Vendelsövägen 20H Trollbäcken
Trollbäcken

Vendelsövägen 20H

Stor familjevilla i trivsamma Trollbäcken!

Kommande

Stor familjevilla i trivsamma Trollbäcken!

Förhandsvisning på gång, kontakta mäklaren för information!
Varmt välkommen hem till Vendelsövägen 20H som ligger på en lugn återvändsgata.
Majestätisk mexitegelvilla med sina 264m² i tre våningar, tre badrum och stort garage (118m² biyta). Villan ligger i centrala Trollbäcken ett stenkast från kommunikationer och Trollbäckens centrum. Genomgående är alla ytskikt renoverade 2020/2021 och man har samtidigt lagt nya golv på entréplan samt övre våningsplanet. Alla tre badrum är renoverade 2020/2021.
Husets mittpunkt, vardagsrummet har fönster i tre väderstreck med gott om ljusinsläpp samt gott om plats för den större middagsbjudningen. Köket är även detta stilrent renoverat i grått med kvalitativa vitvaror från b.la. Siemens.

Villan ligger i det familjära villaområdet Trollbäcken där omgivningen består av handel, underbar natur och närhet till vatten. Alléplan som är Trollbäckens centrum finns vår bobutik på SMH, matbutiker (Hemköp och ICA Nära), florist (Camillas blommor), café, småbutiker, flertalet restauranger, vårdcentral och apotek. Man når även populära Norrby handelsträdgård med ett supermysigt café en kort promenad bort. Ned mot vattnet ligger den legendariska "Lampaffären" eller El-Tjänst som den heter samt köttboden och Bageriet Café.
Tyresö Centrum ligger ca 4 km bort och erbjuder ett större serviceutbud med flertalet butiker, restauranger, matbutiker, systembolag, biograf, vårdcentral samt mycket mer.

Populära skolor som Kumla skola (åk F-9), Sofiebergsskolan (åk F-3), Fornuddens skola (åk F-9) och flertalet förskolor finns i området, (För mer info: https://www.tyreso.se/). För barn och ungdomar finns Trollbäckens IP med ishall (Fontanahallen) och friidrottsbana. Familjefavoriten Fornuddsparken ligger inom gångavstånd med tillhörande stor lekplats, bollplan och utegym. Intill Fornuddsparken ligger sjön Drevviken som erbjuder fina badplatser under sommarmånaderna och plogad skridskobana under dom kallare vintermånaderna. I kommunen finns även Ishallar, simhall, tennishall/badminton hall (Rackethallen), paddelhall, ridskola, golf, sportfiske med mera.

På det stora hela ett mycket rymligt och flexibelt boende en kort resa från innerstan!
Varmt välkomna hem!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 7 195 000 kr
  • Antal rum: 8 rum
  • Boarea: 146 kvm + 118 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1974, Ombyggnadsår 1975
  • Område: Trollbäcken, Tyresö
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Kumla 97:1
Utgångspris

7 195 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Jessica Severinsson

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande

Daniel Sjödin

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Vendelsövägen 20H

Vardagsrum/matplats

Stort öppet vardagsrum med braskamin. De stora ytorna gör det naturligt att ha både matplats men även soffa. Flertalet fönster ger rummet härligt ljusinsläpp i tre väderstreck. Här finns även en altandörr till uteplatsen vid sidan av huset. Ekparkett på golvet samt vitmålade väggar.

Visa mer

Vardagsrum

En naturlig del i vardagsrummet för soffan som är intill matplatsen.

Visa mer

Trädgård/tomt

Stor trädgård med gott om plats för planteringar och lekytor. Här kan man njuta av solen från tidig morgon till sen kväll. Tomten består av gräsmatta, planteringar, buskar, syrenhäck med mera.

Visa mer

Kök

Stilrent renoverat kök i grått med vit bänkskiva och svarta handtag och samma ton på kran och detaljer (IKEA 2021). Integrerad kyl och frys, inbyggnadsmikro, inbyggnadsugn, induktionshäll, spisfläkt samt integrerad diskmaskin. Ekparkett på golvet samt målade väggar.

Visa mer

Sovrum 1

Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng men även skrivbord samt förvaring i garderober. Ekparkett på golvet samt målade väggar.

Visa mer

Tvättstuga

Tvättstuga med tvättmaskin samt torktumlare. Här finns förvaring i skåp under bänkskiva samt hyllplan på väggen. Här finns ett fönster samt en balkongdörr ut till sidan av huset. Klinker på golvet samt målade väggar.

Visa mer

Badrum entréplan

Helkaklat badrum med wc, kommod, spegel, handdukstork, golvvärme, dusch bakom vikbara duschväggar. Intill duschen finns ett fönster som ger trevligt ljusinsläpp. Grått klinker på golvet samt vitt kakel på väggarna.

Visa mer

Entré

Luftig hall med plats för avhängning vid hatthylla. Spaljén till trappen släpper igenom gott med ljus från fönstren i vardagsrummet på övre våningen. Här sitter ena luft/luft pumpen. Ekparkett på golvet samt målade väggar.

Visa mer

Allrum

Upp för trappan når man husets andra allrum där man enkelt får plats med den större soffan. Här finns två stora fönster som släpper in härligt med ljus till såväl allrummet som ner för trappan till entréplanet. Ekparkett på golvet samt målade väggar.

Visa mer

Sovrum 2

Rymligt sovrum med egen balkong samt klädkammare. Här får man plats med en dubbelsäng samt sängbord men även ett skrivbord om så önskas. Från balkongen kan njuta av solen från eftermiddagen till kvällen. Ekparkett på golvet samt målade väggar.

Visa mer

Balkong

Bred balkong med plats för loungemöbler eller bord och stolar. Här kan man avnjuta solen från eftermiddag till sen kväll. Här finns luckan för taket och vinden

Visa mer

Badrum övre plan

Badrum med wc, kommod, spegelskåp med belysning, dusch och golvvärme. Här finns ett takfönster. Grått klinker på golvet och vitt kakel på väggarna.

Visa mer

Sovrum 3

Sovrum som idag nyttjas det som ett stort rum med ett draperi i taket som skiljevägg. Här kan man enkelt dela upp till två mindre rum genom att sätta upp en vägg och sätta in en dörr till. Bra garderob bakom skjutdörrar i spegelglas. Ekparkett på golvet samt målade väggar.

Visa mer

Gillestuga

Allrum på nedre plan som idag nyttjas till allrum och arbetsplats i en stor öppen yta. Man kan enkelt sätta upp en vägg för att få ett sovrum till, gör man detta så har man gott om yta kvar och man förlorar inte allrummet. Här sitter den andra luft/luft pumpen. Laminat på golvet samt målade väggar.

Visa mer

Sovrum 4

Sovrum med gott om plats för den större sängen och även skrivbord samt garderober. Laminat på golvet samt målade väggar.

Visa mer

Badrum nedre plan

Lyxigt badrum med badkar, kommod, spegel, handdukstork, golvvärme samt bastu. Badrummet har ett fönster med härligt ljusinsläpp och spotlights i taket.

Visa mer

Gym

Intill badrummet med bastun ligger ett rum som idag nyttjas som gym. Spegelvägg, matta på golvet och målade väggar. Här finns också ett litet fönster.

Visa mer

Närområdet

I Trollbäcken och Tyresö finns det gott om platser att utforska och njuta av, här är bilder på några av dem så som Tyresö Golfbana, Tyresö Slott, Tyresö och Trollbäckens centrum med mera.

Visa mer

Fastigheten

Villan från utsidan med dess härliga grönskande trädgård.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Kumla 97:1
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
8 rum, varav 4 - 5 sovrum
Boarea
146 m² + 118 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
826 kvm
Bilplats
Garage med dubbeldörr samt asfalterad uppfart med plats för två bilar.
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Luft/luft 2 st, Direktverkande el
BYGGNADSÅR
1974, Ombyggnadsår 1975 
Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Fasad
Mexitegel, Trä
Fönster
2-glas
Tak
Betongpannor med underliggande board
Stomme
Trä, lättbetong i garage
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta på mark
Grundmur
Leca, Lättbetong
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Mekanisk frånluft
RENOVERINGAR MM.
Följande uppgifter och information är från tidigare ägare:
2021 - Taket är från byggår, men rengjort och behandlat.
- Garagetaket är renoverat/ombyggt med ny takpapp samt taksarg.
- Undersida entrétak är nymålat samt enstaka spåntbrädor är utbytta.
- Allt invändiga ytskikt är renoverat. (undantag för golven på nedre våningsplanet är ca 20 år)
- Samtliga tre badrum är renoverade. Våtrumsintyg finns för säkervatten och Bkr utan angivna
avvikelser utfärdat av entreprenör.
- El-systemet renoverades av behörig elektriker.
2019 - Sotning genomfördes. (Brandskyddstillsyn 2015)
Övriga byggnader
För mer info se bifogat besiktningsprotokoll.

Ekonomi

Utgångspris
7 195 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,841%
TAXERINGSVÄRDE
4 451 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 401 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
6 608 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
27 500 kr/år
VA
6 962 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
1 200 kr/år
Renhållning
2 026 kr/år
Försäkring
9 000 kr/år
Kommentar
Driftskostnaden är baserad på två vuxna men växelvis boende barn. Samfälligheten ingår sand och visst underhåll av vägen 300kr/kvartal. Försäkring är "villa mellan".
DRIFTKOSTNAD TOTAL
46 688 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Nätbolag
Vattenfall
Elleverantör
Vattenfall
Elförbrukning
20 000 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2021-05-19
Energiprestanda primärenergital
91 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
50 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
D

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Tyresö Kumla GA:8 ändamål: Vägar, Samfällighet: Tyresö Kumla S:7
Förmån: Officialservitut Väg, 01-TYE-2547.3
Planbestämmelser
Byggnadsplan

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.