Lobeliavägen 3, ACCEPTERAT PRIS! Älta - Södra Hedvigslund
Älta - Södra Hedvigslund

Lobeliavägen 3, ACCEPTERAT PRIS!

Gavel tvåa möjlig trea med stor balkong och radhuskänsla!

BUDGIVNING PÅGÅR

Gavel tvåa möjlig trea med stor balkong och radhuskänsla!

Accepterat pris! Kontakta mäklaren vid intresse.
Välkommen till Lobeliavägen 3 och denna härliga tvåa som kan bli trea med stilrena materialval i populära Södra Hedvigslund.
Här bor man i stillheten och lugnet av området men ändå väldigt nära stadens puls. Via bra kommunikationer intill bostaden når du vackra Stockholm på ca 15-20 minuter med bil på 8-10 minuter.
Bostaden andas kvalitet med allt från hotellkänsla i trapphuset till sitt gråa integrerade kök, enstavig vitlaserad ekparkett på golvet samt ton i ton färgade innerdörrar samt lister vilket ger en sober helhetskänsla.
Bostaden ligger i entréplan med en stor balkong om ca 15m² i sydöstlig riktning där man kan avnjuta solen från morgonen till sen eftermiddag. Till lägenheten hör ett förråd som ligger i källaren.

Älta är ett väldigt aktivt område med närheten till såväl stadens brus som till naturens lugn. En liten cykeltur eller promenad bort ligger Erstaviks naturreservat med möjlighet till fina promenad- och cykelvägar, sjöar för bad eller fiske, skidåkning, svamp- och bärplockning.

Här finns också väldigt bra kommunikationer, bland annat bussförbindelser mot Gullmarsplan (814 & 816), Nacka Sjukhus (821) och Tyresö centrum (816). En kort promenad bort till Ekstubben så kan du även åka buss 401 till Slussen via Sickla. Sickla köpkvarter, Nacka Forum samt Tyresö Centrum och Farsta Centrum är fyra stora köpcentrum som ligger inom kortare bilavstånd från Älta. Närmste mataffär är Willys Tyresö, Lidl Tyresö eller Ica Nära i Älta centrum.

Varmt välkommen hem!
Kontakta mäklaren vid intresse.

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 2 795 000 kr
  • Boarea: 61 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 1 av 3, hiss finns
  • Avgift: 3 867 kr + 20kr/mån för bostadsrättstillägg.
  • Förening: BRF Livia
  • Byggnadsår: 2016/2017
  • Område: Älta - Södra Hedvigslund, Nacka

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Jessica Severinsson

Jessica Severinsson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Lobeliavägen 3, ACCEPTERAT PRIS!

Balkong

Balkongerna i entréplan är de största och kan enkelt möbleras på många olika sätt, bord och stolar eller en större loungegrupp och varför inte även en hammock? Här ligger en altan som är platsbyggd samt enkelt att montera ned vintertid.
På balkongen är solen med från tidig morgon till sen eftermiddagen. Här kan man njuta av många soltimmar!

Visa mer

Vardagsrum

Stor öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt matplats. Här kan man enkelt bygga ett rum utan att förlora för mycket yta. Gråmålade väggar samt enstavig ekparkett på golvet.

Visa mer

Matplatsdel i vardagsrum

Intill köket finns en naturlig plats för matbord och stolar. Man kan även sätta upp en vägg för att få ytterligare ett sovrum/arbetsrum. Gråmålade väggar samt enstavig ekparkett på golvet.

Visa mer

Kök

Kök från Vedum i grått med integrerad fyl/frys samt diskmaskin. Inbyggnadsugn i rostfritt samt induktionshäll. Gråmålade väggar samt enstavig ekparkett på golvet.

Visa mer

Sovrum

Generöst sovrum med gott om plats för en större säng men även skrivbord. Bakom skjutdörr finns en inredd klädkammare. Här finns även två garderober. Gråmålade väggar samt enstavig ekparkett på golvet.

Visa mer

Klädkammare

I sovrummet finns en klädkammare i vinkel bakom skjutdörrar i spegelglas.

Visa mer

Badrum

Helkaklat badrum med dusch, handfat, handdukstork, wc samt förvaring i skåp ovan bänkskiva. Tvättmaskin samt torktumlare från Electrolux. ljusgrå/beige kakel på väggarna samt en mörkare grå på golvet samt i duschen.

Visa mer

Hall

Rymlig hall med avhängning vid hatthylla samt tre garderober. Här finns ytterligare utrymme att ha en arbetsplats eller bygga till förvaring i garderob. Gråmålade väggar samt enstavig ekparkett på golvet.

Visa mer

Närområdet

Visa mer

Föreningens fastighet

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 867 kr, + 20kr/mån för bostadsrättstillägg.
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
61 m² föreningens information
Våning
1 av 3, hiss finns
Andel i förening
1,79521 %

Föreningen

Namn
BRF Livia
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
68 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Välkommen till Brf Livia. Föreningen består av 68 lägenheter fördelade i två flerfamiljshus som ligger i det nybyggda området Södra Hedvigslund. Lägenheterna och husen går i vacker skandinavisk design med entréer som pryds med fina inslag av trä och stora glaspartier. Trappuppgångarna har en dämpad, harmonisk och lugn känsla med fina detaljer så som de varma tonerna nummer skyltarna i koppar. Hotellkänslan är påtaglig med dessa detaljer såväl som med den ljuddämpande textilmattan i husets korridorer. Postboxar finns vid entrén och tidningsfack vid varje lägenhet. Till varje lägenhet hör ett förråd. Föreningen har ett stort cykelförråd där det även finns en arbetsbänk för att göra iordning cykeln. Parkering finns att hyra intill husen. Goda kommunikationer finns runt knuten för de som pendlar. Föreningens hus har FX system och värms upp av bergvärme.

I omnejden finns flertalet natursköna platser att besöka I Älta finns dels Hedvigslundsparken med dess damm och kanal som gör sig perfekt för dem som dyrkar solen och på cykelavstånd finns även flertalet sjöar såväl som populära Hellasgården och dess friluftsreservat. Blickar vi söderut så nås Tyresös rika friluftsliv på ett par minuters bilfärd. Både Älta C och Tyresö C och dess goda utbud av service och butiker nås enkelt på ett par minuter med bilen. För den som önskar en shoppingdag ligger Sickla köpkvarter och Nacka Forum bara en kvart bort. Området är rikt på grundskolor och förskolor och den närmaste ligger i området.
Information om månadsavgiften
+ 20kr/mån för bostadsrättstillägg.
Tv och Bredband
Det är öppen fiber indraget i föreningen till båda byggnaderna. Den boende är fri att välja leverantör av bredband. I varje lägenhet finns en gateway-router som tillhör föreningen. Föreningen har ett gruppavtal med Telia. Det innebär att det finns ett TV-grundutbud som ingår i avgiften och TV-box i varje lägenhet. Även TV-boxen tillhör föreningen.
Gemensamma utrymmen
I båda byggnaderna finns det cykelrum i källaren. Här finns det även utrymme att fixa med cykeln. Det finns en utgång från källaren så man inte behöver ta cykeln via trapphuset varje gång man ska in och ut vilket är smidigt.
Parkering
Föreningen har 44 parkeringsplatser uppdelade framför de båda flerfamiljshusen. Till parkeringarna är det separat kö.
FÖRSÄKRING
Föreningen har full försäkring på båda byggnaderna men även tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för varje lägenhet som ingår i avgiften.
Övrigt
Ett förråd hör till lägenheten.

För mer info om föreningen: http:/brflivia.se
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2022 - Just nu bygger man ut parkeringen vid Lovisedalsvägen 172 med ytterligare p-platser och även flertalet laddplatser. Detta ska vara klart under juni månad.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2016/2017
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
2 795 000 kr
KOMMUNALSKATT
30,321%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
4 200 kr/år
Försäkring
1 320 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 520 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Nätbolag
Nacka Energi
Elleverantör
Nacka energi
Energideklaration
Utförd 2020-09-01
Energiklass
C

Allmänt om området

Lokalt i området Södra Hedvigslund är torget en naturlig samlingsplats för food trucks och på torsdagar kan du handla färskt bröd när Sthlm Bread truck finns på torget. Med access rakt framför huset finns den fantastiska naturlekparken som är den närmaste parken. Bara en kort bit till ned för kullen från naturlekparken så finner ni Hedvigslundsparken med både konstgräsplan, basketplan, skateboardramp, gungor, klätterställningar och gräsytor. Här håller scouterna sin årliga Maj-brasa. Även en väldigt populär pulkabacke ligger i anslutning till parken vid berget och skogen.
I populära Älta bor du mitt emellan storstaden och skärgården. Bara en kort cykeltur bort finner ni en stor aktivitetspark, Nova parken. Här finns möjligheter till allt från fotbollsspel, basket, handboll till att låta barnen leka bland gungor, klättring och balansgång i de olika lekparkerna. Även flertalet grillplatser med tak och sittplatser.
Älta är ett väldigt aktivt område med närheten till såväl stadens brus som till naturens lugn. En liten cykeltur eller promenad bort ligger Erstaviks naturreservat med möjlighet till fina promenad- och cykelvägar, sjöar för bad eller fiske, skidåkning, svamp- och bärplockning. Bostaden ligger med närhet till flertalet förskolor och skolor bland annat Sigfridsborgsskolan (F-6) och intill ligger förskolan Ältadalen, Stavsborgsskolan (F-9), Dibber F-4 (tidigare Inspira) samt Älta skola (F-6). Det finns även dagföräldrar i närområdet (man kan läsa mer på www.nacka.se).
Älta centrum ligger inom gång och cykelavstånd där det finns livsmedelsaffär, blomsterhandel, restauranger, café, gym, vårdcentral och apotek. I Älta finns också flera olika idrottsanläggningar så som ishall, tennishall, inomhushall (Stavsborgsskolan), fotbollsplaner och utegym. Det är cykelavstånd till fina Erstaviksbadet (Östersjön), Strålsjön, Skrubbabadet, Sandasjön, Flatenbadet, Källan och Hellasgården. Vid Flatenbadet finns det badbryggor, hopptorn, minigolf, padelbanor samt glasskiosk. Hellasgårdens friluftsanläggning erbjuder bland annat restaurang, kafé, bollplaner, minigolf, bastu, badplatser och både promenadstråk och motionsslingor. Både vid Skrubbabadet och Älta Gård brukar det ordnas med midsommarfirande.

Här finns också väldigt bra kommunikationer, bland annat bussförbindelser mot Gullmarsplan (814 & 816), Nacka Sjukhus (821) och Tyresö centrum (816). En kort promenad bort till Ekstubben så kan du även åka buss 401 till Slussen via Sickla. Sickla köpkvarter, Nacka Forum samt Tyresö Centrum och Farsta Centrum är fyra stora köpcentrum som ligger inom kortare bilavstånd från Älta. Närmste mataffär är Willys Tyresö, Lidl Tyresö eller Ica Nära i Älta centrum.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.