Sickla Kanalgata 89, 1tr Hammarby Sjöstad
Hammarby Sjöstad

Sickla Kanalgata 89, 1tr

BUDGIVNING PÅGÅR

Mycket trevlig gaveltrea med en riktigt stor balkong i påkostat JM hus med allt man kan önska, det finns övernattningslägenhet/ festlokal, bastu och garage! Huset är beläget vid sköna Hammarby Ekbacke och har genomgående mycket hög standard.

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • Acceptpris: 6 395 000 kr
  • Boarea: 82 kvm föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 2 av 5, hiss finns
  • Avgift: 4 953 kr inkl värme, VA, kabel-TV
  • Förening: Brf Hammarby Ekbacke
  • Byggnadsår: 2002
  • Område: Hammarby Sjöstad, Stockholm
Högsta BUD

6 400 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

2 Okt 13:30 - 14:00
Välkomna på visning!
Ansvarig mäklare
Johan Nurk

Johan Nurk

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Sickla Kanalgata 89, 1tr

I ett av Sjöstadens första och tongivande fastigheter finns denna mycket trevliga gaveltrea i tre väderstreck. Lägenheten har en terrassliknande balkong! Lägenheten disponerar halva våningsplanet och med de stora fönsterpartierna släpps ett fantastiskt ljus in hela dagen. Stort källarförråd och garage (fn. kö) nås praktiskt från hissen. Mycket välskött förening med aktivt hållbarhetsarbete. JM hus med allt man kan önska, det finns övernattningslägenhet/ festlokal, bastu och garage! Föreningens hus ligger lugnt belägen med närhet till Hammarbybacken, som nu har alpin verksamhet både sommar och vinter.

Vardagsrum

Trevligt vardagsrum med mycket stora fönsterpartier med plats för trevlig matplats med utgång till en terrassliknande balkong med härlig sol hela dagen. Vardagsrummet har ingång till det mindre sovrummet och har även ingång till en mindre klädkammare med bra förvaring.

Visa mer

Balkong 1

Den härliga balkongen nås från vardagsrummet och ligger i söderläge med vy bort mot Sickla kanal. Balkongen är väl tilltagen och här finns gott om plats för matgrupp med vy över föreningens trevliga innergård. Balkongen har trätrall och ett skyddat läge vilket ger en ombonad känsla.

Visa mer

Kök

Kök från Marbodal med köksluckor i vitt och i björk. Bänkskivor i björk med snygg gröngrå mosaik. Köket har gashäll, inbyggnadsugn (varmluftsugn), mikrovågsugn, inbyggd diskmaskin samt 2 st kyl och frys 60/40. Maskinell utrustning från Electrolux, varav kyl och frys i rostfritt. Köket öppnar mot ett matrum som idag med fördel används som ett trevligt allrum.

Visa mer

Sovrum 1

Ingång från vardagsrummet och kan med fördel även användas som ett bibliotek/arbetsrum med ett trevligt hörnfönster.

Visa mer

Sovrum 2

Masterbedrrom har plats för dubbelsäng och sängbord. I den trevliga alkoven finns en stor inbyggd garderob och utgång till den härliga balkongen mot lummiga Ekbacken. Rummets placering ger känsla att det är en privat del av lägenheten.

Visa mer

Badrum

Badrummet nås enkelt från hallen och har snygg duschvägg i glas. Tvättmaskin och torktumlare under en praktisk arbetsbänk med dubbel förvaringsskåp i björk. Vägghängd WC och stor spegel. Vitt kakel på väggarna med en blå fondvägg. Ljust klinker på golvet med vattenburen komfortvärme.

Visa mer

Balkong 2

Balkongen vetter mot Ekbacken och man kommer verkligen naturen nära. Balkongen är väl tilltagen och här finns gott om plats för sittgrupp. Perfekt plats för morgonkaffet!

Visa mer

Hall

Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter samt bra förvaring i garderober. Hallen har ingång till sovrummet, köket och badrummet.

Visa mer

Övrigt

Lägenheten har överljus i dörrar och genomgående ljus lönnparkett. Det finns uttag för TV och bredband i alla rum. Djupa fönsternischer med platsbyggda kalkstensskivor. Lägenheten är påkostad med skräddarsydda träpersienner i alla fönster från exklusiva Kungspersienner. Till lägenheten hör även ett källarförråd.
Sammantaget är 82 kvm en perfekt yta för den som vill ha ytor och en generös känsla, dessutom belägen i en av Sjöstadens attraktivare föreningar.
I föreningen finns övernattningslägenhet/ festlokal, bastu och garage! Huset har uppmärksammats och bla nominerats till Sveriges Arkitekters bostadspris 2003. Föreningen installerar bergvärme i fastigheten och projektet är klart under hösten 2022.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Johan Nurk

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Johan Nurk

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 953 kr, inkl värme, VA, kabel-TV
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
82 m² föreningens information
Våning
2 av 5, hiss finns
Andel i förening
1,624 %
Övrigt
- Stor terrassliknande balkong
- Mysigt gårdshus
- Förening med bastu och övernattningslägenhet

Föreningen

Namn
Brf Hammarby Ekbacke
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
60 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja, föreningen äger marken.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Populär bostadsrättsförening med bra faciliteter och bra läge mellan Sickla kanal och Ekbacken. Föreningens tre bostadshus är belägna på Sickla Kanalgata 85-93 vid den fina Ekbacken. Fastigheten består av 60 lägenheter i storlekarna 1,5 - 5 rum. Föreningen har eget garage i huset, gästlägenhet, bastu, hobbyrum och en stor och grönskande gård.

Till lägenheterna tillhör ett källarförråd. Det finns även barnvagnsförråd/cykelförråd.

Trevlig gård med sittbänkar och sällskapsytor som ligger i anslutning till Ekbacken.

I föreningens fastighet finns gemensam tvättstuga och bastu i 89:an, cykelrum i markplan samt gemensamhetslokal/övernattningsrum i 85:an.

Fastigheten är fullvärdeförsäkrad. Försäkringen har omfattat ett kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar.

Energideklarationen visar att byggnaderna har en energiförbrukning på 138 kWh per kvm och år; enligt senaste info från styrelsen har det skett en ”omviktning” och energianvändningen skulle därmed vara nere på 102 kWh per kvm och år. Brf Hammarby Ekbacke deltar i klimatomställningen i Hammarby Sjöstad och kommer under det närmaste året att investera i energieffektivisering, fossilfri bergvärme och solenergi och därmed sänka kostnaderna för energianvändning.

För mer info se föreningens hemsida: www.hammarbyekbacke.se
FÖRENINGENS EKONOMI
Välskött förening med stabil och god ekonomi.
Tv och Bredband
Kabel-TV från ComHem (basutbud ingår i avgiften). Bredband från Bredbandsson 1G/Bit (ingår i avgiften).
Parkering
I fastigheten finns garage med laddmöjligheter tillgängligt för föreningens medlemmar, kostnad 1400 kr, plats med el-stolpe 1620 kr. Föreningen har även tillgång till ett antal gatuplatser (kö). I Hammarby Sjöstad tillämpas sedvanlig boendeparkering vilken kostar 1100 kr/månad. För mer information se www.stockholm.se/parkering.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2002
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
Hiss
Ja

Ekonomi

Acceptpris
6 395 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
4 800 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 300 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Energideklaration
Utförd 2018-06-01

Allmänt om området

Hammarby Sjöstad ligger med ett enanstående läge vid Hammarby Sjö, kanalen och med närhet till både stan och naturen. Efter en kort promenad når du köpkvarteret i Sickla med alla butiker du kan tänkas behöva. Likaså Sickla sjö med badmöjligheter ligger endast en liten bit bort. Fina promenadstråk i området, närhet till Nacka reservatet, Björkhagens golfklubb, Hellasgården samt Hammarbybacken. Hammarby Sjöstad är fortfarande under utbyggnad men när stadsdelen är fullt utbyggt kommer det att finnas ca 11 500 lägenheter och ca 26 000 boende.

Kommunikation

Snabbaste sättet att ta sig till och från Hammarby Sjöstad är med Tvärbanan. Spårvagnen trafikerar sträckan Alvik - Sickla Udde med stop vid Liljeholmen och Gullmarsplan. Vid Årstaberg hittar Ni pendeltågsstation. Tvärbanan är under utbyggnad och inom kort förlängs sträckan till Solna. Busslinjer 71, 74 samt nattbuss 96 trafikerar Hammarby Sjöstad.

Båttrafiken med m/s Lotten är gratis och går mellan Hammarby Sjöstad - Henriksdal - Södermalm, oftast med 15 minuters trafik mellan 06:00 - 24:00. Se tidtabeller på www.hammarbysjostad.se.

Från och med maj - oktober trafikerar m/s Emelie sträckan Hammarby Sjöstad - Nybrokajen med stop vid Södermalm, Saltsjökvarn och Djurgården.

Närservice

Hammarby Sjöstad är en utav Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med närheten till sjö och natur. I området finns trevliga promenadstråk längs vattnet och Sjöstadsparterren.
Flertalet restauranger och butiker, träningsanläggningar bl a SATS , bibliotek, kyrka, barnomsorg samt skolor. Från årsskiftet öppnar Carnegie bryggeri en kort promenad bort, för med info se www.nyacarnegiebryggeriet.se
En 15 minuters promenad tar dig till Sickla Köpkvarter med 100-talet butiker, restauranger, biograf, SATS, Willys, Dieselverkstaden m.m.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.