Sickla kanalgata 11 Hammarby Sjöstad
Hammarby Sjöstad

Sickla kanalgata 11

Lyxigt boende takterrass.

Kommande

Lyxigt boende takterrass.

Högst upp med hänförande utsikt finner ni denna exklusiva 2:a med penthouse-känsla. Lägenheten är genomgående och ger en ljus och luftig känsla med stora fönsterpartier delvis från golv till tak. Solig takterrass om ca 16 kvm. Bör upplevas!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 48 kvm föreningens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 5 av 5, hiss finns
 • Avgift: 3 477 kr inkl värme, VA
 • Förening: Brf Sjöstadsudden
 • Byggnadsår: 2003
 • Område: Hammarby Sjöstad, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Daniel Åberg

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Sickla kanalgata 11

Lyxigt boende med öppen planlösning och fönster från golv till tak. Detta tillsammans med genomgående ljus interiör skapar en otroligt luftig känsla i bostaden. Solig takterrass. Genomgående ljust plankgolv. Centralt och lugnt läge i Hammarby sjöstad, närhet till matbutik, restauranger och ett stenkast till Södermalm med dess puls.

 • Terrass om 16 kvm
 • Sol hela dagen och kvällen
 • Penthouse
 • Lyxigt boende

Allmänt

Välkomna till denna exklusiva två med penthouse-känsla högst upp i huset med egen terrass. Som är lägenhetens riktiga pärla på hela 16 kvm och som nås direkt från vardagsrummet. Den har ett fantastiskt läge med strålande sol hela eftermiddagen och kvällen! Terrassen har gott om plats för både matgrupp samt solstolar. Härlig vy ned mot Sickla Kanal på ena sidan och Sjöstadsviken på andra sidan! Terrassen har ett skönt skyddat läge med mycket himmel.

Här finner ni en öppen och flexibel planlösning samt vackert , genomgående ljust plankgolv. Nära till grönområde, Hammarby sjö och goda kommunikationer.

Visa mer

Vardagsrum

Härligt rum med vitbetsat golv, vilket ger karaktär och förstärker ljusflödenas skiftningar via de stora fönsterpartierna. Här ryms både soffgrupp, matsalsmöbler och annat möblemang. Rummet har en öppen planlösning med köket vilket möjliggör långbord för stora sällskap vid behov. Ett Insynsskyddat läge.

Visa mer

Kök

Specialritat grafitgrått kök från Ballingslöv med släta luckor och täcksidor. Här finns inbyggd vinkyl, kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, fri hängd fläkt från Fjäråskupan samt infälld ho i bänkskiva av bardiglio nuvolato marmor. Köket ligger funktionellt beläget i lägenheten! Köksön är en naturlig avgränsning av marmor som tål passionerad matlagning och ett rejält handlag. Ett kök som har allt och lite till.

Visa mer

Takterrass

Takerrass om ca 16 kvm med sol från lunch till kväll! Terrassen har utsikt både mot Sickla sjö och Sickla kanal. Sittande på terrassen har du även insynsskyddad frihetskänsla med underbar himmelskontakt. Terrassen rymmer flera sittgrupper, grill och solstolar. Det finns även eldriven markis.

Visa mer

Sovrum

Härligt sovrum med stora fönsterpartier mot innergården. Här ryms både dubbelsäng, sängbord och annat möblemang. Gott om förvaring längs med väggen.

Visa mer

Badrum

Badrum med vitkaklade väggar och vitt klinkergolv. I badrummet finns duschvägg, vägghängd WC, snyggt designat badrumsskåp samt tvättmaskin och torktumlare. Rektangulärt fönster för fint ljus och vädring.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 477 kr, inkl värme, VA
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
48 m² föreningens information
Våning
5 av 5, hiss finns
Andel i förening
0,612 %
Andel av årsavgift
0,6261 %
Övrigt
-Terrass om 16 kvm
-Sol hela dagen och kvällen
-Penthouse
-Lyxigt boende

Föreningen

Namn
Brf Sjöstadsudden
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
126 lägenheter varav 3 hyresrätter, 8 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Fastigheten Viken 1 är upplåten med tomträtt.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Välskött förening med mysigt och centralt läge på Sickla Udde. Brf Sjöstadsudden består av 126 st bostadslägenheter och 8 st kommersiella lokaler belägna på adresserna Sickla Kanalgata 3-11 och Lugnets Allé 61-71. Av föreningens bostäder upplåts 3 med hyresrätt, vilket är att se som en dold tillgång.

Föreningen har en välskött och prisbelönt innergård med vattenspel. Odlingslotter finns att hyra, kö kan förekomma. I föreningen finns även grovtvättstuga och cykelrum.

Bostadsrättsinnehavaren innehar även ett källarförråd.

För mer info se gärna föreningens hemsida: www.sjostadsudden.se
Information om månadsavgiften
inkl värme, VA
Tv och Bredband
Kabel-TV finns via Comhem och bredband kan väljas via Open Net, avgift tillkommer.
Parkering
Föreningen har ett garage med 48 parkeringsplatser samt 7 platser på gatan. Garageplats (laddplatser för el-bil, tillägg på ca 250kr) och P-plats på gatan upplåts genom ett kösystem. I dagsläget kostar en garageplats 1500 kr/mån och en P-plats på gatan 1100 kr/mån. I garaget finns även MC-platsen för 300 kr/mån.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Fasaden mot Lugnets Allé har renoverats och fräschats upp under 2018.

Föreningen har borrat för bergvärme och återaktiverat fastighetens solfångare för bättre och betydligt billigare energiförsörjning på sikt.
Föreningen har installerat frånluftsvärmeåtervinning.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2003
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
3 600 kr/år
Försäkring
1 200 kr/år
Övrigt
4 200 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
9 000 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Energideklaration
Utförd 2009-08-28

Allmänt om området

Hammarby Sjöstad ligger med ett enanstående läge vid Hammarby Sjö, kanalen och med närhet till både stan och naturen. Efter en kort promenad når du köpkvarteret i Sickla med alla butiker du kan tänkas behöva. Likaså Sickla sjö med badmöjligheter ligger endast en liten bit bort. Fina promenadstråk i området, närhet till Nacka reservatet, Björkhagens golfklubb, Hellasgården samt Hammarbybacken. Hammarby Sjöstad är fortfarande under utbyggnad men när stadsdelen är fullt utbyggt kommer det att finnas ca 11 500 lägenheter och ca 26 000 boende.

Kommunikation

Snabbaste sättet att ta sig till och från Hammarby Sjöstad är med Tvärbanan. Spårvagnen trafikerar sträckan Alvik - Sickla Udde med stop vid Liljeholmen och Gullmarsplan. Vid Årstaberg hittar Ni pendeltågsstation. Tvärbanan är under utbyggnad och inom kort förlängs sträckan till Solna. Busslinjer 71, 74 samt nattbuss 96 trafikerar Hammarby Sjöstad.

Båttrafiken med m/s Lotten är gratis och går mellan Hammarby Sjöstad - Henriksdal - Södermalm, oftast med 15 minuters trafik mellan 06:00 - 24:00. Se tidtabeller på www.hammarbysjostad.se.

Från och med maj - oktober trafikerar m/s Emelie sträckan Hammarby Sjöstad - Nybrokajen med stop vid Södermalm, Saltsjökvarn och Djurgården.

Närservice

Hammarby Sjöstad är en utav Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med närheten till sjö och natur. I området finns trevliga promenadstråk längs vattnet och Sjöstadsparterren.
Flertalet restauranger och butiker, träningsanläggningar bl a SATS , bibliotek, kyrka, barnomsorg samt skolor. Från årsskiftet öppnar Carnegie bryggeri en kort promenad bort, för med info se www.nyacarnegiebryggeriet.se
En 15 minuters promenad tar dig till Sickla Köpkvarter med 100-talet butiker, restauranger, biograf, SATS, Willys, Dieselverkstaden m.m.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.