Ligustervägen 40 Södra Hedvigslund
Södra Hedvigslund

Ligustervägen 40

Friköpt gavelradhus i två plan med naturlekparken runt knuten!

Såld

Friköpt gavelradhus i två plan med naturlekparken runt knuten!

Varmt välkommen till Ligustervägen 40 och detta välplanerade, charmiga radhus i familjära Södra Hedvigslund.
Entréplanet bjuder på stora fönsterpartier, gavelfönster och en takhöjd på 2,6 m som ger hela planet en härlig känsla av ljus och rymd. Huset erbjuder en välkomnande hall med en rejäl tvättstuga i anslutning, ett stort vardagsrum med utgång till uteplatsen, ett modernt Vedumkök i grön/grått utförande och fullt utrustat med maskiner från Siemens av hög kvalité samt ett badrum med dusch.
På övre våningsplanet finns tre bra sovrum, en klädkammare samt ett stort badrum med både badkar och dusch. På vinden finns det möjlighet att inreda till ytterligare en våning. (flera hus i området har redan gjort detta för att skapa ytterligare yta med sina 29 m² biyta. Morgonsolen fångar man på husets framsida för att sedan följa den resten av dagen runt huset och avsluta med kvällssolen på altanen på husets baksida.
Genomgående ekparkett på golven och ljusa målade väggar. Det är nuvarande ägare som är första och enda ägare av huset.

Suveränt beläget i området där barnen kan springa ut och leka på både framsidan och baksidan eller till naturlekparken där tomten angränsar eller runt hörnet eller ned till Hedvigslundsparken ett stenkast bort. Parkering för två bilar finns, en i direkt anslutning till huset och den andra på den gemensamma parkeringen i länga nära huset.

Lokalt i området Södra Hedvigslund är torget en naturlig samlingsplats för food trucks och på torsdagar kan du handla färskt bröd när Sthlm Bread truck finns på torget. Med naturlekparken ligger runt hörnet som är den närmaste parken. Bara en kort bit till ned för kullen från naturlekparken så finner ni Hedvigslundsparken med både konstgräsplan, basketplan, skateboardramp, gungor, klätterställningar och gräsytor. Här håller scouterna sin årliga Maj-brasa. Även en väldigt populär pulkabacke ligger i anslutning till parken vid berget och skogen.

I populära Älta bor du mitt emellan storstaden och skärgården. Bara en kort cykeltur bort finner ni en stor aktivitetspark, Nova parken. Här finns möjligheter till allt från fotbollsspel, basket, handboll till att låta barnen leka bland gungor, klättring och balansgång i de olika lekparkerna. Även flertalet grillplatser med tak och sittplatser.
Älta är ett väldigt aktivt område med närheten till såväl stadens brus som till naturens lugn. En liten cykeltur eller promenad bort ligger Erstaviks naturreservat med möjlighet till fina promenad- och cykelvägar, sjöar för bad eller fiske, skidåkning, svamp- och bärplockning. Bostaden ligger med närhet till flertalet förskolor och skolor bland annat Sigfridsborgsskolan (F-6) och intill den ligger förskolan Ältadalen, Stavsborgsskolan (F-9), Dibber F-4 (tidigare Inspira) samt Älta skola (F-6). Det finns även dagföräldrar i närområdet (man kan läsa mer på www.nacka.se).
Älta centrum ligger inom gång och cykelavstånd där det finns livsmedelsaffär, blomsterhandel, restauranger, café, gym, vårdcentral och apotek. Älta centrum kommer att under de närmaste åren att byggas om och byggas ut. I Älta finns också flera olika idrottsanläggningar så som ishall, tennishall, inomhushall (Stavsborgsskolan/tältet), fotbollsplaner och utegym. Det är cykelavstånd till fina Erstaviksbadet (Östersjön), Strålsjön, Skrubbabadet, Sandasjön, Flatenbadet, Källan och Hellasgården. Vid Flatenbadet finns det badbryggor, hopptorn, minigolf, padelbanor samt glasskiosk. Hellasgårdens friluftsanläggning erbjuder bland annat restaurang, kafé, bollplaner, minigolf, bastu, badplatser och både promenadstråk och motionsslingor. Både vid Skrubbabadet och Älta Gård brukar det ordnas med midsommarfirande.

Här finns också väldigt bra kommunikationer, bland annat bussförbindelser mot Gullmarsplan (814/816), Nacka Sjukhus (821) och Tyresö centrum (816). En kort promenad bort till Ekstubben så kan du även åka buss 401 & 801 till Slussen via Sickla, buss 840 går till Nacka strand såväl som buss 821. Sickla köpkvarter, Nacka Forum, Tyresö Centrum och Farsta Centrum är fyra stora köpcentrum som ligger inom kortare bilavstånd från Älta. Närmste mataffär är Willys Tyresö, Lidl Tyresö, Ica Nära i Älta centrum eller Coop Älta gård.

Varmt välkomna hem!

Visa mer
Slutpris

7 650 000 kr

Ansvarig mäklare
Jessica Severinsson

Jessica Severinsson

Reg. fastighetsmäklare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.