Hammarby Allé 105, 4 pl Hammarby Sjöstad
Hammarby Sjöstad

Hammarby Allé 105, 4 pl

Kommande

Högt belägen trea med ett glasat rum som ger ljus och rymd. Genomgående rikligt med ljusflöde i bostaden. Upprustad och smakfullt renoverad 2021 i kök, vardagsrum, hall och master bedroom. Vy mot Luma park och Allén. Skyddad balkong med utsikt över hustaken och glimt av Hammarby Sjö, här har du gott om plats för utemöbler.

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • Boarea: 64 kvm föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 4 av 6, hiss finns
  • Avgift: 3 804 kr inkl värme, VA, kabel-TV, bredband
  • Förening: Brf Knallen 1
  • Byggnadsår: 2003
  • Område: Hammarby Sjöstad, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
George Shabo

George Shabo

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Hammarby Allé 105, 4 pl

  • Högt ljust läge
  • Balkong med utsikt
  • Glasat rum

Terrassliknande balkong

Härlig balkong om ca.15kvm sol nästan hela dagen i sydväst läge. Här finns det gott om plats för utemöbler och solstolar. Den som är intresserad av växter och blommor har stora möjligheter att skapa en fin trädgård här. Fin utsikt över omgivningen. Tillåtet att grilla med gas och elgrill.

Visa mer

Kök

Vita Snickerier och dubbla överskåp upp till taket. Stora fönster som skapar ljus och rymd. Snygg komposit som stänkskydd, arbetsbänk i mörk granitsten, charmig gasspis med fläkt ovanför, integrerad diskmaskin samt kyl och frys. Gott om plats för matbord och ett flertal sittande gäster. Fina stora fönsterpartier med vy över Hammarby Allé och Luma Park.

Visa mer

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med generöst fönsterparti, gott om ljusflöde. Från vardagsrummet når man lägenhetens kök samt det stora sovrummet.

Visa mer

Sovrum 1

Sovrum som vetter mot gården. Plats för både dubbelsäng och annan möblering. Fondvägg i mörkare ton med samtliga matchande väggar för en industriell, lyxig känsla.

Visa mer

Sovrum 2

Ljust rum som lämpar sig till allt från barn/arbetsrum eller kanske mindre ateljé för konstnären, fullstor säng får plats. Det underbara ljuset genom glaspartierna ger gott om möjligheter. Utsikt över Luma Park. Inga bärandeväggar vilket gör att glaspartierna enkelt går att plockas bort eller byggas igen med täta väggar. Utgång till lägenhetens stora terrass.

Visa mer

Badrum

Fräscht helkaklat badrum, vitt kakel samt blå fondvägg. Stort fönster ovanför badkaret ger fint ljusinsläpp. Bra med förvaring i fina gråtonade skåp.

Visa mer

Hall

Välplanerad hall med gott om förvaring i skåp och skjutdörrsgarderober. Här hänger färgkomponeringen ihop med karaktären i bostadens stora sovrum.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 804 kr, inkl värme, VA, kabel-TV, bredband
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
64 m² föreningens information
Våning
4 av 6, hiss finns
Andel i förening
0,5487 %

Föreningen

Namn
Brf Knallen 1
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
184 lägenheter varav 18 hyresrätter, 6 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Marken disponeras med tomträtt. Tomträttsavgälden ligger fast till hösten 2021. Den förväntade höjningen kommer ske över fem år (från 21-26) och föreningen har arbetat sedan 2016 med att stärka ekonomin så att den klarar den kommande höjningen. Målet är att göra det utan avgiftshöjningar och med fortsatt hög amorteringstakt.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Populär förening med eftersökt läge invid Luma i Sjöstaden. I kvarteret finns 184 lägenheter, (varav osålda 18 hyreslägenheter, vilket innebär ett stort orealiserat kapital). Två lägenheter ställdes i ordning vinter 18/19 efter att tidigare varit tvättstugor.

I föreningen finns sju affärslokaler som ger bra intäkter. Det finns en cykelaffär, en säkerhetsbutik, ett Café och bageri, en optiker, en skoaffär, en restaurang och en mäklarfirma. Utöver detta hyrs det ut till två gruppboende. Totalt är det 2043 kvm uthyrd affärslokal och gruppboende.

Cykel – och barnvagnsrum finns i anslutning till flera portar. Möjlighet till långtidsförvaring av cykel finns i källaren. Flera av cykelrummen har möjlighet att hänga upp sina cyklar

Källarförråd med gallergrind finns.

Tvättstugor finns. Nya maskiner från 2018. Grovtvätt finns. Bokning via nätet.

Föreningen arbetar aktivt med ständiga miljöförbättringar som kan följas under fliken Miljöarbete i Knallen1.

För mer info se föreningens hemsida: www.knallen1.se
Information om månadsavgiften
inkl värme, VA, kabel-TV, bredband
FÖRENINGENS EKONOMI
Oförändrad avgift sedan 2015. Föreningen arbetar aktivt med kostnader och intäktsförstärkningar för att så långt möjligt undvika avgiftshöjningar. Styrelsen beräknar budget utifrån 4%-ränta och amorterar mellanskillnaden. Detta innebär i nuläget en amortering på ca 2 miljoner årligen. Vid halvårsskiftet 2019 gjorde föreningen en extra amortering om 7 miljoner kronor och under 2020 amorterades ca 4,5 miljoner kronor. Styrelsen har tagit kommande års budget och har beslutat att lämna avgiften oförändrad även för ingången till 2021 (kontrollerat 2021-01-11).
Tv och Bredband
Från och med den 27/2 2019 har Knallen 1 ett avtal med Stockholms stadsnät vilket innebär att 1 Gb för såväl upp som nedladdning ingår i avgiften!

TV nås via fiberleverantören.
Parkering
Föreningen har 72% ägarandel i garage under fastigheten. Parkeringsplatser hyrs ut via (styrelsen@knallen1.se). Bilarna parkeras i gallerburar. 21 laddplatser för el-/hybridbilar av totalt 77 platser.

Det finns även närliggande garage i Luma som förvaltas av Aimo park. Boendeparkering på gatan.
FÖRSÄKRING
Tilläggsförsäkring för bostadsrätt måste var och en teckna själv som ett tillägg till sin hemförsäkring. (Detta till följd av förändringar hos försäkringsbolag).
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Stockholmshem med Peab som byggare. Dvs fastigheten är bygd för att vara hyresrätter. Vilket innebär en del fördelar i nuvarande underhåll och service.

Frånluftsvärmepumpar för värmeåtervinning installerades vintern 2017-2018. Efter översyn sänktes abonnemang av effekt med 283 Kw vilket motsvarar en årlig kostnadssänkning med ca en kvarts miljon kr. Minskad energiförbrukning till följd av värmepumparna sänker kostnaderna ytterligare med minst lika mycket.

OVK gjord för lägenheter 2017, för lokaler våren 2018

Stamspolning december 2016

Takfot byt för att hindra inblåsning av snö 2015.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2003
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
30,88%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 500 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 000 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Kommentar
Driftskostnaderna är schabloner och kan variera beroende på avtal och användning.
Energideklaration
Utförd 2010-06-07

Allmänt om området

HAMMARBY SJÖSTAD

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms mer spännande stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med närhet till både sjö och natur. I området finns promenadstråk längs hela vattnet från Hammarby kanal förbi Sickla kanal och Hammarby Sjö fram till Danvikskanalen. Ett kvarter upp i området finns den prisbelönta Sjöstadsparterren som förhöjer ytterligare intrycket. Idag upplevs "Sjöstaden" som ett uppvuxet område och det är närmast färdigbyggt. Området lockar såväl villasäljaren som barnfamiljerna.

Kommunikation

Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96.
Tvärbanan går från Sickla Udde till Gullmarsplan (T-bana) vidare till Årsta berg (pendeltåg) Liljeholmen, Alvik och till Solna. Tvärbanan går hela vägen till Sickla. Utöver detta kommer Tunnelbanan gå genom Sjöstaden och bort mot Forum Nacka (c:a 2026) För mer info se Stockholm Stad.
Med fördel trafikerar M/S Lotten och M/S Lisen Hammarby Sjö och går mellan Barnängsbryggan (Södermalm) Lumabryggan samt Henriksdalsbryggan (Hammarby Sjöstad) och den resan är kostnadsfri. Vill man in till stan finns M/S Emelie som tar dig till Nybroviken via Djurgården och Saltsjöqvarn. Bor man i Henriksdal kan man enkelt ta någon av alla Nackabussarna till Slussen. Bor du i andra änden i Fredriksdal har du 500 meter gångavstånd till Skanstull.

Närservice

Det finns flertalet välsorterade livsmedelsaffärer, restauranger, butiker, träningsanläggningar, Systembolag, apotek, bibliotek, kyrka, barnomsorg samt skolor.
Strax invid på 10 minuter promenadavstånd finns även Sickla Köpkvarter med hela sitt utbud.

Parkering

Hammarby Sjö tillhör Sofia församling och har samma boendeparkeringsregler. Parkering på gatorna är avgiftsbelagd dagtid, se skyltar. De flesta brf föreningar har garage och vissa har även P-platser på gatan. Utöver det finns i området ett antal öppna garage.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.