Lovisedalsvägen 172 ÄLTA
ÄLTA

Lovisedalsvägen 172

Gavelfyra med stor balkong i populärt område!

Kommande

Gavelfyra med stor balkong i populärt område!

Accepterat pris, kontakta mäklaren vid intresse!
Välkommen till Lovisedalsvägen 172 och denna härliga gavel fyra stor balkong i vinkel med stilrena materialval!
Bostaden andas kvalitet med sina genomgående gråmålade väggar, enstavig vitlaserad ekparkett på golvet samt ton i ton färgade innerdörrar och lister. Köket är i ljusgrå ton med integrerad kyl, frys samt diskmaskin som ger en sober helhetskänsla. Balkongen i vinkel gör att man fångar morgon solen i ena delen och kvällssolen den andra delen.

Här bor du i ett familjärt område med mycket grönska och friluftsområden ett kostare bilfärd från stadens puls. Bostadshuset är placerat i hjärtat av Södra Hedvigslund, ett nybyggt område med flerfamiljshus, radhus, parhus, kedjehus, och villor. På torget utanför porten ligget torget med busshållplats samt samlingpunkten där det kommer diverse food-trucks regelbundet.

Varmt välkommen hem!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 88 kvm föreningens information
  • Antal rum: 4 rum
  • Våning: 1 av 3, hiss finns
  • Avgift: 4 711 kr inkl bostadsrättstillägg
  • Förening: BRF Livia
  • Byggnadsår: 2016/2017
  • Område: ÄLTA, Nacka

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Jessica Severinsson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Lovisedalsvägen 172

Vardagsrum

Den sociala planlösningen mellan kök och vardagsrum vilket gör att man enkelt kan duka upp ett långbord men att man även rymmer en större soffmöbel. Här är även balkongdörren ut till den fantastiska balkongen med många timmars sol från tidig morgon tills den går ned bakom hustaken på kvällen.
Enstavig vitlaserad ekparkett på golvet samt ljusgrått på väggarna.

Visa mer

Balkong

Balkong i vinkel (ca 29 kvm) morgonsol på ena delen och där man kommer ut från vardagsrummet fångar du kvällssolen. Här ligger en grå matta som ger en ombonad känsla, under ligger stenplattor.

Visa mer

Kök

Kök från Vedum i en stilren ljusgrå färg med vitvaror från Electrolux. Både ugn samt mikro är i rostfritt utförande. Spishällen är en induktionshäll. Integrerade fullstor kyl, frys samt diskmaskin. Enstavig vitlaserad ekparkett på golvet samt ljusgrått på väggarna.

Visa mer

Sovrum 1

Generöst sovrum med gott om plats för den större sängen, sängbord men även skrivbord. Gott om förvaring i garderober där man har en. Enstavig vitlaserad ekparkett på golvet samt ljusgrått på väggarna. Här ligger idag en heltäckningsmatta i grått ovan på ekparketten.

Visa mer

Sovrum 2

Sovrum med plats för säng skrivbord och mindre garderob. Här finns en dubbeldörr som gör att man kan nyttja de två rummet som ett, eller enkelt dela av genom att ha dörren stängd och skynket fördraget. Enstavig vitlaserad ekparkett på golvet samt vitt på väggarna.

Visa mer

Sovrum 3

Sovrum med plats för säng skrivbord och mindre garderob. Här finns en dubbeldörr som gör att man kan nyttja de två rummet som ett, eller enkelt dela av genom att ha dörren stängd och skynket fördraget. Enstavig vitlaserad ekparkett på golvet samt vitt på väggarna.

Visa mer

Hall

I hallen finns en garderob och avhängning vid två skenor i industristil. Enstavig vitlaserad ekparkett på golvet samt målade väggar.

Visa mer

Badrum

Helkaklat badrum med grått på golvet samt ena väggen och vitt kakel på väggarna. Här finns tvättmaskin och torktumlare med bänkskiva över samt två skåp på väggen. Duschväg i glas med en stilren svart ram. Duschen är i samma matta svarta färg. Handdukstork, handfat samt spegel ovanför med belysning.

Visa mer

Gäst wc

Delvis kaklad gäst wc. Grå sten på golvet samt väggen bakom wc stol. Handfat med spegel ovan.

Visa mer

Närområdet

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 711 kr, inkl bostadsrättstillägg
Antal rum
4 rum + kök
Boarea
88 m² föreningens information
Våning
1 av 3, hiss finns
Andel i förening
2,17781 %

Föreningen

Namn
BRF Livia
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
68 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Välkommen till Brf Livia. Föreningen består av 68 lägenheter fördelade i två flerfamiljshus som ligger i det nybyggda området Södra Hedvigslund. Lägenheterna och husen går i vacker skandinavisk design med entréer som pryds med fina inslag av trä och stora glaspartier. Trappuppgångarna har en dämpad, harmonisk och lugn känsla med fina detaljer så som de varma tonerna nummer skyltarna i koppar. Hotellkänslan är påtaglig med dessa detaljer såväl som med den ljuddämpande textilmattan i husets korridorer. Postboxar finns vid entrén och tidningsfack vid varje lägenhet. Till varje lägenhet hör ett förråd. Föreningen har ett stort cykelförråd där det även finns en arbetsbänk för att göra iordning cykeln. Parkering finns att hyra intill husen. Goda kommunikationer finns runt knuten för de som pendlar. Föreningens hus har FX system och värms upp av bergvärme.

I omnejden finns flertalet natursköna platser att besöka I Älta finns dels Hedvigslundsparken med dess damm och kanal som gör sig perfekt för dem som dyrkar solen och på cykelavstånd finns även flertalet sjöar såväl som populära Hellasgården och dess friluftsreservat. Blickar vi söderut så nås Tyresös rika friluftsliv på ett par minuters bilfärd. Både Älta C och Tyresö C och dess goda utbud av service och butiker nås enkelt på ett par minuter med bilen. För den som önskar en shoppingdag ligger Sickla köpkvarter och Nacka Forum bara en kvart bort. Området är rikt på grundskolor och förskolor och den närmaste ligger i området.
Information om månadsavgiften
inkl bostadsrättstillägg
Tv och Bredband
Det är öppen fiber indraget i föreningen till båda byggnaderna. Den boende är fri att välja leverantör av bredband. I varje lägenhet finns en gateway-router som tillhör föreningen. Föreningen har ett gruppavtal med Telia. Det innebär att det finns ett TV-grundutbud som ingår i avgiften och TV-box i varje lägenhet. Även TV-boxen tillhör föreningen.
Gemensamma utrymmen
I båda byggnaderna finns det cykelrum i källaren. Här finns det även utrymme att fixa med cykeln. Det finns en utgång från källaren så man inte behöver ta cykeln via trapphuset varje gång man ska in och ut vilket är smidigt.
Parkering
Föreningen har 44 parkeringsplatser uppdelade framför de båda flerfamiljshusen. Till parkeringarna är det separat kö.
FÖRSÄKRING
Föreningen har full försäkring på båda byggnaderna men även tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för varje lägenhet som ingår i avgiften.
Övrigt
Ett förråd hör till lägenheten.

För mer info om föreningen: http:/brflivia.se
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2022 - Just nu bygger man ut parkeringen vid Lovisedalsvägen 172 med ytterligare p-platser och även flertalet laddplatser. Detta ska vara klart under juni månad.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2016/2017
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
30,321%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
4 200 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 000 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Nätbolag
Nacka Energi
Energideklaration
Utförd 2020-09-01
Energiklass
C

Allmänt om området

Lokalt i området Södra Hedvigslund är torget en naturlig samlingsplats för food trucks och på torsdagar kan du handla färskt bröd när Sthlm Bread truck finns på torget. Med access rakt framför huset finns den fantastiska naturlekparken som är den närmaste parken. Bara en kort bit till ned för kullen från naturlekparken så finner ni Hedvigslundsparken med både konstgräsplan, basketplan, skateboardramp, gungor, klätterställningar och gräsytor. Här håller scouterna sin årliga Maj-brasa. Även en väldigt populär pulkabacke ligger i anslutning till parken vid berget och skogen.
I populära Älta bor du mitt emellan storstaden och skärgården. Bara en kort cykeltur bort finner ni en stor aktivitetspark, Nova parken. Här finns möjligheter till allt från fotbollsspel, basket, handboll till att låta barnen leka bland gungor, klättring och balansgång i de olika lekparkerna. Även flertalet grillplatser med tak och sittplatser.
Älta är ett väldigt aktivt område med närheten till såväl stadens brus som till naturens lugn. En liten cykeltur eller promenad bort ligger Erstaviks naturreservat med möjlighet till fina promenad- och cykelvägar, sjöar för bad eller fiske, skidåkning, svamp- och bärplockning. Bostaden ligger med närhet till flertalet förskolor och skolor bland annat Sigfridsborgsskolan (F-6) och intill ligger förskolan Ältadalen, Stavsborgsskolan (F-9), Dibber F-4 (tidigare Inspira) samt Älta skola (F-6). Det finns även dagföräldrar i närområdet (man kan läsa mer på www.nacka.se).
Älta centrum ligger inom gång och cykelavstånd där det finns livsmedelsaffär, blomsterhandel, restauranger, café, gym, vårdcentral och apotek. I Älta finns också flera olika idrottsanläggningar så som ishall, tennishall, inomhushall (Stavsborgsskolan), fotbollsplaner och utegym. Det är cykelavstånd till fina Erstaviksbadet (Östersjön), Strålsjön, Skrubbabadet, Sandasjön, Flatenbadet, Källan och Hellasgården. Vid Flatenbadet finns det badbryggor, hopptorn, minigolf, padelbanor samt glasskiosk. Hellasgårdens friluftsanläggning erbjuder bland annat restaurang, kafé, bollplaner, minigolf, bastu, badplatser och både promenadstråk och motionsslingor. Både vid Skrubbabadet och Älta Gård brukar det ordnas med midsommarfirande.

Här finns också väldigt bra kommunikationer, bland annat bussförbindelser mot Gullmarsplan (814 & 816), Nacka Sjukhus (821) och Tyresö centrum (816). En kort promenad bort till Ekstubben så kan du även åka buss 401 till Slussen via Sickla. Sickla köpkvarter, Nacka Forum samt Tyresö Centrum och Farsta Centrum är fyra stora köpcentrum som ligger inom kortare bilavstånd från Älta. Närmste mataffär är Willys Tyresö, Lidl Tyresö eller Ica Nära i Älta centrum.

Parkering

Parkering med p-skiva finns längst med gatorna runt om i området.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.