Såld villa på Drakaberga 1335 i Glimåkra
Glimåkra

Drakaberga 1335

Lilla Sofiero i Drakaberga - Välkomna till ett hem där du kan koppla av och njuta av livet!

Såld

Lilla Sofiero i Drakaberga - Välkomna till ett hem där du kan koppla av och njuta av livet!

Välkommen till detta fantastiska och helt unika hus i Drakaberga utanför Glimåkra i Skånes gröna hjärta!

Här finns allt du kan tänka dig för att skapa ditt drömhem - från en välbevarad funkisstil med geometriska former och stora fönsterpartier till vacker fiskbensparkett, underbart kök och en tomt på över 7 000 kvm med plats för både odlingar, trädkojor och kanske några höns?

Huset som byggdes 1942 av byggnadsmästaren i byn är väl underhållet och har många originaldetaljer bevarade och har vårdats med kärlek. All renovering är gjord och bostaden är i ett mycket fint skick så det är bara att flytta in. Huset är dränerat, fasaden är omputsad, taket är omlagt, all el omdragen och utbytt med nya uttag, dimmers och fjärrstyrning. Nyinsatta energibesparande rutor på hela nedervåningen, specialtillverkade i gammal stil för att bevara den rätta känslan och vördnaden inför detta vackra hus, har gjort att originalfönsterna numer är treglasfönster. Treglasfönstren plus ny ytterdörr tillsammans med ett effektivt uppvärmningssystem i form av bergvärme, ger en riktigt bra energiklass och snål energiåtgång. Glädjande i dessa tider! Självklart finns fiber indraget.

Bostaden imponerar redan vid första ögonkastet i hallen. Entrén och hallen har originalväggar i lackerad björkfaner. Även garderobsdörrarna är i original vilket ger en genuin känsla. Rakt fram bakom pardörrarna breder ett vackert rum med ljus och rymd i två väderstreck ut sig. Alla sällskapsrummen har vacker fiskbensparkett och fönster som släpper in ett härligt naturligt ljus. Samtliga dörrar är i original och i massiv ek. I vardagsrummet kan du koppla av framför brasan och blicka ut i naturen genom fönstren. Känslan av mindfullness är verkligen påtaglig här - perfekt för att koppla av i en stressig vardag. Badrummet är nytt och helkaklat med ljusgrått kakel och vacker sjöstengranit på golvet - en riktig pärla där du kan avnjuta en avkopplande stund. Självklart finns golvvärme för din komfort. Köket är något utöver det vanliga och passar perfekt för dig som gillar matlagning. Här finner du en exklusiv köksinredning från Marbodal med en Purus diskbänk och en stenbänkskiva från Ekeröd. Perfekt kompletterat med en stor köksö samt en vacker vedspis som ger dig möjligheten att laga mat på ett traditionellt och rustikt sätt. En trappa upp i den renoverade loftvåningen finns ett coolt rum för umgänge med synliga takbjälkar, stora takfönster och snedväggar. Här har man öppnat upp med en takkupa som ger extra ljus och rymd till denna härliga yta. På detta våningsplan hittar du också ytterligare ett helkaklat badrum med både dusch och badkar- vilket ger flexibla möjligheter till boendet.

I vinkel med huset står en extra byggnad i form av en studio som kan användas som konstnärsateljé, musikrum, tonårsrum, hemmakontor eller gästboende. Byggnaden uppfördes i Alvar Aalto stil och överraskar nu med upp till 4,5 meter i takhöjd, synliga limträbjälkar och putsade väggar. Studion är isolerad och man har lagt in golvvärme.

Tomten på över 7000 kvadratmeter är en avskild och fridfull parkträdgårdstomt med ett rikt växt- och fågelliv. Här finns en egen liten skog, en bäck med flera vattenfall, en stenlagd sittplats vid bäcken, hängmatteträd och oändliga möjligheter att skapa din egna lilla oas på. Trädgården rymmer idag blomsterrabatter, fruktträd, bärbuskar och odlingsbänkar men plats finns för mycket mer om intresse finns - eller att låta det vilda bestå.
Det här är en otrolig möjlighet att äga och bo i ett unikt och vackert hus i ett av Skånes mest idylliska områden. Kontakta oss för en visning och upplev allt som detta enastående hus har att erbjuda!

Villan är förbesiktigad och säljaren ämnar teckna en dolda fel försäkring.

Ps. Glöm inte att följa oss på instagram: smhkristianstad för uppdateringar om aktuell förmedling och andra.

Anmäl ert intresse redan idag!
Lämna era uppgifter genom att enkelt göra en intresseanmälan på vår hemsida eller ta kontakt med ansvarig mäklare per telefon eller mejl.

Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

Visa mer
Slutpris

2 450 000 SEK

Ansvarig mäklare
Assisterande

Charlotte Platoff

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Exteriör

Allrum

Vardagsrum

Matplats

Kök

Badrum

Sovrum

Loft

Badrum 2

Utemiljö

Rekreationsrum

Planritningar

Övriga bilder

Fastighetskarta

Planlösning