Strahlenbergsgatan 16 Johanneshov
Johanneshov

Strahlenbergsgatan 16

Högsta mysfaktor i stilrent och inredningsvänligt första boende!

Kommande

Högsta mysfaktor i stilrent och inredningsvänligt första boende!

På populära Strahlenbergsgatan ligger denna superfina etta belägen högst upp i huset. Extremt lättinredd med gott om yta för möblemang. Balkong i magiskt söderläge, helt insynsskyddat med naturen som närmsta granne. Lägg därtill till att lägenheten är smakfullt inredd med bevarad originalcharm.
Här har du har ett perfekt första boende med närhet till både natur och storstad. På cykel når du Södermalm på 5 min, Sickla köpcentrum på 10 min och härliga badsjöar i Naturreservatet på 15 min. Mer info kommer.

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • Boarea: 35 kvm föreningens information
  • Antal rum: 1 rum
  • Våning: 2 av 3
  • Avgift: 3 683 kr
  • Förening: Brf Majbaggen
  • Område: Johanneshov, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Tiiu Eneroth

Tiiu Eneroth

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Strahlenbergsgatan 16

BILDER

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 683 kr
Antal rum
1 rum + kök
Boarea
35 m² föreningens information
Våning
2 av 3
Andel i förening
5,88235 %
Andel av årsavgift
5,88239 %

Föreningen

Namn
Brf Majbaggen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
18 lägenheter, 1 lokal
Äger föreningen marken
Marken upplåts med tomträtt.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 120 kr
Pantsättningsavgift
448 kr
Allmänt om föreningen
I källaren ligger lägenhetsförråd och föreningens tvättstuga. Tvättstugan är renoverad och har två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. På Strahlenbergsgatan 20 ligger en oinredd rålokal på 34 km. Lokalen har föreningens tillstånd att byggas om till bostad om erforderligt bygglov erhålls. (kontrollerat med styrelsen 14/4 -16) 3-fas stigarledningar med 1-fas elmätare är indragna. Vid renovering av kök behöver jordfelsbrytare installeras och samtliga uttag och lamputtag i alla rum jordas. Om uttag i badrum installeras behöver jordfelsbrytare installeras.
FÖRENINGENS EKONOMI
Det finns i dagsläget inga beslut tagna om avgiftsförändringar. (kontrollerat med styrelsen 14/4 -16) Den årliga tomträttsavgälden på 46 900 kr har gällt sedan 2006 och gäller fr.o.m. 2016-10-01 under ytterligare en 10-årsperiod.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2015 - Renovering av samtliga avloppsstammar från källartak och uppåt. - Installation av öppet fibernät (Stokab) till lägenheterna. - Tilläggsisolering av krypvind. - Installation av säkerhetsdörrar till varje lägenhet
2014 - Byte av värmeväxlare för varmvatten
2011 - OVK med godkänt resultat
1996 - Installation av fjärrvärme - Installation av värmeväxlare för värme
1985 - Viss uppgradering av elsystemet, bl.a. installerades nya stigarledningar (3-fas) samt elcentraler med 1-fas elmätare i lägenheterna.
De närmaste åren planeras följande att ses över eller renoveras: - el källarvåningen - målning av fönster - stuprörsanslutningar
I underhållsplan för 5-10 år framåt planeras följande att ses över: - el servis, serviscentral - byte värmeväxlare - tak - vatten (varm- och kallvattenledningar) - avlopp i källarvåning som ej relinats - servisledningar - dränering - värmesystem - fasadrenovering inkl. tilläggsisolering - balkonger

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Hiss
Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

Allmänt om området

Här på Kalmgatan 19 bor du lugnt men med rikt afärrsutbud, service och utmärkta kommunikationer.
Till Gullmarsplan och Globens shoppingstråk promenerar du på fem minuter.
Du har även närhet ner till Sjöstan med populära restauranger vid vattnet, promenadavstånd till Söder likväl som populära grönområden. I närområdet finns grönskande ängar, utomhusbad och lekplatser. Lite längre bort finns Årstaviken med motionsspår längsmed vattnet och Nackareservatet samt Hammarby Sjöstad.

Kommunikation

Det finns tre t-banestationer inom några minuters gångavstånd. Vid Gullmarsplan och Globen når man tvärbanan och vid Gullmarsplan ett flertal busslinjer.

Närservice

Ett flertal matbutiker och restauranger runt hörnet. Direkt närhet till Globen, Tele 2 Arena och Globen Shopping vars galleria erbjuder ett rikt serviceutbud med bland annat 60-talet butiker.

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.