna till Rudboda och Näset (203 och 233), närbuss och nattbuss passerar. Till Ropsten kommer man på 14 minuter med 206an eller med Lidingötåget på 8 minuter (båda går var tionde minut i rusningstid). Närmsta tågstation är Larsberg, dit det är cirka 500 meter. Tåget, som startar i Gåshaga, ska inom några år gå ända in till Sergels torg när banan förlängs.

Närservice

Ungefär 500 meter från bostadsområdet ligger Willys stora livsmedelshall, och inom kort öppnar ett stort Ica Kvantum i Larsberg. Alldeles intill området ligger Lidingö sjukhus med vårdcentral och annan vårdservice som apotek, laboratorium, röntgen och specialistmottagningar.
I närheten finns skolor för alla åldrar: Förskola på bilfritt gångavstånd liksom Lilla Högsätra, klass F-5, och Högsätra skola, klass 6-9.
Hersby gymnasium erbjuder många program och ligger på bekvämt cykelavstånd.

För den sportintresserade finns Dalénhallen och Danske Hall, där det finns möjlighet att utöva issporter som hockey och konståkning. Invid Gångsätra gymnasium ligger en sport- och simhall och 1,9 km bort finns Lidingö ridskola.

Parkering

Det finns 314 garageplatser som går att hyra för 295-380 kr/mån samt
72 parkeringsplatser utan eluttag som finns att hyra för 170 kr/mån. Med eluttag kostar det 250 kr/mån. Garageplatserna utan metallbur kostar 295 kr/mån och med metallbur
380 kr/mån.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.