Såld radhus på Ligustervägen 69 i Södra Hedvigslund
Södra Hedvigslund

Ligustervägen 69

Radhus om 160m² i en av Ältas många idyller Södra Hedvigslund!

Såld

Radhus om 160m² i en av Ältas många idyller Södra Hedvigslund!

Välkommen till Ligustervägen 69 och detta charmiga och hemtrevliga radhus. Ett välplanerat radhus i tre våningar där entréplanet bjuder på de sociala ytorna såsom kök och matplats samt ett generöst vardagsrum med access via dubbeldörrar ut till husets inbjudande baksida. Här har du en härlig uteplats med bubbelpool och pergola. Entréplanet inrymmer även praktiska utrymmen såsom tvättstuga, förråd samt badrum med dusch. En våning upp finns tre sovrum varav ett med fransk/vädrings- balkong och en klädkammare, två med varsin garderob bakom skjutdörrar med utgång till en gemensam balkong, ett badrum med badkar. Tredje våningen har häftig vindskaraktär och erbjuder ett stort allrum/biorum. Genomgående trestavig ekparkett på golven och harmoniska färger på väggarna.

Huset har ett suveränt läge i området där barnen kan springa ut och leka på både framsidan och baksidan eller till den närliggande naturlekparken runt hörnet eller ned till Hedvigslundsparken ett stenkast bort. Parkering för en bil finns vid den gemensamma parkeringen i länga under tak intill längan där huset ligger.

Lokalt i området Södra Hedvigslund är torget en naturlig samlingsplats för food trucks och på torsdagar kan du handla färskt bröd när Sthlm Bread truck finns på torget. Med naturlekparken ligger runt hörnet som är den närmaste parken. Bara en kort bit till ned för kullen från naturlekparken så finner ni Hedvigslundsparken med både konstgräsplan, basketplan, skateboardramp, gungor, klätterställningar och gräsytor. Här håller scouterna sin årliga Maj-brasa. Även en väldigt populär pulkabacke ligger i anslutning till parken vid berget och skogen.

I populära Älta bor du mitt emellan storstaden och skärgården. Bara en kort cykeltur bort finner ni en stor aktivitetspark, Nova parken. Här finns möjligheter till allt från fotbollsspel, basket, handboll till att låta barnen leka bland gungor, klättring och balansgång i de olika lekparkerna. Även flertalet grillplatser med tak och sittplatser.
Älta är ett väldigt aktivt område med närheten till såväl stadens brus som till naturens lugn. En liten cykeltur eller promenad bort ligger Erstaviks naturreservat med möjlighet till fina promenad- och cykelvägar, sjöar för bad eller fiske, skidåkning, svamp- och bärplockning. Bostaden ligger med närhet till flertalet förskolor och skolor bland annat Sigfridsborgsskolan (F-6) och intill den ligger förskolan Ältadalen, Stavsborgsskolan (F-9), Dibber F-4 (tidigare Inspira) samt Älta skola (F-6). Det finns även dagföräldrar i närområdet (man kan läsa mer på www.nacka.se).
Älta centrum ligger inom gång och cykelavstånd där det finns livsmedelsaffär, blomsterhandel, restauranger, café, gym, vårdcentral och apotek. Älta centrum kommer att under de närmaste åren att byggas om och byggas ut. I Älta finns också flera olika idrottsanläggningar så som ishall, tennishall, inomhushall (Stavsborgsskolan/tältet), fotbollsplaner och utegym. Det är cykelavstånd till fina Erstaviksbadet (Östersjön), Strålsjön, Skrubbabadet, Sandasjön, Flatenbadet, Källan och Hellasgården. Vid Flatenbadet finns det badbryggor, hopptorn, minigolf, padelbanor samt glasskiosk. Hellasgårdens friluftsanläggning erbjuder bland annat restaurang, kafé, bollplaner, minigolf, bastu, badplatser och både promenadstråk och motionsslingor. Både vid Skrubbabadet och Älta Gård brukar det ordnas med midsommarfirande.

Här finns också väldigt bra kommunikationer, bland annat bussförbindelser mot Gullmarsplan (814/816), Nacka Sjukhus (821) och Tyresö centrum (816). En kort promenad bort till Ekstubben så kan du även åka buss 401 & 801 till Slussen via Sickla, buss 840 går till Nacka strand såväl som buss 821. Sickla köpkvarter, Nacka Forum, Tyresö Centrum och Farsta Centrum är fyra stora köpcentrum som ligger inom kortare bilavstånd från Älta. Närmste mataffär är Willys Tyresö, Lidl Tyresö, Ica Nära i Älta centrum eller Coop Älta gård.

Varmt välkomna hem!

Visa mer
Slutpris

8 650 000 kr

Ansvarig mäklare

Jessica Severinsson

Reg. fastighetsmäklare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.