Lojovägen 17 Rudboda
Rudboda

Lojovägen 17

Till salu

Vill du sätta din egen prägel och skapa en bostad utifrån dina önskemål och behov? Då kan denna lägenhet vara något för dig. Välplanerad 3:a (möjlig 4:a) med många möjligheter. Hall med gott om utrymme och direkt anslutning till väl tilltagen klädkammare. Härligt vardagsrum med stort fönsterparti. Kök med utrymme för matplats. Två bra sovrum. Stort externt förråd i direkt anslutning till lägenheten. Stambytt badrum med tvättmaskin. Balkong helt utan insyn med sol från morgon till kväll och uppsatt markis som skydd de allra soligaste dagarna. Flera alternativa planlösningar. Garageplats ingår i avgiften. Här bor du nära grönområden, bad, mataffär, bra barnomsorg och kommunikationer. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • utgångspris: 3 950 000 kr
  • Boarea: 78.3 kvm föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 1 av 2
  • Avgift: 4 881 kr inkl värme, VA, bredband och garageplats
  • Förening: Lojohöjden
  • Byggnadsår: 1973
  • Område: Rudboda, Lidingö
utgångspris

3 950 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Sara Danielsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Lojovägen 17

Hall

Visa mer

Vardagsrum

Visa mer

Kök

Visa mer

Sovrum

Visa mer

Balkong

Visa mer

Badrum

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 881 kr, inkl värme, VA, bredband och garageplats
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
78.3 m² föreningens information
Våning
1 av 2
Andel i förening
0,33974 %
Andel av årsavgift
0,33977 %
Allmänt om lägenheten
Till lägenheten hör ett förråd som ligger i direkt anslutning till lägenheten.

Föreningen

Namn
Lojohöjden
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
304 lägenheter, 2 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja!
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Föreningen har tidigare godkänt delat ägande, (minimum 30 %) till närstående som inte kommer bo i lägenheten.
Tas upp per specifikt fall.
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Brf Rudboda, numer Brf Lojohöjden, bildades 1971 och består av 304 stycken bostadsrätter samt två lokaler, den ena upplåts med bostadsrätt och den andra med hyresrätt. Här finns lägenheter i storlekarna 2-6 rok. Föreningens lokaler är uthyrda till en förskola.

Föreningen tillhandahåller flera gemensamma ytor. Bland annat kan föreningens medlemmar hyra en stor föreningslokal utrustad med pentry samt bord och stolar och porslin för ca 40 personer. Det finns också en stor gemensam tvättstuga belägen på Lojovägen 44. Utrustad med tvättmaskiner, torktumlare, kall- och varmmangel, torkskåp, extra torktumlare samt en extra stor tvättmaskin. Tvättstugan är tillgänglig alla dagar 06.00 - 23.00. Instruktioner för hur man bokar ett tvättpass finns bredvid bokningstavlan. Det går även att boka ett tvättpass från föreningens hemsida. I garagebyggnaden ligger föreningens verkstad som har viss maskinell utrustning och diverse verktyg. Verkstaden kan medlemmar nyttja genom att betala en engångsavgift om 200 kr och då kvittera ut en nyckel från fastighetsskötaren. Verkstad finns också på Lojovägen 44. Ligger i garagebyggnaden och vetter med fönster mot parkeringsplatsen. För den aktiva finns både tennisbana och boulebana. För mer information om föreningen finns mer information att ta del av på föreningens hemsida - lojohojden.se
Information om månadsavgiften
inkl värme, VA, bredband och garageplats
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen kommer under 2021 att erhålla en försäljningslikvid för en avstyckad och såld del av föreningens fastighet Lojo 1 enligt avtal med PEAB. Exakt likvid är inte helt klart men kommer att vara drygt 105 miljoner kr. Efter skatter, avgifter och kostnader i samband med försäljningen kommer nettotillskottet att vara drygt 75 miljoner kr. Av dessa kommer ca 40 miljoner att bekosta slutförandet av det pågående stambytet inkluderat renovering av yttre avloppsrör för spillvatten. Sannolikt kommer lån om drygt 13 miljoner att lösas i september 2021. För att långsiktigt planera föreningens ekonomi höjdes avgiften 2020 med 10% och 2022 höjs den ytterligare 3%.
Tv och Bredband
Föreningen har ett gruppavtal med Tele2 vilket innebär att du som medlem i föreningen har tillgång till Tele2s grundutbud av digitala kanaler kostnadsfritt samt tillgång till Play. Vill man ha ett utökat utbud får man ta kontakt med Tele2 för beställning, detta avtalas och betalas av bostadsrättsinnehavaren. För att kunna se det digitala utbudet krävs en digitalbox eller ett kort för din TV om den har en sådan ingång. Denna box eller kort, som klarar högupplöst TV, distribueras av Tele2.
Parkering
Till varje lägenhet hör en garageplats eller parkeringsplats. Nyrenoverade gallerboxar som ligger två och två men avskilda i mitten.
Gästparkeringar finns också. Avgiftsbelagda kvälls/nattetid, men kostnadsfria dagtid.
FÖRSÄKRING
Fullvärdesförsäkring via TryggHansa
Övrigt
Inglasning av balkonger är tillåtet. Föreningen har ett generellt bygglov men den enskilda medlemmen lämnar in en bygganmälan till kommunen INNAN inglasning sker. Kolfilterfläkt och Fläktkåpa utan egen motor, som kopplas direkt till ventilationen, ( huset har mekanisk frånluft) får användas.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2021-2030. År 2021-2022 planeras byte av takfläktar, relining av avloppsledningar, byte av radiatortermostater, 4 laddplatser för elbilar och att stambytet ska göras klart. Fram till 2025 målas 2-5 träfasader per år.
2020 - Solceller installerades på föreningens garagetak
2019 - Tilläggsisolering vind
2018 - Balkongpaneler utbytta
2017 - Garagerenovering
2015 - Ny utrustning i undercentral
2013 - Inköp av ny utrustning till den gemensamma tvättstugan, spolning av stammar, OVK genomförd

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1973
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Hiss
Nej

Ekonomi

utgångspris
3 950 000 kr
KOMMUNALSKATT
30,181%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
2 400 kr/år
Försäkring
1 900 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 300 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Kommentar
Lägenheten har delvis varit obebodd varför angivna driftskostnader kan vara lägre än normalt.
Energideklaration
Utförd

Omgivning

Allmänt om området

Rudboda är ett mycket populärt och barnvänligt område beläget på norra Lidingö mellan Kyrkviken och Askrikefjärden. Sitt namn har det fått efter Rudboda gård, en gammal bondgård. Här bor du granne med naturen och har nära till det mesta. Stora fina grönområden, härliga promenadstråk, badplatser, pulkabackar, lekplatser och småbåtshamn. Några kilometer bort hittar du Lidingövallen med både tennishall och möjligheter att åka skridskor och fortsätter du ytterligare någon kilometer når du Lidingö Centrum med ett 30-tal butiker. Alldeles intill området hittar du Rudboda torg och områdets mataffär.

Kommunikation

Från Rudboda tar du dig enkelt dit du vill med buss eller bil. Flertalet bussar (204, 212, 222, 233 och 293), med hållplats på promenadavstånd på Norra Kungsvägen. Restid till Ropsten ca 10 minuter med buss. Härifrån tar du dig enkelt vidare med buss eller tunnelbana. Med bil tar du dig enkelt från Rudboda, över Lidingöbron och vidare till Stockholm och de stora motorlederna.

Närservice

Alldeles intill området hittar du Rudboda Torg med en välsorterad mindre ICA-butik med postservice. I närområdet finns en omtyckt pizzeria samt några kilometer bort Elfviks gård som serverar en fantastisk brunch på helgerna. För den som vill vara aktiv så är möjligheterna många på Bosön, Lidingövallen eller i den vackra naturen. I området finns flertalet förskolor med olika inriktning samt skolor från förskoleklass upp till femte klass.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.