Babordsgatan 9 Hammarby Sjöstad
Hammarby Sjöstad

Babordsgatan 9

Till salu

Välkommen till en fantastisk lägenhet - mitt i hjärtat av Hammarby Sjöstad! Här är det nära till allt, med bland annat mysiga Lumaparken, Hammarby Sjö och ett stort restaurangutbud precis runt hörnet. Läget bidrar även till fantastiska kommunikationer och även den nya tunnelbanan kommer ha en uppgång i närområdet. I denna attraktiva del av Stockholm finner ni denna välplanerade 2:a, med genomgående stilren interiör och stor balkong. En bostad att trivas i!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 3 795 000 kr
  • Boarea: 42 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 2 av 4, hiss finns
  • Avgift: 2 731 kr inkl värme, VA, tv och bredband
  • Förening: Brf Knallen 1
  • Byggnadsår: 2002
  • Område: Hammarby Sjöstad, Stockholm
Utgångspris

3 795 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Filip Bodnar

Filip Bodnar

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Babordsgatan 9

Balkong

Underbar balkong med plats för mat- eller sittgrupp, vilket skapar fina möjligheter till sociala och trevliga sommarkvällar ute i värmen.

Visa mer

Vardagsrum

Välplanerat vardagsrum med plats för stor soffgrupp och andra möblemang. De generösa fönsterpartierna skapar fina ljusinflöden i hela lägenheten. Från vardagsrummet nås den stora balkongen med kvällssol.

Visa mer

Kök

Stort, ljust och öppet kök! Ytterst hemtrevligt kök i vitt med gott om skåp och bra arbetsytor.

Visa mer

Sovrum

Rymligt sovrum med härligt högt läge och fint ljusinsläpp. Här ryms dubbelsäng, sängbord och plats för förvaring.

Visa mer

Badrum

Stilrent badrum i kombination med goda ytor. Här finns badkar, WC, handfat, vägghängd spegel samt handdukstork (vattenburen). Det är förberett för tvätt- och torkmaskin.

Visa mer

Hall

Välkomnande hall med bra förvaringsmöjligheter.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Filip Bodnar

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Filip Bodnar

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 731 kr, inkl värme, VA, tv och bredband
Antal rum
2 rum + Kök
Boarea
42 m² föreningens information
Våning
2 av 4, hiss finns
Andel i förening
0,3501 %
Andel av årsavgift
0,3501 %
Allmänt om lägenheten
Till lägenheten hör ett förråd som nås med hissen.
Övrigt
- Kvällssol
- Högt upp i huset
- Centralt i Sjöstaden
- Låg månadsavgift

Föreningen

Namn
Brf Knallen 1
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
184 lägenheter varav 18 hyresrätter, 6 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Marken disponeras med tomträtt. Tomträttsavgälden låg fast till hösten 2021. Den förväntade höjningen kommer ske över fem år (från 21-26) och föreningen har arbetat sedan 2016 med att stärka ekonomin så att den klarar den kommande höjningen. Målet är att göra det utan avgiftshöjningar och med fortsatt hög amorteringstakt.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Populär förening med eftersökt läge invid Luma i Sjöstaden. I kvarteret finns 184 lägenheter, (varav osålda 18 hyreslägenheter, vilket innebär ett stort orealiserat kapital). Två lägenheter ställdes i ordning vinter 18/19 efter att tidigare varit tvättstugor.

I föreningen finns sju affärslokaler som ger bra intäkter. Det finns en cykelaffär, en säkerhetsbutik, ett Café och bageri, en optiker, en skoaffär, en restaurang och en mäklarfirma. Utöver detta hyrs det ut till två gruppboende. Totalt är det 2043 kvm uthyrd affärslokal och gruppboende.

Cykel – och barnvagnsrum finns i anslutning till flera portar. Möjlighet till långtidsförvaring av cykel finns i källaren. Flera av cykelrummen har möjlighet att hänga upp sina cyklar

Källarförråd med gallergrind finns.

Tvättstugor finns. Nya maskiner från 2018. Grovtvätt finns. Bokning via nätet.

Föreningen arbetar aktivt med ständiga miljöförbättringar som kan följas under fliken Miljöarbete i Knallen1.

För mer info se föreningens hemsida: www.knallen1.se
FÖRENINGENS EKONOMI
Oförändrad avgift sedan 2015. Föreningen arbetar aktivt med kostnader och intäktsförstärkningar för att så långt möjligt undvika avgiftshöjningar. Styrelsen beräknar budget utifrån 4%-ränta och amorterar mellanskillnaden. Detta innebär i nuläget en amortering på ca 2 miljoner årligen. Vid halvårsskiftet 2019 gjorde föreningen en extra amortering om 7 miljoner kronor och under 2020 amorterades ca 4,5 miljoner kronor.
Tv och Bredband
Från och med den 27/2 2019 har Knallen 1 ett avtal med Stockholms stadsnät vilket innebär att 1 Gb för såväl upp som nedladdning ingår i avgiften!
TV nås via fiberleverantören.
Parkering
Föreningen har 72% ägarandel i garage under fastigheten. Parkeringsplatser hyrs ut via (styrelsen@knallen1.se). Bilarna parkeras i gallerburar. 21 laddplatser för el-/hybridbilar av totalt 77 platser.

Det finns även närliggande garage i Luma som förvaltas av Aimo park. Boendeparkering på gatan.
FÖRSÄKRING
Tilläggsförsäkring för bostadsrätt måste var och en teckna själv som ett tillägg till sin hemförsäkring. (Detta till följd av förändringar hos försäkringsbolag).
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Stockholmshem med Peab som byggare. Dvs fastigheten är bygd för att vara hyresrätter. Vilket innebär en del fördelar i nuvarande underhåll och service.

Frånluftsvärmepumpar för värmeåtervinning installerades vintern 2017-2018. Efter översyn sänktes abonnemang av effekt med 283 Kw vilket motsvarar en årlig kostnadssänkning med ca en kvarts miljon kr. Minskad energiförbrukning till följd av värmepumparna sänker kostnaderna ytterligare med minst lika mycket.

OVK gjord för lägenheter 2017, för lokaler våren 2018

Stamspolning december 2016

Takfotsbyte för att hindra inblåsning av snö 2015.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2002
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
3 795 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

Allmänt om området

Hammarby Sjöstad ligger med ett enanstående läge vid Hammarby Sjö, kanalen och med närhet till både stan och naturen. Efter en kort promenad når du köpkvarteret i Sickla med alla butiker du kan tänkas behöva. Likaså Sickla sjö med badmöjligheter ligger endast en liten bit bort. Fina promenadstråk i området, närhet till Nacka reservatet, Björkhagens golfklubb, Hellasgården samt Hammarbybacken. Hammarby Sjöstad är fortfarande under utbyggnad men när stadsdelen är fullt utbyggt kommer det att finnas ca 11 500 lägenheter och ca 26 000 boende.

Kommunikation

Snabbaste sättet att ta sig till och från Hammarby Sjöstad är med Tvärbanan. Spårvagnen trafikerar sträckan Alvik - Sickla Udde med stop vid Liljeholmen och Gullmarsplan. Vid Årstaberg hittar Ni pendeltågsstation. Tvärbanan är under utbyggnad och inom kort förlängs sträckan till Solna. Busslinjer 71, 74 samt nattbuss 96 trafikerar Hammarby Sjöstad.

Båttrafiken med m/s Lotten är gratis och går mellan Hammarby Sjöstad - Henriksdal - Södermalm, oftast med 15 minuters trafik mellan 06:00 - 24:00. Se tidtabeller på www.hammarbysjostad.se.

Från och med maj - oktober trafikerar m/s Emelie sträckan Hammarby Sjöstad - Nybrokajen med stop vid Södermalm, Saltsjökvarn och Djurgården.

Närservice

Hammarby Sjöstad är en utav Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med närheten till sjö och natur. I området finns trevliga promenadstråk längs vattnet och Sjöstadsparterren.
Flertalet restauranger och butiker, träningsanläggningar bl a SATS , bibliotek, kyrka, barnomsorg samt skolor. Från årsskiftet öppnar Carnegie bryggeri en kort promenad bort, för med info se www.nyacarnegiebryggeriet.se
En 15 minuters promenad tar dig till Sickla Köpkvarter med 100-talet butiker, restauranger, biograf, SATS, Willys, Dieselverkstaden m.m.

Vägbeskrivning

Tvärbana till Luma. Buss 71 till Sickla Udde eller 74 till Luma. Buss 71 går från Slussen alla dagar och från Norrmalmstorg i kvällsrusningen på vardagar. Buss 74 går från Mariatorget via Skanstull. På nattetid går buss 96. För mer info se www.sl.se.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.