Mjölnarvägen 24 Kvarnholmen
Kvarnholmen

Mjölnarvägen 24

Trea möjlig fyra på eftertraktade Mjölnarvägen 24 med balkong!

Kommande

Trea möjlig fyra på eftertraktade Mjölnarvägen 24 med balkong!

Välkommen till Mjölnarvägen 24 på våning 8 där du finner denna underbara trea om hela 117m². Lägenheten ligger på kajen i förening med god ekonomi. På baksidan av fastigheten har man direkt access till Kvarnholmen och dess faciliteter såsom mataffär, restauranger, apotek och vårdcentral.
I bostaden finns ett stort kök, öppna sociala ytor, generösa rum samt kvalitativa tillval. Från balkongen, som i den här fastigheten är ganska ovanligt, kan man avnjuta många timmar kikandes ut mot inloppet och Kungliga Djurgården.

Du kommer hem till en stilren lägenhet som andas kvalitet med breda svarvade lister, massiva innerdörrar, spröjsade fönster, enstavigt trägolv, samt smakfulla tillval såsom bänkskiva i sten i köket och vitvaror från Siemens. Vardagsrummets stora och öppna ytor ger rum, för både matplats till det stora sällskapet, soffgrupp samt en mysig lek- eller läshörna intill balkongen. Här kan du enkelt duka upp långbord till det stora sällskapet. Det finns två rymliga sovrum, det större har en walk-in closet intill och det mindre har en platsbyggd garderob bakom skjutdörrar samt en fransk balkong. Har man behov av fler sovrum, kan sovrum 1 delas av till två mindre rum där båda rummen får fönster. Genom att bygga upp en vägg i vardagsrummet blir lägenheten en femma. Potentialen är stor och det är bara fantasin som sätter gränser.

Till bostaden hör ett externt förråd på samma våning som bostaden. Garaget når man enkelt via hissen till entréplan.
I föreningen finns eget gym, bastu, övernattningslägenhet samt en föreningslokal för kalas eller andra bjudningar. Föreningens lokal ligger högst upp i fastighetens torn och har fönster i alla väderstreck med en häpnadsväckande milsvid utsikt. Ett stenkast bort, längst med kajen finns en mysig yogastudio där man kan utföra yoga med inloppet som utsikt. Båtklubben Hästholmens Båtsällskap ligger ca 600 meter från lägenheten. Här finns över 70 båtplatser, till vilka boende på Kvarnholmen har företräde.

Välkommen till ditt nya hem!

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

 • Boarea: 117.5 kvm föreningens information
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 8 av 10, hiss finns
 • Avgift: 5 711 kr inkl TV och bredband. El & Varmvatten debiteras separat och tillkommer på månadsavin.
 • Förening: Riksbyggen Brf Silo III
 • Byggnadsår: 2014
 • Område: Kvarnholmen, Nacka

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Jessica Severinsson

Jessica Severinsson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Mjölnarvägen 24

 • Balkong
 • Walk-in-closet
 • Generösa ytor
 • 3:a möjlig 5:a

Bostaden kan byggas om och skapa flertalet ytterligare sovrum.

Balkong

Balkong som ligger i mellanrummet mellan de två fastigheterna Mjölnarvägen 24 och Mjölnarvägen 18-22. Mellan husväggarna ser man inloppet och Djurgården. Här får man plats med en mindre balkongmöbel eller bord samt stolar.

Visa mer

Vardagsrum

Vardagsrumsdelen av bostaden kan man enkelt dela av för att få till ett extra sovrum. Vardagsrummet nyttjas idag till soffhörna med TV, loungedel, samt lekhörna. Man kan även nyttja dessa ytor till matplats och läshörna. Från vardagsrummet går man ut på den mysiga balkongen. Här ligger enstavig ekparkett på golvet och väggarna är vitmålade.

Visa mer

Kök

Ett majestätiskt kök med en platsbyggd stor köksö med både förvaring och gott om plats för det större sällskapet till bords. Köket är i svart utförande med stenskiva i granit. Stänkskydd ovan bänkskiva i marmor. Fullstor kyl och frys , inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro samt diskmaskin. Samtliga vitvaror är från Siemens i rostfritt utförande. Här ligger enstavig ekparkett på golvet och väggarna är vitmålade och en fondvägg är målad i behaglig grön nyans.

Visa mer

Sovrum 1

Intill walk-in-closet och vardagsrummet finner vi sovrum 1, med gott om utrymme för den större sängen, plats för arbetshörna men även förvaring om så önskas. Här ligger enstavig ekparkett på golvet och väggarna är målade in en harmonisk färg.

Visa mer

Sovrum 2

Sovrum som ligger i anslutning till köket. Här finns plats för en större säng, skrivbord men även gott om plats för ytterligare förvaring i den platsbyggda garderoben med skjutdörrar. Här finns det plats att bygga till en gäst-WC (självklart efter godkännande föreningen). Här ligger enstavig ekparkett på golvet och väggarna är målade i en beige ton.

Visa mer

Hall

I den välkomnande hallen finns gott om förvaring bakom dubbla skjutdörrar samt plats för avhängning och barnvagn om behovet finns. Klinker på golvet och stilren tapet på väggarna.

Visa mer

Föreningens fina utrymmen

I denna välskötta förening har man gemensamhetsutrymmen såsom lokal för bjudningar samt gym och bastu för medlemmar att nyttja. I gemensamhetslokalen blickar man ut över Stockholms inlopp och in mot Stockholms stad samt ut över Kungliga Djurgården.

Visa mer

Föreningens terrass

I föreningen har man en terrass som man når via våningsplan 8. Här får man som medlem vara så mycket man själv önskar.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jessica Severinsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Jessica Severinsson

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 711 kr, inkl TV och bredband. El & Varmvatten debiteras separat och tillkommer på månadsavin.
Antal rum
3 rum + kök
Boarea
117.5 m² föreningens information
Våning
8 av 10, hiss finns
Andel i förening
2,81581 %
Andel av årsavgift
2,81605 %

Föreningen

Namn
Riksbyggen Brf Silo III
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
41 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja, föreningen äger marken.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Brf Silo III belägen på Kvarnholmen, består av 41 lägenheter. Huset byggdes 1912 och ritades av arkitekten J B Jensen. Huset har ett trapphus med två entréer, en huvudentré från sjösidan och en entré från baksidan av huset.

Kvarnholmen är beläget på södra sidan av Stockholms inlopp, med bedårande utsikt över norra Djurgården, endast 10 min från Slussen. Kvarnholmen är en halvö med läget mitt emellan city och Skärgården. En ny stadsdel i historisk miljö planeras växa fram med en alldeles egen marina, förskola i toppklass, kulturliv, affärer, restauranger och grönområden. Från kajen tar du idag skärgårdsbåten till city på ca 20 min. Bussen går från Kvarnholmsvägen till Slussen på 10 min.

Allmänna utrymmen:
Brf Silo III delar tillsammans med Brf Qvarnen Tre Kronor på en gemensamhetslokal samt ett gym med bastu, belägna i fastigheten. Föreningen har även en bergsterrass med grill bakom Silo III. Festlokaler ligger i tornrummen på plan 10 och 11, med fantastisk utsikt över skärgård och stad. Det finns även en fin gästlägenhet i entréplan på detta hus. Man har även ett hobbyrum för mindre projekt så som att måla eller likande.

Förråd:
Lägenhetsförråd tillhörande varje lägenhet är beläget på plan 8. Barnvagn- och cykelförråd är gemensamma och finns på entréplan.

Hushållsel:
Bostadsrättsföreningen tecknar avtal med elleverantör och fakturerar sedan respektive bostadsrättsinnehavare för dennes elförbrukning. Varje lägenhet förses med jordfelsbrytare.

Försäkring:
Genom Riksbyggens försorg finns en bostadsrättsförsäkring (Länsförsäkringar, försäkringsnummer 9105602) som gäller för bostadsrättshavarna i BRF Silo III. Försäkringsbeloppet är 500 000 kr, med en självrisk på 2 000 kr, och gäller fast inredning i bostadsrätten.

Grillning:
Det är tillåtet att använda gasolgrillar på balkongerna. På sommarkvällarna brukar många ta med sig middagen ut på kajen – ett tips om du vill lära känna grannarna lite bättre.
Tv och Bredband
Föreningen har ett nytt gruppavtal med ComHem som omfattar TV (digitalt startutbud, LAN), bredband 100/100 mbits/sek (nytt från 1 oktober 2016, tidigare 10/10 Mbit/s) och hemtelefon (LAN).
Utnyttjar man hemtelefon faktureras 29 kr/månad som det också går att ringa för. Uppgraderingar (och övriga frågor) görs direkt till ComHem på 0775-171720.
Parkering
Garaget har totalt 160 platser varav 37 platser är avsedda för föreningen, kostnad 1250 kr/mån. Garaget är beläget i grannfastigheten. I garaget finns nu 40 laddplatser för elbilar. (En extra kostnad för dessa tillkommer)
Övrigt
Föreningens energideklaration finns ej registrerad hos boverket, varför den ej redovisats.

dokument

BYGGNADSFAKTA

BYGGNADSÅR
2014
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
30,321%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
5 600 kr/år
vatten
2 169 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
9 569 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Energideklaration
Utförd 2018-05-13
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
98 kWh per kvm och år

Allmänt om området

KVARNHOLMEN är beläget på södra sidan av Stockholms inlopp, med bedårande utsikt över norra Djurgården, endast 10 min från Slussen. Kvarnholmen är en halvö som ligger mitt emellan city och Stockholms skärgård och är en ny stadsdel i historisk miljö som växer fram med en alldeles egen marina, förskola och skola i toppklass, kulturliv, affärer, restauranger, flera lekplatser samt utegym.

Från kajen tar du idag SL-båten till city på ca 20 min. Bussen går från Kvarnholmsvägen / Tre Kronor till Slussen på ca 10 min. På sydöstra sidan av Kvarnholmen finns en nybyggd broförbindelse till det centrala Nacka med Nacka Forum och ICA Maxi.

Du har även gångavstånd längs kajen till Finnboda där det finns ICA-butik, restauranger och gym. Du kan promenera vidare mot Saltsjöqvarn och Stadsgårdskajen på Södermalm längs vattnet.
Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola med klasser F-9. För mer info: http://ebbabraheskolan.se

Närcentrum "Bageriet" erbjuder en stor Coop-butik, apotek, gym, tandläkare samt en av Stockholms bästa vårdcentraler.
För mer info och bilder se www.kvarnholmen.com

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.