Såld lägenhet på Tavastgatan 8A i Stockholm
Stockholm

Tavastgatan 8A

Njut av utsikten över Mariabergets vackra bebyggelse och historiska kvarter!

Såld

Njut av utsikten över Mariabergets vackra bebyggelse och historiska kvarter!

På Mariaberget, i ett av Södermalms attraktivaste kvarter finns denna enastående bostad med en balkong som slår det mesta på fingrarna. Du kommer in i bostaden och möte av solens strålar som lyser in genom de höga pardörrarna ut till balkongen. Ute på den balkongen belönas du med utsikt över Södermalms vackraste bebyggelse, tinnar och torn och kullerstensgator som slingrar sig ner från Mariabergets kullar. Med dessa kulturhistoriska byggnader runt omkring dig är det enkelt att förstå varför man vill bo just här!

Inne i bostaden finner du många attribut från byggnadsåret som nu börjar närma sig 100 år. Här finner du bland annat en fint slipad fiskbensparkett, takros, spröjsade fönster och speglade innerdörrar. Väggar och tak är målade i vitt.

I allrummet finns bra med plats för bred säng, soffa och även matgrupp. I köket har du all maskinell utrustning du önskar; induktionshäll, diskmaskin, ugn, integrerad fläkt, kyl med frysfack. Mycket praktiskt på liten yta. Takhöjden har också nyttjats för god förvaring hela vägen upp till tak. Praktisk utformning finner du även i badrummet där du kan njuta av egen kombinerad tvätt/tork, en rymlig duschhörna omgärdad av vikväggar i glas och sist men inte minst gott om förvaring via kommod, spegelskåp samt väggskåp. Den inre hallens breda öppning mot allrummet och köket gör att bostaden känns luftig. Här finns plats för stora förvaringsenheter men ytan skulle också kunna nyttjas för tex. en arbetsplats. Hallens platsbyggda hatthylla med vackra ankarskrokar gör att du enkelt får bort ytterkläderna när du kommit in i bostaden.
Föreningens hus ligger i korsningen Tavastgatan och Bellmansgatan. Precis där Montelius väg börjar.
Huset är vackert och välhållet och en elegant portal välkomnar dig in till föreningens muromgärdade innergård. Här blir en fin plats att njuta vid någon av föreningens utemöbler omgärdad av trivsamma rabatter och träd. Inne i porten är trapphusen smyckade med vackra målningar marmorgolv och smidda räcken.
Föreningen är heller inte bara estetiskt tilltalande utan det är den även ekonomiskt. Föreningen består idag av 31 lägenheter var av 2st hyresrättslägenheter. Dessa utgår en stor dold tillgång för framtiden vid eventuell försäljning. Dem har även en kommersiell lokal vilket inbringar närmre 900 000kr per år. Föreningen har lån om ca 6,8mkr och 2,5mkr i kassa och fond. De stora renoveringarna har genomförts och för tillfället är inga större åtgärder planerade.

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för ytterligare information och visning!

Visa mer
Slutpris

3 950 000 kr

Ansvarig mäklare

Andreas Bratt

Reg. fastighetsmäklare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Allrum

Balkong

Kök

Hall

Badrum

Fastigheten

Övriga bilder

Planlösning

Planlösning